Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Én ezt látom, három böngészőben is.
Idézet: „Tudsz róla hogy az oldaladon a karakterkódolással van valami probléma?” Sajnos, igen. Átkerült az anyag egy másik szerverre (az esca név most oda mutat), amihez nekem pillanatnyilag nincs hozzáférésem. Valami elizélődött az átpakolás folyamán. Gyors megoldás: Amíg a hibát kijavítják, az eredeti szerveren addig is elérhető még az anyag (ékezethelyesen), de a szerver neve esca-ról desca-ra változott. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2017
Nah. Akkor ezt benéztem
![]()
Megoldás bármilyen karakterkódolásra az acute kódok használata.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2017
Szerintem a .htaccess fájlba (főkönyvtár) be kell ezt szúrni : AddDefaultCharset UTF-8. Jártam így én is átpakolásnál.
Szerintem icserny tisztában van a problémával, mint írta, jelenleg nincs a szeróhoz hozzáférése.
![]()
Sziasztok!
PIC32MZ2048EFH100 ADC-vel küzdök. Az adatlap teljes katyvasz, nem állnak össze a dolgok... Sima ADC mérést szeretnék mindenféle trigger nélkül, A GND és a táp a referencia, az AN15-öt szeretném elsőkörben használni. Abban sem vagyok biztos, de talán ha jól sejtem az ADC7-et kell erre használnom. Hogyan kell beállítani? 1. a kalibrációs értékeket betöltöm 2. adccon1-3 beállítom 3. ANSEL-ben analóg bemenet, TRIS-ben szintén bemenet az AN15 Hogyan tovább?
Ha mz-t használsz, keresd meg a harmony adc támogatását, és azt használd. Az adatlapja direkt hiányos.
Mi az hogy direkt hiányos, ez kinek az érdeke?
Minden fejezet elején van egy utalás a Family Reference Guide egy dokumentumára.
Ha megoldható Harmony nélkül szeretném, de már azon is gondolkoztam, annyira nem szeretem mint az arduino-t. (Jobban szeretem a kihívásokat, de ilyen kevés információ mellett...)
Meglévő projektet hogyan tudok Harmony projektté varázsolni ha feltelepítettem a Harmony-t?
Köszönöm, ez volt a második amit néztem, nagyon ködös és fontos információk hiányoznak.
Amikor legutóbb néztem, azok az utalások 32mx doksikra mutattak.
Ha jól láttam, szinte mindegyik perifériájuk azonos (talán nem is meglepő), de régóta élnek a specifikus adatlapok az egyes perifériákhoz az MZ-khez, nem nagyon volt olyan, hogy nem találtam meg valamit, ami eddig kellett. Olyan már volt, hogy nem úgy működött valami, ahogy leírták, de ez más dolog.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Szerencsére nekem még nem volt ilyen problémám az MZ-vel, de lehetséges, hogy a senki se lehet tökéletes gondolat vezérli a Microchipet is
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Írtam egy függvényt, amelynek így néz ki a prototípusa:
A függvény egy TCP kapcsolatot hoz létre és vezényel le egy szerverrel. A szerver címét a második paraméterében kell megadni, azt hogy melyik ponton tegye mindezt azt a harmadikban. A szerver számára elküldendő üzenetet pedig formázott karakterláncként lehet megadni a negyedik paramétertől. A függvény legelső bemeneti paramétere pedig annak a tömbnek a címe ahová a szervertől kapott választ másolja ki a függvény. A dolog teljesen rendben működik például így: Ezzel tök szuperül lejön a google headerje. Viszont ha az üzenet egy bizonyos szintnél hoszabb, akkor a függvény meghívásakor a PIC egyszerűen újraindul! Debuggerben betettem töréspontot a függvény legelejére és nem állt meg, tehát nem magában a függvényben van a gond szerintem. Az üzenet amit próbálok elküldeni, egész pontosan 210 karakter hosszúságú. Mi lehet a gond? Miért nem tetszik a PIC-nek a sztring ha túl hosszú?
A gond az volt hogy a vsprintf()-nek valószínűleg nem tetszett hogy ekkora tömbbel kell dolgoznia. Ezért kivettem, így csak sima sztringet vár a függvény, az üzenetet pedig összepakolászom a függvény hívása előtt külön, így működik rendesen.
Azert ennek erdemes lenne utanajarni, mert nincs olyan, hogy a vsprintf-nek nem tetszik. Es kulonben is, a 210 byte az mar olyan nagy dolog? Gondolom, nem 8 bites picrol van szo.
Van valami belső limitje, csak nem tudom hogy érhető el. A c++ban alapból paraméter, de c30-ban meg XC32-ben csak *format paraméter van ami valahol tartalmazza a max hosszt.
Sziasztok!
Valaki használt már OverSampling-et? Csak gyors neki futásból bele néztem egy pár Arduinos lib-be tényleg annyi lenne (µC szinten), hogy pl.: veszek 256 mintát azokat összeadom majd nem átlagolom ( minták(12 bit) / 256) hanem mondjuk csak 16-al osztom (vagy bit shift) és kész az OverSample, vagy ennél azért összetettebb? Kicsit máshol ahol matekosabban volt leírva nem tűnt ennyire egyszerűnek, bár ott Nyquist-ról is volt szó a mintavételezés kapcsán. Innen néztem az Arduinos source-t.
Nem érdemes használni ezeket a belső függvényeket...
Ha van idő rá, mindenképpen érdemes átlagolni. Egy jó megoldás, hogy a legkisebb és a legnagyobb értéket kidobjuk a 10 mintából és a maradékot osztjuk 8-al (ezt shifttel meg lehet oldani gyorsan). Más mintaszámokkal is lehet dolgozni, csak az idő szab határt.
16 bites a PIC és a 210 karakter szerintem sem sok. Utána lehetne járni de örülök hogy működik és inkább haladok tovább.
![]()
Szia!
Nem összetettebb, tulajdonképpen ennyi az egész amit leírtál. Veszel valamennyi mintát, ezeket szummázod és kevesebbel osztod el mint ahány mintát vettél. Van mondjuk egy feszültséged amit megmérsz a digimultival, amely 3,30V-ot mutat. Tegyük fel, hogy valójában egész pontosan 3,301V van ott, csak a digimultinak nincs akkora felbontása hogy ezt kijelezhesse. Helyette kerekít és 3,30V-ot ír ki, hiszen plusz-mínusz fél LSB-n belül, azaz 3,295V és 3,3049V közt ő 3,30V-ot lát. Na igen ám, de ha ráteszünk erre legalább egy LSB-nyi zajt, akkor mindjárt azt kapjuk hogy elkezd ugrálni 3,30V és 3,31V közt. Elméletileg X ideig 3,31V-ot fog mutatni a digimulti, 9X ideig pedig 3,30V-ot. Biztos tapasztaltál már ilyet, mikor egy értéket megpróbáltál beállítani úgy hogy a digimultin stabilan mondjuk 3,30V legyen. Bárhogy állítod is, néha a kijelzés egy pillanatra a multiméteren átugrik 3,31V-ra majd vissza 3,30V-ra. Na az emiatt a jelenség miatt van. A túlmintavételezés arról szól, hogy ezt a jelenséget felhasználjuk a felbontás növelésére. A túlmintavételezés erre alapul, nagyon fontos feltétel azonban hogy a jel ne legyen stabil. Ezért bizonyos esetekben külön zajt kevernek rá a jelre, bár az esetek túlnyomó többségében erre nincs szükség mert a teljes rendszernek általában bőven van kellő mértékű zaja. Sőt, vannak olyan A/D konvertekek amik gyárilag, hardveresen támogatják a túlmintavételezést és külön zajgenerátor van bennük(!) amely szoftverből konfigurálgatható. A túlmintavételezés egyik hátránya hogy az A/D linearitás-hibáját felerősíti, illetve hogy túlmintavételezés esetén a csúcsértékek eldobálása (melyet Wezuv említett) meghamisítja a mérést.
Valamikor az Economist-en volt róla egy cikk (ha megtalálom, majd belinkelem), hogy a 3k fő fölötti cégeknél több kárt okoznak a cégen belüli érdekellentétek, mint a piaci konkurens cégek. A vezetőségnek sokkal inkább a saját embereik miatt fáj a fejük, mert ők még az esküdt ellenségeiknél is több bajt csinálnak. És akkor van az a móka, hogy az MC 3.5 milliárd dollárt kipengetett az Atmel darabokra szedéséért, és most izzadnak rajta, hogy a lehető legtöbbet nyerjék a bulin. Rendesen lehetnek ott most rugdosódások a cégen belül, és még lesznek is, mire összecsiszolódnak.
Igazság szerint egy csak öncélú panel mérőt akartam csinálni, egy vázlat verzióban vettem egy ebay-es 16 bites (signed) ADC-t ott Atilla86 által publikált panelmérőből vettem 80 minta 8-8 alsó-felső leszed és shift-el, csak lehet mentem feljebb egy kicsit és feszt és áramot is mérek úgy már kicsit lassú volt.
És van itthon egy proto verziója egy TFT-s projektemnek (és nem igazán használom mert, lett belőle új verzó) egy 200MHz-es MZ-vel gondoltam csinálnék belőle egy 16 bites panel műszert, szórakozásként. Atilla86: Nem annyira mozgok az analog világban egy tápegységről valószínűleg step-up/down IC-vel lesz,l arról jön elég zaj az OverSample-hez? Vagy esetleg a sima lineáris tápról is? pajti2: Remélem az Atmelesek rábeszélik a Microchipeseket a Visual Studio based IDE-re ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |