Fórum témák
» Több friss téma |
Az egy pixelhiba jobb also sarokban?
Mért sinus jelet mutat? Esetleg túl lassú az inverter? Köszi!
Találtam pár összehasonlító képet: HP54542C vs PDS5022s
http://www.atlantec.pl/sprzet/pds5022/9_.jpg http://www.atlantec.pl/sprzet/pds5022/11_.jpg http://www.atlantec.pl/sprzet/pds5022/13_.jpg Idézet: „Az egy pixelhiba jobb also sarokban?” Neem. Dehogy. Rajta van a gyári védőfólia még mindig, idestova 4 éve, és hogy ne zavarjon a kilógó kis fül, bal oldalon begyűrtem a sarokba. Jobb oldalon a pötty az kosz a fólián.
Köszi a gyors választ!
Pont ilyen *.png fájlt kerestem. Az foglalkoztatott, hogy a 640x480-as felbontásnak finomabb e a rajzolata. Itt úgy látom, hogy a jel 2 pixel vastagságú, és szintén 2 pixelenként mozog. Más szkópoknál, ahol 320x240-es kijelző van, ott általában 1 pixel vastag, és 1 pixelenként mozog. Tehát így ugyanolyan finomságú mindkét felbontású szkóp. Talán ami az Owon előnye, hogy jó nagy, szemüveg nélkül is látszik.
Még hirtelen két kérdés eszembe jutott:
- a 25MHz-es változatnak milyen a képfrissítési sebessége? - mennyi a mintavételezési frekvenciája ismétlődő jelekre? Nem találok sehol erre vonatkozó adatot. Csak a valósidejűt, ami 100MS/s. Ami amúgy nem túl sok, ha azt nézem, hogy 25MHz-es jelre 4 minta jut periódusonként. Köszi!
Árban és elvben sok, gyakorlatilag semmi. Hogy miért?
- LCD lassabb mint a TFT. De ezt a különbséget mikor látod? Ha fut a kép. Ha fut a kép, akkor kijelző típustól függetlenül használhatatlan a kijelzés. Ugyan úgy, mint az analógnál. Ha nincs triggerelve, fut. Állóképnél meg tökmindegy. - TFT nagyobb látószögű, mint az LCD. De ezt sem veszed nagyon észre, mert ritka az olyan eset, hogy mérés közben a szkóp oldalát látod, és onnan nézed a kijelzőt. Ugye, mert szembe van veled. Ennyi a különbség.
Érdekes ellentmondást találtam Owon oldalán:
http://www.owon.com.cn/eng/pdsSeries.asp PDS50xx és PDS60xx szériáknak a Record length-je Max 5000 a manual PDF-ben meg 6000 van. Melyik a valós adat? Valamint még egy érdekesség a Horizontal scale (s/div) adatban: PDS50xx: 5ns/div - 100s/div PDS60xx: 5ns/div - 5s/div ! PDS7xxx: 5ns/div - 100s/div Mivel 10div van horizontálisan ez azt jelenti, hogy maximum 50sec-t tudok megjeleníteni egy PDS60xx szkóppal? Mi lehet ennek az oka, hogy pont középkategóriásnak a legrosszabb ez az értéke? Elég jelentős a különbség 0.8 perc és 16.6perc közt, sok projekthez akkor nem is használható? (pl időzítők)
Topi, lenne egy kérdésem az Owon szkópról.Meg lehet azt valahogy valósítani, hogy amikor a PC-vel össze van kötve a szkópon lévő jelalakot mentsem PC-re?Az aktuálisan a kijelzőn lévőt le tudom menteni de többet nem sikerült, kb 4-5mp lementésére lenne szükségem.
Vector módban van nem Bitmap-ben és nem megy a lementés
Esetleg valami más ötlet, hogy miért nem megy a lementés?
Sziasztok.
OWON PDS 5022S oszcilloszkóphoz keresek Vista 64bit alá driver-t. Eddig sajnos nem találtam. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Azt nem mondom, hogy szerencsés, de tulajdonosa lettem egy OWON PDS6042S-nek. Végülis mindent tud amire nekem szükségem van, de sajnos 1 óra használat után elkezdett hülyéskedni. Még nem tudom miért (mit kell ahhoz elkövetni), de egyszercsak nem reagál a gombok nyomogatására és tekergetésére. Műszer működik közben is, mutat mindent amit kell, csak éppen hiába nyomkodok/tegerketek bármit is semmi. Ilyenkor ki kell kapcsolni és újra bekapcsolni - egy ideig megint jó aztán kakukk. Tapasztalt már ilyet valaki?
Sajnos a problémára nem találtam választ sehol sem (külföldi fórumok, forgalmazó) ezért visszaküldtem és elálltam a vásárlástól.
A leírtakból következtetve 2 dolog valószínűsíthető:
- hardveres hiba: túlmelegedés, valamire nem terveztek (elegendő) hűtőfelületet, ahova kellett volna > tipikus helyzet a mai világban - szoftveres hiba: túlcsordulásból, verem-megtelésből adódó, lekezeletlen programozói hibák
Én program hibára gondoltam, hiszen egy reset mindent helyrehoz(ott). Ebben a bizonyos példányban V2.7-es szoftver volt. Sajnos nem találtam firmware frissítési lehetőséget a gyártó oldalán, pedig lehet, hogy megoldás lett volna. Mostmár mindegy, nincs nálam. Sajnálom, mert amúgy jó lett volna. Tetszett annak ellenére, hogy picit tényleg gagyi műanyag érzete volt.
Sziasztok.
Mennyire megbízható ez az Owon márka? ha jól láttam ez is kínai, akárcsak az atten és uni-t is. Egy tektronixhoz tds210 vagy egy voltcraft-hoz (Bővebben: Link) képest gagyibb? Szerintetek milyet volna érdemesebb venni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |