Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Igen, előfordult nekem is ilyen probléma.
Nem tudtam mi miatt van, de akkor most már oké lesz. Akkor a képlet alapján történő számítást kiveszem. Megnézem, hogy PR2 értéke hány bites számban írható fel, majd hozzá adok 2-őt és így lesz meg a felbontás. Ja, és azért írom az ilyen dolgaimat inkább C-ben, mert nem értek az office-hoz sajnos. ![]()
Én nem mondtam, hogy nem jó C-ben! Mindenki azzal, amivel, csak jól!
![]()
Üdv!
Mplabbal kapcsolatban kérdezhetnék-e egyet?! Úgy tudom, vagy legalábbis úgy emlékszem, hogy ha a szimulátorát használjuk, lehetséges szimulálni beérkező soros adatot... Az Mplab szimulátorban szeretném megnézni, hogy az usart modul interrupt kezelése jól van-e beállítva, ill. az ehhez kapcsolódó számítások helyesen futnak-e le. (assemblerben). Szóval valaki már használta ezt a funkciót? Hol találom? Köszi a választ előre is!
A te verziódan én sem ismertem, csak a másikat használtam. Nem rossz.
Úgy néz ki, a PWM kalkulátor programhiba javítva.
Üdv!
A Microchip oldalát szeretném elérni, de nem igazán az jön le! Lehet, hogy lejárt a domain szerződésük? ![]()
Simán bejön, de lehet, hogy azóta nektek is... Bővebben: Link
Egy kis gubancuk volt, elfelejtettek a dragak a domain nev regisztraciot meghosszabbitani! Mar mukodik amugy, de ha erdekel itt tweet-eltem rola (kepernyo kep is)...
Bejön hát. Csak nem az aminek kéne...
Néhány óra és nálad is jó lesz.
Addig sétálj egyet, egyél egy fagyit, bámuld a csajokat a monitor bámulása helyett ![]()
Én voltam ma fagyizni, amit egybekötöttünk a barátommal egy pomfritozással is.
![]()
Nem is kellett néhány óra. Részvényes vagy a Microchip-nél?
![]()
Jó lenne, de nem. Csak annyi, hogy a DNS szerverek, amik a domainnevet IP címmé fordítják, azoknak kell néhány óra, amíg átveszik az új beállítást. Ugyanez a néhány óra kellett akkor is, amikor a domain név lejárt, akkor is volt időszak, amikor már valakinek a register.com jött be, volt akinek meg még a rendes oldal.
Érdekes fejlemény, hogy a Microchip Arduino és Arduino Max kompatibilis kártyákat hirdet, PIC32 mikrovezérlővel szerelve. A chipKIT Uno32 (PIC32MX320F128) kártya $26.95, a chipKIT Max32 (PIC32MX795F512) pedig $49.50 áron kapható. Gondolom, előbb-utóbb a ChipCAD kínálatába is "begyűrűzik" majd.
Bővebben: Link1, Link2
Nem rossz! Azt magyarazza az urge, hogy tuske kiosztasban is es szoftveresen is kompatibilis az Arduino-val, azonban ugye 32 bites platform-ot tesz elerhetove. Byilvan a szoftveresen alatt a forras kod ujrahasznosithatosagat ertette.
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni pic-et programozni HI-TECH C nyelven. Felhúztam a gépre a HI-TECH-et és utána egy integrálót amit az egyik cikkben találtam. DE a program azzal a hibaüzenettel zárt, hogy kézzel kel megcsinálnom a betöltést. Most akkor mit is kell csinálnom? Aztán probálgattam a project wizard-ot (mblab) ahol a picc.exe-t hozzárendeltem a C fordítóhoz nem tudom, hogy ez-e a válasz az előbbi kérdésemre! Majd egy nagyon egyszerű programot szeretem volna "bildelni" de nem tudtam. ![]() Nevezetesen; #include void main(void) { } Mi lehet a probléma? Mit csináltam rosszul?:miaz: ui:16f690-et szeretnék programozni és igen már 3 éve programozok C-ben és szintén igen már tudok pic-et programozni assembly-ben.
üdv
Pickit2-vel próbálok működésre bírni egy 16f874-et debugger módban tudom léptetni a programot, a megfelelő ledek felgyulladnak. ám programozó módban nem hajlandó elindulni égetés után a mikrokontrollerben a program. konfigurációs biteket beállítva, az oszcillátor külső kvarc. Forgatom az adatlapot már órák óta, de nem találok rá megoldást. Tudna valaki tippet adni?
na, elfelejtettem felhúzni az MCLR-t....
![]()
Nézz át ide, hátha találsz megoldást.
Bővebben: Link
Mennyire allergiások vajon a PIC-ek ill. az egyéb vezérlők. (Altera, AVR, Intel) A negatív tápfeszre, olyan szinten ha mondjuk -0,6V a max. ampl. és az is 1kohm-os ellenálláson keresztül megy be.
Erre a -0.6V-ra 1k ellenálláson nem fognak meghibásodni, viszont pl. az AD átalakító nemnagyon fogja szeretni. A digitális bemeneteken simán logikai nulla szintnek fogja látni a kontroller. De azért jobb lenne nem csinálni ilyet, legalább egy külső schottky diódával megfogni a feszültséget.
Na igen, de a schottky is kb. -0,3V-ot enged. (Annyi a nyitófesz.) De lehet hogy az lesz. Mert eddig sima 1N4148 volt. A schottky lesz a megoldás. Reméljük van olcsó fajta is.
![]()
Szerintem alkatrész függő. Nekem 16F simán bírta, de 18F meg resetelt tőle. Schottky volt a megoldás nálam is.
18F-es PIC-ekről tudok ez irányú tapasztalattal szolgálni. Analóg bemenetre kapcsolt negatív feszültségtől (kb -5V 1K ellenállás után) nem mennek tönkre (nálam nem ment), viszont reset vektorra ugrik tőle a PIC. Ez egy záróirányba bekötött normál szilícium diódával (pl 1N4148) teljesen kiküszöbölhető. Digitális bemenetre még nem kötöttem negatív feszt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |