Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Idáig működik is a dolog, de a megszakítással nem boldogulok.” Az 0x1000 címtől kezdődően - eltolva - kell elhelyezni a Reset vektort, és a két megszakítási vektort, úgy, ahogy például a Microchip MAL (vagy MLA?) USB mintapéldáiban is látod. Írtam erről valamit a PICCOLO projektben, de az még C18-hoz készült.Bővebben: Link
10 bites felbontással 5V referencia feszültségnél (tápfesz), ha jól számoltam, akkor 93 és 806 közé esik.
hmmm köszi )) LDR akkor fölülre kerül ugye???
Amit számoltam, csak úgy lesz igaz, ha fölül van.
Köszi a linket! Ezt használom már évek óta. Át szertnék térni a XC8-as fordítóra. Megpróbáltam
a C18-as fájlokat használni de azok nem fordulnak le.
Sziasztok!
Két különböző UART csatornán szeretnék kommunikálni egy mikrovezérlővel. UART1 egy RS485-ös buszon keresztül kommunikál további mikrovezérlőkkel, UART2-n pedig egy HMI kapcsolódik a PIC-hez. Van ennek bármiféle akadálya? Ha jól tudom, egy időben csak az egyik UART lehet aktív. Így megeshet, hogy nem érkezik meg egy-egy adat, mert épp a másik UART volt aktív? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, Attila
Válássz olyan kontrollert, amiben két HW UART egység van. Mehetnek egyszerre, egymástól függetlenül.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Köszönöm.
Bekavart a MikroC fordító, van benne egy ilyen parancs:
De már világos a működése, ez csak akkor kell, ha UART_Read(); formában használom a függvényeket UART1_Read(); UART2_Read(); helyett. Üdv, Attila
Sziasztok!
Szeretnék egy kicsi segítséget kérni, hogy egy pic-re c-nyelven meg írt forrás fájt milyen fejlesztőkörnyezetben lehet lefordítani hex- kódra, hogy felehessen tölteni a pic-re. Segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Attól függ milyen PIC, de általában Mplab IDE vagy Mplab X. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Köszönöm a segítséget. PIC16F8734-re volt írva a program és erre akarnám lefordítani majd.
Idézet: „PIC16F8734” Ez itt elírás vagy új típus a láthatáron?
Ebben az esetben is több lehetőséged is marad:
HitehC, XC8, MikroC, Small device C, ....
Üdv
Az ismerősöm próbált írni nekem egy kis progit de sajna nem megy c ben van irva. Amit tudnia kéne 3 ledet egymás után egyenként bekapcsol majd kikapcsol és ezt ismételgeti de sajnos semmit sem csinál a 3 kimenet folyamatosan 0 szinten van (12f629) void main() { // ANSEL = 0; // analog bemeneteket digitálisra állítja TRISIO = 0; // kimenetre állítja az A portot GPIO = 0x00; // kikapcsolja a kimeneteket do { GPIO = 0b10000000; // bekapcsolja az 1. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b01000000; // kikapcsolja az 1. LEd-et és bekapcsolja a 2. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b00100000; // kikapcsolja az 2. LEd-et és bekapcsolja a 3. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet } while(1); // Endless loop } A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Szia!
A PIC12F629 8 lábú kontroller, ahol 0-5-ig vannak a port bitek és a 4-est csak bemenetnek lehet használni... Az ismerősöd az 5-7-es biteket "matatja", azokból csak 1 van kiépítve a rendszerben ( az 5.bit!) ! További hiba lehet még a konfigurációs bitek rossz beállítása is, de az ebből a részletből nem derül ki...! A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Köszi
Megírtam neki Igy módosította de sajnos még mindig nem megy void main() { CMCON = 7; // ANSEL = 0; // analog bemeneteket digitálisra állítja TRISIO = 0b00010000; // kimenetre állítja az A portot GPIO = 0x00; // kikapcsolja a kimeneteket do { GPIO = 0b00000001; // bekapcsolja az 1. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b00000010; // kikapcsolja az 1. LEd-et és bekapcsolja a 2. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet GPIO = 0b00000100; // kikapcsolja az 2. LEd-et és bekapcsolja a 3. LED-et Delay_ms(500); // vár fél másodpercet } while(1); // Endless loop A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Kvarc van rajta, RESET láb tápra húzva 10k-val ?!
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2016
Nem belső oszcillátor rol megy.
Most indult el sikerült elindítani:!!!!! Azért mindenkinek köszönöm a segítséget. Idézet: „Nem belső oszcillátor rol megy.” Akkor nem a HS oszcillátort kellett volna kiválasztani a GP4-es lábon !
Sziasztok
Van egy pic16f628 picem és az a bajom hogy RA4 láb valamiért nem akarja a tranzisztoromat kinyitni Miért? Mikro C programozom és ennyi a kód:
PWM ez ni se tudok az RA4 lábon... A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
Az RA4 az nyitott Drain-es --> felhúzó ellenállás kell, mert ez csak GND-t tud !
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
Mekkora???
Meg a prrogram nem engedi a pwmet azona lábon miért??? A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
1 kohmos biztos jó, de lemehetsz akár 330 ohmig is !
Szoftveres vagy hardveres PWM ?!
Szerinted ez szoftveres ?!
Idézet: „Initializes the PWM module” Hardveres PWM-et ( PWM modul!) csak az adott lábon tud ez a PIC, meg kell nézned az adatlapon !
Adatlap a "Biblia", ezt nem lehet "megérezni", itt az intuíció nem segít ! !!
Nézd meg a küldött képet, mit olvasol le róla ?! !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |