Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi,már próbáltam de mindig egy előre definiált karakter jön be.
Kis türelmet, közben leesett (és töröltem is a hozzászólást), hogy az IC-ben előre definiált karakterekről van szó.
Ha minden igaz, az alábbiakat kell módosítani:
A %11110000 részben a nulla kikapcsolja, az egy pedig bekapcsolja adott számjegyre az IC-be épített kódolást. Lásd adatlap, Decode-Mode regiszter. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
Hát,nagyon köszönöm,nem jöttem volna rá. Első képnél %11110000 volt,de a megoldás:%11110011.. Mégegyszer nagyon köszönöm.
Bocsánat,nem magamnak szántam,természetesen Bakmannak. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020
Még azt kérdezném, hogy a nagy"C" kódja(78) hogy jött ki? A KarakterMatik a "fok"-ra 99 dobott ki az oké, de a "C"-re 57-et. Meg az ASCII kódja is 67. Kösz.
C: 01001110 (bin) = 78 (dec)
A bitek az alábbi szegmenseket jelölik: pont, a, b, c, d, e, f, g Vastagon kiemelve a bekapcsolt szegmensek, felette láthatod a hozzá tartozó biteket.
Köszönöm, igy már értem. Jó éjszakát, mindenkinek!
A kis y javíandó, ha esetleg azt használná nem a nagyot.
Copy-paste hiba Case 89, 121 ; Y, y = C
Igazad van, én is észrevettem de azt szokták mondani, hogy csak a kis ember tart rendet a zseni a káoszban is eligazodik. Ezt arra értettem akinek címezted.Minden jót!
Üdvözlök mindenkit!
Én az elektronika világának a mechanikai részét kedvelem nagyon, éppen ezért a programozásban abszolút nem vagyok jártas. A 12F683 tanítható ic átprogramozásában keresek egy hozzáértőt, aki módosítani tudná a programját vagy teljesen törölni és csak egyetlen funkciót telepíteni. Ez az ic egy led driver-t vezérel, a kapcsoló gyors, kb 1 mp-es nyomogatásával alacsony, közepes, magas, extra fényerő... ha legalább 3 mp-ig nyomva tartom és utána 3 mp szünet, akkor az utoljára, a memóriájában maradt fényerőn kapcsol be. Ezt szeretném módosítani, hogy akármilyen gyorsan és szünetekkel nyomkodom, mindig max. fényerőn kapcsoljon be. A kapcsoló a táp, lámpa negatívját kapcsolgatja, nincs "fő" kapcsoló meg mód választó csak egy... Lehet ez így nagyon kevés infó, de mint mondottam a programozáshoz analfabéta vagyok. Ha bárki tudna segíteni ebben, lehetőleg Pest megyében, akkor azt nagyon szívesen venném. Ha kevés az információ amit írtam, szívesebben venném telefonon folytatni, mert nagyon ritkán jutok gép elé, sokat vezetek. Köszönettel Laci
Ha nincs meg a forráskódja akkor csak újraírni lehet. Mit jelent az, hogy tanítható?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2020
Idézet: Hát nem egészen... Ha ki tudod olvasni belőle, akkor a hex-et át lehet fordítani assambly-re és tudod módosítani. Persze ha nagyon hosszú a kód akkor nem egyszerű feladat, de nem lehetetlen. „Ha nincs meg a forráskódja akkor csak újraírni lehet.”
Valószínűleg a kérdező magára az IC-re értette miszerint újraírható, programozható.
Így van, köszönöm a kisegítést, nekem teljesen mindegy, hogy valaki újraírná, vagy egy teljesen új ic-re új programot ír, egy a lényeg, csak egy mód (fokozat) legyen rajta. Mint mondottam ehhez analfabéta vagyok, ezért kérek itt segítséget.... van meglévő kézzel fogható driver-em is, ha esetleg kellene kiolvasni belőle valamit.
Maga a program nem egy nagy durranás, viszont kelleni fog egy kapcsolási rajz vagy jó minőségű fényképek a NYÁK mindkét oldaláról és egy mérés, milyen jellel van vezérelve a kapcsolóelem az általad óhajtott maximális fényerőn.
Sziasztok!
Mi a baj az alábbi kóddal? A rand() -al nem stimmel valami? Ha kiveszem a kódból akkor lefut rendesen hiba nélkül, de ha ott van akkor hibát jelez.
Be van includolva az stdlib.h. Ha jól tudom abban van a rand definíciója. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2020
Csak legyen olyan mazochista aki összebogarássza a regisztereket.
Nem kellene oda ,hogy meddig is rand(0xff) -oljon?.
Létezik egy hex-ből assemblerbe visszafordító program, nem találom.
Neve :Hex to Asm PIC Dis-assembler vagy valami ilyesmi. Lehet, a mai picekhez már nem jó.
Mplabx xc8 a fordító.
Bakman: 12f675 és a hibaüzi a következő: Idézet: „ ::: advisory: (2049) C99 compliant libraries are currently not available for baseline or mid-range devices, or for enhanced mid-range devices using a reentrant stack; using C90 libraries Non line specific message::: error: (1359) no space for ___lmul parameters (908) exit status = 1 ” Van még pár link meg szöveg ha kell bemásolom azt is csak marha hosszú.
Szerintem kellene egy srand is ami inicializálja a random generátort.
Elvileg meg van határozva a MAX_RAND. De lehet igazad van, kipróbálom.
Amikor én néztem pár éve csak olyanok voltak amik a változóneveket regiszterekben adták vissza. Na egy kicsit nagyobb program esetén bogarászd össze azokat a regisztereket.
Lehet, hogy azóta csináltak olyat is ami ad valami nevet neki és összepárosítja.
Nem kell semmi a randba, a %10 határozza meg, hogy 0 és 10 között lesz a véletlen szám.
A "C" szerint kell egy srand. Nem hiszem, hogy a microchip ezt kivette volna. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2020
Bent van a main előtt az int rand(void);
Eddig nem is volt semmi gond, mert a main -ben még a while előtt egy változónak értéket adok vele t1 = 65511 + ( rand() % 10 ); és simán generált egy random számot, de ha a megszakítás rutinjában van ahogy fentebb látható, akkor viszont hibát dob ki. Ezt nem értem. Minden változót és függvényt globálisként deklaráltam. Mi lehet a baj? |
Bejelentkezés
Hirdetés |