Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   179 / 211
(#) hzsiga válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Hp41C. Köszönöm a gyors választ. Van egy másik panel is ezen egy kicsit más kép van a fet bekötése ez esetleg jó? Ezen a panelen van-e hiba? Előre is köszönöm a választ. hzsiga
(#) Hp41C válasza hzsiga hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Leírtam a módszert, amivel elellenőrizhető...
(#) hzsiga válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Oké. Köszönöm a segítséget és a módszert de az alkatrész még nincs meg és így nehezebb mert SMD - vel még nem dolgoztam. A beültetés nekem egy kicsit zavaros, mivel felül szerelt a nyák viszont a fettet pedig a forrasztási oldalra kell beültetni. De az alsó panel amit belinkeltem állítólag már jó. Még egyszer köszönöm a segítségedet remélem összejön. De mire kész lesz még párkérdést lehet, hogy fel kell tennem.
Üdv: Zsiga.
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Jún 20, 2013 /

Sziasztok!
megépítettem a Watt féle smd PicKIT2 klónt, és két problémám van vele:
- nem tudom beletölteni a pic- be a hexát se ICSP-n keresztül se bootloader-el, ICSP-nél a brenner programozó egy teljesen másik picnek érzékeli még ha ki is válaszom hogy ez PIC18F2550 akkor sem engedi programozni.
- az IFR7314 nagyon melegszik szinte már éget, és a tápfeszt jelző led elkezd villogni.

kérlek segítsetek mert mostanában kezdtem neki tanulgatni a pbasic nyelvet és nagyon nehéz programozni a szimulátoron keresztül.

segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
(#) watt válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Végig kell ellenőrizni a beültetést, mert valamit nem jól sikerült. Oldalamról töltsd le a nyákteret és az alapján ellenőrizd le, hogy minden a helyére került-e.
(#) Johnny0004 válasza hzsiga hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Üdv! A panel jó, a FET1 van fordítva jelölve, és 4-6 ellenállás felcserélve amint írtam is.
(#) hzsiga válasza Johnny0004 hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Szia. Köszönöm a segítséget.
(#) maestro hozzászólása Júl 2, 2013 /

Sziasztok!

A 18F2550-be beírandó fw forráskódját azt hol lehetne megtalálni? Vagy nem publikus? Ki írta ezt meg?
Nem lehetne egy olcsóbb pic-re átírni?
(#) pipi válasza maestro hozzászólására (») Júl 2, 2013 1 /

Bármily hihetetlen: http://www.microchip.com/pickit2 a képek alatti sorban a link.
Biztos átírható olcsóbb picbe, de az a pic kerülne kb 300-ftal kevesebbe, átírni meg tesztelni kerülne min 1 heti munkába. Szerinted?
(#) bbb válasza vicsys hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Sziasztok!
Bár kissé sokáig tartott, azért nem felejtettem el, hogy annakidején elkezdtük a fejlécszöveget összeszedni...
Átnéztem helyesírásilag, amennyire tőlem telt, szakmailag, és megpróbáltam szűkebbre szabni a legutóbb bő lére eresztett (és emiatt a fejlécbe túl nagyra sikerült) irományt. Az eredményt megtaláljátok a mellékletben és ha jól sikerült ez a szűkítés, akkor hamarosan a fejlécben is
(#) pipi válasza maestro hozzászólására (») Júl 2, 2013 1 /

Szivesen
Nem kell messzire menned, csak mint Watt javasolta, olvasgass:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_14293.html
Persze előtted a pálya, ugorj neki
Egyébként arra is gondolj, ha holnap jön egy microchipes frissebb szoftver, kezdheted előlről az átírást
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2013
(#) Hp41C válasza pipi hozzászólására (») Júl 3, 2013 /

Sziasztok!
Nem lehet olcsóbb ípic -be programozni, nem fér bele. Csak a 18F2550 és a 18F4550 típusok jöhetnek szóba.
(#) vladcepes hozzászólása Júl 13, 2013 /

Sziasztok! Szeretném rárakni a hex filet egy PIC 12F683-aasra. Most csinálok először ilyet.Hogy vannak a sorrendek? A PICKit2 klón-t bedugtam a gépbe felismerte. Aztán összedugom a kis panelt amibe van a 12F683 -as és a lábakat rákötöm VPP,VDD,stb és a programban kikeresem a Device Family-nél a PIC-et aztán majd betallózom a Hex filet és OK? vagy hogyan? Válaszokat köszönöm.
Üdv!
(#) vicsys válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Így is lehet. Bár, én a programot összedugdosás után indítom, hogy automatikusan felismerje a PIC-et.
(#) vladcepes válasza vicsys hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Köszi! És akkor utána már csak azt kell hogy programindítás ,File ,Import Hex ?

Igen és write gomb.
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Júl 13, 2013 /

Sziasztok!
A minap szereztem egy 40 lábas DIP-es karos foglalatot és szeretnék építeni belőle egy programozó panelt ami szinte az összes pickit 2 által támogatott pic-et tudná programozni. Abban kérném a fórumtársak segítségét hogy meg lehet a oldani hogy a foglalat bekötését a Watt féle PicKit 2 klónom kiválassza.
Illetve milyen egyéb kiválasztással lehetne próbálkozni, gondoltam például a jumper-es megoldáson, csak nincs ötletem a fizikai megvalósításról.

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) _vl_ válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Itt van pár gondolat ebben a témában: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Személy szerint elavult koncepciónak tartom ezt az Textool-foglalatos "égető" megoldást.
(#) Hp41C válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Szia!
Régebben voltak ilyen adapterek, de azokkal is lehettek gondok. Az égető programok többször lépnek be és ki a programozási üzemmódból, egy belső oszcillátoros, MCLR lábat bemenetnek használó konfiguráció (a mai kontrollerekkel ez lehetséges) elindul azonnal, amikor a Vdd -t megkapja. Ha egy 40 lábút programozol fel épen és a foglalat kialakítása "univerzális", akkor máris előállhat, hogy a kimeneteket rövidre zárja egy összeköttetés.
Rengeteg bekütési változat van a DIP tokos kontrollerek között is. Bővebben: Link Mint láthatod, az azonos tokban levő két típus bekötése eltérő lehet. Elég egy rossz beéllítás és a nagy nehezen megvásárolt 3.3V -os kontrollert tönkreteheti már az automatikus típusfelismerés is. Amennyiben a kontrollert nem találja meg a PICKit a saját családjánál (elkötés miatt), folytatja a keresést a nagyobb feszültségű típuscsaládokkal.
Idézet:
„...az összes pickit 2 által támogatott pic-et tudná programozni...”

A PICKit2 rengeteg típust ismer, a felénél sokkal több csak SMD tokban kerül forgalomba. Egy útja marad az univerziális adapternek, a 6 vezetékes ICSP, ami maga a PICKit2 és PICKit3 csatlakozója.
(#) watt válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Én nem tudnék ilyen univerzális adaptert készíteni, ezért segíteni sem tudok. ICSP a helyes irány, neked is ezt javaslom.
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Júl 13, 2013 /

Sziasztok !

Köszi a gyors választ!
Értem a problémát. Akkor valószínűleg a karos foglalattal csinálok egy jumper-es megoldást a sűrűbb pic fajtákból. Lehet hogy elavult dolog de nem mindig lehet használni az ICSP-t és plussz ha ismerősöknek kell programozni akkor ne keljen már elcipeli a komplett berendezést.

Ha ki akarom cserélni a Hex filet csak simám megnyitom a másikat és Write? vagy előtte törölni kel a régit? Köszönöm!
(#) kaqkk válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Nem kell törölni. Mehet egyből.

Okés,köszönöm még egyszer!
(#) hzsiga hozzászólása Júl 16, 2013 /

Üdvözlök mindenkit a fórumon.
Lenne egy kérdésem bár már lehet, hogy le van írva valahol (note: R32 and C16 not populated = Megjegyzés: R32 és C16 nem lakott). Akkor miért szerepel a gyári kapcsolási rajzon? Mikor kell esetleg be építeni mi a funkciója. Előre is köszönöm a segítséget. ha a bemérést kihagyom mivel már többször átnéztem az értékeket a nyákot, mennyire nyírom ki esetleg a gépet ha egyből rá dugom a gépre?
Üdv: hzsiga.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
(#) Hp41C válasza hzsiga hozzászólására (») Júl 16, 2013 /

Idézet:
„note: R32 and C16 not populated = Megjegyzés: R32 és C16 nem lakott”

Megjegyzés: R32 és C16 nincs beültetve. A PIC rendelkezik belső felhúzási lehetőséggel, amit be is kapcsol a program. Több nyitott kérdés is van még a gyári kapcsolási rajzon? MLCR miért nincs az USB +5V -ra húzva? Q1 miért nem kapott G - S ellenállás, ha a többi fet kapott? Miért a RA5 -öt használták fel a MCLR_TGT vezérlésére, amikor még 3 szabad láb van? A bootloader miért nem állítja kimenetnek legalább az RC1 lábat (Vpp_pump)?
(#) hzsiga hozzászólása Júl 17, 2013 /

Üdvözlök mindenkit a fórumon.
Hp41C- nek köszönöm a választ de Én sajnos nem tudok választ adni a kérdésére, de gondolom, hogy a láb kiosztást már a pic tervezésénél még a gyártás előtt eldöntötték melyik láb milyen feladatott lásson el. A Q1 esetleg azért nem kapott ellenállást mert már a pic belső kapcsolásában benne van? Egyébként ezt a klónt építettem meg és nincs labor tápom így az ellenőrzést nem tudom elvégezni ha valaki meg csinálta ezt a kapcsolást írja meg már volt- e valami probléma a klónnal vagy indult egyből? A kapcsolási rajz és a nyákterv a fórumról lett letöltve kis változtatással. Köszönet a feltöltőnek.
(#) _vl_ válasza hzsiga hozzászólására (») Júl 17, 2013 /

Hol a tekercs? Anélkül nem nagyon fog menni...
(#) Johnny0004 válasza hzsiga hozzászólására (») Júl 18, 2013 /

Szia! Nem értelek, megkérdezted a watt által tervezett (Sky módosított, furat szerelt) klónt, leírtam, hogy tökéletes, erre megépítetted ezt a nem tudom ki tervezte valamit (nem sok átkötést láttam eddig IC láb között, itt mindjárt van három is ), ebben nem sokan fognak segíteni, mert nem sokan építettek ilyet. (Kiváncsi lennék, hogy alulról mi az a három smd, 3, 4, 5 lábbal, egyik sem hasonlít az odavaló fetekhez.) Mutathatnál egy kapcsolási rajzot.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Következő: »»   179 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem