Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Minden HE-s nak Boldog új évet.
És ebben az évben is sok szerencsét
A mai morgolódás megvolt. Szétkaptam egy telefontöltőt. Komolyan mondom, 14 évesen különb alkatrészbeültetést csináltam, ez meg mint az ökörhuhu. Szanaszét dőlve minden beültetett alkatrész, és az egész hálózati oldal meg van feketedve. Az ellenállások nyilván nem a primer zárlattól dülöngélnek... Komolyan mondom, azt hiszem, most már tényleg nincs lejjebb, és tévedek: mégis van még "lefele". Arról nem is beszélve, hoyg úgy kellett szétfűrészelni a kis műanyag házat, mert ragasztva volt! Ohne biztosíték: a panelen megteszi egy rézcsík. A régebbi holmikban legalább egy üvegcsőbe hegezstett forrasztott biztosíték volt, ha egy wickmannt sajnáltak vagy nem volt rá hely - lásd energiatakarékos izzók az elsők között...
ÍEzek ilyenek, én fel sem mertem tenni a mostani panel képét. Ok egyszerű nem fértek el a wattos ellenállások az 1/4 wattos helyén . De itt erről szó sincs, ez a tömegtermelés átka.
Azért ez szép.
Nem ismeretlen a jelenség, szerencsére ennyire aljaminőség még nem sokszor volt a kezemben.
A végén át fogunk neveztetni duli-fulinak. :hehe:
Az egyik routermárkának jellemző meghibásodása a külső kapcsitáp halála. Végülis túl van méretezve, mert a 2 év garihoz képest csak úgy 3-4 év múltán döglik meg. A routert sem rántja magával. Csak ugye a júzer azt látja, hogy elsötétült a router, akkor biztos ki kell cserélni. Pedig elég lenne csak a tápját... A ház pedig a mai adapterek 90-95%-ánál ragasztva van, ezt állítom. Ez a legbolondbiztosabb. Így a tulaj megfelelő képzettség nélkül biztos nem nyúl bele. Vagy ha mégis, akkor lehet látni, hogy megsérült a burkolat, és onnantól övé a felelősség. SALáta: A legutóbbi számítógéptáp-felújításom alkalmával egy 9mm x 3mm méretű (furatszerelt) ellenállást találtam a dobozban, amiről majdnem teljesen le volt égve a festés. A hozzáérő kábel szigetelését is megolvasztotta. Ennek ellenére az értéke nem változott (amennyire a maradék festés csíkjaiból meg tudtam állapítani). Gyorsan ki is cseréltem egy 5W-os változatra. Igaz, hogy úgy kellett beletaposni a házba, de végül mégiscsak belefért.
Amit még nem tettem hozzá: vízpumpa fogóval gyönyörűen meg lehet roppantani a házat, és utána tompa élű késsel, szépen szét ehet nyitni.
Évek óta így bontok minden adaptert, és simán össze is tudtam ragasztani.
Csak a bagóval van problémám, aki szívja azzal nem.
Akkor zavar, ha a környezetemben megy a tevékenység, és nem vesz tudomást arról, hogy nem bírom a füstöt, magyarul nem törődik senkivel. Azt külön tudom értékelni, amikor valaki megkérdezi tőlem: hogy zavar e a bagófüst, és amikor mondtam kis mennyiségben nem, akkor máris, megy ki az erkélyre, és ott bagózza el magát. Téma lezárva.
Mátyás!
Ilyen sokáig tartott szétfűrészelni? Mintha kedden, vagy szerdán kerestél volna meg ezügyben! :eek2: :hehe:
Nem rossz ötlet nem próbáltam, de a roppantás az biztos, és legfeljebb az elektronikának lehet baja, amit lehet javítani.
Egy ideig reszelgettem, félretettem pihenni, aztán meg nekiestem fűrésszel, mert meguntam.Próbáltam feszegetni, de hiába. :hide:
Én is így szoktam szétszedni minden adaptert, ami amúgy nem szétszedhető. Szerintem a legegyszerűbb módszer.
Nekem ez így jobban tetszik:
Idézet: :nevetes2: Ugye nincs harag?! :hehe: „Egy ideig reszelgettem, félretettem pihenni, mert meguntam.”
Nem értem, miért kéne haragudni, és hol a poén?
Akkor reszelgess még a börzéig, majd megkérdezem mire jutottál! :yes:
Addig is kipihenem a reszelés fáradalmait, hisz te írtad, fárasztó dolog...
A dohányos is ember csak nem olyan sokáig.
Hát igen. :hide: Emlékszem nem mertem rágyújtani a csónakban .
A következőt látom a bal oldalon, a "Fórum témák" -ban:
... ... Jókívánságok Skoda Oktávia ... ... Még szerencse, hogy Zaporozsec nincs már.
Van-e valaki köztetek aki ért a statikához? Talán valamikor tanultam, de ha tanultam is, nem emlékszem semmire.Kellene egy kis segítség.
Egy galériát építenék itthon a szoba teljes szélességében. Ha nem muszáj fémet nem tennék bele, csak fából építeném. A szoba teljes szélessége 4195mm, mondjuk 419cm. A galéria hátulja teljesen a falon lesz, így azzal nincs semmi számolni valóm. Az elején viszont csak a két szélére szeretnék tenni oszlopot, és abba bekötni merőlegesen a faltól érkező darabokat, majd ezt leburkolom fölülről. Érdekelne, hogy minimum mekkora keresztmetszetű faanyagot kell tegyek a két alátámasztás közé. 1-2cm behajlás nekem még simán elmegy, azon még nem problémáznék. Ágyat teszek föl, és semmi könyvespolc nehézségű tárgy, nagy terhelésnek nem lesz kitéve, lehet olyan 3-400kg megoszló terheléssel számolni, vagy hogy profibb legyen a méretezés, legyen ez a 4-500kg mondjuk 250kg, de egy pontban a közepén, és akkor így biztos ami biztos alapú lesz a számolás. Érdekel az anyag keresztmetszete, fafaj pedig fenyő, aminek a hajlítószilárdsága 4N/cm2. Esetleg lehet, hogy akác, aminek a hajlítószilárdsága 12N/cm2. Ez az érték már a törésre vonatkozik, tehát ennél a hajlító erőnél már eltörik a fa. Táblázatból kerestem ki az adatot, de hogy mekkora alátámasztásra vonatkozik ez az érték az jó kérdés. Várom a fizikában járatos személyek eredményeit. Persze ha csak a számolás módját elmondja valaki az is tökéletes nekem. köszi
Pedig engem nem zavart volna, én is szívtam. Már 1956-ban próbálgattuk. De két éve leszoktam.
Valamit találtam ehhez, de értelmezni nem nagyon tudom, ilyen mélységbe nem tanultuk anno ezt. Ha valaki segít ezt értelmezni azt megköszönöm. Bővebben: Link
Statikát nem tanultam de építettem ezt, azt .Könnyű szerkezetes házat is. De az szinte biztos, hogy 4,2 m hosszon ha nem lesz alátámasztva megfog hajolni. Nem tudom láttál-e már mestergerendás házat? Az ényém ilyen. A gerendák 12 x 12 cm vastagok felette 2 colos deszka burkolat és kb 30 cm izolit hőszigetelés. A fesztáv 4,4 m.Tehát semmi nem idokolja, hogy a mestergerendák közepe egy mástól 90 cm-re legyenek. mégis úgy van. A Te estedben én 100 x 170 mm-es gerendákat használnák. Egyet a falnál egyet elöl a galéria szélén és a galéria szélességétől függően még 1 vagy 2 darabot a kettő között. Nem írtad szélességet. Nem tudom mi van feletetek? Mert ha padlás akkor nem muszáj alá támasztani lehet függeszteni is középen., De ha fából csinálod és nem támasztod alá, idővel megfog hajolni ez 1000 %. Nekem kb 10 éves és 2 cm biztos van benne.
Kevés a 419 cm -es méret, kellene az erre merőleges méret is.
Ha ez 2 m-nél több, nem lesz elég a széleken (419 cm) alátámasztani, már csak azért sem, mert a szerkezet vastagsága már most 50 cm felett jár. (25 cm magasság az ismeretlen hosszúságú párnafák 70 cm -enként, és 25 cm magas amire ezt áthidalod, - és nincs benne a burkolat, min. 2,5 cm.) De mindenek előtt azt is tudni kellene, hogy mire nyugtatod ezt az egészet? (vagyis a padló az milyen födém?)
Ebben igazat adok, nálunk is hasonló a helyzet igaz 33 éves az épület, és már több mint 10 cm-et görbül befelé. 15X15 a gerenda
Nos hát fölöttünk szomszéd van, és függeszteni nem nagyon lehetne. Valóban a szélességet kihagytam, az 165cm.
A behajlással nincs gondom, csak maradjon egy egészséges határon belül, abban én is biztos vagyok, hogy be fog hajolni, csak ugye a mérték nem mindegy. Igazából olyan pontos számításra sincs szükségem, csak annyira, hogy mondjuk 100X100mm-es vagy mondjuk 120X170-es gerenda az ami biztosan elbírja ezt a terhelést, stb... Oldalt a két végébe egy-egy 100X100-as álló gerendára gondoltam fektetni az áthidalót, a fal mellett meg ahogy csak tudom a falhoz rögzítem, talán ott is végig futtatok egy fát és arra ültetem a kereszt gerendákat. a lényeg nekem csak az, hogy mekkora áthidaló gerendát tegyek 419cm-re hogy elbírjon egy ágyat két embert, meg még azt a 1-200kg szerkezetet ami ránehezedne. szerk.: még azt elfelejtettem, hogy a padló az régi parketta párnafára tett felcsiszolt vastag OSB lap.
Azt hiszem ebben az évben először írok ebbe a topicba, szóval mindenkinek BÚÉK mégegyszer
Most néztem meg (nem először) a Forrest Gump-ot és szerintem annyira egy szívbemarkoló történet, hát nem hiába 6 Oscar díjas :yes: Meg hát ugye nagy T o m Hanks rajongó vagyok. Csak furcsa volt nekem hogy 20 percenként berakják ugyanazt a reklám blokkot. Kicsit el vagyok szokva a TV-től, de ezt azért megérte megnézni nem engedi egybe leírni a Tom-ot
Át kell írni az ellenörző motort, figyelni kell a mondanivalóját a mondatnak és ha a kis vizsgálószkript arra jut hogy a "tom" szó a "tudom" szóval egyenlő, akkor értesítse a júzert hogy ez nem msn
Itt egy skicc az elgondolásról, az oldalsó bekötések még képlékenyek, és talán nem is akkora fesztáv lesz mint először mondtam, mert lehet, hogy 3 lába lesz a 2 helyett, de így is elég széles az alátámasztás.
Talán 2 hosszú gerenda lesz, és keresztirányban fog futni a padlólap, ami mondjuk hajópadló, vagy elől lesz 1db hosszú gerenda, és több kicsi bekötő gerendát kap, és akkor hosszába fog futni a hajópadló rajta. Talán attól függ, mit döntök, 3 vagy 2 láb lesz-e. Ha 3 akkor is max annyira lehet bentebb a faltól, mint a rajzon. A lila az elképzelés, a fehér rész meg a falak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |