Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » President Grant
 
Témaindító: szabi_zoli82, idő: Aug 2, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Aug 2, 2007 /
 
Sziasztok! Tud-e valaki segíteni abban, hogy a fennt említett rádiómat szeretném a gyári kimenőteljesítményéről arra a bizonyos 35-40W-ra feltuningolni. Nagyon kevés a gyári kimenője mobilban használva. Valamilyen rajz, kellene, vagy információ. A rádió gyári rajza megvan. Előre is köszönöm szépen a segítséget! E-mailben is küldhettek infót!
(#) Dzsoni hozzászólása Aug 2, 2007 /
 
Szevasz, azert a +3dB-ert biztos megeri szetturni a TCVR-t?
(#) Müszi válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Aug 2, 2007 / 4
 
Ha szabad megkérdeznem, akkor ez egy csüves rádió?
Mert ha az, akkor nem javaslom az áttekerést, mert nem biztos hogy olyan jó lesz mint az eredti, másrészt a telj. növeléshez erősebb csövekre is szükség van, és ahhoz már át kell gyúrni az erősítőrészt
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Aug 2, 2007 /
 
üdv Dzsoni! Mobil üzemben, sajna szükséges lenne az a 3dB is, pláne 1200-es Dagger antennával. Ha itthon üzemelne a rádió, akkor maradna a gyári állapotban. A hallgatózással nincs baj, de nem tudok nagy távolságba forgalmazni. Nem kellene azt annyira szétturni.
(#) szabi_zoli82 válasza Müszi hozzászólására (») Aug 2, 2007 /
 
Kedves Müszi! A rádió nem csöves, hanem teljesen félvezetős. Ahogy hallottam, nem annyira bonyolult az "átalakítás" De persze kell hozzá, némi RF ismeret.
(#) pumi hozzászólása Nov 25, 2011 /
 
Sziaszok
Szereztem egy Prezident Grant rádiót, olyan problémám lenne vele hogy állítólag adtak neki egy fordított polaritást , és valami elszállt benne.A panelt átnéztem de semmit nem láttam rajta . Esetleg ha házi körülmények közt javítható lenne és valaki megtudná mondani hogy mit cseréljek rajta azt megköszönném. Vagy Esztergom környékén valakit tudnátok mondani aki foglalkozik cb szereléssel. Bocs ha nem jó helyre írtam de nem akartam ujjat kezdeni. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) pumi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Szia
Az a probléma hogy bekapcsol világit a csatorna jelző de hangot csak annyit ad hogy bekapcsolásnál pattan egyet a hangszóró , de amit mondtál mindjárt megnézem.
(#) pumi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Oké köszönöm akkor marad a szerviz
Akkor esetleg Esztergom környékén valaki nem tud cb szervizest ?
(#) Bagyula hozzászólása Márc 31, 2013 /
 
Sziasztok !
A rádió végfokozatának környékén található egy élére állított nyák lap ami valamiféle érintkezők közé van beszorítva .Mi a funkciója annak ? Miért kellett ezt így cifrázni ? Köszönöm .
(#) llax válasza Bagyula hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Azon keresztül kapnak tápfeszültséget a meghajtó és végtranzisztorok.
Két okból is kivehető:
1.: Az adókeverő ( SO42P és környező induktivitások ) beállításánál szükséges, hogy ne menjen a végfokozat, mivel azt csak adásra kapcsolva hangolhatod (ha mégis megy: csakis műterhelésen).
2.: Azt a lapot kivéve állíthatod be a meghajtó és a végtranzisztorok nyugalmi áramát. A meghajtó beállításához a TP8-TP9, a végfok beállításához a TP7-TP9 pontokat kell árammérőn keresztül összezárni.
(#) Bagyula válasza llax hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Köszönöm, akkor jogos .
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem