Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha lángbizos wi-Fi routered...
... akkor én is olyat vszek. ![]() A windoz most kilép... Jóéjt mindenkinek. ![]()
Szia a spéci cső az nem inkább E810F ?
Mert az F-et külön írtad.
Jó reggelt nektek is,
![]()
56 db nagyon príma porcelán novál foglalat (8 db nem annyira príma), 28 db 2wattos Remix poti, 8 db E83F (Tungsram), 16 db E88CC és 14 db E180F (Philips) cső lett belőle kitermelve, az egyik oldalon a csövek hiányoztak, amikor ide került...
A francia kétsugaras képcső nem eladó ![]() Lett most cucc bőven, amit szintén nem fogok talán soha felhasználni sehova... (kivéve a 8 foglalatot, ami a félvezető mentes EL34 PP-ben lesz - megtakarítva olyan, mint az új)
Azokkal a porcelán novál foglalatokkal nagyon-nagyon jól jártál!
Hali!
Tehát neked az a hatalmas Philips szkóp csöves? ![]()
Hali! Szereztem egy Kiso PA 200Q erősítőt. Szeretném ha leírnátok a véleményeteket róla. Persze azok akik ismerik
![]() ![]() Szóval kérném a véleményeket. És mindenkitől elnézést kérek ha ez nem ide való, de mást nem találtam ahova befért volna. Ja és majdnem el felejtettem. Gyárilag egy batárnagy borda és hátsó hőkapcsos venti van benne. Az előző tulaj a végfokpanelen lévő ellenállások fölé tett 1-1 ventit(2 panel van) és azok elé egy izzót. Az áramot a táp panelről hozta. Nekem így a jobb csatorna gyatrán szólt. Elvágtam a vezetéket amin a power ment az izzóhoz. Így jól szól. Csak eléggé melegednek az ellenállatok. Szerintetek kellenek oda azok a ventik?
@ klemo és scooby_
Az Orionból kivált a műszerkészítő részleg EMG néven (Elektronikus Mérőkészülékek Gyára). Megtartotta az indiános logót. Műszereit nagy többségben nyugati készülékekről koppintotta, és sokszor jobban sikerült, mint az eredeti (50 megás szkópból csinált 100 megásat - a hazai mostoha alkatrész ellátás ellenére!) Mechanikailag az egyik legjobb! Mindent kibír! Ez igaz az összes EMG készülékre. Átgondolt vázszerkezet, és az egész konstrukció csodálandó úgy, ahogy van! Hasonlítsuk csak össze.... Hung Chang (már a neve is rémisztő: kici occó) szkópokkal mértünk a suliban, borzalom! Lehet, hogy az EMG nagy, de 40 éves darabok működnek. Kár volt szétbontani, ez hazsnálható lesz 30 év múlva is! Azért van benne annyi cső, mert osztott művonal van benne, minden szakaszánál impedanciaillesztés az említett E 180 F-fel.
Inkább hibridnek mondanám, csöves-tranzisztoros, picit KH-s, ezen segít évente egy kis WD40 egyébként tökéletesen üzemel.
![]()
Üdv mindenkinek. :kalap:
Nővérem pasasánál javítottam gépet, tápot kellett cserélni. KH-s lett a táp (állandóan újra indult, amikor belerúgtam a gépházba). Tudtam venni börzén egyet 350 Ft-ért használtan. Annyiért bele se másznék, mivel a kockázat miatt nem éri meg - ne adj' Isten elkötök valamit, és repül vele a HDD, memória, processzor.... Azért zavarja az önbecsülésemet, hogy nem találom a hibát. A KH a legutálatosabb dolog! Se egy gyatra forrasztás, se egy instabil alkatrész. Csupán egy érintésre, vagy egyéb rezgésre pillanatra megszűnő tápellátás, majd restart. Voltmérővel, próbalámpával ki sem lehet mutatni. Használt táppal kifogástalan.
"kár volt szétbontani", de a nagy batár már nem működött, voltak hiányosságai, nem csak csövek...
Látszottak alkatrészek helyei, szépen kiforrasztgatva, meg ilyenek... Simán helyrepofoztam volna, ha egyben lett volna az egész, csodálatra méltó szerkezet, ahogy mondtad is! Sajnálom, de ez van ![]() Tényleg nagyon komoly cucc volt...
Én is örülnék egy megbízható, jó szkópnak
![]()
Szevassz Matyi. :kalap: Ebben a pillanatban olvastam a hsz -ed, és hirtelen bevillant nekem az az ötlet, amit alkalmazni is szoktam rossz minőségű tápoknál. Ha van vékony vezetőd, akkor annak szigetelését húzd le, és forrasztd át vele a tápegységed. Nemtudom ez neked mennyire okoz gondot a beszerzése, de ha legközelebb lessz találkozó tudok neked ilyen vékony szálat (0,8 -0,22 -es) szigeteletlen, és szigetelt merev vezetéket vinni. Igaz a nagy kapcsolási frekvencia miatt több szál egyidejű alkalmazását követlené meg a scin hatás miatt. Nállam három szál összesodrása, és ráforrasztása a vezetősávra oldotta a problémát. ( A táp 300W -os.) Szerencsére, 3 óra nagyitólencsézés után, sikerült is felfedezni a repedést a Kapcsoló fetek és a fő impulzus transzformátor, és a PFC induktivitása közvetlen közelében két helyen is. A biztonság kedvéért tulbiztosítva minden vezetősávot megvasatgítottam vezetőszállal, és "elárasztottam" cinnel. Szerinem neked is jó lenne. Ha kiakarnád dobni a nápot ne tedd, megpróbálhatom neked megjavítani, úgy is sokat utankozok itthon, kivéve most mert a nyavalyás windóz lefoglal vagy úgy jövöhét keddig. Arról nem is beszéltem hogy az ATX táp burkolata, műszerdoboznak, kiváló.
Ne aggasszon a dolog, tápot jobb is cserélni, én se szórakoznák vele.
Nem tudom, hogy mennyivolt ez és az egyel nagyobb, de én inkább ha rászánnám magam akkor inkább picit később venném meg, hozzáraknék és nagyobbet vettem volna. De ha ez is megfelel, akkor tökéletes! .)
Ha a láncvezető hossza zavar, az itthoni tűzifa aprítására nagyon megfelel. :yes: Mivel nem erdő írtásra akarom használni, ezért nem vettem nagyobbat. Így akciósan is 100kiló az ára, és van két kisebb változat még alatta.
khm Majdnem félrenyeltem. Nagyjából tudom milyen árban mozog, de ez meglepett. Valamivel alatt gondoltam. Igen a láncvezetőre gondoltam, hogy az rövid, de akkor jó lesz
![]()
Milyen programmal lehet egyszerűen és könnyen áramköröket rajzolni? Nem célom semmiféle modellezés, csak a kapcsolási rajzot szeretném papírról digitális formába áttenni, és kis nívót is adni neki, mert beolvasva már ott van a gépen, csak azért nézzen is ki valahogy. És nem probléma, ha az adott program ingyenes, nem 800Gb, és ne kelljen elvégezni egy 5 éves tanfolyamot hozzá, hogy megtanuljam kezelni.
Használhatod az Eagle vagy Multisim programokat. Nekem ezek tökéletesen kielégítették igényeimet.
Vagy a Microsoft Office Visio Professional 2007 programja amelyel ugyancsak ügyesen lehet rajzolni. Viszont egyik sem ingyenes. De az Eagle használható**** Letöltések: Eagle Layout Editor 5.6.0 NI Circuit Design Suite 10.1.1.exe Nem ide való rész törölve. Frankye
Mi a véleményetek az IQ-tesztekről? Mennyire megbízhatóak és mennyire tükrözik a valóságot?
![]()
Jóreggelt álomszuszékok!
![]()
Jóó hajnalt! Te sem tudsz aludni? Felriadtam és gondoltam benézek ide egy kicsit (nem is vagyok HE függő kikérem magamnak...!)
![]()
Még nem, de egy félóra múlva igen.
![]() Letöltök egész éjszaka, és egy látványos bugot használok ki, ami miatt nincsen korlát. Ez csak kézzel oldható meg. Nincsen Accountom! Egyúttal nagyon jó teszt arra hogy a windóz hogy bírkozik meg a telített hálózati forgalommal.
Na most már tényleg megyek aludni. A telepek kikészültek. :kalap:
Köszi.
Rákerestem a lemezeimre, és kiderült a visio meg is van, csak az az undok azt kéri, hogy a 2003 office-t szedjem le először, és csak utánna hajlandó föltelepülni. De kipróbálom mindet. A többi nem probléma. |
Bejelentkezés
Hirdetés |