Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
Köszönöm a gyors válaszadást, rendelni nem szerettem volna 1 alkatrészt (680uH), de így hogy rámutattál ere a mérő műszerre amit tényleg érdemes megépíteni már érdemes rendelnem. Köszönöm üdv.
Itt vásárolt PICKIT2 klón égető problémám van. Segítséget kérek! Azt írja, hogy a cél ic tápfeszültségét nemérzékeli. Nem is mérhető a kimeneten. A sárga LED folyamatosan világít. Mi lehet a gond? Idetartozó de másik gond: Nem ismer pár ic-t a programja, hogyan tudom bővíteni a programozható IC-k listáját? Köszi
A mellékletben lévő. Szabi83 -tól vettem. Most először égettem volna vele és az a hibaüzenet jött, amit írtam. Pontosabban ez: PK2Error0024: PICkit 2 was unable to establish a valid Vdd on the target (Attempted 5.00V - Read 0.00V) Bocs a sárga LED villog folyamtosan.
Szia!
Ez egy Watt féle klón. A külső Vdd mérés eredményeként kapott 0V -nak két oka lehet: Az ICSP Vdd csatlakozópont nem a PIC Vdd lábára csatlakozik - esetleg rossz az érintkezés, vagy a kontroller tartalmazó kártyán túl nagy a kapacitív terhelés - esetleg tápzárlat. Túl nagy Vdd szűrőkapacitás esetén a panel saját tápjával lehet biztosítani a tápfeszültséget a programozás alatt.
Vagyis a kontroller tápját vezessem a vdd kimenetre?
Szia!
Egy kicsit bővebben írd le, milyen kornyezetben programozol! A kontroller a saját kártyáján van? Adaptert használsz?
Szia Hp41C!
AZ lenne a kérdésem, hogy EBBEN a nyáktervben, minek kell a 0R-os átkötés? Mert amit átköt az mindkettő vezeték GND-n van, szóval eleve eltűnnek a vezetősávok a teliföld miatt. A telifölddel a két pont pedig már össze van kötve. Vagy nem jól látom? Csak azért kérdezem, hogy most tényleg beforrasszam, vagy felesleges? Előre is köszi!
MBLAB IDE V 8.3 amikor kijelölöm a programozót, lekérdezi és azt írja ki amíról korábban szó volt... Mindegy, hogy van rajta PIC vagy nincs.. Egyébként a pic nincs a környezetében, közvetlenül a programozón lóg az öt vezetékkel.
Szia!
A terv úgy készült, hogy sokféle módon elkészíthető legyen. Sokaknak nem jó a teliföldes panelterv, néhány rendszer nem küzd meg vele (jól). Az eltűnő föld vezetékek azért kerültek a tervbe, hogy ilyen esetben elég legyen a teliföld kikapcsolása. Egy nagysebességű digitális rendszerben a lehető legkisebb föld (és másodsorban tápvezeték) impedanciára kell törekedni. Egy másik érv a betétele mellett, hogy az LSI áramkörök nem szeretik (enyhe kifelyezés), ha a belül azonos potenciálra kötött kivezetéseiken (jelen esetben a két Vss kivezetés) keresztül (jelentősebb) áram folyik. A 0 ohm itt ez utóbbit is megoldja. Érdemes betenni, de egy kivezetésdarabbal is megoldható.
Szia!
PICKit2 saját kezelő programjának Tools / Troubeshoot menüpontjának végigmérését ajánlom - természetesen programozandó kontroller nélkül. A méréseket multiméterrel és oszcilloszkóppal is el kell végezni, Vdd = 5,00V és Vdd = 2.50 V beállításánál is.
Értem, köszönöm, akkor beforrasztom. A régi klónom helyett építem meg újra, mert az esztétikailag bántja a szemem, persze tökéletesen működik, csak, kicsit rút mint a kacsa.
De ez a nyák már kész, nemsokára teljes lesz az összkép.
VDD short azt írja a teszt..
Vettem egy selejtet.. mit csináljak?
Szia!
Kapcsolási rajza Akkor a Vdd kikapcsoló áramkör lehet hibás. - Ellenállásmérővel meg kell mérni, hogy az ICSP csatlakozó Vdd kimenet zárlatos-e a Vss -vel, esetleg a Vpp / MCLR -vel. Ezen a klónon a Vdd egy diódával és egy ellenállással a MCLR -ra ven húzva, ha Vdd -n nagyobb feszültség van, mint a Vpp -n (és az nincs a földre húzva aktívan), akkor a Vdd szintjére húzza fel az említett dióda és ellenállás. - Nem jó a Vdd visszamérés. A Vdd -ről eljut-e a feszültség az R1 -en keresztül a kontroller 3. lábára. - Szintmegfogó áramkör: A D3, R9, Q1, Q6, Q7 nem akadályozza a Vdd vonalon a feszültség kialakulását. - A meghajtás nem jó. A Vdd vezérlése a kontroller 13. lábáról indul. Az ide csatlakozó R - C tag kimenetén (az U2 4. lábán) a kívánt Vdd fele jelenik meg. Az IRF7314 5, 6, 7, 8 lábán a Vdd mérhető. Ezt a feszültséget a IRF7317 P fele és a D7 kapcsolja ki az ICSP csatlakozóra. Ha a kapcsolás egy itt közzétett terv alapján készült, akkor a kontroller 13 lábánál hiányzik egy kis vezeték...
Szia!
A lehetséges huzalozási hibát a mellékelt képen lila kezettel bejelöltem. A bekeretezett kék vezeték hiányozhat a panelről.
Köszi ha lesz időm megnézem.. De vissza kellene küldeni mert én működőképest égetőt vettem.. nekem kell bajlódni vele?
Sziasztok fórumozók.
Lenne egy nagy kérésem. Valaki fel tudná programozni nekem a pic 18f2550-es pic-et,mert megépítettem ezt és már csak ez hiányozna a működéséhez. Dunakeszi és környékéről. Előre is köszönöm a válaszokat.
Mielőtt feszültség alá helyeznéd, bármit is mérnél, a fet -ek G és S elektródái közé (ahol még nincs) tegyél 100k ellenállást. SMD kivitel elfér a lábaknál a forrasztási oldalon.
Szia
Ha visszakeresel tettem fel képet hova kellenek plusz 100k ellenállás. Keress privátba, segítek felprogramozni.
Újpest megfelel, ha más nem jelentkezik?
Próbáltam a régi lpt-s programozómmal,kivezetékeltem a lábait,és a win pic800 meg is ismeri,de írásnál hibát ír ki.
Köszönöm a segítséget,a 100k-s ellenállás mi célt szolgál a Feteknél?
Meg még egy kérdésem lenne,hol találok hozzá adapter kapcsolási rajzot?? keresgéltem a neten,de én olyat szeretnék amiben több fajta tokozás is benne van.
Például itthttp://mickey5.x3.hu/m5_sys.html#20090519_Textool_40
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,tökéletesen működik.
Másnál is jelentkezik az a dolog, hogy amikor csatlakoztatom a gépre a PicKit2-őt akkor kb 4x-5x azt írja ki a gép hogy nem lehet felismerni, majd a 6. 7. próbálkozásra felismeri, és működik tökéletesen. Ez mitől lehet? Vagy ez simán Windows beállítás?
(Windows 7, és laptopról.)
Keress valami kontakthibát. Rossz forrasztás, stb.
Nekem pickit2-vel nem de egy mp3-mal már fordult elő. Ott a kábel cseréje megoldotta a problémát. Próbáld meg egy másik kábellel esetleg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |