Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1102 / 1152
(#) xxxyyy válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 3, 2024 /

Bármilyen elterjedt progival de a Clone Disk opciót választva, hogy a boot sector is átmenjen többek között.
(#) Gombszem válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 3, 2024 /

Macrium Reflect.
Nem régen valaki közzétett itt egy linket az ingyenes verzióhoz. De meg is lehet venni (nem olcsó), vagy egyéb megoldást keresni.
(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 3, 2024 /

Megtaláltam. ‣ Azon kívül, hogy forrás és cél HDD, mit kell majd még kiválasztanom/beállítanom és klónozás előtt kell-e formáznom a cél HDD-t?
‣ Hozzávetőlegesen mennyi ideig tartana külön-külön egy 80GB és egy 500GB HDD klónozása? Ugyanis ha nem fér bele 4 órába, akkor majd haza kell hoznom a két klónozandó HDD-t.
(#) Udvari Zsombor válasza xxxyyy hozzászólására (») Jan 4, 2024 /

Lehetséges egy 1TB (1000GB) meghajtóra ráklónozni több kisebbet úgy, hogy az így keletkező partíciókról bootolni is lehessen?
Helyhiány miatt ezeket kellene rájuttatnom egyetlen meghajtóra:
• 30 GB
• 30 GB
• 80 GB
• 500 GB
(#) xxxyyy válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 4, 2024 /

Igen de boot manager is kell hozzá.
(#) Udvari Zsombor válasza xxxyyy hozzászólására (») Jan 4, 2024 /

A telepített Ubuntu Linuxnak van boot menüje, először az tölt be és ott választhatok rendszert.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 6, 2024 /

Dell Optiplex GX280 számítógép, nincs kép, ventilátor fokozatosan felpörög maximumra, hátul a C D diagnosztikai LED-ek narancssárgán világítanak. A RAM-okat már cserélgettem, eredménytelenül.
Mit kellene megnéznem?
(#) tiggersoft válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 6, 2024 / 1

Hát, P4 pentium... Talán azt, hogy belefér-e a kukába...
(#) Udvari Zsombor válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 6, 2024 /

Pedig terveim voltak a géppel...
(#) tiggersoft válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 6, 2024 /

Sajnos eljárt felette az idő. Már netezni is kevés.
(#) Udvari Zsombor válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 6, 2024 /

Amúgy is offline gép lett volna. Esetleg megpróbálhatnék még valamit, hátha?
Már próbáltam: táp, RAM, meghajtók nélkül.
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 6, 2024 /

Ha már elvileg ilyen sulit végeztél, akkor tudnod kéne, hogy mire valóak azok a ledek, illetve hogy kell rákeresni a hibára.
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Jan 6, 2024 /

Ezt találtam: Reference guide. Azt írja, hogy ha a C és D narancssárga, akkor "System resource configuration" hiba van, viszont a másik két LED zöld helyett nem világít. Már próbáltam resetelni a BIOS-t is, de nem hozott eredményt.
Szerk.: Viszont ha a C D zöld és a másik kettő narancs, akkor "Memory subsystem configuration activity or failure" hiba lenne.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2024
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

A Google keresési találatok alapján a Dell gépek hullottak, "mint a legyek", különféle javíthatatlan problémák keletkeztek, melyek pontosan azt produkálják, amit én is tapasztalok: nincs kép és maximumra felpörög a ventilátor.
De ha bárkinek van még bármi tippje/ötlete, azt nagyon szívesen fogadom.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Hát nem tudom kik irnak ilyesmit, nekem 4 DELL laptopom van 2 WXP 2 meg W7Pro, a legoregebb már biztos, hogy több mint 10 éves és a legstabilabb gépeim közé tartoznak.
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 7, 2024 /

Jó reggelt.
Sajnos a régi nyomtatóm canon ip1300 feladta a harcot és nem kapható már sehol.
Vettem helyette egy mindent is tudó canon pixma ts3355 okos nyomtatót. Csak egy a bajom vele. Annyira okos hogy már használhatatlan. Wifi kapcsolat helyett kábelen használom már. Akarok vele scannelni de a win 7 valami wfs.exe fájlt hiányol amikor a lap beolvasásra mennék. Viszont amikor az eszközök és nyomtatók megtekintése menüben vagyok onnan meg simán indít Ez így elég problémás.
Van valakinek erre megoldása?
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

"Már próbáltam: táp, RAM, meghajtók nélkül."

Már csak a gép nélkül kell próbálnod.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

"a win 7 valami wfs.exe fájlt hiányol"

Win 7? Már rég nem támogatott oprendszer, minimum Win 10-re lenne érdemes frissíteni.
(#) Massawa válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Ezek az uj nyomtatok már (még) nem kompatibilisek a W7-l. Lehet, hogy majd megjelenik valamikor egy driver ami használhato. Hasonlo okok miatt kellett anno kiselejtezni csak a mi kis cégünknél 27 ( 20 bontatlan dobozos) HP nyomtatot, mert azok nem voltak kompatibilisek a W7-l. Kettöt hazavittem és kideült, hogy van egy driver amivel mennek, es azota is használom öket ( meg egy láda eredeti toner meg hengert is hoztam hozzájuk.)
Sajnos a Canonnal nincs ilyen jo tapasztalatom. A Canonnal az is elöfordult, hogy egyik naprol a másikra beszüntetik a tinták árusitását is ( érdekes modon a gyári meg az utánnagyártott is egyszerre tünt el még az interneten is), és kész az ipari hulladek.
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Ha a csere ram biztos jó, táp dettó, bios elemet is megnézted, és cserélted ha kellett, procit is, és így se, akkor alaplap. Ilyen régi vasaknál, simán előfordul, hogy már az elkók elhagyták magukat. De lehet még bármi más is....
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Oké de akkor olyan folyamatokat nem tudok megcsinálni amihez meg nincs win10 program. Na bumm. Próbáltam kompatibilis üzemmódban de random hibák után felejtős volt.
(#) antikzsolt válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Az ip1300 még a mai napig kapható a patron és tinta is.Amúgy pont ezért is vettem meg mert kompatibilisnek írták. Igaz a központi vezérlője ahol mindent is elérek az nem. Csakis win10 vagy felette. pg40 cl41 patront a boltokban a mai napig leht venni. Igaz után gyártott. De azért egy 17+ éves nyomtatónál nem rossz. Legalábbis nálam eddig szolgált ki.
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Sajnos írnak processzor körüli problémákat, kondenzátor problémákat és esetleg még valamelyik csip alatt forrasztási problémát is, amik mind az általam is tapasztalt jelenséget idézik elő, hogy nincs kép és túlpörög a ventilátor.
(#) Massawa válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Nekem a sokkal ujabb Canonhoz ( IP7200) szinte egyik naprol a másikra eltüntek a tintapatronok. Az uj egy számmal nagyobb, azonos mechanikai kivitelü de nem müködik a gépben. Szerencsére egy e-shopban tudtam meg egy rakás patront venni, de már ott sincs. Nem tudom mi lesz. Ilyen ( meg ehhez hasonlo) gép nincs már évek ota a piacon. Van még egy régebbi HP, ahhoz sincs jo meghajto, de legalább van patron és némi trükkel azt még tudom használni.
(#) xxxyyy válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

"Nem tudom mi lesz"
Nyelsz majd egy nagyot és kb. br. 100k-ért veszel egy kb. 40e Ft-os kinézető nyomtatót a dobozba csomagolva 6-15000 oldalra elég tintával. Ha azok kifogynak 15-25e Ft-ért kapsz hozzájuk gyári tinta garnitúrát ami ugyancsak 6-8e oldalra elég. Regisztrációval 3év garit kapsz a nyomtatóra.
(#) Massawa válasza xxxyyy hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Csak az nem nyom CD lemezre. Mezei nyomtatoim vannak ( meg tartalék is), azzal nincs gond, és mindig lehet ujat venni, de keress olyat, ami CD/DVD-re nyomtat.
A nagyteljesitmenyüt is le kellett állitani, mert tönkrement a gyártoja.

A CD/DVD nyomtatási igény elkerülte a figyelmemet. Mondjuk a CD/DVD is már rég kiment a divatból. Végső esetben CD etikett nem megfelelő? (Én ugyan kb. 20 éve használtam utoljára de netes keresés alapján még elérhető)
(#) Massawa válasza xxxyyy hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Sajnos az etikett nem jo, tönkre teszi a lemezt meg nehány lejátszo sem fogadja ezeket. Ráadásul idövel hullámossá válik, és akkor véglegesen el kell távolitani a lemezröl.
Igy sajnos most tamponozni kell ha nagyobb mennyiségre van szükseg. A nyomtato arra kell, hogy legalább a pár lemezen otthon lássuk a végleges kivitelt.
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2024 /

Használj DVD+R lemezt, annak a túloldalán van az adathordozó réteg, így nem teszi tönkre..

Ha nagy mennyiséget nyomtatsz akkor esetleg behozhatja az árát (+ tudsz A3-ban is nyomtatni):
Canon
Következő: »»   1102 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem