Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   615 / 3606
(#) mineral hozzászólása Júl 20, 2009 /

A munkahelyemen fényképeztem. Egy vegyszeres tartályon van rajta.

Nekem egy kicsit ellentmondásos. De vajon mit jelenthet? Lassan idd mert hideg? Vagy mint a reklámban "csak a szádban olvad nem a kezedben"

Érdekes mindenesetre.

Vegyszer.jpg

(#) Ballage válasza mineral hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Miért, a gyomorsavban többféle maró anyag is van, pl. sósav, aztán mégis egy életen át a testünkben van. :yes:
(#) Action2K válasza mineral hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Vegyszer? Nem éppen egy ételadalék? Mondjuk citromsav, ecet, vagy valamelyik E-betűs izé. Ezek töményen eléggé ideg és szervezetroncsolóak tudnak lenni. Bár higítva sem az eszményi élelmiszerek egyike. Inkább eszem a saját kertből a "bogaras" termést, mint a steril, felturbózott nagyiparit.
(#) mineral válasza Action2K hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Lehet máshol ételadaléknak használják! De mi konkrétan ipari hűtővíz kezelésre használjuk. Korrózió védelem, algásodás gátlás meg ilyesmi. Persze több egyéb vegyszerrel egyetemben.
(#) Ballage válasza mineral hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Pl. ha ráöntöd az ebédedre, akkor nem lesz se rozsdás, se algás.
(#) _ampervadasz_ válasza mineral hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek, így délután.

Idézet:
„Lassan idd mert hideg? Vagy mint a reklámban "csak a szádban olvad nem a kezedben"”

Ezen kiakadtam!

Action: A kukacokban, bogarakban meg van protein is.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 20, 2009 /

Éppen az idokep(pont)hu -t nézem, és kiváncsian belestem a webáruházukba.
Ti milyen hibát vesztek észre rajta ?
(#) vicsys válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Talán csak az lehet 1 picit zavaró, hogy az 5W-os leírása urdul van...
(#) inci88 hozzászólása Júl 20, 2009 /

Sziasztok!

Egyszer valakinek az oldalát nézegettem (ha minden igaz HE felhasználó), sok elektronika mellet volt egy amolyan szétszedtem rovat (nem a béka oldalára gondolok). Többek között egy Tornádó Elektromos kerékpár Akku töltője volt lefényképezve, hibafeltárással.

Valami olyan szöveg volt írva a menüponthoz: "Hogy ne felejtsem el, hogy nézett ki..." vagy valami ilyesmi.

Nem tudjátok melyik jóembernek az oldala lehet ez?
Audio dolgok és eladó cuccokra emlékszem még, bal oldalon menü.

(eddig havonta ~100 könyvjelzőt gyüjtöttem, de ezt nem mentettem le. :S )

Néztem már a fél HE társaság weboldalát, nem találom az illetőt!

elnézést, hogy a pihenős topikban teszem fel a kérdést, de mégis csak a pákásokhoz illik jobban, mint az elektronikához...

Üdv.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Külalakra vagy szakmai dologra gondolsz?
(#) vicsys válasza inci88 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Talán ez
(#) _ampervadasz_ válasza vicsys hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Ez az egyik! Ha figyelmesen elolvasod, akkor észreveszed, hogy ha sorba kötöd akkor akkor összeadódik a teljesítmény. Ha ez igaz, akkor visszamegyek az általános iskola első osztályába, mert én erre apalpoztam mindent.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Hol itt a probléma?

Sorba vagy akár párhuzamosan való kötésnél is összeadódva vehető ki az általuk létrehozott "rendszerből" szolgáltatott teljesítmény. Az egyik esetben az áram adódik össze, másik esetben a feszültség. A kiszámolt teljesítmény alapján valóban összeadás művelet van...
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Pillanatnyi elmezavar.

Idézet:
„több napelem is sorba köthető, ezáltal akár 200W-os rendszer is összeállítható”

így lett volna helyes: több napelem is sorba/ párhuzamba köthető, ezáltal akár 200W-os rendszer is összeállítható
(#) valve válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

"visszamegyek az általános iskola első osztályába"

Hát...

(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Ezen feszültségforrások belső ellenállása elhanyagolhatóan kicsi? Mert úgy tudom van külömbség ha párhuzamosan vagy sorba kötjük őket /ha sorba akkor összeadódnak ha párhuzamosan akkor...

039_0001.djvu

(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Párhuzamosan azért nem illik kötni, mivel a cellák nem 100 %-ig tökéletesen egyformák. Az egyik picit kisebb feszültségű, mint a többi, a másik. Amelyiken kisebb feszültség lesz mérhető, az nem generátorként fog a hálózatban jelen lenni, hanem tulajdonképpen fogyasztóként, a legnagyobb feszültséget szolgáltató napelem lesz a legjobban leterhelve. Ezért nem ildomos párhuzamosan kötni. De matematikailag (ha tökéletesen egyformák lennének), akkor párhuzamos kötésnél is ugyanúgy összeadódna a teljesítményük.

Tudjátok mit, megyek is vissza... Van szerintettek korkedvezmény?
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem a cellák különbözőségére.Itt látszik menyit különbözik a száraz elmélet a gyakorlattól...
De ne off-oljuk tovább az amúgy off topikot...
Idézet:
„- Minden ami elektronika és komoly dolog, annak itt helye nincs.”
(#) zoly15 hozzászólása Júl 20, 2009 /

Ma tűnt fel nekem hogy hellyel közzel 3 éve csináltam a leg első nyákomat
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Korábban vettem egy pár solarcellát, azzal a célall, hogy majd, médialejátszót, telefont tudjak majd tölteni, ha nem otthon avgyok. Ezért elkerülhetetlen a vegyes, kötés. Két modul van sorbakötve, összesen négyszer, és ezek vannak lepárhuzamosítva.
A modulok maximum kimeneti értékei: 3.6V 75mA. Tehát ezzel a bekötéssel max 7,4V 300mA

szerk.: szabadban 9V -ot is tudok mérni, ez hogy lehet?

DSC00003.JPG

(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Szerintem jó oldal az idokep. Csak sajnos nagyobb viharok esetén túlterhelt a szerver mint pl szombaton.
+ az áramszünet miatt nem volt egy darabig elérhető.Azért furcsa hogy erről tudomást sem vett a média. Adács
(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Nagyon sok minden nem kerül be a hirekbe, azért valószínűleg, mert kevesebb gubát hozhat a konyhára.
Tovább nem politizálok.
(#) googa hozzászólása Júl 20, 2009 /

Hali! Higgyetek egy szörfösnek, ha időjárásról van szó. Kizárólagosan ezt a kettőt ajánlom és tessék belőlük átlagot vonni. Bár jobb félni, mint megijedni.
WINDGURU

MET RADARKÉPEK

Köszöntem! Viszlát!

ui: A szombati 100km/h-ás szél úgy játszott velünk a Velencei-tavon, mint a falevéllel... Állati izgalmas volt, meg veszélyes és eszetlen.
(#) scooby_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Van napelemed?
és 9V-os? azzal már csinálhatsz szünetmentes tápot 7,5
V(?)-ra!

Nekem van 2 kis kerti lámpám,ami este kezd el világítani,nappal tölti az elemet.
Az hány V-os lehet? kockaalaku.
Majd megkérdezem kell-e még,úgy sem tudjuk használni itt
(#) _ampervadasz_ válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Az biztos, hogy 3,6V -osak, és egy ledet hajt meg, meg egy kis akkut tölt fel. Továbbá tartalmazhat egy áteresztőtranzisztoros áramkört, aminek a szabályzásában egy fotoellenállás kapcsolja ki/be a ledet.

Nekem csak stabil 5,1V -ra van stabilizálva egy zénerrel a feszültség. A médialejátszó, telefon, stb. mind 5V ról
Idézet:
„muzsikálnak”
.

Médialejátszót (mp4) még csak tervezem beszerezni.
(#) _ampervadasz_ válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Idézet:
„Majd megkérdezem kell-e még,úgy sem tudjuk használni itt”

Miért? Állandó a sötétség?

Esetleg a panelban leverni a betonba, mondjuk a lépcsőházi fordulóban...

Nem betonban lakom,viszont panelek vesznek körül.
Következő: »»   615 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem