Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   101 / 122
(#) kokozo válasza proli007 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Köszönöm szépen, amiket leírtál módosítottam!
(#) proli007 válasza Travolta hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Hello!
Csak példa képen írtam a 4A-os hidat. Az mindenesetre nem túl szép, hogy nincs áramkorlátozás, és a csövet a tápra (hálózatra) közvetlen durrantja rá. De egy gáztöltésű cső, adott feszültség alatt, általában "kialszik". A vaku kondiban is szokott 60..100V feszültség maradni, ha jól emlékszem. Hogy itt milyen cső van, és mi a helyzet, fogalmam sincs, és tapasztalatom sincs, csak belebeszélek.

Minden esetre, ha megnézzük a 4081-el készített kapcsolást, az nem duplázza a frekit, mert egy sima ÉS kapuként funkcionál. Ellentétben egy XOR kapuval. Ezért nem értem..
De hogy ne csak "fecsegjünk" ide teszem amit visszarajzoltam, hátha valakinek hasznára válik. Kérem, hogy ellenőrizzétek le, főleg az alkatrészek értékeit, mert azt nem látom jól..
üdv! proli07
(#) Travolta válasza proli007 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Itt van nagyban a rajz.

A turbo módról az jutott eszembe, hogy lehet akkor van értelme, ha 2 strobi van felfűzve és ellen ütemben villognak.
Dióda: Néztem viszonylag olcsó 30A-es diódát amivel ki lehet váltani a hidat: RURP 3060 sima to220-as tokozású.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) proli007 válasza Travolta hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Hello! Köszi, már látok is érték hibát. üdv! proli007
(#) proli007 válasza kokozo hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Hello!
Azt azért ne feledd, hogy a feszültség kétszerező, az egyutas kapcsolás, ahol a diódára kétszeres csúcsfeszültség jut záróirányban. Ez alapból már 650V.. Vagy is még a 250V-os Graetz egyenirányító alkalmazása is necces, mert normál alkalmazás mellett, az kétutas, ahol csak egyszeres csúcsfeszültség van diódánkként. (Mert kettő, mindig sorba van)
üdv! proli007

Köszönöm! Akkor marad a drágább STTH 3010PI 1000 V 30 A.
(#) Travolta válasza kokozo hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Meg lehet csinálni sima TO220-as diódával is, csak akkor kettő kell belőle a feszkétszerező miatt.
(#) Travolta válasza proli007 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Szívesen.
(#) Travolta válasza kokozo hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Ilyet is nyugodtan be lehet tenni. Sok gyári strobiban is ilyen van.
(#) Plague hozzászólása Szept 13, 2012 /

Sziasztok! Csináltam ma egy strobit,de nem működik. Mikor áram alá helyezem akkor a glimm egyáltalán nem villog,de ha a motorindító kondit rövidre zárom akkor a glimm villog vagy 5-öt és ennél többet nem is csinál. Cseréltem már Tirisztort is és semmi.
(#) Travolta válasza Travolta hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

A link meg lemaradt.
(#) Plague hozzászólása Szept 13, 2012 /

Kísérletezgettem még vele egy kicsit. Tirisztort cseréltem megint a gyújtótrafó lábait is cserélgettem,de semmi. Mikor bedugom a konnektorba akkor a glimm vagy 2másodpercig villog és annyi. Meg mikor kisütöm a kondit akkor megint vagy 2 mp-ig villog a glimm.
(#) kokozo válasza Travolta hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Köszönöm! Ezzel csak 1 bajom van a mérete. 28*28mm -es alkatrészt betenni nem egyszerű, a méretet meg nem érdemes a végtelenségig növelni. Ez a greatz egyedül akkora mint 2db 630 Voltos kondi a 2 dióda meg nem jár méret növekedéssel sőt még a hűtése is egyszerűbb. Lehetne kikábelezni is a greatzet de ahhoz is jó ez a panel. Apropó panel.. Találtam rajta egy hibát a bal oldali alsó 330nF-os kondinak mind a 2 lába ugyanoda van kötve. Javított verzió a mellékletben.
(#) kokozo válasza Plague hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Szia fényképezd már le mind a 2 oldalt és megnézzük.
(#) Travolta válasza kokozo hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Mivel úgy is a vakucső mérete fogja meghatározni az egész doboz méretét, ahoz képest a diódahíd pedig igazan elhanyagolandó méretű.....
(#) Plague válasza kokozo hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Még teszek fel 2 képet.
(#) Plague válasza Plague hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Itt a másik 2 is. Szerintem meg csinálom ma újra az egészet. A nagy hűtőborda az ellenállásra van szerelve.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) kokozo válasza Plague hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Méricskézzünk egy kicsit.. A sorkapocs 2 szélsője között mennyit mérsz? A Glim lábánál amikor már nem villog mennyit mérsz a Testhez képest. A Gyujtó előtti kondin van e fesz a 2 lábán és mennyi?
(#) Plague válasza kokozo hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Meg csináltam újra az egészet,de most a glimm folyamatosan világít. Ez már szerintem biztos,hogy tirisztoros lesz. Van itthon nekem MCR-8-as tirisztorom,de az meg nem csinál semmit,még a glimm se világít.
(#) proli007 válasza Plague hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Hello!
Nekem elsősorban az a bajom ezzel az áramkörrel, hogy nem látom, hogy a tirisztor katódja be lenne kötve a negatív tápra.. (Valami rajza van? Mert mindig a nyákból kitalálni, mi - hogyan lehetett kötve.. :nono
üdv! proli007
(#) GyurikaBx hozzászólása Szept 24, 2012 /

Sziasztok! Remélem jó helyre írok, egyik ismerősöm hozott egy gyújtásvizsgáló strobit, hogy nézzem meg mert nem villog! Átnéztem az egészet cserélni kellett 2 db ellenállatot a többi alkatrész mérve hibátlan, amit nem tudtam megmérni az a nagyfesz és a cső! Ezért kicseréltem mindkettőt, de most sem villog! Amit észre vettem, hogy a csövön csak 140V-ot mérek, a cső adatlapján 200V szerepel. Lehet, hogy ez a gond? mert már mindent átnéztem mértem legalább kétszer! Egyetlen gyanúm van az a légmagos trafó, esetleg menet zárlatos lenne és ezért nincs meg a csövön a 200V.
Aki találkozott már hasonló problémával az legyen szíves megosztani velem.
Köszönöm!
(#) pjg válasza GyurikaBx hozzászólására (») Szept 24, 2012 /

Igen! Hasonló van nekem is. Az a nagy fehér (nálam sárga volt) kondi a bűnös. 4-5µF 400V.

Rossz energiatakarékos fénycsőből kitermelhető.
(#) GyurikaBx válasza pjg hozzászólására (») Szept 24, 2012 /

Mértem azt a kondit LCM3-mal kapacitás és az esr-je is jónak tünt!
Azért rápróbálok hátha!
Köszönöm a tippet.
(#) HA3GX válasza GyurikaBx hozzászólására (») Szept 24, 2012 /

Szia,

hasonló strobim volt, aminek a trafója ment tönkre (menetzárlatos volt). Nem volt egyszerű, de szereztem egy másikat hozzá, majd eladtam.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
(#) balint730 hozzászólása Okt 2, 2012 /

Hali.
Nemrég vettem egy 35W-os stroboszkópot és szeretnék bele csinálni egy ütemvezérlést. (hogy a mély hangokra villogjon.)
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Helló megcsináltam a módosításokat, most 1 strobi meg 1 ledet tudok egyszerre villogtatni. Az a baj a másik strobival hogy ha bekötöm látszik hogy villog a glimm de a vilanócső nem? Lehet rosszul raktam be a tirisztort(BT 169D )?
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

A villanócsövet kipróbáltam az jó akkor miért nem gyújt be? Gyujtótrafót esetleg hogy tudom kipróbálni?
(#) levaitamas válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Mérj a cső szélén feszültséget (5-600V DC), ha az megvan akkor a BT-t egy csavarhúzóval óvatosan zárd rövidre egy pillanatra. Ha így sem akkor a trafó tekercseit mérd ki. Primer pár Ohm, szekunder pár k Ohm.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
(#) Szabi1 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Jaj elfelejtettem írni megoldottam magamtól most már működik!!
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Következő: »»   101 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem