Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A munkahelyemen fényképeztem. Egy vegyszeres tartályon van rajta.
Nekem egy kicsit ellentmondásos. De vajon mit jelenthet? Lassan idd mert hideg? Vagy mint a reklámban "csak a szádban olvad nem a kezedben" Érdekes mindenesetre.
Miért, a gyomorsavban többféle maró anyag is van, pl. sósav, aztán mégis egy életen át a testünkben van. :yes:
Vegyszer? Nem éppen egy ételadalék? Mondjuk citromsav, ecet, vagy valamelyik E-betűs izé. Ezek töményen eléggé ideg és szervezetroncsolóak tudnak lenni. Bár higítva sem az eszményi élelmiszerek egyike. Inkább eszem a saját kertből a "bogaras" termést, mint a steril, felturbózott nagyiparit.
Lehet máshol ételadaléknak használják! De mi konkrétan ipari hűtővíz kezelésre használjuk. Korrózió védelem, algásodás gátlás meg ilyesmi. Persze több egyéb vegyszerrel egyetemben.
Pl. ha ráöntöd az ebédedre, akkor nem lesz se rozsdás, se algás.
Jóreggelt mindenkinek, így délután.
Idézet: „Lassan idd mert hideg? Vagy mint a reklámban "csak a szádban olvad nem a kezedben"” Ezen kiakadtam! Action: A kukacokban, bogarakban meg van protein is.
Éppen az idokep(pont)hu -t nézem, és kiváncsian belestem a webáruházukba.
Ti milyen hibát vesztek észre rajta ?
Talán csak az lehet 1 picit zavaró, hogy az 5W-os leírása urdul van...
Sziasztok!
Egyszer valakinek az oldalát nézegettem (ha minden igaz HE felhasználó), sok elektronika mellet volt egy amolyan szétszedtem rovat (nem a béka oldalára gondolok). Többek között egy Tornádó Elektromos kerékpár Akku töltője volt lefényképezve, hibafeltárással. Valami olyan szöveg volt írva a menüponthoz: "Hogy ne felejtsem el, hogy nézett ki..." vagy valami ilyesmi. Nem tudjátok melyik jóembernek az oldala lehet ez? Audio dolgok és eladó cuccokra emlékszem még, bal oldalon menü. (eddig havonta ~100 könyvjelzőt gyüjtöttem, de ezt nem mentettem le. :S ) Néztem már a fél HE társaság weboldalát, nem találom az illetőt! elnézést, hogy a pihenős topikban teszem fel a kérdést, de mégis csak a pákásokhoz illik jobban, mint az elektronikához... Üdv.
Külalakra vagy szakmai dologra gondolsz?
Ez az egyik! Ha figyelmesen elolvasod, akkor észreveszed, hogy ha sorba kötöd akkor akkor összeadódik a teljesítmény. Ha ez igaz, akkor visszamegyek az általános iskola első osztályába, mert én erre apalpoztam mindent.
Hol itt a probléma?
Sorba vagy akár párhuzamosan való kötésnél is összeadódva vehető ki az általuk létrehozott "rendszerből" szolgáltatott teljesítmény. Az egyik esetben az áram adódik össze, másik esetben a feszültség. A kiszámolt teljesítmény alapján valóban összeadás művelet van...
Pillanatnyi elmezavar.
Idézet: „több napelem is sorba köthető, ezáltal akár 200W-os rendszer is összeállítható” így lett volna helyes: több napelem is sorba/ párhuzamba köthető, ezáltal akár 200W-os rendszer is összeállítható
"visszamegyek az általános iskola első osztályába"
Hát...
Ezen feszültségforrások belső ellenállása elhanyagolhatóan kicsi? Mert úgy tudom van külömbség ha párhuzamosan vagy sorba kötjük őket /ha sorba akkor összeadódnak ha párhuzamosan akkor...
Párhuzamosan azért nem illik kötni, mivel a cellák nem 100 %-ig tökéletesen egyformák. Az egyik picit kisebb feszültségű, mint a többi, a másik. Amelyiken kisebb feszültség lesz mérhető, az nem generátorként fog a hálózatban jelen lenni, hanem tulajdonképpen fogyasztóként, a legnagyobb feszültséget szolgáltató napelem lesz a legjobban leterhelve. Ezért nem ildomos párhuzamosan kötni. De matematikailag (ha tökéletesen egyformák lennének), akkor párhuzamos kötésnél is ugyanúgy összeadódna a teljesítményük.
Tudjátok mit, megyek is vissza... Van szerintettek korkedvezmény?
Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem a cellák különbözőségére.Itt látszik menyit különbözik a száraz elmélet a gyakorlattól...
De ne off-oljuk tovább az amúgy off topikot... Idézet: „- Minden ami elektronika és komoly dolog, annak itt helye nincs.”
Ma tűnt fel nekem hogy hellyel közzel 3 éve csináltam a leg első nyákomat
Korábban vettem egy pár solarcellát, azzal a célall, hogy majd, médialejátszót, telefont tudjak majd tölteni, ha nem otthon avgyok. Ezért elkerülhetetlen a vegyes, kötés. Két modul van sorbakötve, összesen négyszer, és ezek vannak lepárhuzamosítva.
A modulok maximum kimeneti értékei: 3.6V 75mA. Tehát ezzel a bekötéssel max 7,4V 300mA szerk.: szabadban 9V -ot is tudok mérni, ez hogy lehet?
Szerintem jó oldal az idokep. Csak sajnos nagyobb viharok esetén túlterhelt a szerver mint pl szombaton.
+ az áramszünet miatt nem volt egy darabig elérhető.Azért furcsa hogy erről tudomást sem vett a média. Adács
Nagyon sok minden nem kerül be a hirekbe, azért valószínűleg, mert kevesebb gubát hozhat a konyhára.
Tovább nem politizálok.
Hali! Higgyetek egy szörfösnek, ha időjárásról van szó. Kizárólagosan ezt a kettőt ajánlom és tessék belőlük átlagot vonni. Bár jobb félni, mint megijedni.
WINDGURU MET RADARKÉPEK Köszöntem! Viszlát! ui: A szombati 100km/h-ás szél úgy játszott velünk a Velencei-tavon, mint a falevéllel... Állati izgalmas volt, meg veszélyes és eszetlen.
Van napelemed?
és 9V-os? azzal már csinálhatsz szünetmentes tápot 7,5 V(?)-ra! Nekem van 2 kis kerti lámpám,ami este kezd el világítani,nappal tölti az elemet. Az hány V-os lehet? kockaalaku. Majd megkérdezem kell-e még,úgy sem tudjuk használni itt
Az biztos, hogy 3,6V -osak, és egy ledet hajt meg, meg egy kis akkut tölt fel. Továbbá tartalmazhat egy áteresztőtranzisztoros áramkört, aminek a szabályzásában egy fotoellenállás kapcsolja ki/be a ledet.
Nekem csak stabil 5,1V -ra van stabilizálva egy zénerrel a feszültség. A médialejátszó, telefon, stb. mind 5V ról Idézet: .„muzsikálnak” Médialejátszót (mp4) még csak tervezem beszerezni.
Idézet: „Majd megkérdezem kell-e még,úgy sem tudjuk használni itt” Miért? Állandó a sötétség?
Esetleg a panelban leverni a betonba, mondjuk a lépcsőházi fordulóban...
Nem betonban lakom,viszont panelek vesznek körül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |