Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Hp41C. Köszönöm a gyors választ. Van egy másik panel is ezen egy kicsit más kép van a fet bekötése ez esetleg jó? Ezen a panelen van-e hiba? Előre is köszönöm a választ. hzsiga
Leírtam a módszert, amivel elellenőrizhető...
Oké. Köszönöm a segítséget és a módszert de az alkatrész még nincs meg és így nehezebb mert SMD - vel még nem dolgoztam. A beültetés nekem egy kicsit zavaros, mivel felül szerelt a nyák viszont a fettet pedig a forrasztási oldalra kell beültetni. De az alsó panel amit belinkeltem állítólag már jó. Még egyszer köszönöm a segítségedet remélem összejön. De mire kész lesz még párkérdést lehet, hogy fel kell tennem.
Üdv: Zsiga.
Sziasztok!
megépítettem a Watt féle smd PicKIT2 klónt, és két problémám van vele: - nem tudom beletölteni a pic- be a hexát se ICSP-n keresztül se bootloader-el, ICSP-nél a brenner programozó egy teljesen másik picnek érzékeli még ha ki is válaszom hogy ez PIC18F2550 akkor sem engedi programozni. - az IFR7314 nagyon melegszik szinte már éget, és a tápfeszt jelző led elkezd villogni. kérlek segítsetek mert mostanában kezdtem neki tanulgatni a pbasic nyelvet és nagyon nehéz programozni a szimulátoron keresztül. segítségeteket előre is nagyon köszönöm. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
Végig kell ellenőrizni a beültetést, mert valamit nem jól sikerült. Oldalamról töltsd le a nyákteret és az alapján ellenőrizd le, hogy minden a helyére került-e.
Üdv! A panel jó, a FET1 van fordítva jelölve, és 4-6 ellenállás felcserélve amint írtam is.
Szia. Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
A 18F2550-be beírandó fw forráskódját azt hol lehetne megtalálni? Vagy nem publikus? Ki írta ezt meg? Nem lehetne egy olcsóbb pic-re átírni?
Bármily hihetetlen: http://www.microchip.com/pickit2 a képek alatti sorban a link.
Biztos átírható olcsóbb picbe, de az a pic kerülne kb 300-ftal kevesebbe, átírni meg tesztelni kerülne min 1 heti munkába. Szerinted?
Sziasztok!
Bár kissé sokáig tartott, azért nem felejtettem el, hogy annakidején elkezdtük a fejlécszöveget összeszedni... Átnéztem helyesírásilag, amennyire tőlem telt, szakmailag, és megpróbáltam szűkebbre szabni a legutóbb bő lére eresztett (és emiatt a fejlécbe túl nagyra sikerült) irományt. Az eredményt megtaláljátok a mellékletben és ha jól sikerült ez a szűkítés, akkor hamarosan a fejlécben is ![]()
Szivesen
![]() Nem kell messzire menned, csak mint Watt javasolta, olvasgass: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_14293.html Persze előtted a pálya, ugorj neki ![]() Egyébként arra is gondolj, ha holnap jön egy microchipes frissebb szoftver, kezdheted előlről az átírást A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2013
Sziasztok!
Nem lehet olcsóbb ípic -be programozni, nem fér bele. Csak a 18F2550 és a 18F4550 típusok jöhetnek szóba.
Sziasztok! Szeretném rárakni a hex filet egy PIC 12F683-aasra. Most csinálok először ilyet.Hogy vannak a sorrendek? A PICKit2 klón-t bedugtam a gépbe felismerte. Aztán összedugom a kis panelt amibe van a 12F683 -as és a lábakat rákötöm VPP,VDD,stb és a programban kikeresem a Device Family-nél a PIC-et aztán majd betallózom a Hex filet és OK? vagy hogyan? Válaszokat köszönöm.
Üdv!
Így is lehet. Bár, én a programot összedugdosás után indítom, hogy automatikusan felismerje a PIC-et.
Köszi! És akkor utána már csak azt kell hogy programindítás ,File ,Import Hex ?
Sziasztok!
![]() A minap szereztem egy 40 lábas DIP-es karos foglalatot és szeretnék építeni belőle egy programozó panelt ami szinte az összes pickit 2 által támogatott pic-et tudná programozni. Abban kérném a fórumtársak segítségét hogy meg lehet a oldani hogy a foglalat bekötését a Watt féle PicKit 2 klónom kiválassza. Illetve milyen egyéb kiválasztással lehetne próbálkozni, gondoltam például a jumper-es megoldáson, csak nincs ötletem a fizikai megvalósításról. Segítségeteket előre is köszönöm! ![]()
Itt van pár gondolat ebben a témában: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Személy szerint elavult koncepciónak tartom ezt az Textool-foglalatos "égető" megoldást.
Szia!
Régebben voltak ilyen adapterek, de azokkal is lehettek gondok. Az égető programok többször lépnek be és ki a programozási üzemmódból, egy belső oszcillátoros, MCLR lábat bemenetnek használó konfiguráció (a mai kontrollerekkel ez lehetséges) elindul azonnal, amikor a Vdd -t megkapja. Ha egy 40 lábút programozol fel épen és a foglalat kialakítása "univerzális", akkor máris előállhat, hogy a kimeneteket rövidre zárja egy összeköttetés. Rengeteg bekütési változat van a DIP tokos kontrollerek között is. Bővebben: Link Mint láthatod, az azonos tokban levő két típus bekötése eltérő lehet. Elég egy rossz beéllítás és a nagy nehezen megvásárolt 3.3V -os kontrollert tönkreteheti már az automatikus típusfelismerés is. Amennyiben a kontrollert nem találja meg a PICKit a saját családjánál (elkötés miatt), folytatja a keresést a nagyobb feszültségű típuscsaládokkal. Idézet: „...az összes pickit 2 által támogatott pic-et tudná programozni...” A PICKit2 rengeteg típust ismer, a felénél sokkal több csak SMD tokban kerül forgalomba. Egy útja marad az univerziális adapternek, a 6 vezetékes ICSP, ami maga a PICKit2 és PICKit3 csatlakozója.
Én nem tudnék ilyen univerzális adaptert készíteni, ezért segíteni sem tudok. ICSP a helyes irány, neked is ezt javaslom.
Sziasztok !
Köszi a gyors választ! ![]() Értem a problémát. Akkor valószínűleg a karos foglalattal csinálok egy jumper-es megoldást a sűrűbb pic fajtákból. Lehet hogy elavult dolog de nem mindig lehet használni az ICSP-t és plussz ha ismerősöknek kell programozni akkor ne keljen már elcipeli a komplett berendezést.
Ha ki akarom cserélni a Hex filet csak simám megnyitom a másikat és Write? vagy előtte törölni kel a régit? Köszönöm!
Üdvözlök mindenkit a fórumon.
Lenne egy kérdésem bár már lehet, hogy le van írva valahol (note: R32 and C16 not populated = Megjegyzés: R32 és C16 nem lakott). Akkor miért szerepel a gyári kapcsolási rajzon? Mikor kell esetleg be építeni mi a funkciója. Előre is köszönöm a segítséget. ha a bemérést kihagyom mivel már többször átnéztem az értékeket a nyákot, mennyire nyírom ki esetleg a gépet ha egyből rá dugom a gépre? Üdv: hzsiga. A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Idézet: „note: R32 and C16 not populated = Megjegyzés: R32 és C16 nem lakott” Megjegyzés: R32 és C16 nincs beültetve. A PIC rendelkezik belső felhúzási lehetőséggel, amit be is kapcsol a program. Több nyitott kérdés is van még a gyári kapcsolási rajzon? MLCR miért nincs az USB +5V -ra húzva? Q1 miért nem kapott G - S ellenállás, ha a többi fet kapott? Miért a RA5 -öt használták fel a MCLR_TGT vezérlésére, amikor még 3 szabad láb van? A bootloader miért nem állítja kimenetnek legalább az RC1 lábat (Vpp_pump)?
Üdvözlök mindenkit a fórumon.
Hp41C- nek köszönöm a választ de Én sajnos nem tudok választ adni a kérdésére, de gondolom, hogy a láb kiosztást már a pic tervezésénél még a gyártás előtt eldöntötték melyik láb milyen feladatott lásson el. A Q1 esetleg azért nem kapott ellenállást mert már a pic belső kapcsolásában benne van? Egyébként ezt a klónt építettem meg és nincs labor tápom így az ellenőrzést nem tudom elvégezni ha valaki meg csinálta ezt a kapcsolást írja meg már volt- e valami probléma a klónnal vagy indult egyből? A kapcsolási rajz és a nyákterv a fórumról lett letöltve kis változtatással. Köszönet a feltöltőnek.
Hol a tekercs? Anélkül nem nagyon fog menni...
Szia! Nem értelek, megkérdezted a watt által tervezett (Sky módosított, furat szerelt) klónt, leírtam, hogy tökéletes, erre megépítetted ezt a nem tudom ki tervezte valamit (nem sok átkötést láttam eddig IC láb között, itt mindjárt van három is
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |