Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   180 / 211
(#) hzsiga válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Szia. Minden alkatrész megvan már csak a bemérés miatt nincs még benne, csak a gépre nem mertem eddig rácsatlakozni. De szerintem így csatlakozható mert a gép usb 5v- ját is meg kell mérni.
(#) hzsiga válasza Johnny0004 hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Szia. Igazad van előbb azt akartam megépíteni (lehet majd később megépítem). De mikor megtaláltam ezt a kapcsolást (és ez teljes értékű) emelet döntöttem, remélem működni fog. Itt a kapcsolási rajz. Az smd-ék a kapcsolási rajzzal egyeznek.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
(#) havranarpi hozzászólása Júl 18, 2013 /

Sziasztok!
Van egy bizonytalan eredetű 16F628A Pic-em.
Megpróbáltam beprogramozni ,de nem sikerül visszaolvasni
Miért van ez?

16f628a.png

(#) vicsys válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Ott vigyorog az All protect, tehát kiolvasás ellen védett- a progi, amit beégettél. Szerintem jó a pic.
(#) watt válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Az égetés folyamata közben ellenőrzi a beírt tartalmat, ott egyeznie kell, ha jó a PIC.
Ha égetés után újra ellenőrzöd és akkor nem mutat egyezést, az normális dolog.
(#) Hp41C válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Ott lesz a két lyukban, amiben még nincs alkaltrész...
(#) _vl_ válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Ja, képzeljük csak oda...
(#) Hp41C válasza Johnny0004 hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Idézet:
„Kiváncsi lennék, hogy alulról mi az a három smd, 3, 4, 5 lábbal, egyik sem hasonlít az odavaló fetekhez.”

Az IRLML6402 SOT23 (3 lábú smd), az MCP6001 SOT23-5 (5 lábú smd), az FDC6420C pedig SOT23-6 (6 lábú smd) tokban kapható.
Persze a nyomtatás kifogásolhatóÍ: a Vpp pumpa alkatrészei nagyon messze vannak egymástól, a GND vezetékek el vannak szigetelve a kitöltő felületektől, így azok egymástól független darabok lettek.
(#) hzsiga válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Szia Hp41C. Igaz a gnd-ét és a földet sehogy sem tudtam megoldani, hogy össze kösse a eagle. Jó lenne ha segítenél a program beállításában.
(#) Hp41C válasza hzsiga hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Sajnos nem használom a Sas -t.
(#) hzsiga válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Oké kösz de már meg oldottam egy kis plusz olvasás és siker. Az előbb módosítottam az előző hozzá szólásomat de elszállt valamerre. Mennyire fontos ez a pickit2- nél mert akkor össze forrasztgatom, igaz így egy kicsit csúnya lesz. Remélem maga a kapcsolás működni fog.
(#) Hp41C válasza hzsiga hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Nem fontos összekötözgetni. Az L1 induktivitás helyére tegyél ármenetileg egy ellenállást. Így mérd meg, hogy a kontroller elindul és a feszültségek megfelelőek. Persze ekkor a Vpp feszültség nem lesz jó. Ha már minden más működik, akkor cseréld le az ellenállást az induktivitásra.
(#) kaqkk válasza hzsiga hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

A sematik ban kell a gnd vezetéket elnevezni (gnd nek) aztán a bord ban a Föld vezető keretére kattintva azt is átnevezni gnd nek majd egy rastnest és egy örömtánc
(#) Johnny0004 válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Közben rájöttem én is, csak én watt klónjára gondoltam.
hzsiga: oké értem, most nincs fent sas, így nem látom a rajzot sajnos.
(#) Hp41C hozzászólása Júl 19, 2013 /

Egy kis érdekesség a témához: Bővebben: Link
(#) hzsiga hozzászólása Júl 19, 2013 /

Üdv mindenkinek. Köszönöm az eddigi segítséget ha lesz még kérdésem szólok de remélem működni fog.
(#) c27 hozzászólása Júl 25, 2013 /

Helló.
Lassan befejezem a pickit2 építését. Lenne viszont egy kérdésem. Ha irf7314-et használok Q1-nek és U5-nek akkor a BC547 helyett mindenütt bs170-et kell tenni? Vagy jó úgy is, ahogy itt van?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
(#) Hp41C válasza c27 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Szia!
Mehet a Q7 és a Q8 helyére BS170. Ekkor R38 és R39 helyére 100k -t be kell ültetni, az R37 és az R27 is 100 ohm legyen. Nekem így jól működik több példány.
Ha Q7 és Q8 BC547, akkor R37 és R27 10k, R38 és R39 -et nem kell beültetni.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
(#) c27 válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 25, 2013 /

Ha jól értem akkor maradhat a BC547 is az irf7314-el? Csak azért értetlenkedek, mert az alkatrészek helyettesítésénél úgy volt írva, hogy irf7314 és BS170. Én úgy gondoltam ha irf7314-et használ valaki akkor bs170-et kell beültetni nem bc547-et. Szóval akkor mindegy csak az ellenállásokra kell figyelni?
Gondolom az sem számít ha az irf felső 4 lábát még a kis nyákon összekötöm, mivel én próbanyákra tettem rá, igaz így is ki kellett vésni egy kis vezetősávot, hogy jó legyen az alsó 4.
(#) pppsss hozzászólása Júl 26, 2013 /

Sziasztok !

Érdeklődnék hogy valaki építette-e már meg, vagy próbálta-e megépíteni a Pickit3-at a PICkit™ 3 users guide-ban található kapcsolási rajz alapján ?
A pic-be való FW elvileg itt található.
Van esetleg valami buktatója a dolognak amit nem veszek észre ?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
(#) Hp41C válasza c27 hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Nem jól értetted egészen: Az eredeti terven a Q5 egy dual MOS-FET (SOT-32-6 tokban), amiben egy P és egy N MOS-FET van. Az IRF7314 egy dual P MOS-FET. Ebben a klónban az U5 két fele külön alkatrészként szerepel: U5P - IRF7314 (vagy IRFD9024) és U5N - BS170. Az U5 minkét felét be kell építeni.
(#) c27 válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Oké, értem. Kösz.
(#) hzsiga hozzászólása Júl 26, 2013 /

Üdv mindenkinek. Kész lettem a teljes értékű Pickit 2-vel. A klón egyből indult. A beméréssel is kész vagyok. Usb feszültség csatlakoztatott klónnal 5,1 V. A kalibrációnál 0,1-0,2 tized volt multiméterrel mérve az eltérés. A Vpp feszültségnél van egy kis gond mert a teszt alatt a program hol 11,9 V hol 12.1 V-ot mért multiméterrel mérve 11,8 V -ot mértem. Van-e valami teendő mert olvastam, hogy 13 V körül kellene lennie. A bemérés során melegedni semmi sem melegedett. Erről a klónról van szó, most már minden be építésre került. Az égetés még hátra van mert kellene egy jó projekt amin kilehetne próbálni és hasznos is lenne. Még egyszer köszönet mindenkinek a segítségért.
Üdv hzsiga. Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok. Már csak szépen be kellene dobozolni.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013

P7260309.JPG

(#) watt válasza hzsiga hozzászólására (») Júl 26, 2013 /

Nem tudom hol olvastad a 13V-ot, az elég régi infó lehetett és a PK2-höz nem volt köze, ez biztos.
A Vpp értékeid jók, használhatod. Egyébként a Vpp-nek annyinak kell lennie, amennyit beállítottál a tesztnél, vagy amennyit kiválaszt a PIC-hez a program(2,5V-tól 12V)
Szép lett egyébként, gratiulálok! Jó égetést!
(#) nyemi hozzászólása Júl 27, 2013 /

Sziasztok
Engedjetek meg egy linket.
A legegyszerűbb PICKit2.

Vélemény?
(#) _vl_ válasza nyemi hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Keveset tud, és ruszki tranzisztorok szerepelnek benne.
(#) watt válasza nyemi hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Aki foglalatot tervez a PK2-re, az valamit nagyon nem ért...
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Csóró ruszki ! Ő nincs fent a hobbielektronikán, különben már rég lebeszélték volna erről a "bolond dologról"
(#) nyemi válasza watt hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Ez már azért jobban néz ki(?), 3V-s és 5V-s PIC-et is programoz.
Az ára se olyan horribilis (~3800huf).
Mi a FET-es megoldásokkal, kicsit túl lőttünk a célon, szerintem.
Google: "PICKit 2 lite" Vannak kapcsolások európai alkatrész készlettel is.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
(#) _vl_ válasza nyemi hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Nem értem, hogy tulajdonképpen mi ez a variálás ezekkel ruszki "pickit lite" megoldásokkal.

Ha 3800 HUF-ot nem sokallsz érte, akkor csendben elárulom, hogy annyiból simán kijön az anyagköltsége a gyári Pickit2-nek. De talán még a Pickit3-é is, az se sokkal többre jön ki.
Következő: »»   180 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem