Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1101 / 1152
(#) img válasza david87 hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Akkor érdemes lenne lecserélned a rendszer meghajtódat, mert haldoklik. Javaslom, hogy 256 GB-os Samsung 850 Pro SSD-t vegyél használtan, a Hardverapróról, mert megbízható.
(#) Udvari Zsombor válasza david87 hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Villámgyorsan cserélj HDD-t és ne kínozd tovább a jelenlegit!
(#) david87 válasza img hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Sikerült életre keltenem le futtattam a parancs sorokat megcsinálta hibátlanul most.
SSD állapota Teljesítmény 100% Kondíció 96% irt adat 3,25Tb ez a C:
másik Teljesítmény 100% Kondíció 93% írt adat 2,75Tb ez a Linux meghajtója
(#) kadarist válasza david87 hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Egy 120 Gb SSD-d volt. Cserélted terabájtosra?
(#) david87 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

2 SSD van egyiken a Linux mSATA 120Gb másik meg egy SATA SSD 120Gb ezen meg a Windows nyugszik
(#) xxxyyy válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

???
Kérlek ezt fejtsed ki részletesebben.
250GB biztosan nem lenne elég?
(#) Kari55 válasza david87 hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Akkor ez
Idézet:
„adat 3,25Tb ez a C”
hogy jött ki?
(#) david87 válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Ez írt adat mennyiség
(#) Massawa hozzászólása Jan 1, 2024 /

Egy ujabb W10 agyrém. A képeket tökeletesen kinyomtatja, de egy táblázatot, ha a háttér nem fehèr, akkor a benne levö fekete számokat fehéren „nyomtatja“ ki. Ha elöbb pdf-t csinálok a táblázatbol, akkor azt tökéletes kinyomtatja. Csak fehér háttérrel a szines számokat is gond nélkül nyomtatja ( piros meg fekete számok vannak a táblázatban). Két oszlopot kellett beszinezni, nos abban a 2 oszlopban a számok már csak fehéren jelentek meg ( az oszlop csak nagyon enyhén sárgák).
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Egy újabb semmitmondó pocskondiázás...

Milyen szoftverből, milyen nyomtatóval, milyen beállításokkal, milyen táblázatot.
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Ugyannazzal amivel eddig. Open office, Canon IP7200.

Nem tudom miért jösz megint nekem mint borju az uj kapunak. Csak leirtam mi történt. Ugy az officet mint a nyomtatot évek ota használom, és csak a W 10 csinált eddig ilyesmit.
(#) Macsek71 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Azért anno a Win3.11 a World 6.0 - val is tudott vicces nyomatokat alkottatni a citizen matrix-nyomtatón

Csak azért, mert minden egyes bajodnál ez az első reakciód, hogy biztos win10 hiba. Az meg se fordul a fejedben, hogy esetleg inkább a jelenséget írd le a használt szoftverek nevével és neadjisten szoftververziókkal együtt. Az, hogy évek óta használod, semmit nem jelent, simán lehetnek benne olyan hibák, amiket eddig nem fedeztél fel, véletlenül nem jöttek elő.

Csak egy példát említsek neked libreoffice esetében volt olyan verzió, ami kapásból lefagyott, ha fájltársítással indítottad, míg a sima megnyitás működött.

Ez a mostani hibád a legújabb openoffice verzióval jött elő, vagy egy régivel? A hibás dokumentum mennyire titkos, ha azt nem is osztod meg, akkor egy ugyan olyan hibás táblázatot tudsz megosztani?

Nézd a minap álltam át a W10 - re ( kényszerböl) ugyan mire másra foghatnám a gondokat. Szerinted?
Minden uj a gépen az open office is ( azt most libranak hivják) meg a W10-s, csak a Lenovo meg a periféria a régi. A W10-t nem én telepitettem, hanem egy erre szakosodott cég , azokat a programokat is ujjonan telepitettm amiket használok. Azok többsége eddig hiba nélkül müködik.
Eddig a legtöbb gond a nyomatoval volt.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2024
(#) villanyipi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Esetleg bátorkodnék beállítani a nyomtatót is rendesen, ha neked nem megy bízd a cégesekre, új win új driverek, új beállítás kell!
Voltam rendszergarázda, jött valami újítás egyből mindenki mindent le***tt, meg lett tartva egy kisebb felvilágosítás és láss csodát a hiba el tűnt.Ha kötelező lesz átállni win11re akkor majd az lesz mindennek az oka, a felhasználónál nagyobb hibaforrást programozó még nem írt egy rendszerbe sem!
(#) Massawa válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

A nyomtato be lett állitva, több géppel használom, és kitünöen nyomtat, annyira, hogy ujat nem is tudok venni, mert egyszerüen nincs a piacon.
Remélem ez a hiba is majd eltünik, meg szerencsére nem kell tul sok táblázatot nyomtatni. Minden mást eddig jol nyomtatott. ( a másik két PC-n már 4-5 éve, eddig a Lenovoval sem volt gond (W7). Van meg egy hálozati nyomtatom, holnap majd azt is kiprobálom. Azt a W10 gond nélkül megtalálta és feltelepitett.
(#) Régi motoros válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Reméljük soha nem lesz kötelező. Elég nagy kicseszés az is, hogy az egyébként tökéletesen működő hardvereket nem hajlandóak támogatni és implementálni az újabb rendszerekbe. Holott ez pontosan csak programozás kérdése, amit meg lehet oldani. Ehelyett hagyják, hogy még több szemét keletkezzen
(mert ugye nincs még elég), mert nem hajlandóak biztosítani a kompatibilitást.
Na én meg ezt büntetném de nem csak pénzbírsággal ám. Kőkemény letöltendővel.
(#) Massawa válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 1, 2024 /

Sajnos ez van.
Már csak egy kép. A másik nyomtato hibátlanul nyomtatja egyenesen az officebol a táblázatot. ( nem pdf-en keresztül).
A képen a baloldalon a jo nyomtatás a jobb oldalon meg hiányzik a fekete szin. Ha kiveszem a sárga meg a szürke hátteret akkor jol nyomtat.

IMG_7032.jpeg

Na látod, máris két külön dologról van szó... S mire kellene fognod a hibákat? Szerintem az adott szoftvert is elő kell venned, mint főbűnöst. S emellett sajnos a te hozzá nem értésedet is. Ezt nem bántásból írom, tényleg ne értsd félre, nem akarlak megbántani, de napjában tapasztalom ezt a user fajtát, amit te is bemutatsz.

Apache OpenOffice még mindig létezik és még mindig fejlesztik, ezt írtad, hogy ezt használod. Erre kiderül, hogy mégse, te a LibreOffice valamelyik verzióját raktad (vagy rakták) fel és azzal van gondod. Persze még mindig nem tudni melyik verzióval és példafájlt se adtál, minden esetre egyáltalán nem csodálkozom a dolgon. Nálunk kényszerből telepíteni kell ezt a szoftvert és szó szerint rengeteg hibája van - pláne a táblázatkezelő résznek. Nem véletlenül volt a NISZ-nek külön csoportja, ami csak ennek a fejlesztésével és hibajavításával foglalkozott.

A táblázatkezelő része nagyon hülye hibákat tud produkálni, többek közt nyomtatás és megjelenítés terén. Hasonló fordult már elő nálunk is egy korábbi verzióban, ott a cellák teljesen feketék voltak, majd lementetted másként, azt megnyitottad MSOffice 2007-tel, azzal mentetted el, akkor megjavult. A színes cellát rosszul nyomtatja hibája is előjött, ha minden igaz, akkor az aktuális verzióval mentés majd újra megnyitás javította a hibás táblázatot. Ott ha minden igaz, csak annyi volt a nyűgje, hogy korábbi verzióban készült a fájl.

A nyomtatós hibád egyébként a megfelelő illesztőprogrammal megoldódott volna, ha előbb kérdezel és nem önállóan szenvedsz vele órákig, mire felmérgesíted magad feleslegesen. Amint kiderült, hogy melyik nyomtatóról is volt szó az eagle topikban, másfél perc alatt gugli odanavigált a canon oldalára a legújabb illesztőprogramjához, ami 11-hez is jó már. Tudomásul kell venni, hogy az illesztőprogram alrendszerben volt egy változtatás kb. 2016-ban, s emiatt nem minden illesztőprogramot eszik meg, amit a win7 még igen. Az aktív termékekhez bizony a gyártóknak újra kellett volna fordítaniuk az illesztőprogramjukat ahhoz, hogy működjenek és ez nem minden esetben történt meg. A te nyomtatódhoz viszont folyamatosan van még újabb illesztőprogram, csak mondjuk nem a sima 7200-nál kell keresni, hanem az aktuális modellnél, ami a 7200-as sorozat része és így az az illesztő jár hozzá, ami a tiedhez is.

Na ne magyarázz félre semmit. A libret a W10-el együtt telepitették. A nejem laptopjára is. Erederileg nekem az open office volt ( semmi gond nem volt vele).
A berakott képböl láthatod, hogy nem az officszal van baj, mert a másik nyomtaton meg a PDF formában is minden stimmel.
A régi canon az uj Corel Drawbol meg a Corel paintbol is hibátlanul nyomtat. És a Canon image Gardenjábol is jol nyomtat.
A Canon IP7200 a FW a legutolso a Canon service oldalárol 7250-es. Az egyetlen különbség, hogy a másik Canont ( ujabbat) a W10 automatikusan felismerte, a régit meg nem és napokig kerestem a drivert hozzá. ( sem a Wifin keresztül sem USB kábellel nem ismerte fel).
A Canon azt irja, hogy drivere W10 kompatibilis. Ugyan mit tehet ilyenkor a felhasználo?.
Amugy köszönöm a tanácsaidat, de azokon már mind tul vagyok.
És nem idegesitem fel magam, mert a W10 sajnos ilyen. ( valsmikor meg a 3.11-el kezdtem, de igyekeztem kerülni az MS upgradejait.
Valoszinü, ha gépet cserélek akkor lehet, hogy MAC lesz a következö, habár már ott is hülyülnek. Karácsony elött 1 ejszaka 2x upgradeltek.
Ezt is Ipadröl irom és ezzel sem voltak ilyen gondjaim.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2024 /

Mit magyarázok félre?
Telepítettek neked egy valamilyen windows 10 verziót, egy valamilyen libreoffice verziót és vagy te, vagy "az erre szakosodott cég" egy valamilyen nyomtatóillesztőprogramot. Ez csak három újdonság az eddigi windows 7 openoffice és a valamilyen régi illesztőprogramhoz képest. Amit tapasztalsz, hogy a libreoffice most telepített verziója egy fajta nyomtatóillesztővel egy fajta nyomtatóra rosszul nyomtat. Ahogy te is mondod, más programból mást ugyan az a nyomtató jól nyomtat. Az már másnak számít, ha előbb PDF-be konvertálod az ODT fájlt.

A firmware és az illesztőprogram két különböző dolog. Amit linkeltem neked Canon oldalt, ott két illesztőprogram is van ehhez a szériához, a nyomtató mindkettővel kell, hogy működjön. Nézd meg melyik van feltelepítve neked és próbáld meg a másikat, hátha azzal megjavul.

Az, hogy valamilyen körülmények összejátszása esetén nem működik megfelelően a libreoffice, az bug, szoftverhiba. Jó lenne látni végre egy verziószámot, hogy kiderüljön mit kaptál a gépedre. Példának okáért most a két legfrissebb verzió a 7.6.4 és 7.5.9, amiből a helyedben a 7.5.9-et választanám, mert az régebb óta van tesztelve, abban éppen nincs benne például a korábban említett fájltársítási hiba se (ami csak egy alverzióban jött elő és a következőben ismét javították).
(#) villanyipi válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2024 /

Szerintem engedd el, ő már fixálta magában hogy minden hibátlan, semmi program illetve driver hiba nincs mert a jól beállított gépekről működik, úgyhogy ez kizárólag win 10 hiba lesz, majd ha belátja hogy igazad van és leírja amit kérsz megoldódik a gondja.
Ezek mellett nem értik miért nem fogadtam el IT haverom ajánlatát a munkahelyen, és maradok inkább a jó hangulatú szerelősor tagja
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2024
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2024 /

OEjnye ejnye kedves rendszergazda kolléga. Miota kell telepiteni egy nyomtato illesztö lrigrsmot egy offjcehez?
A W10-hez kell telepiteni egy llesztö programot amit az esetek többségében a W10-nek kell automatikusan megtalálnia - és az étvényes az notepadtol kezdve az officen át a legvadabb grafikus programokig. . De sem a W10 sem a driver update program nem találta meg a regebbi Canon IP7200-st. A gép felismerte, hogy valami be lett dugvs az USB portba, de semmi mást nem tett.
Nagy keserven megtaláltam a Canon oldalon a 7250 driverét azt le is töltöttötem, ami felismerte a nyomtatot igy rendesen telepiteni tudtam. A probanyomtatások mind hibátlanok lettek, kivéve a szines táblázatot. Azt megoldom, ne foglalkozz vele.

Csak érdekességnek, a W10 anomáliájának, tekinthetö az egész agyrém, söt. Meg ugye az is felettébb érdekes, hogy 10 vagy talán több évig is a W7-s abszolut stabil volt több periferiát cseréltem ( nyomtatokat stb) , több uj szoftwaret telepitettem abszolut gond nélkül, közben a fiam és a nejem W8-s laptopjait 2szer vitték szervizbe mert ez meg az nem müködött, és még ma is elöfordul - érdekes - nekik is a nyomtatokkal, higy nem nyomtatnak vagy rosszul nyomtatnak. Nekem a W7-l soha ilyen gondom nem volt sem otthon, sem a régi munkahelyemen. Meg kisebb füzeteket is meg A0-as rajzokat is nyomtattam..
A W7-st nekem is azért kellett cserélni, mert MS licenszpolitikája tette használhatatlanná a video studiomban az editort ( 2003 ota folyamatosan frissitve és többnyire gondtalanul müködik, csak az uj MS licenszpolitika elnémitotta a videokat).
Tudod ez a tisztesség alja, amikor valaki egy gombnyomással/aláirással sok 10/100 ezer ember tulajdonát nyirja ki, legyen az nyomtato vagy szoftware.
(#) img válasza david87 hozzászólására (») Jan 2, 2024 /

"SSD állapota Teljesítmény 100% Kondíció 96% irt adat 3,25Tb ez a C:
másik Teljesítmény 100% Kondíció 93% írt adat 2,75Tb ez a Linux meghajtója"

Hasonlóan jónak látszó állapotú SSD-kkel van tele egy fiókom, amik minden ok nélkül össze-vissza fagynak. Csak éppen budget kategóriás gyártóktól, akik az alkatrészek minőségén spórolnak: Kingston, ADATA, PNY, Silicon Power, stb...

Ha alapból alacsony a vérnyomásod, akkor csak nyugodtan használd tovább.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2024 /

Komolyan kérdezed, hogy mióta kell telepíteni? Képzeld el, hogy a nyomtatási alrendszert meg kell hívnia a szoftvernek, ami nyomtatni szeretne. Ha az olyan utasításokat ad az alrendszernek, amit az nem tud jól értelmezni, akkor nem jól fog nyomtatni. És igen, nem egyszer fordult már elő, hogy egy szoftver miatt különböző illesztőprogramokat kellett próbálgatni a nyomtatóhoz.
Külön csak a hivatalnak fejlesztett, magyar fejlesztő által összerakott szoftverrel is előfordult ez nálunk. Igaz, az még windows7 alatt volt és lexmark e250 nyomtatóval... Csak nyolc különböző illesztőt próbáltam ki, mire végre jó lett és nem, a fejlesztő nem tudta megoldani, hogy mindegyikkel működjön.
A libreoffice esetében is az a helyzet, hogy vannak benne hibák, amik nem feltétlen kerülnek elő fejlesztéskor és hiába nyomtat minden más remekül, attól még az hibás lesz.

A telepítgetésről... Nem kell megtalálnia ehhez a nyomtatóhoz az illesztőprogramot, mert nincs benne a Windows Update katalógusában. Ha a gyártó nem szerződik le a Microsofttal, hogy bekerüljön oda, akkor nem is fog sose. Márpedig ezt nem sok gyártó játszotta el, a Canon például nem, míg a HP pedig igen. Ennek örömére a HP nyomtatók esetében van esélyed, hogy a Windows felismeri, telepíti és boldogan ellehetsz vele, kivéve a régebbi darabokat, ahol esetleg már csak az univerzális illesztőprogram tudja megszólítani.
A hálózatos Canon nyomtatód pedig azért települt automatikusan, mert nem kapcsoltad ki rajta a WSD funkciót. Ez a funkció teszi lehetővé, hogy állandóan ugasson a hálózaton és kérdés nélkül feltelepüljön bármelyik hálózati számítógépre külön illesztőprogram nélkül.
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2024 /

Hát mit mondjak. Komoly fogalom zavarban vagyunk, lehet, higy azen hibám, és ötleteid köszönö viszonyban sincsenek azzal amit leirtam.
Mindkét Canon nyomtato halozati, te meg nekifogsz okoskodni, holott egyiken SINCS WSD funkcio. Mindkét nyomtato már évek ota telepitve van belsö hálozaton és több PC kommunikál velük ugy ahogy vannak.. Ez a Lenovo is tette mielött felkerült rá a W10.
Szoval hagyjuk abba a sok okoskodást. Megoldottam félig meddig a problémát ( ahogy eddig is), azt majd talán egyszer kideritem mi a gond a táblázat nyomtatásával, mert egészen biztos nem az a baj, amiröl itt okoskodsz.
Üdv, kösz minden segitséget, föleg azokat amivel megerösitetted, hogy mindent ugy csináltam ahogy te csinálnád, vagy ahogy kell. Hogy mégis gondok vannak, ezt már évtizedek ota megszoktam.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2024 / 1

Örülök, hogy megerősítetted magadban a fixációd, és véletlenül se vagy hajlandó azt csinálni, amit leírok neked, de még csak át se gondolni. Az ilyen kifejezéseket, hogy "okoskodsz", jobb lenne, ha elkerülnéd, mert nem vagy buta ember, csak önfejű, makacs, sima felhasználó, viszont lazán megbántod vele a másikat.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jan 3, 2024 /

Ne mérgelődj korán reggel, mert aztán olyan lesz az egész napod.
Nézd a jó oldalát, nekem például így indult a napom.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jan 3, 2024 /

Ez simán mehetett volna a viccesbe is
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 3, 2024 /

32 bites Windows XP gép két merevlemezét fog kelleni hamarosan klónoznom, ilyet még nem csináltam. Azonos méretű másik merevlemezek (80GB, 500GB) vannak, amikre tudnék klónozni. Mivel és hogyan kellene nekifognom?
Következő: »»   1101 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem