Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Igen de a párhuzamosítással 4 ohmod lesz,ez a szóban forgó kérdés hogy a végfokod tudja e a 4 ohmot?
De látom bírja igen,akkor kösd őket párhuzamba A oldalra,B oldalra meg tedd a szubbot.
Azt nem tudom megmondani, de találtam róla infókat,
PAE-800 PAE-1600 4 Ohm, sztereó 2 x 200 W 2 x 400 W 8 Ohm, sztereó 2 x 130 W 2 x 260 W 8 Ohm, monó 1 x 260 W 1 x 520 W
Vagy ha lecserélem a két Ibizát egy másik párosra ? Például erre.
Most látom ennek a végfoknak A_B oldalon van külön speakon kimenete kettő na akkor egyikre kösd rá a szubbot,csavarós A oldalra menjen az egyik top B re a másik top.Így elég a laptopból kijönnöd a 3.5 jack-rca val a keverő egyik inputjára a master outról meg ahogy jelenleg van kötve A-B inputra a végfokra..Bírja a 4 ohmot adatlap szerint is.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Csöbörből-vödörbe. Próbáld ki az eddigieket.
Ebben az árkategóriában semelyik gyártó nem tud csodát tenni. Az Ibizákat polaritáshelyesen párhuzamosítsd, mert különben az a kevéske mély is kioltódik.
Megkérhetnélek rá, hogy leírod nekem milyen típusú kábelt vegyek és hány darabot ?
![]()
Túl sok jót ne várj ezektől a márkáktól sajnos volt velük dolgom,inkább nem részletezném mire valóak...Konkrétan az ilyen végfokokkal az ajtót támasztom ki hogy a huzat be ne csapja.A toppokat feldobod le sem esik... Vegyél egy 3.5 Jack-RCA kábelt a laptop és a keverő közé. Kelleni fog még egy rca rca kábel is a keverő és a végfok közé. Végfoktól ha nincs vegyél 1 db speakon aljzatot ez mehet a subra (1.5 mm hangszórókábel minimum) annyi méter amennyit szeretnél...Túl sokat ne nagyon!Ja és a toppoknak is kelleni fog még 2 speakon mert ha jól láttam akkor olyan a bemenetük. tehát 3 db speakon csatlakozó és ezekhez min 1.5 mm hangfalkábel.
Nekem tökéletesen elég egy bográcsoláshoz hogy duruzsoljon egy kis zene
![]()
Kerti Partyhoz elég
![]()
Csak az a bajom hogy kevés mély tartományban.
Egy 5-600 m2 -es kertben a 2x 70W -os erősitőnk egy kis Elac hangszóró párral, plusz egy 150W -os házi készítésű aktív szubládával jócskán duruzsolástól nagyobb hangerőt produkált, teljesen hibátlan mélyekkel. Feltekert hangerőnél nem lehetett tőle normális beszédhangerőn dumálni, az pedig már nagyon nem "duruzsolás".
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
500-600 m2-re elég volt?
Én is próbáltam már szabadtéren a felszerelésem de a 800W nem volt elég 300m2-re ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Az mondjuk érdekes buliban nekem az 1.5 kw mély,nem ibiza és társaiból,és a kb 3-400 w nyi középmagas is kevés volt zárt térben 200 négyzetre.Pedíg nem vagyok süket dj
![]()
A QSC RMX 2450-ben 1,8kW-os toroid van. Ebből kifolyólag a "copy" pajtásaiban sincs nagyobb!
Erre ne vegyél mérget hogy nem nagyobb
![]() ![]() Ep 1500 Fánkja ![]() Bár azért az az 1.8-2 kw is éppen elég jó egy ilyen kaliberű végfokban. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Valamivel nagyon összekevered az EP2500-at. Kb 800VA toroid lehet benne és nem magyar vég. Mélyen már 8ohmon lehetett hallani, hogy térdel a tápja.
A régi ep 2500 tápfeszszabályzós és 2 kw környéki trafóval van szerelve,elkezded túrni 4 ohmon 2X110v dc re szabályoz,4 db 18" szubbot falunapon vitte,vagy pl a csík zenekarnál is ez volt és meg voltak elégedve vele,nem térdelt meg.Manuáljában ott van hogy a hangszórókimeneten bizony ott van a 110v....Power consuption.... 110 v ra 2.6 kw, 230 v ra 1.6 kw..
800va a caston cpa 800 ban szokott lenni na az el is rogyik.. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Bőven, de azt hozzá kell tennem, hogy a kert két oldalról zárt, mert a szomszédok házai határolják. Kb. 18*30m -es. Nem volt túl nagy hangereje, de hangosan kellett beszélni, mikor rátoltuk a hangerőt, normál beszéd hangerőnél nehezen értettük egymást.
Az buli, az más. Ott kell a hangerő, hogy mellbevágjanak a mélyek. De ott a kertben az a cucc meglepően hangos volt és mélyek is voltak rendesen. Ezért írtam Kismazsikának, hogy nem kell több száz Watt, hogy "duruzsoljon" valami bográcsozás közben.
Abban igazad van, ahhoz nem kell nagy cucc, én is kültéri discot csináltam ott volt kevés
![]() Bográcsoláshoz nem kell sok minden 2*100W sok is, mert akkor meg már beszélgetni nem tudtok ![]()
Pontosan. Bőven elég volt a 2*70W plusz a 150W -os mélyláda.
Ebben igazat adok,oda bőven elég egy 2X100w os erősítő is (néha még sok is tud lenni). De ezektől az ibiza típusoktól nem kell mellbevágó mélyet várni.bár ott nem is az a cél.
Persze, kell még alájuk egy szubláda.
Sziasztok! Nem akarok kötekedni, viszont nezzetek videot youtuben az erositorol. En szemely szerint az ep4000 rol neztem vidit, es a csavo ahogy a trafora tette a kezet, hat igy ranezesre nem tunt nagyobb trafonak mint ami van a t.amp ta2400asban ami van. Pedig papirforma szerint 2x2000 2 ohmon, azert ahoz nem ekkora tap szuksegeltetik. Itt a video.(1:14 nel kezdodik)
óóó az új Ep 4000 semmiben sem különbözik az ep 2500 tól ez csak marketing
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Nézzük meg szerintem egy EP2500 súlyát. Mennyi? 12-13kg ... Mérj meg egy 800-as sívát hány kg ...
![]()
Azért ne csak a trafó átmérőjét nézzétek, vagy inkább pont azt ne. Ha megnézed a Behringer trafóját jóval magasabb, ezáltal nagyobb a vasmag keresztmetszet és simán lehet lényegesen nagyobb terhelhetőségű. Régen én is ebbe a hibába estem, de idővel rájöttem, hogy a trafó magasságából inkább lehet következtetni, mint az átmérőjéből és a tapasztalat is igazolta, hogy nem csak humbuk ami a trafóra volt írva.
2u magas a végfok.. Éppen igazából most a súlyára céloztam nem az átmérőjére. Súly az sok mindent elárul.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |