Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   965 / 3610
(#) SALáta hozzászólása Jan 21, 2010 /

Multkor előkerült finom bonbon, mindenkinek jutott volna vagy 4 darab, jutott i de már csak a papír. Após lassan de biztosan megette és szépen visszatette az összegyűrt papírokat.
DE most kaptak jó mentolos töltött bonbont, érdekes ez nem fogy, én eszem csak .
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Ha viszont egy szemet nem adnál nekik, lehet akkor meg fogyna.

Mi történt, mindenki forraszt, hogy így hirtelen megállt az élet?
Eddig szakadatlanul, ment az off -olás.
(#) tatabike hozzászólása Jan 21, 2010 /

Biztos a potencia méterrel játszanak...
(#) Ricsi89 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Én pár éve valami mentás csokit kaptam, valami eszméletlenül finom volt. Eleinte kicsit féltem, hogy milyen lesz, de utána... :finom:
(#) llaci56 válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Zoli! Én azt is tudom!
Mit adsz, ha hallgatok?
...vagy mit ad Frankye a címért?
(#) wolverine14 hozzászólása Jan 21, 2010 /

hello már vagy 5 hónapja regisztráltam, és akkor el is olvastam a tutorialt , nemértem miért, de megint megnézette velem az oldal ez mért van?
(#) llaci56 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Érdekes... Miért nem CD lejátszókat vagy MP3 -akat gyűjtenek? Szerintem sokkal többet tudnának összeszedni, mert van, aki már a 3. 4. generációt használja, és csak az első generációs MP3 -ból a többszörösét gyártották, mint kazettás magnót. Arról nem is beszélve, hogy ha még akad ilyen készülék, az vagy ereklye, és értéke felbecsülhetetlen a tulajdonosa számára, vagy azonnak megeszi a szalagot, és már tönkre is ment egy hanganyag. A CD-t, MP3-at pedig már egy zöldség üzletben is lehet sokszorosítani.
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Jogos a felvetés.
(#) llaci56 válasza wolverine14 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Biztosan nem olvastad el elég figyelmesen a múltkor.
(Na jó, csak hülyéskedtem, - amúgy nem tudom.)
(#) llaci56 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Sikerült. Én rontottam el. Megemeltem egy alátéttel a sík ágyat, és a fej egység megakadt az alátétben, ezért futott hibára. (2 mm hiányzott neki a teljes hosszból.)
(#) Stadi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

El tudom képzelni, hogy a vakok könnyebben boldogulnak olyan készülékkel, aminek nagyobb gombjai vannak, azokra ui. lehet ragasztgatni olyan jeleket, amik tapintva érzékelhetők. Egy MP3 lejátszónak menüje van, amit nem olvas fel, és van rajta úgy 3 db. tök egyforma, mikroméretű gomb. Nem hiszem, hogy elboldogul vele az, aki nem lát. Már apámnak is gondot okozott a mobiltelefon is, nemhogy egy MP3 lejátszó. Pedig ő csak szemüveges volt, és abból sem a szódásüveg-kivitel kellett neki.
(#) SALáta válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Már megint valami korbácsos történet? :hide:
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Örülök, hogy elhárult a hiba.
(#) llaci56 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Hát még én! Durva nehezen találtam meg.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Meg lehet tanulni kezelni, vakon kezelni az mp3 -as készülékeket is.

A w810i telefonom kijelzője nem működik, de vakon betudom kapcsolni, és eltudom indítani, rajta a lejátszót, kiválasztani azt a zenét amit játszani szeretnék, sőt a hangképet is tudom állítani.

Tehát nem lehetetlen megtanulni, és ez egy vaknak gyorsabban is megy, mert erre éleződött ki az érzéke, mert csak erre támaszkodhat, és a hallására.
(#) SALáta válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

És az én laptopom honnan tudja hogy szétszedtem? Egy sw írta ki hogy már ki volt nyitva.
(#) llaci56 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Ez nem így működik. A nem látók egész másképp boldogulnak ilyen cuccokkal, mint a megromlott látású látók. (Volt szerencsém megismerni néhány tulajdonságukat, mert vala Bray fordító programot is írtam nekik.)
Azokkal az apró gombokkal jobban bodogulnak, mint Te, a menüt pedig egyszer elolvassa valaki, és megjegyzi.
Sokkal nehezebb dolga lenne a becsípett, begyűrt szalagokkal!
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

De te látod a billentyűket is, ő meg nem. :hide:

A hőmérséklet adatokból érzékeli azt.

Ha átlag alatti a hőmérséklet, az azt jelenti/jelentheti, hogy a gépház oldala le van kapva, tehát behatolás történt/történhetett.

Ez egy igen fölösleges adat, mert már jó ideje léteznek, jó minőségű hűtések (csak drágán), és van az olcsóbb, amikor is tele van eresztve a gépház ventilátorokkal.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Nem, egyszerűen nem nézek oda, de most komolyan.

Már a számítógép billentyűzetét (részben) tudom úgy kezelni, hogy csak a monitort nézem.

Azon is négy iránygombot, egy ok gombot, meg kettő szélsőt kell megjegyezni, és a menük pontos gombnyomás szerinti elrendezését. Ezek után már gyerekjáték lekezelni, csak jó memória, és koncentrálóképesség kell hozzá. Segít a dolgon az is, ha elképzeled magad előtt a képernyő tartalmát, ahogy elérd az adott funkciót. Hidd el, ezt egy vaknak, könnyebb memorizálni, mert neki csak azok az érzékszervek állnak rendelkezésre, tehát az jobban kifejlődik neki.

Aki edzi az agyát memóriajátékokkal, az jobban emlékszik dolgokra, ésatöbbi.
(#) zolee1209 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Ejha! És honnan tudod, ha megkérdezhetem? :pirul: Nem ugrik be semmi, amivel kapcsolatosan elmondtam volna neked!
(#) llaci56 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Lehet, hogy jobban látja, mint Te. Az 5-ös azért van jelölve. A DTMF kódból pedig ellenőrzi, mit ütött be.
(#) llaci56 válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Akkor gondolkozz! (Nem mondtad el...)
(#) SALáta válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Nem működött szétszedve, de mikor összeraktam írta hogy behatolás történt a burkolatba.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Elképzelhető, hogy meg tudják tanulni. De vegyél a kezedbe egy ismeretlen MP3 lejátszót, amiben mondjuk még FM rádió is van és diktafon, és gondolj bele, hogy bármilyen állapotából meg kell tudnod mondani, hogy épp mit csinál, és el kell tudod érni, hogy azt csinálja, amit Te akarsz. Mindezt úgy, hogy nem használhatod a kijelzőjét, és nem kapcsolhatod ki, és kis könnyítésként egyszer végigpróbálgathatod, mi a menüstruktúra, mi mit csinál rajta. Mondom, apámnak nem ment, pedig ő látott!

Azt hiszem, rájöttem, kis fejlesztéssel milyen jól jönne MaSTeRFoXX kolléga saját készítésű MP3 lejátszója. Akár még támogatást is lehetne szerezni hozzá. Csak annyival kellene bővíteni, hogy olvassa fel a menüket, és legyen olyan háza, ami vakok számára is jól kezelhető. Máris kész lenne egy piacképes termék. Szerintetek gyárt ilyet valaki manapság?
(#) llaci56 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Persze, hogy gyártanak, de itt nem piacról, hanem adományról van szó!
Amúgy hidd el, hogy megtanulják így is!

Akkor az alaplapon, van egy sw csatlakzó (valami BIOS protetction, nem tudom a pontos megnevezését, de még az én deszkám is tudja), ami alapesetben rövidre van zárva egy jumperral, viszont az egy kapcsolóra kivezeted, és az oldallapot eltolod, akkor megszalad az áramkör, és a gép már nyomja is a hibaüzenetet.
Sokat nem lehet elérni vele, esetleg ha van egy gépturkász gyerkőcöd, arra az esetre megfelelő.
(#) Stadi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Egyszer az adományt is megvették ám...
(#) zolee1209 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Ha nem mondtam el, akkor csak az írásos forma maradt... Vagy a digitális pixeles! Mit adok érte, hogy ne mondd el?! Legközelebb nem veszek neked deprez műszert!
Következő: »»   965 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem