Fórum témák
» Több friss téma |
Megpróbálnám, csak az a baj, hogy semmi felületet nem kapok.
Egyedül az sdnvol32.exe vel tudom szabályozni é ennyi. Esetleg gond lehet az, hogy mellette engedélyezve van az alaplapi hangkártya?
Hmm. Az lehet probléma, tiltsd le. Elvileg az óra mellet kell, hogy legyen egy kx ikon és ott kellene megkeresned ezt: Bővebben: Link
Köszi a segítséget, akkor majd elvégzem mostm ennem kell munkálkodni és jelentkezem, hogy mit sikerült elérni .
Az előbb egy 10 perces művelet keretében kitisztítottam a családi asztali PC belsejét. Már legalább fél éve nem volt ilyen takarítás benne.
CPU hőfoka a következőképpen alakult a művelet során, alapterhelésen: - előtte (before): 48 °C - utána (after): 38 °C
Hát igen... A porcicák és motoregerek már rendesen kergetőzhettek odabent.
Hasonló élményem nekem is volt tavalyról.
Amióta megvették a gépet egyszer nem volt kitisztítva de még csak kimozdítva sem! Már a lépcsőház bejárati ajtójából belépve halottam gép hangját, bár azt hittem porszívóznak. Akkor még csak egy ártalmatlan vírusirtásnak kezdődött (mert hogy kifagy a gép mikor az Emese bejelentkezik), de hamar kiderült ez a gép hangja. A gép előtt 5 perc után meglehetett őrülni a zajtól. Mondom kitakarítom a gépet, ez meg is történt. Az egész alaplap egy pamacs volt a grapefruitnak kinéző valami egy ventilátorral a tetején az volt a CPU hűtő. A CPU egy régi LGA775 -ös Prescott CPU volt ami 52C° meleg volt nyugalmi helyzetben. Az alaplap meg egy Gigabyte DDR DD2 kombós volt és kiderült hogy tápegység is van benne amiről aszt hittem addig hogy egy porszaporító. A ventilátor részén fél félcentiméterre nézett kifelé a por. Takarítás után eltűnt a hangja, meg a kép is a monitorból, amit szerencsére csak a tréfásan megoxidált RAM megmozgatásával életre is keltettem. A CPU hőmérséklete 41C° esett vissza és a vérnyomásom is mire végeztem agéppel.
Sziasztok. Lenne 1 olyan kérdésem,hogy 2 számítógépet összelehet-e kapcsolni routeren keresztül? TP-link TL-WR542G a router típusa.
Router alapjáraton net szétosztásra és belső hálózat létrehozására való . Ergo igen össze lehet hangolni őket .
Mindkét géppel kapcsolódsz a router-re és a két gépen beállítod a megosztásokat és annyi.
Szia!
Ha fájlmegosztás a célod, az egyetlen dolgod, hogy kapcsold be a gépeken a hálózat felderítése opciót (hálózati és megosztási központ win7 ill. vista alatt) és a megosztani kívánt fájok/mappák tulajdonságainál állítsd be, ki férhet hozzá és mint. Ezután a Hálózat ikonra kattintva (ha nincs ilyened, a "Személyre szabás > Asztali ikonok módosítása" alatt lőhetsz magadnak egyet) láthatod az összes, a helyi hálózaton ülő gépet, azokon belül pedig az általuk megosztott cuccokat.
Tisztelt Fórumozók!
A gépemnek az a problémája, hogy néha amikor gondol egyet, megjelenik egy tetszőleges színű képernyő és onnantól kezdve nem lehet vele semmit sem csinálni, csak ha újraindítom. Ameddig ezt csak ritkán csinálta nem volt annyira zavaró, úgy voltam vele, hogy biztos csak néha lefagy. Ez azonban egyre gyakoribb. Mostanában már olyat is csinál, hogy újraindítás után nem indul el, néha a proci hűtő sem indul el. Ilyenkor szétszedem, összerakom és utána általában működik. Hűtéssel nem hiszem, hogy gond lehet, hővezető pasztát kb. 2 hónapja cseréltem (de a probléma már előtte is fennállt). Memtest nem talált ram hibát. Kábelek elvileg jók. Mi lehet a probléma? Asus P5W lap, Intel Q6600 proci, GeForce GTX260 kártya, 4x2Gb Kingmax ram, Chieftec 650W-os táp, Windows 7 Ultimate op. rendszer. A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Próbáld ki másik monitorral illetve másik monitor kábellel, nem-e ott van valami rövidzár vagy kontakt hiba. A másik amire még gondolok, hogy ha nem hűt rendesen a videókártyád hűtője, hogy huzamosabb ideig nagy terhelés alatt használt videókártyán lévő BGA tokozású IC kiolvad, kontakt hibás lesz. Próbáld meg esetleg másik videókártyával, hogy akkor jelentkezik-e ez a hibajelenség.
Sziasztok, lenne itt a kezem között egy vidiás' 9600GT píszíájeszes' VéGéA' kártya és "megszereztem" minden titkát, amivel a teljesítményét megtudom változtatni, elsősorban nem az órajelek érdekeltek, mert az Driverből prímán tudom online piszkálni.
Itt leginkább művelet végező/végrehajtó részegységek érdekeltek. Tudomásom szerint a 9600GT GPU -ja a 8800GS -ről van lebutítva, ahol is fogtak 3 Stream processzort egyből letiltottak a 7 -ből. Milyen szoftverrel tudom ezt feloldani? Azt is tudom, hogy tuning védelemmel van ellátva ez a széria is, de ez nem okoz problémát, mert ritkán játszom számítógépes játékokkal de olykor-olykor jól jól jönne.
Nos, olyanról már olvastam valahol, hogy elvadult "júzerek" ilyen esetben az eredeti GPU-hoz való BIOS-t töltöttek rá...
A probléma az, hogy nem tudni, hogy teljes értékű 8800GS-t butítottak le, vagy olyat, amelyiknek hibás a letiltott stream-processzora. Lehetnek ebből gondok, és nem kevés. Ha jól emlékszem, overclock oldalakon találni ilyen progikat.
Sziasztok!
Egy folyton visszatérő bajom van a gépemmel. Kikapcsolás után ha legközelebb be szeretném kapcsolni az esetek nagy többségében a következő történik: ventillátorok forognak, de a bios nem kezd el betölteni, nem hallatszódik a kis rövid sípolás az alaplapról ami jelezné hogy oké, ezután a vinyó kattan egy kicsit, de a gép nem kezd el boot-olni. Ezek után táp lekapcsol, tápkábel ki, alaplap elem ki, várok 15-20 percet majd minden vissza és ezek után már természetesen indul a gép. Azt vettem észre hogy ha csak simán kikapcsolom a gépet és hagyom bedugva a tápkábelt, és így akarom következőleg bekapcsolni akkor jelentkezik ez a gond. Mostmár rászoktam arra hogy kihízom a tápkábelt minden egyes kikapcsolás után de még ez sem után is néha jelentkezik ez a gond! Rendes működés közben a gép hiba nélkül üzemel, nem instabil, nem fagyogat, menet közbeni reset után is indul egyből. Windows most lett újrarakva, nincsen vírus a gépen, a legújabb driverekkel megy. Csak a tápegységre tudok gondolni hogy azzal van vmi gond. De Mi? Vagy nem is a tápommal van baj? A gépem: 32 bites windows 7-es opsys; Alaplap Gigabyte GA-MA790GP-DS4H; Alaplapi lapkakészletAMD 790GX, AMD K10; CPU: QuadCore AMD Phenom X4 9550, 2200 MHz (11 x 200); memória: 2x2GB DDR2 800; Videokártya: ATI Radeon HD 4600 Series (512 MB); HDD: 500 GB; Tápegység: GIGABYTE GE-R460-V1 (460Watt) Köszi a válaszokat, fontos lenne mert nem ez a normális h így kapcsolgatom be a gépemet.
Szia én már találkoztam hasonlo problémával. Probáld meg kivenni a ramot egyesével illetve felcserélve és ugy probáld meg. A másik probléma az alaplapi VGA vagy az alaplapi ram amit ki kell kapcsolni. Sajnos ezek komoly problémát todnak okozni.
Köszi szépen, majd utána nézek hogy lehet kikapcsolni az alaplapi dolgokat. A Ramokat is próbálgattam már de azok jónak tűnnek úgyhogy már lesz a gond.
Hali!
Nekem táp csere lett a vége.De nézd át az összes vezetéket csatlakozót.Azok is tudnak meglepetést okozni.
Köszönöm az információt majd utána olvasok.
Sziasztok!
Egy alaplapi videókártyára lehet egyszerre DVI és VGA csatlakozójú monitort is kötni? Egyszerre tudja kezelni a két monitort? Egymás mellé szeretném tenni a kettőt.
Elvileg lehet de nem 100% de kéne lennie a tulajdohágokban clone beálitásnak ha van ilyen akkor biztos
Mióta win 7 van nem is próbálkoztam... De feltételezem itt kellene lennie...
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki csinált-e már olyat, hogy ddr memóriát összerakott? 2-ből 1-et. A lapkán csak az egyik oldalt voltak ram ic-k. Viszont a másik oldalt is ott volt a hely neki. Én teljesen ugyanolyan ram-ról leszedtem a chip-eket és átraktam az üres helyekre. Nos, ahogy utánna olvastam, és néztem, ez nem is okozhat gondot. Mivel ilyen a kialakítása eleve. A ddr memórián elhelyezett 24wc02-es eeprom tartalmazza, a specifikációt. SPD Ezt átbogarászva, arra jutottam, hogy átírtam a 0d helyen az értéket 08ról 10re ésaz 1Fen lévőt 40ről 80ra. Ahogy néztem ez utóbbi a modul kapacitása, az első pedig a kiszerelés. Azaz hogy nem 8 hanem 16 ic van darabja 4 bankal és32M-el. Szerintetek jók az elképzeléseim, vagy abszolúte elcsesztem valamit. Köszi
Gondoltam rá, hogy csinálok másik képet, de nincs jó kedv és így nem is vettem a fáradtságot. Nem titok amiről beszélgettünk, aki akarja el tudja olvasni, de semmi fontos nincs benne, ezért sem vettem ki.
[OFF] Én se komolyan gondoltam, csak érdekes volt, hogy ott maradt . Ennyi. Ne haragudj !
Semmi harag nincs!! Lusta voltam már még egy képet csinálni Miből gondoltad, hogy haragszom?
[OFF] "...de nincs jó kedv..." Ebből.
Átnézem majd este az összes vezetéket meg mindent, mert már én is csak a tápra tudok gondolni, memóriák jók alaplapi vga tiltva ahogy azt Kovabe tanácsolta, ha a vezetékek is jók akkor szerintetek vigyem be a szervízbe ahol vettem és ott szerintetek megtalálják a baját?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |