Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PDA, BlueTooth, soros port, léptetőmotor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bacey hozzászólása Nov 10, 2008 /
 
Sziasztok!

PDA-ról kellene vezérelnem egy léptető motort.

A jelenlegi helyzet: PC-n futó Delphi program ír a párhuzamos portra. A párhuzamos kábelből kilépő 5V megy a motor egy-egy "tüskéjére". Az egyik tüske előre, a másik hátrafele lépteti a motort. A motor e két tüskéjére pontosan 5V-nak kell érkeznie.

(Bocs, de sajnos műszaki analfabéta vagyok, azért fogalmazok ilyen pongyolán.)

Ami kellene: PC helyett PDA, párhuzamos kábel helyett bluetooth.

Ahogy én elképzelem:
A PDA-n futna egy saját program, ami a bluetooth kapcsolatot elvileg két soros portként (in/out) látná (jól gondolom?). Én a kimenő soros port DTR és RTS tüskéire írnék, az bluetooth-on keresztül megérkezne egy bluetooth modembe, ami a soros portján "küldené ki magából" a jeleket. A bluetooth modem soros porti végén lévő két tüske lenne a motor két tüskéjére rákötve, így léptetve a motort. Gond, hogy a motor tüskéi 5V-ot várnak, a soros port pedig 3-12V között ingadozik(?).

Mikrokontrollert nem szeretnék használni: egyrészt semmit sem értek hozzá, nagyon bonyolultnak tűnik, ráadásul nekem csak 2 tüskére kell áramot adnom.

Kérdéseim:
- Mennyire valósíthatók meg a fentiek? Hol a hiba benne?
- Mivel tudom elérni a konstans 5V-ot? Utánaolvasva ezekkel a szavakkal találkoztam: dióda, ST-232 RS232 voltage shifter, RS232 line driver (for voltage shifting). Sajnos nem tudom mik ezek, de ha írnátok egy listát (hogy mire lesz szükségem), akkor azzal már odaállíthatnék a szakik elé: ők már tudni fogják.
- A PDA-n (HP 214) C#-ból, .Net-es Compact Frameworköt használva fogok-e tudni csak a DTR/RTS tüskékre írni?
- Kell-e a PDA-nak ismernie a Serial Port Profile-t? A HP specifikációjából nem derült ki, hogy ismeri-e, de a PDA-n futó program lát kb. 4 soros portot. Ez már biztató jel, nem?
- A Windows Mobile az elvileg real-time OS, úgyhogy ugye nem lesz (túl) szaggatott a motor mozgása? Tudom, erre kéne a mikrokontroller, de azt léci ne. Most a PC-n nincs ilyen gondja, úgyhogy reménykedhetek abban, hogy a PDA-n sem lesz gond?
- Jól jönnének nekem az alábbi (vagy ezekhez hasonló) Pololu-s termékek?
http://www.pololu.com/catalog/product/411 http://www.pololu.com/catalog/product/110 http://www.pololu.com/catalog/product/727 http://www.pololu.com/catalog/product/240
- Vagy bármi más, ami megkönnyítené a dolgom?

Előre is kösz minden segítséget és tanácsot:
Béci
(#) Lucifer válasza bacey hozzászólására (») Nov 10, 2008 / 4
 
Üdv!

Tehát neked egy step-dir vezérlőt kellene vezérelned BT-n keresztül. Ha a Win CE már lát soros portokat akkor támogatja a blútúszod SPP-t. A .NET elviekben kezeli a CTS-RTS vezérlését bit bang szinten, a kérdés, az hogy erre mit mond majd a bluetooth adapter. Én már kísérleteztem SPP-vel, és nem mondhatnám, hogy az "én most akarok valamit a PDA-n akkor a BT modemen is ez történik n idő múlva" elv működne. Attól függően hogy milyen zavaró tényezők vannak (wifi, stb.) módosul a válaszideje. Továbbmenve az LPT port még windows alatt két DLL-en keresztülhajtva is nagyságrendekkel gyorsabb mint amit a BT képes neked nyújtani.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Sziasztok.
Szeretném egy kicsit felturbózni a PDA-m. Egy bluetooth modult szeretnék rákötni. Az a kérdés, hogy egy USB-s modul áköthető-e a PDA-ra valamilyen módon.
Ez egy régebbi Ipaq 3950
A csatlakozó kiosztása pedig itt Bővebben: Link
és itt Bővebben: Link található
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem