Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
Idézet: „... milyen módon kommunikál a bázis a propellerrel ..” A táptranszformátoron keresztül, modulálva a tápot adó impulzusokat. A 16F886 SMD rotor már úgy volt tervezve, hogy a RC5 az adatátvitelre volt fennartva. Egy kis kiegészítés kell a panelre: 2 dióda, 6 ellenállás, 1-2 kondenzátor és egy NPN tranzisztor, és az LM358 kihasználatlan fele. A kapcsolás valahova már fel volt töltve. Idézet: „Mit hagyhatok el a régi propellerről” Rotor: RTC, hőmérő, páramérő, fénymérő - ezek az adatok is átmennek a bázisról. Az infra vevőt - a bázis vesz mindent, tárolja a rotor üzemmódját a saját RTC -jébben és a beállításokat is átküldi a rotorra. Bázis: A 8 lábú pic -et. Idézet: „Illetve van-e valami jelentőssége a hexek két számmal (pl. 18_40) elnevezésének...” Ha a bázis kommunikál a PC -vel, mindent (PWN kitöltést is) be tudod onnan állítani és a beállítás az RTC -ben tárolódik. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Szia Hp41C!
köszönöm az infót. Kezd tisztulni a kép. A kommunikáció módját csak azért kérdeztem, mert a előző oldalakról letöltött bázis lay -nél találtam még két panelkát, ami szerintem az egyiknél bluetooth modul volt vagy RF modul. A másik nem jött le mi akar az lenni. Nos, ha megépítem az új bázist, és kicserélem a 18f2550 -re a PIC-t, hexet, hol találok, kaphatok hozzá? Illetve, még csak szeretnék rákérdezni, hogy a bázis hexek elnevezésénél van-e jelentősége a két számnak (pl. 18_40)? Itt ez csak a PWN kitöltési tényezőjét jelenti, ami a PIC beállítása szempontjából csak egy szám, mondjuk (int16) 512) 50 %.Vagy nem jól gondolom? Üdv. Subi
Átvitel? Két helyen is van átvitel a bázis kommunikál a PC-vel ez lehet com porton keresztül Lehet USB és Lehet Bluetooth is Bázis kommunikál a rotorral is a tekercsen keresztül ahogyan Hp41C már leírta hex állománnyal majd ha oda érsz akkor ráérsz foglalkozni
Köszönöm a választ!
Engem most a bázis és rotor kommunikációja érdekel. És igen, lehet, úgy is építeni valamit, hogy menet közben szedjük össze az elemeket, alkatrész, szoftver, stb. Én azt is megértem, hogy valaki így szereti. De kérlek, engedd meg, hogy én máshogy gondolkodjak. Egyrészt szeretem előre átlátni mit csinálok, és hogyan. Ez magában foglalja, hogy milyen alkatrészt rendelek, mi van nekem, és milyen programokat használok, és emellett valamelyest ha lehet, még a működést is felfogjam. Például jelenleg van 10 db PIC16f886 -m, és el kell döntenem, hogy milyen rotort építsek, hiszen jó lenne felhasználni ezen alkatrészeimet is. Ezért szeretném kérni az infókat, illetve mint feljebb említettem, szeretem egyben látni a teljes projektet. Szóval ki így, ki úgy épít, mindegy, a végeredmény számít. Bár nem az első órám, de sokat fogok biztosan kérdezni. Addig is, ha lehet, szeretném begyűjteni a szükséges kellékeket. Ezért kérdeztem, és kértem Hp41C -től a hexet. Bocsánat, ha egy kissé körülményesnek tartotok, de a szemlélet, amit az iskoláimban belém vertek, még régen, ilyen! Köszönök minden infót, tanácsot, és programot vagy hexet. Semmilyen tanács nem jön hiábavaló, a véleményem szerint. Üdv. Subi A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
Mindenki úgy építi az óráját ahogyan akarja. A bázis programját Hp41C írta patexati pedig a rotort én nem tudom feltették-e az aktuális verziót ide. De pontosan kell tudni mit építesz meg
melyik rotort és ahhoz melyik hex tartozik ami kommunikáció képes. Azt gondolom hogy felkerültek a programok ide Sok sikert az építéshez
Nagyon ötletes Csak nem jó! Az MTD6501c alján van egy fém lemez. Kicsit átterveztem a nyákot mert a képen kicsik a kondik és a nagyobb ne fért be átvezettem a Vcc-t a csip alatt. Nem kellett volna !! eldurrant az IC Gyorsan elszaladtam vettem a D-s ből is csak az nagyon kicsi és kevesebbet tud (500mA) a C-s (800mA) A kicsi 3mm és 10 lába van kell a nagyító
Teszek fel képet ha meg lesz a nyák
Köszönöm!
Jelentkezek még a kérdéseimmel és persze az eddigiekre is várom nagy tisztelettel a válaszokat. Ismerem ezt a fórumot, és tudom, hogy akár Hp41C, akár patexati, de úgy gondolom mások is nagyon segítőkészek! Üdv. Subi
Szia!
Talán annyival tudok segíteni,hogy elküldöm a nyomtatott tervemet.Ez nálam bevált.Igaz nagyon pici de hegyes páka csúcsal megoldható.Kondenzátornak legalább 2,2mikroFaradost tegyél be amilyenek a normál hütő ventiben vannak.
Szia Hp41C!
Nos, kisebb hezitálás után, úgy látnám jónak, hogy a PIC16F886 bázist készítsem el. Amint korábban írtam, ebből a PIC -ből van több darabom. Nagyon szépen megköszönöm, ha segítenél megtalálni a hozzávaló hexet, hogy letölthessem. Jelenleg úgy gondolom, felokosítanám a 2010 -ben gyártott propeller nyákot. Még nem tudom, hogyan lehet ezt esztétikusan és jól megcsinálni, hiszen amint írtad be kellene illeszteni bár alkatrészt "lengőben". Ezzel kapcsolatban is kérnék szépen tanácsokat, hogyan csináltátok? Köszönöm a segítséget. Csatolok egy képet az eddig elkészült tekercsekről.... Üdv. Subi
Szia!
A Vdd és a Vpp kondenzátorai nem baj, ha eltérő értékűek? Van 2 szép méretes smd kondim 3gb Hdd-röl azokat szeretném felhasználni 4,7µF és 2,2µF.
Szia!
Elöször én 10µF-os elkoval probálnám.Abból is van kisebb méretű.
Sziasztok!
Régebben építettem egy propeller clock-ot. Nem lett teljesen kifejlesztve. Gyakorlatilag csak annyi volt, hogy az infra led után volt x időm kiírni az órát (csak digitális kijelzés volt). Most újra kezdtem, párszor újra kellet tekernem a a trafót a gagyi ventik miatt. Most végül egy cd-rom BLDC motorja forgtja a propellert. Az lenne a kérdésem: milyen elven tehetem ki bármit a kijelzőre? Hogyan pozícionálom pontosan a képet? Az ötletem, hogy TMR1 méri a két megszakítás közti időt és azt szétosztom az általam használni kívánt felbontásra? Bonyolulabbá teszi hogy ha minden egyes oszlop/pixelnek lefoglalok egy byte-ot gyorsan elfogy a memória, mert ráadásul 3x8 sávom van. Mindet szeretném teljesen függetlenül külön tetszés szerint vezérelni. akkor ha az egész kört felosztom 300 szeletre akkor az 3x már bőven sok egy 16f887 adat memóriájának.
Szia!
A HDD motorjának meghajtása MTD6501d-vel.Ennél egyszerübben nemtudom megmutatni.A közös szálat megkeresni Ohm mérővel és azt kihagyni.A meghajtó szálak felcserélésével a forgásirányt lehet változtatni.
Találtam egy Panaszonik Videómagnó fejmotort Kiszereltem és rájöttem a motor vezérlés nem a motoron van Külön van a nagy panelen. Kikerestem A vezérlő IC AN3814K Valaki tudna egy kapcsolást ezzel az ICvel hogy pörögjön a motor ?
Szia!
Ha jól emlékszem, 16F886 -os bázissal nem készült olyan panel, ami befért volna a ventilátor házába. Ez inkább egy 16F88 -as bázis panelje.
Újabb délutánt elszúrtam Hdd vezérléssel NEM műkszik!!
Imre : nem jól nyomtattam ki és marattam le a kis panelt De az nem oszt nem szoroz csak figyelni kell hogyan teszem a helyére
A 9-es képen látszik, hogy totál rosszul vannak beforrasztva az IC jobb oldali kivezetései. Egy multiméterrel mérd ki, hogy minden ott érintkezik e ahol kell neki...
Szia Hp41C!
Köszönöm a válaszodat, és minden bizonnyal igazad is van, hiszen a fényképen egy általam készített 16F628A PIC-s beépített panel látható. Viszont nekem a 16F886 -ból van több darab. Esetleg megpróbálom beletervezni a PC venti házba, ha nem látod akadályát, valamilyen már a Te tapasztalatodból fakadó ok miatt. Mi a véleményed? Megpróbáljam? Üdv. Subi Bocsánat, lehet, hogy benéztem, és nincs is a PIC16F886 -hoz bázis progi írva!!!! Elnézést, ha így van. Ebben az esetben, természetesen a 16F88 bázis panel építem, amit patexati tervezett. Csak akkor még be kell szereznem, mert ebből a típusból nincs itthon. Most már tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre........ A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
Filccel megjelöltem az egyes lábat a nyák számozása nem jó.
Ahogy már többen írták a 18F886 -ra van bázis program. Egy ventilátor házában elég zsúfolt lenne a panel...
Szia!
A 7-es 8-as láb összeér.Innen úgy látszik.
Nem a számozásról, hanem a forrasztás minőségéről beszéltem. Magyarul, a képen tisztán (homályosan) látszik, hogy az IC lábai két fóliacsík közzé vannak beforrasztva. Szóval itt is érintkezik meg ott is. Azért mondtam, hogy mérd ki őket, hogy nincs e összezárva két láb...
Szia Hp41C!
Köszönöm az eddigi útmutatásodat. El kell mondanom, hogy sok erőfeszítést teszek, hogy a nálam kiesett 2 évet, amikor nem követtem a fórumot napi szinten, pótoljam. Több keresést is megtettem már, és természetesen a kapcsolásokat is átnéztem. Azonban kezdem restellni magamat, mert én nem találok sem a 16F88 -ra, sem a 16F886 -ra bázis hexet, sem a felokosított 16F886 -ra hexet, sem 18f2620 -ra. Szóval valamit nagyon bénán írhatok be a keresőbe. Nem gondolom, hogy ezek titkosak, de mégsem találom........ Emellett elfogadom az irányítást, és akkor nem próbálom beépíteni a 16F886 -ot a PC venti házba. Nem kívánlak terhelni, de Kérlek szépen, ha teheted segíts (segítsetek), hogyan találhatom meg a fenti hexeket. A patexati féle 6-s propeller lyoutot már megtaláltam, hozzá a bázist is. Köszönöm a megértésedet! Üdv. Subi A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
Köszönöm! Így áttételesen kaptam egy keresési ötletet "base zip" kombinációval. Így találtam egy PIC18F2550 -hez tartozó állománycsomagot, egy 12F bázishoz tartozó csomagot, Hp41C -től. Sajnos, mást így sem hozott fel nekem.
Üdv. Subi
Szis!
Így keresve található egy base csomag a 16F886 -hoz. Elég öreg már... Mivel rengeteg paraméter állítható benne, nem célszerű hex -et kiadni. Utalok itt a kérdésedre: Hogyan dönhető el a hex nevéből a kitöltés? Újabbak nincsenek feltöltve, mert keveset volt még tesztelve, főleg ventilátoros tarfóval. Nálam videoból bontott fejegyseggel megy (köszönet Janocsinak). USB: Van egy kis probléma a program közzétételével. Regisztráció kellene a saját VID és PID nyilvános használatához.
Szia Hp41C!
Hát igen, aki tudja mit keres és hogyan..... Letöltöttem. Köszönöm. Amit mondtatok, az valóban igaz, igen nagy így a bázis lay...... Úgy látom, maradok a patexati által tervezett panelnél, ami befér a venti házba. Rendelni fogok hozzá 16F88 -s vagy 18F2550 -t. És igen, az első órám elkészítésekor nekem is sokat segített Janocsi fórumtárs. Jó, hogy még időnként felmerül a neve. Legutóbb patexatinak mondtam utoljára, hogy Ő mennyi segítséget adott nekem akkor. Üdv. Subi Akkor a te módszereddel: "base F88" megpróbálom ezt a vonalat is feltérképezni. Még egy kérdés: az okos bazás propellerének programját is így találom meg?
A 16F88 "okos bázis" ugyan elkészült, de még nem tesztelte még senki...
Ha a 16F88 -as bázisnál maradsz, minek a 18F2550? A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
Még nem döntöttem teljesen. De, mivel a 16F88 -nak van meg a panelterve petaxati részéről, valószínű ez lenne a legkisebb ellenállású megoldás a részemre. Szívesen tesztelném ezt a bázist, ha jónak látod. A nyák maratását megpróbálom a hétvégén megoldani. Az biztos, hogy nem lesz olyan "szép", mint Attiláé. Sajnos, mivel a "viharsarokban" lakok a PIC beszerzése nehézkes számomra. Egy PIC nem drága, de a posta hozzá már igen, ha megrendelem a cégtől. Szóval ez szűk keresztmetszet. Ha valakinek lenne egy darab amit átadna nekem, és elküldené sima levélben, szívesen átvenném. Privátban megbeszélhetnénk.....
A többi alkatrész beszerzése már folyamatban van. Köszönöm a türelmedet! Subi
Sziasztok!
MTD6501C Ic-hez KKobra fórumtárs által tervezett nyák kicsit átalakítva (az Ic alatt nem fut vezetősav). Pwm láb ki van vezetve, de nincs rákötve semmi! Ui: Még egyszer köszönet tibapu-nak, hogy küldött nekem 2 vezérlő ic-t!! A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |