Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Jó reggelt. Az jutott eszembe, hogy biztosan lehetséges,de mi a véleményetek nem lehet hogy a com2 ment haza? Írja olvassa a pic-et de az nem megy.
Szia!
Nem fordulhat elő az, hogy az oszcillátora nem indul el csak? Ellenőrizd le, hogy milyenre van konfigurálva, mérd meg a feszültséget a OSCO lábon. A másik gyakori hiba, hogy nincs letiltva az alacsony feszültségű programozás (LVP) és a PGM láb lebeg, vagy magas szinten van. A MCLR láb fel van húzva a Vdd-re (10k) - még a programozás alatt is ajánlatos felhúzni.
watt kolléga oldalán található JDM- rettentő leírás összes tünete elért. Pakolgattam a portok között az égetőt és működik újfent a Com1-2-n is. Mindenképp a héten lecserélem ezt bosszúságforrást. A 12f629-még most is halott, de lehet,hogy az is csak techalott, de nem kiabálok mert biztos mindjárt bekrepál a 877-es is. Hülyeségből égettem bele egy a/d-t és lám megy. Hogy ezmiez..?
Szia!
Szerintem a programodban a konfigurációs szavakkal lesz a hiba... (A 4 MHz -es kristályt próbáld meg HS és XT móddal is. Ez a frekvencia a kétfajta oszcillátor tartományának határán van.) A JDM -et vizsgált meg, de még ne dobd ki. Vegyél egy mély lélegzetet és vegyél egy PICKit2 / építs egy klónt. A klónban levő 18F2550 -et próbáld meg a JDM -mel felprogramozni. Ha építesz, mindenképen olyat ajánlok, ami képes a Vdd beállítására (Watt klónja vagy a furatszerelt klón).
Igen, tegnap a frekivel kezdtem. Nem rezgett és pár 100mv volt rajta. A konfig u.a. mint volt,és amivel sokszor ment,és most is azzal megy.
-Visszatértem az infrához (még nem utalnak) C és D porton nézem a távirányító bitjeit, de kemény mateknak tűnik. A csomagok közötti szünet zavaró, és ezen agyalok, hogyan lehetne megoldani. Rb4 megszakítással nézem az infrát és 0 vagy 1 függvényében más más tárakat növelek. Aztán ha letelik a tmr0 azaz elvben már ez a következő bit és nem volt Rb4 megszakítás akkor a tmr0 int kimásolja az előző bit-et és egy újabb regiszterhez adom, amit majd a végén kiírok. Ez így most megkülönbözetei a gombokat, de ez nem megoldás, lassú is, és nem korrekt. Mert a szünet éppenúgy beleszámít,az időzítés hiánya miatt Pedig 2 csomag között olyan sok a szünet hogy, szerintem rengeteg változatot lehetne futtatni a sikeres felismeréshez.
Milyen infra protokollt szeretnél dekódolni. Talán a Phillips RC5 - Nézz bele a propeller óra cikkbe, topikba, ott a dekódoló rutin benne van a programban, a forrása is letölthető.
Ugye, hogy már nem is olyan drága a PK2? Itt a HE-n az apróban is találsz 2 félét 6000-ért.
Jártasság híján, erre nem tudok válaszolni. A gold wave programban nézem együtt egy kiszuperált tsop jelét egy hangolható oszcillátorral hasonlítom, nemtudom milyen protokoll szerint megy, csak a bitek helyét és hosszát, aminek egyelőre elégnek kellene lennie, hogy a pic port bitjeit a látottaknak megfelelően írja ki. Aztán már lehetne memorizálni és hasonlítani. Tudom kezdetleges ez a megfigyelési mód, és vannak szabványok, pl a tv távirányítójával már ilyen módon nem foglalkoznék, mert az oszcillátorral szinkronizált csomagban számolt jelek 64 vagy még többet mutattak. A dvd-jé sokkal egyszerűbb. Egyelőre csak a soros adatátvitelt akarom gyakorolni, ilyen kezdetleges módon.
-igen néztem a propeller clockot. nekem olyasmi kellene amivel bármit tudok értelmezni-
hy!
Most néztem és saccra számoltam, tényleg nem sok. Alsó hangon már 2ezer forint lenne, ha pl:a 18f25j50so-ból tudnám hogy a J-betű mit jelent és alkalmazhatom-e szilva pickit2-jében? -A 877-ben meg darabos a benzin, most már rá is szrok, csak azt remélem hogy a pickit2-őt még sikerül megcsinálnia.
Ha megnézed a tápfeszültség tartományát (2 - 3,6 V), biztosan elmegy a kedved tőle...
A Szilva fele PicKit2 klonben hianyzik alap ertelmezesben a feszultseg szabalyozo aramkor. Azt ki kell egesziteni ahhoz, hogy menjen 3.6V-os eszkozokkel is.
Akkor a watt féle pickit2 az jó? Van sok 3.3 stabom akkor használhatom a viszonylag olcsó 18f25j50est?
Amúgy nem mellesleg, valaki tud valami jót, vagy rosszat a Chipcad árainak titkáról? Hogy tartják felén meg 2/3-án az árakat?
Idézet: „Hogy tartják felén meg 2/3-án az árakat?” En nem tudom a titkaikat, de persze felmerult bennem, hogy mihez kepest fele meg 2/3-a az araik? Masik gondolat pedig, hgy ha valakinek van olcso raktarozasi lehetosege, akkor nagy tetelben olcson szerezhet be kozvetlenul a gyartotol (eleve a gyartok mar kedvezmenyeket kinalnak, de ezen felul elkepzelheto, hogy tovabbi kedvezmenyeket csikar ki ha nagyon nagy a tetel). De akar elfekvo raktarkeszleteket is felvasarolhatnak stb, a lehetosegek vegeredmenyben korlatlanok. Altalanossagban: Egy nagyobb boltban ilyenek miatt valoszinuleg olcsobbak az arak, mint a sarki boltban -- ld Tesco vs. 20nm-es garazsbol kialakitott 'ejjel-nappali'...
Ja, meg valami: Nehany uzletben nagyon olcsova tesznek termekeket, amolyan vevo csalogatonak. A vevo bemegy, es vasarol mas termekeket is amelyek mar nem annyira olcsoak. Tehat az is kerdes, hogy mi olcsobb a 'mihez kepest' kerdes melle...
Ha úgy kezdesz neki valaminek az utánépítésébe, szakértelem nélkül, hogy mit változtatnál rajta, akkor nem fog sikerülni! Javaslom építsd meg azokból az alkatrészekből, amik ott vannak. Hp41C furatszerelt klónja szerintem neked jobb választás lenne. Olvastad a cikkeket ezekről a verziókról?
Szia!
A PICKit2 klónba nem jó a 18F25J50, csak a 18F2550. Magában a klónban nem használható a J -s változat, de programozható és nyomkövethető az elkészült klónnal. A tokozás a kiválasztott klón leírásából derül ki. A ChipCad a magyarországi disztributor, ha igaz, ők látják el a többieket. (Vö.: nagybani piac.)
Köszi. Hasonlóképpen gondoltam, amúgy a Hq-hoz képest..
Nem űberkedni akarok az utánépítés módosításával, csak a Chipcadban csak olyan van. De akkor veszek a Hq-ban. Az hogy smd- nem baj, sok nyáklapot marattam már,van egy Jbc-pákám, csak összejön. A Pic-kel kapcsolatos dolgokban vagyok nagyon új. Hp41c klónját is olvastam, az is lehet azt csinálom meg, még gondolkodom.
Szia!
Ha jól látom, 18F2550 és 18LF2550 is van sdip28 és soic28 tokban raktáron a ChipCad -ban...
sziasztok!
Az utóbbi segítségeitek és a belőlük következő sikereimből kiindúlva inkább hozzátok fordulok.. A sok sikeres pic égetés és az eredeti Pickit2 vel való összehaverkodásom után úgy döntöttem h szeretnék után építeni magamnak egy klónt. /Ez az eredeti amit használtam eddig.. csak kölcsönben van nálam az egyik tanárom jó voltából./ Már találkoztam Szilva mester klónjával is, és az úgy.. megtetszett nah.. Szerintetek jó választás lenne az a klón egy PIC téren még kezdőnek..? és pontosan milyen negatívumokkal járna..? Vagy mit tudnátok ajánlani..? Üdv: KroWka
Kezdőknek tökéletes. Egy hátránya van, hogy "csak" az 5V-ot elviselő PIC-eket tudja írni, de ez egy kezdőnek bőven sok!
Már miért ne lenne? Biztosan jó helyen nézted?
Értem és köszönöm szépen.. akkor még a napokban meg is építem sztem..
Nem értem, miért hagyjunk el 3 tranzisztort, 1 fet-et, 1 műveleti erősítőt (amásodik fet helyett csak másik típus kell), és csináljunk egy eszközt a kínálat kb. felére?
Ha valaki a furatszerelt verzió paneljét csinálja meg, megteheti, hogy fokozatosan ülteti be - még az is elképzelhető, hogy hihagyja a műveleti erősítős részt (már egy LM393-mal működésre lehet bírni.) A panelre később, amikor szüksége lesz a funkcióra, a további elemeket beültetheti, nem kell újabb példány készíteni. Ha mégis a Szilva féle klón épül meg, ne spóroljuk el a fet-ek G-S eletródái közül a 100k ellenállást - SMD kivitelben a forrasztási oldalon beültetni. Leegyszerűsíti a bemérést, csökkenti a fet-ek meghibásodási lehetőségét. Olvassuk el a bemérést leíró részt is.
A nyák sokkal egyszerűbb, és az áramkör is áttekinthetőbb, egy kezdő számára nem annyira ijesztő. Egy LPT-snél nem sokkal bonyolultabb de attól értékesebb. Szerintem...
A megépítés után 100ns -el jön majd a kérdés, hogy nem kisérletezhetne-e a 16LF1xxx, 18xxFJxxxx, 18xxKxxxx stb kontrollerekkel, mert azok sokkal olcsóbbak.
Tudod, hogy tudom, hogy igazad van. Viszont a kezdőnek egyszerű kell, ezt már tapasztaltam. Aztán majd vált.
Jó napot!
Lehet banális a kérdés de a 16f877-el dolgozom és azt vettem észre hogy a portat nemtudom xorolni :eek2:
Miért, az XORWF f,d nálad mit csinál?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |