Fórum témák
» Több friss téma |
Sziaszok!
a Sony TA-F555ES erősítőről kérdeznék. Tudna nekem vki mondani róla műszaki adatokat? mekkora a max áramfelvétel?mennyit tud oldalanként? Nem találtam sehol ilyesmit. Előre is köszi Üdv
Ezer köszönet!
Üdv
Sziasztok, vettem egy fent említett erősítőt.
Egy Kenwood asztali cd eljátszóval hajtom (cd bemeneten)és minden bass boost, subsonic, bass-treble 0 álláson és kikapcsolva, kb 40% ig tekerem a hangerőt és lekapcsol ki-be kapcs után ismét szól csak nem tudom neki "odatekerni, kb 100/120w 8 ohmos hangszórókkal. Valakinek vmi tippje? köszi szépen üdv
Szia.
Mérd ki a hangfalakta, és a hangfalhoz menő kábeleket. a komámnak hasonló gondja volt és kiderült h megrágta a kutyus a vezetéket és néha összeért. rövidzárat érzékelt az erősítő és folyton lekapcsolt. F-sorozatú sony-ja volt neki is. esetleg még a hangfalak hangváltóját is megnézheted nem e valamelyik kondi zárlatos. vagy hanfalpróba egy kölcsön erősítővel.
Szia!
Van egy kisebb teljesítményű Fisher erősítőm, azzal nincs semmi probléma, igaz nincs is benne szerintem ilyen védelem.Fater 5.1es Kenwoodján is szó nélkül megy.Szerintem az erőlködőben van valami, nem tudom. Köszi! Üdv
hali. Ez a fisher erősitő véletlenül nem a 90 es évek elejéről való? mert nekem egy olyan van . Mai napig tökéletesen müködik, 2*35W-os, és tavaly ellöttem vele 2 120Wos videotont . nagyon összerakták, csak sajna a cd-je már v 10 éve nemmüködik, a kazetta része meg vagy 5 éve. Erősítőnek tökéletes
Ha a hangsugárzóid hibátlanok , akkor az erősítőben lévő védelem hibája is okozhatja a problémát .
A mellékelt kapcsolás alapján méregetni kellene az IC401 környékén , elsőre a C401 220u mérését , vagy cseréjét javasolnám.
Még azt tenném hozzá , hogy a végfokok DC kimenetét is kellene ellenőrizni , nagyobb kivezérlésnél is. Gyakran kimelegedett forraszások hibája is okoz sok problémát ílyen öreg készülékek esetén , érdemes ezeket átnézni .
Sony TA F-245 erősitő müszaki paramétereit nem tudja valaki véletlenül,nem találtam a neten semmit sem róla.Még egy kérdés,hol szerezhető be szintén Sony TA F-419R erősitő bemenetválasztó kapcsolójának a sapkája
Van egy ilyen Sony TA-F555ES erősitőm, és nagyon pici hangerőn néha nem indul el az egyik oldal. Ahogy odatekerem, akkor már megy. Amikor nem indul, akkor vagy csendben van, vagy torzan szól, ha nagyobb hangerőt adok neki, akkor már tökéletes. (fejhallgatón minden tökéletes, az a része jó). A dobozok Sony SS-G3, elég érzékeny, 93 dB/1W, igy kis hangerőn is eléggé hangos. Reggel, mikor rádióznék, akkor zavaró, hogy csak 1 oldal szól. Mivel ES erősitő, nem szeretném valami sima szerelőhöz vinni, aki az Elna kondikat kicseréli valami gagyira.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |