Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
A BS250 Gate-jén 4,5 V van ,de nemlehet bekapcsolni a VDD-t mivel kivettem a 75 Ohm -os ellenállást.
Azért én kíváncsi lennék, hogy az a kép hogyan néz ki, miközben programozol! Van-e pl. 100n a táplábon, be van e kötve minden tápláb stb. Nemrég még azt írtad, működik, vagy nem jól értettem valamit?
Nagyon ritkán vettem elő néha 1-2 -szer működött.
Legutoljára így csináltam: Bedugtam-Bekapcsoltam a programot. Rámentem a READ-re és ekkor nagyritkán kidobta automatán a típust. Utánna Import HEX És Write A tápon rajta van a kondi ma cseréltem le 100 nF-ról 330-ra (kerámia) A múltkori ajánlás szerint.Én úgy voltam vele ,hogy csak kondis.De mint kiderült nem csak az
Nem írtál a Q5 source kivezetésén levő feszültségről. Ha a BS250 gate -ján csak 4.5V van, akkor a source -ján is annyi lesz talán, akkor L1 -en csak átfolyik az USB +5V -járól az áram.
A Troubleshoot -ba való belépés előtt Midrange / Standard család legyen kiválasztva. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Idézet: „A tápon rajta van a kondi ma cseréltem le 100 nF-ról 330-ra (kerámia)” Szerintem nem arról beszélsz, amit watt kérdezett. Te a Pickit2 beépített kondijáról beszélsz, ami az USB tápra van rakva. Oda amúgy inkább 470nF kerámia kéne. Watt arra kérdezett rá, hogy a programozandó PIC táplábához közvetlenül raksz-e 100nF-os kerámiát (mert az is kell).
Igen A Bs250 Source és a Vss között 4,20 V van.
Igen van a tápon 100 nF Párhuzamosan a 10 µF-al. Ok lecserélem 470 nF-ra
Én is érthetetlenül beszélek... Ezen az ábrán a C7-ről van szó. A 10µF mellett a 100nF teljesen jó, a 330nF helyére rakjál 470nF-ot.
okés megcseréltem.
Akkor megvannak a jó kondik és bent vannak a 100 K Ohm ok S-G-k között. Van még valami? vagy vissza tehetem a 75 Ohm -ot és jöhet a próba?
Próbálj jobban koncentrálni és mindenki kérdésére válaszolni, külön külön és ne keverd össze a kérdéseket, válaszokat, személyeket! Én kiszálltam nekem már nem kell válaszolnod!
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Na végre összedobtam és köszönöm a segítséget mindenkinek.
Bele tettem a PIc -et bedugtam beprogramoztam egy 16F628 PIC-et. Visszaolvasva is ugyan azt dobta ,de a puding próbája az evés estére kipróbálom élesben is hogyan viszi az áramkört. Köszönöm még egyszer remélem többet nem fog makrancoskodni.
Sziasztok!
A tegnap felmerült dolog, miszerint az alapvető tudnivalókat érdemes lenne kirakni sárga mezőbe a topik tetejére, nyitott kapukat dönget. Megkérdeztem Franky-t, s azt mondta, ha elküldjük neki mit rakjon ki oda, akkor semmi akadálya a dolgonak és kirakja. Ehhez viszont szeretnélek megkérni titeket, hogy szedjük össze a gondolatainkat és írjuk össze, mégis mik azok a dolgok, amiket feltétlenül érdemes lenne kirakni. Gondolok itt ilyesmikre: - aki szeretne építeni magának egyet, akkor elsőként válasszon az alábbi klónok közül... - első indításkor ellenőrizd a tápfeszültségeket a megfelelő pontokon - Szilva féle klón esetén rakd be az ellenállásokat - ezt meg ezt a klónt inkább ne építsd meg, nem éri meg lespórolni azt a pár alkatrészt stb., stb. Azonban mivel ez a beszélgetés úgy érzem, hogy félig-meddig kilógna a topikból, ezért javaslom, hogy ezt a témát az offtopik (pihenő pákások) közt vitassuk meg. (Vagy az is járható út, hogy utána megkérem a modikat, hogy legyenek kedvesek kitakarítani a "mocskunkat".)
Az a baj ezzel, hogy a cikkekben le van írva az élesztés lépésről lépésre.
Azzal nehéz mit kezdeni, hogy ha valaki nem ért az elektronikához, vagy nem tud értően olvasni. Annak írhatod a sárgába is... A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Teljes mértékben igazad van, csak amikor párhetente rápislogsz a topikra és azt látod, hogy megint ugyan azt kérdezték meg és megint ugyan azok rá a válaszok, akkor elszontyolodsz, hogy olvasni nem tudó/lusta emberekkel fórumozol együtt... És hátha egy kicsit kevesebbszer kell beírnotok, hogy GOTO három hozzászólással előrébb
Szia!
Leírom ide, itt is jó helyen van: - Lehetőleg vásároljunk PICKit3 -at vagy PICKit2 -t a Microchip -től, hátha lesz még kedvük megfizethető fejlesztő eszközöket készíteni, - Ha mégis klónt vásárolunk, mindenképen olyat vegyünk, ami képes a Vdd állítására, - Ha mégis klónt építünk, mindenképen olyat készítsünk, ami képes a Vdd állítására, - Ha a fentiek ellenére mégis megépítjük a Szilva féle klónt, a Q1, Q4, Q6 MOS-FET -ek G és S elektródája közé tegyünk 100k ellenállást (SMD -t alulról). - Ha kész a klón, Midrange / Standard család kiválasztás után mérjük végig a Tools / Troubleshoot menüt műszerrel is. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Programoztam vele és ki is olvastam.
Betettem a felhasználni kívánt panelba és nem jó. Lehet ,hogy amíg nem volt G-S között 100 K Ohm -os ellenállás elszállt a PIC kimenete?
Szia! Ez itt elmerül, mint a többi segítő hozzászólásod is. Szerintem érdemes lenne elküldened moderátor társainknak egy hasonló, átgondolt listát, amit kitesznek a sárgába!
Szia!
A listát csak elkezdtem, írjatok hozzá, ha valamit kifelejtettem...
Szia Watt!
Pont ezért kezdte el írni a listát, hogy amikor véglegesnek, elégnek érezzük, akkor a moderátorok (Franky) kirakja nekünk sárgába Én a listát még így folytatnám: - Ha klón készítésére adjuk a fejünket, akkor lehetőleg válasszunk a már jól bevált, sokak által megépített és tesztelt változatok közül (watt féle, Hp41C féle)
A listát akkor ide be kellene csatolni mindig ( mondjuk fájlmellékletként, hogy ne legyen több, mint egy lap a modik örömére !), mert ki fogja összeszedni az egyenkénti hozzászólásokból, illetve akkor látható, hogy mi jött össze eddig ! A végén valaki "stilizálja" !
szerk.: mellékeltem egyet kiindulásnak, aki akar hozzátenni letölti és hozzáírja, majd csatolja ( jó lenne, ha a hozzászólásba is beírja, hogy mindenki lássa letöltés és megnyitás nélkül ( txt-ben tettem fel, ez talán mindenkinek jó! ) ! A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
Remélem Zsolti és Watt mesterek is kiegészítik/ átnézik, hogy kitehessük.
Próbáltam hozzátenni én is, de gondolom nem fér el bármennyi szöveg...
Egy-két sort még írtam hozzá és sorba is szedtem...
Én meg kijavítottam a helyesírási hibákat és félregépeléseket, illetve minden mondatot azonos hangnemre hoztam .
Ha jól érzem, akkor ez így már mehetne is be a sárga mezőbe. Ha csak nincs senkinek ellenvetése, akkor "a türelmi idő lejárta után" szólok Frankynek, hogy legyen kedves kirakni. Türelmi idő = mivel fórumon vagyunk, ahova nem mindenki jár fel minden percben, így arra gondoltam hétvégén járna le, hétfőn szólnék, így aki még szeretne érdemben hozzászólni, az az első kikerülő változatba még beleszóhat, s nem utólag "ugráltatjuk" a moderátorainkat, hogy javítsák ki, amit félrenéztünk.
Én is átfutottam. Egy kicsit bő lére van engedve, ahhoz, hogy fejlécbe kerülhessen. Le kellene redukálni mégpedig úgy, hogy egyszer van említve a Vdd állítás- utalva a Szilva féle klónra. Rögtön ide beleírni, hogy a Szilva féle klón esetén a fetekhez kell a plusz ellenállás.
Azt talán mégsem kellene beleírni, hogy mikor, hogyan és melyik lábakat kell bekötni, mert az nem a klón hibája (hiányossága). A cikkeket kell módosítani (Zsolti és Watt mesterek), ha az észrevételeket ki akarjátok emelni. (Pl.: kell egy felprogizott PIC vagy az smd miatt kell a panel, vagy mivel és miért jobb mint a Szilva féle vagy egyéb klón, miért és mit kell / nem kell beültetni és mivel jár). Az élesztéshez is elég egy mondat, mégpedig az, hogy a cikkekben le van írvva az élesztés menete. (troubleshoot) Nem kell külön beleírni, hogy ki a hibás ha nem indul és mit kell csinálni. Ez megint a mesterek cikkének a végére kellene. A Tíz centis vezeték ugyanoda. Kb ennyi. Köszönöm, hogy dolgoztok vele, szép munka!
Megépítettem én is egy klónt (Suky) de nem akar működni.Mindent elkövettem , hogy működésre bírjam induktivitás és tranzisztorcserere is volt de nem engedelmeskedik.No device found és ennyi mindent teszteltem de nem stabil a Vpp üresen megvan a feszültség máskor meg nincs.Nem értem miért nem működik nálam ez a kapcsolás van aki kilóra gyártja persze ha segítséget kérem akkor nem tud segíteni de szívesen küldene egyet ha kifizetem.Tudom lehet venni eredetit a Microchiptol de minek azért, hogy évente egyszer beégessek egy programot mert programozáshoz alma vagyok!
MFeri
Szia!
Nem volt igazán jó választás ez a klón... Itt már csak egy műveleti erősítő maradt le.. Megéri???? A nyomtatási terv enyhén szólva is pocsék. A Vpp előállító körben a Q1 - L1 - D1 - C1 elemeket vezetékezés vékony, de legalább rövid, a VDD_TGT hozzávezetés vékony és túl hosszú. - Cseréld ki a fehér 100nF kondenzátorokat kerámia kondenzátorokra, a C2 -ot 470nF kerámiára vagy tantálra, - Cseréld ki a C1 -et 47µF/25V -ra, - Tegyél be egy 10µF/16V kondenzátort közvetlenül az L1 azon végéhez, ami a VDD_TGT -re megy és a föld közé, - Tegyél 100nF SMD kerámi kondenzátort a PIC táp és föld lába közé a forraszási oldalra, - A D4 a SEL_VCC jumper középső kivezetése és a VDD_TGT jel közé kellett volna tenni. Ha ezek után sem lesz stabil a Vdd vagy a Vpp: Egy csomó 0 ohm SMD ellenállással "hálósítsd" a földvezetékezést.
Koszi szépen a választ meg kap egy esélyt, ha nem akkor előveszem a kalapácsomat és kiélem rajta a szadista hajlamaimat.
MFeri
A pic -et kíméld meg, áttehető a furatszereltbe...
Szia! Éreztem, hogy sok lesz, említettem is... Viszont nem értek egyet a "cikkben kéne lenni" megközelítéssel, mert bizony minden le van írva a cikkben is! Ide az kéne, ami fontos, kiemelendő, nem számít, hogy a cikkben is ott van, vagy sem.
Javaslom, ha nem fér ki, akkor az utolsó sor egy link legyen egy txt-re! Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |