Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stanton FinalScratch 2
Lapozás: OK   1 / 1
(#) DJ_Tacee hozzászólása Okt 18, 2008 /
 
Sziasztok!

Vásároltam egy használt FinalScratch 2 hardvert. Ez ugye FireWire porton keresztül kapcsolódik a géphez. Mind PC mind MAC alatt semmi válasz, olyan mintha halott lenne az egész. A kábel bedugásakor azomban megvan a jellegzetes "egészséges puffanó hang", tehát az audio áramkörök vsz. mennek, a PEAK LED-ek is üzemszerűen kivillanthatók. Mindössze a géppel nincs kapcsolat.

Kérem akinek van tapasztalata ezen kütyü javításában segítsen, nagyon fontos lenne. Lehetséges hogy csak a kommunikációs IC sérült? Sajnos kapcsrajzom sincs pedig erre vadászom.

Ha valakinek van ezzel az eszközzel tapasztalata javítás terén, el is küldeném, és fizetnék a javításért, főleg ha SMD-t kell forrasztani (nem állnék neki).

Köszönöm és örök hálám!
(#) Action2K válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Szia!

Pontosabban mit vettél? Csak a kis dobozkát, vagy van hozzá a két időkódos lemez is? Adtak hozzá programot is, vagy csak a WinAMP-al akartad kipróbálni?
(#) DJ_Tacee válasza Action2K hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Hello.

Ez még NEM az OPEN verzió, hogy minden szoftverrel kompatibilis. Természetesen időkódos rendszerben szeretném használni, de sem PC sem MAC alatt nem látja a szoftvere a kártyát. Mivel több verziót is próbáltam, illetve a windows ASIO driver telepítője sem érzékeli a kártyát, tuti a kommunikáció rossz, és első lépésben ez a FireWire kommunikációs IC-t hozza gyanúba.

Winamp? Ne fárasszatok már... Két lemez? Nem, speciel 5db van, mert az 1.0-áas hardverem után még maradt. Sőt, CD is van mellé pistikéknek. Meg táp, meg madzag, meg doboz, meg minden. Csak nem megy.
(#) DJ_Tacee hozzászólása Okt 19, 2008 /
 
Szervizes szakember ismerősöm véleménye szerint a hibajelenség legvalószínűbben a kommunikációs IC körül mozog.

Viszont megvan az esélye, hogy egy féligdöglött ilyen csip képes magával húzni az addig tökéletesen működő tesztgép FireWire kártyáját (!!) - ezt csak azért írom ha valaki tesztelget, vegyen egy használt PCI belsőt amiért nem kár. Nekem ma derül ki hogy ellőttem-e a Mac-Book Pro gépemben a csatolót emiatt

Egy kis szakmai anyag ehhez a jelenséghez: "IEEE1394 másnéven a Firewire400 - a legjobb szabvány audio és video célokra. Sajnos a fizikai megvalósításában van egy nagyon komoly probléma, ami tönkreteheti a Firewire perifériákat. A problémát az okozza, hogy a Firewire eszközök tápot is kaphatnak a csatlakozón keresztül, és az így kialakított csatlakozóban a táp és az adatvezetékek össze tudnak érni ha kevésbé precíz (rosszabb minőségű) csatlakozójú kábelt használunk, nem jó irányból próbáljuk bedugni a kábelt először, vagy nem egyenesen dugjuk be a csatlakozót miközben a gépek be vannak kapcsolva. Következmény: a Firewire vezérlők leégnek.

Lehetséges megoldások a baj elkerülésére (ezek közül bármely):
-a 6 helyett 4 eres Firewire vezetékek használata
-Firewire 800-as csatlakozó használata
-kikapcsolt állapotban összedugni az eszközöket
-minőségi kábelek használata, ügyelni csatlakoztatáskor."

Továbbra is várom a tapasztalatokat ezzel az eszközzel kapcsolatban.
(#) idlob válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Okt 19, 2008 /
 
Üdv!

Amikor bedugod a kábelt, win alatt hallod a külső eszközök csatlakozásakor szokásos "tü-düm" hangot?

A másik, hogy a firewire egy igen cseles dolog, egyfajta hálózati kapcsolatként kezeli a gép, ezért nézd meg, hogy a Hálózati helyek/Hálózati kapcsolatok/1934-es kapcsolat nincs-e tiltva. (Jobb klikk, "Engedélyezés")

[off]Az az "egészséges puffanó hang" éppen, hogy nagyon nem egészséges, csak kevésbé kvalifikált tervezők nem nagyon foglakoznak vele...[off]
(#) DJ_Tacee válasza idlob hozzászólására (») Okt 19, 2008 /
 
Semmi ilyen jellegű hang, éppcsak a DAC csipek puffanása jön ki a kütyüből, meg a PEAK LED-eket tudom megvillantani ha az érzékenységet maxra tekerve tolok be neki jelet a lemezjátszóról.

Tudom hogy hálózati konnektként nézi, de semmi sehol
(#) DJ_Tacee hozzászólása Nov 12, 2008 /
 
A tippem beigazolódott. A hibát a FireWire kommunikációs chip okozta. Félkörömnyi, 64lábú állatka. Kicseréltettem, működik.
(#) vironltd hozzászólása Dec 16, 2008 /
 
sziasztok!
kérdésem lenne final scratchel kapcsolatban...
de igazábol a firewire érdekel...
szóval jövöhéten szeretnék venni egy 2.0ás finalt, és ugye az firewire-al kommunikál, a laptopomban viszont csak usb van.
a kérdésem a köv lenne: létezik usb-firewire "átalakító"? vagy teljesen más alapján működik? kénytelen vagyok teteni egy firewire portot a laptopomba?
pls help!
köszi szépen...

viron@dancemania.cc
(#) roland9 válasza vironltd hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
szia!
muszály lessz 1 firewire kártyát tenni a gépedbe, mert a firewire sokkal gyorsabb mint az usb és igy nincs hozzá átalakító:S
(#) Trias86 hozzászólása Márc 17, 2009 /
 
Sziasztok!

olyan problémám van h össze van kötve a finalscratch 2 a laptopommal. megy a lemezlejátszón a zene amikor hirtelen lefagy egy pillanatra a laptopom és utánna megint megy minden.mindez max 2 másodpercig tart. mi lehet a gond? nem szeretné a firewire kártyámat a final?
PL HELP!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem