Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   256 / 256
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Szept 25, 2024 / 1
 
Ezeket én is szeretem. Miattuk készítettem egy csalófogó e-mail címet, s azt használom kíváncsiságom kielégítésére. Egyébként meg brutális mennyire megtévesztő lehet amit küldenek ilyenkor.
(#) diginewl válasza img hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Bocsáss meg, de nem értem, ez mire jó? A vevő a csaló? Addig nem postázol, amíg nem fizet, vagy itt valami újabb csavar van a dologban? nem értem - öregszem.
(#) bbb válasza diginewl hozzászólására (») Szept 25, 2024 / 2
 
A "vevő" ilyenkor egy adathalász cucc. Készítenek egy olyan lapot, ami megtévesztésig hasonlít a jófogás formájára. Ráadásul a megnyitott oldal már úgy néz ki, mintha már ki is fizette volna neked a vételárat, te csak írd be a banki adataid. Számlaszámot, kártyaszámot, belépős jelszót, neved, címed,... Aki bedől neki (sajnos sokan, az ez irányú oktatás nem elég kiterjedt), az szembesülhet vele, hogy viszik a pénzét, a bank pedig nem téríti meg a kárt, nincs biztosítás, magadra vagy hagyva. A sündőrök próbálkoznak, meg néha el is kapnak embereket, de a pénzed sose látod viszont. Indíthatsz magánvádas pert az elkövető ellen, de győzd idővel, pénzzel, elszántsággal.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Első ránézésre én is valódi rendszerüzenetnek néztem mert annyira jól össze volt rakva, szerencsére még időben kiszúrtam az apróságokat.

Számomra az a megdöbbentő, hogy az összes, vevőnek látszó regisztráció valójában átverés volt ebben az esetben. Szó szerint több a bepróbálkozó csaló az oldalon mint a normális vevő.

De egyébként már évek óta ez megy, 2022-ben 34 kamureg próbálkozott be egy hirdetésemre.
(#) Régi motoros hozzászólása Szept 25, 2024 /
 
Annak idején volt pár javaslatom az említett oldal számára, hogyan lehetne csökkenteni a csalók számát. Az egyik az volt, hogy ha valaki eladásra tesz fel valamit, kötelező legyen számára személyi igazolványt bemutatni, így hamar fekete listára kerülhetne ha csaláson kapják. Gyanítom ez még ma sincs megvalósítva, tehát kb az oldal üzemeltetője is tesz rá magasan, hogy javítsa a színvonalat.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Felesleges mert a tények szerint az eladók becsületesebbek mint a vevők.
(#) KBal76 válasza img hozzászólására (») Szept 25, 2024 / 1
 
Szerintem nézik a kategóriát, vagy termékeket, vagy az árat is a csalók, mert én is hirdettem már sokszor ott, de nem jött ilyen eddig. (Lehet nem elég populáris cuccot hirdettem?)
Idegen helyen (mint említett felület) hirdetésekhez fenntartok egy feltöltôs butatelefont, az hasznos tud lenni technikailag vagy emberileg problémás* vevőjelöltekhez. Ez ellen persze nem véd.
u.i.: *problémás ha pl. éjjel próbál felhívni hogy kéne neki még egy ugyanolyan termék, vagy 7/24 supportnak gondolva zaklat.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2024
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Nem tesz rá magasan, egyszerűen nem gondoltad végig, mivel járna az ötleted. A személyi igazolvány finoman szólva is érzékeny irat.
Ha az oldal tárolna valamilyen másolatot, a kalózok elsőszámú célpontja lenne. Ez egy üzleti válallkozás és nincs keret arra, hogy a bevételek sokszorosát költse biztonságra.

Nem kicsit lenne aggályos a dolog.
(#) Régi motoros válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Persze, lehet csak én akarok túl sokat.
Mondjuk engem az is irritál, hogy ármegjelölés nélkül is lehet hirdetni, meg mindenféle kamu árral.
Evvel kapcsolatban is tettem javaslatot, hogy legyen egy kamu ár gomb a termékek mellett,
amivel jelezni lehet, ha az eladó eleve nem valós árral hirdet.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2024
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Mitől kamu egy ár? Ha azt gondolod, hogy nem igaz, akkor megkérdezed az eladód, biztos-e benne. Ha biztos, akkor pedig azt is megtudakolod, miért ennyi. Levonod a tanulságot, mennyire megbízható az eladó.

Megpróbálod az oldalra hárítani azokat a dolgokat, amelyek függetlenek tőle. Ebből a szempontból tényleg sokat vársz. Esetleg minden eladó töltsön ki nyilatkozatot közjegyző előtt, miszerint ő becsületes?
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Szept 25, 2024 / 2
 
Én amikor az előző hőkamerámat akartam eladni, akkor (is) futottam bele azonnal pár adathalász robotba. Nem viccelek, öt percen belül jött az üzenet, hogy megvenné, már ki is fizette, csak adjam meg az e-mail címem. S nem egy, hanem rögtön három különböző.
Mi a probléma ezekkel, ami miatt nehéz észrevenni?
1) a valódi emberek is tesznek magasról a helyesírásra, megszólításra, s így egy-egy apró helyesírási hibát simán elengedsz
2) el szeretnéd adni a terméked, ezért örülsz, hogy milyen jól lőtted be az árat, máris akad jelentkező
3) mindig van fent profilkép, ami valósnak tűnik és a felhasználónév se túl szembetűnően idegen
4) a robot sokszor csak annyival kezd, hogy megvan-e még a termék, mert érdekli, majd ha erre válaszolsz, akkor jön az add meg az e-mailcímed szöveggel

A baj, hogy míg én élek a gyanúval, hogy át akarnak verni, ellopni az adataim, pénzem, addig sokaknak ez nem ösztönös. Egyik ismerős három millával lett könnyebb, mert éppen ittas volt, mikor telefonon bepróbálkoztak nála a csalók. Másik meséli, hogy az anyósát (70+) húzták le másféllel úgy, hogy anydesket telepíttettek vele a gépére. Harmadik a pszichológustól jött ki, mikor elérték telefonon és nem is gondolta, hogy vele ez megtörténhet, de ugrott a felújítási keret (ott is milliós tétel). S, ahogy említettem, mivel önmaguktól adták meg az adatokat, a bankok széttárják a kezüket sajnos.
Persze azt is hozzá kell tenni, hogy emellett különböző szervezetek, bankok folyamatosan próbálják az embereket figyelmeztetni ezekre a veszélyekre, de kevesen hallgatják meg, amit mondani akarnak nekik. Például az Erste Bank rendszeresen küldözget e-mailt, amiben próbálnak tanítani, de ugyan így kiadott már ilyet a rendőrség és az NKI is. Hogy mennyire komoly a dolog, bizonyítja az Erste oldalán lévő külön kiemelt szöveg is:
Idézet:
„Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel (például bankkártyával, netbankkal, mobilapplikációval) való visszaélés esetén megvizsgáljuk a kárfelelősség kérdését. A kártérítési felelősség intézményünket nem terheli, ha a vizsgálat eredményeképpen az állapítható meg, hogy az ügyfél súlyosan gondatlan magatartásával hozzájárult a kár bekövetkezéséhez. A súlyos gondatlanság fennállásának kérdésében végső döntést a bíróság hozhat.”
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Egyetértek, jól összefoglaltad.
(#) Régi motoros válasza Bakman hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Csak attól, hogy nem egyezik azzal amit a honlapra kiírt, és mikor felhívom akkor derül ki,
hogy azt nem azért írta, véletlenül elírta, meg megy a rizsa, hogy miért akar többet.
Az ilyen ****fej "ügyfeleket" fel se hívná az ember, ha eleve a normális árat ki merné írni.

Ui.: Egyébként ne értsetek félre, nem a normális felhasználókról beszélek, hanem akik ezen a körön kívül esnek.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2024
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Nézd a jó oldalát. Ha megy a porhintés, rögtön megtudod, hogy trükközik és nem veszel tőle semmit. Ez még a jobbik eset. Normális ár, hibátlannak hirdetett de nem működő cucc...
(#) majkimester válasza bbb hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Két hete én is feltettem valamit, egyből jött 5 robot üzenet, meg 2 nap múlva a 6.
Mindegyik esetén az üzenet mellett az alapból nem látszó, de egérre megjelenő ... menüben lévő Üzenet jelentése + Némítás-t kell nyomni. Nem azért mert ez olyan sokat számít, főleg annak aki felismeri, de esetleg a teljesen laikusok kevesebb ilyen üzenetet kapnak, és te sem kapsz mégegyszer ugyanattól.

A megoldás szerintem az lenne, hogy automatikusan kiszűrjenek minden üzentet amiben link van. Ez radikális, de működne. Alapvetően nincs szükség hogy linket küldjön egy vevő az eladónak. Az eladó pedig be tudja irni a termék leirásába, ha a termékről linket szeretne megosztani.

Egyébként minden link valami gagyi .help, .info, .world végződésű domain, ha más nem ennek fel kellene tünnie, hogy egyik sem az eredeti doménre mutat.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Az ilyen ügyeskedőktől egyszerűen nem kell megvenni, amit el akar sózni rád. Ameddig nincs benne pénzed, addig miben károsított meg? Kb. egy beszélgetésben? Ahol kiírja, hogy az ár alku kérdése, ott sincs semmi baj, felveszed vele a kapcsolatot, majd ha nem tetszik az általa mondott összeg, és nem egyezik bele a te elképzelésedbe se, akkor szimplán tovább állsz. Ha mérgelődsz azon, hogy nem egyezik az elképzelésetek, akkor csak magadat bünteted - megéri? Szerintem nem
(#) bbb válasza majkimester hozzászólására (») Szept 25, 2024 /
 
Már van "üzenet jelentése"? Legutóbb még nem volt és én írtam az ügyfélszolgálatra, hogy legyen már ilyen, kicsit könnyebb lenne nekik tiltatni a robotokat. Ezek szerint mégis meghallgatták a szavam, nem csak bólogattak a levelemre
(#) img hozzászólása Vas, 7:51 /
 
Aliexpress, TOP kategóriás eladó, mindenből 4.8 - 4.9 értékelésű.

Megrendeltem a SOT323 tokozású, 3.3V-os LDO-kból rögtön 20 db-ot mert az volt a legkisebb tétel.

A 400 Ft-os árra 16xx Ft-os szállítást kértem, hogy legyen tracking.

Aztán vártam a szállítást.

Azóta is várom, mert az eladó egyszerűen nem adta fel (gondolom nem érte meg neki).

Így könnyen van kiváló értékelése, mert létrejött üzlet hiányában nem lehet mit lepontozni.

A határidő lejárta után az Ali visszaigazolta, hogy visszatérítik a pénzem, 3-20 napon belül.

22-én visszautalták, viszont a bankom még azóta sem írta jóvá. Gyakorlatilag 1 hónapig kirándult a pénzem a világban, amivel (feltételezem) a bank járt jól mert náluk kamatozik közben.
A hozzászólás módosítva: Vas, 7:59
(#) img válasza img hozzászólására (») Vas, 8:04 /
 
Egyébként természetesen nem az összeg az ami bosszant, hanem a felesleges körök amiket velünk futtatnak mert az eladó kiírhatná, hogy mi az a minimális rendelés ami alatt nem postáz.
(#) Ge Lee válasza img hozzászólására (») Sze, 9:44 /
 
(#) KBal76 válasza Ge Lee hozzászólására (») Sze, 11:52 /
 
Jó kérdés, hogy amit kapsz azon sem lesz majd márkajel? Vagy leszedték róla a nevet, mert nem teljesítette a minimumot? Mi az oka hogy lemontírozták, nem akkora nevek ezek...
Némelyik műszer egyébként is itthon olcsóbb mint távol-keletrôl rendelve.
Ha tippelnem kéne, azt mondanám freemail fiókot használsz...
Következő: »»   256 / 256
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem