Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   267 / 1156
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 30, 2011 /

Sziasztok!
Találtam egy ilyen szuper HDD-t DVD meghajtóba építő keretet: Bővebben: Link, sajnos a DVD olvasóm nem SATA csatolású. Vajon érdemes lenne ebbe a keretbe a későbbiekben egy gyors SATA-s SSD-t vennem (32-64GB méretben, 160GB SATA HDD mellé)? Teljesítené-e azokat az írási-olvasási sebességeket, mintha a 160GB-os HDD helyére tenném be? Vagy ez nem megjósolható? Köszönöm a választ.
(#) KTobi válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Nézd két felén két különböző csatlakozó, fogja az egyik feléről megeszi az adatokat, megemészti, majd a másik felén kiköpi. Ezt két irányban, hiába átalakító, a rendszer sebessége megegyezik a legkisebb láncszemével, ezt kell megtalálnod. Lehet ez az alaplapi IDE vezérlő, de ha szerencsés vagy akkor maga az IDE csatlakozó (max elméleti sebesség). Ezután mérlegelj, keres meg a leggyengébbet és meglátod megéri-e.
(#) Kovidivi válasza KTobi hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Egy dolog a furcsa, hogy az IDE csatolófelület 2 eszközt is támogatna egy kábelen, a SATA-ról nem tudok nyilatkozni, de hogy miért található meg a gépemben mindkettő egyszerre? Még az lehetne megoldás, hogy a lassú HDD-t raknám bele a keretbe, az SSD meg menne egyből a SATA csatlakozóra. Na ez még kiforrja magát úgyis. Mennyi baj van ezekkel a gépekkel
(#) KTobi válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 31, 2011 /

Az IDE támogat kettőt, de ezzel nem nő a sebességed, SATAra is van ilyesmi, hogy két eszközt rá lehet kötni. Ha már mennyiség a SCSI 7 vagy 15 eszközt támogat (+vezérlő).
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 31, 2011 /

Sziasztok.

Egy CMI 8738 -as hangkártyához keresek egy olyan drivert, amihez meg van a újabb Play3D kezelőfelület.

Sajnos csak olyan drivert találtam, amihez egy nagyon gagyi minimalisztikus kezelőfelületet kapok a kártyához kapott mini CD meg mostanában adta meg magát így arról nem tudok menteni sem..
(#) golem hozzászólása Jan 1, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy leptopbol származo winyom és be szeretném kötni a pc be teszstelni hogy jó-e.
(#) KTobi válasza golem hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

És ebben mi akadályoz meg? Sima SATA csatolója van, semmi gond bekötni.
(#) kovacspista hozzászólása Jan 1, 2012 /

Sziasztok és Boldog újévet mindenkinek!! Van egy MAXDATA MS-7037 alaplappal működő számítógépem, amit újra kellett telepítenem. Hiányoznak az alaplaphoz tartozó driverek. Valakinek meg vannak e a szükséges driverek? Köszönöm előre is!
(#) mizsei.robi válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Itt megtalálod őket.
(#) golem válasza KTobi hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Szia!

Az a baj hogy a winyonak csak 5voltot lehet adni mert a leptopokban nincs 12V ezt szeretném hozá kapcsolni az asztali pc hez.
(#) tomikapc válasza golem hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

szabványos SATA adat és SATA power interfész van rajta. Egyszerűen bedugod a gépedbe az alaplapra és a tápra és működni fog. A tápból kijövő kábel tudja mind a 3,3 az 5 és a 12 voltot is
(#) mizsei.robi válasza golem hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Nyugodtam rákötheted az asztali gép tápegységére, a vinyó nem használja a 12 voltot.
(#) kovacspista válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Kössz a választ. Megnéztem de nem értem. Nincs olyan mint mondjuk a laptopomé, hogy egyben van, feltöltöm és kész? Ha a keresőbe beírom a keresendő típust nem talál semmit. Mi a francot kell csinálni ezekkel? Fel instaláltam párat , de nem történt semmi.
(#) golem válasza tomikapc hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

rádugtam a winyót felismerte az xp de a sajátgépbe nincs ott az ikon ujra let inditva a gép meg próbáltam már rá teni win 7 et de nem engedte.mi lehet a winyoval 149gb ismer a bios a 160bol

Ha 160-as vinyót vettél akkor reális a tényleges 149 GB, a gyártók másképp számolják a gigabájtokat. Sajátgép -> jobb katt, kezelés, lemezkezelés. Itt kell látnod a meghajtót mint szabad területet (149GB). Jobb katt új partíció.

az a baj hogy a sajátgépe nincs ott a meghajtó ikonja

ezért mondom, hogy a sajátgép ikonra jobb egérgomb kezelés, lemezkezelés alatt tudod beállítani

nekem ezt látja a gépem a winyobol.

a c az a winyo amin az op rendszer fut
(#) mizsei.robi válasza golem hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Telepítsd fel ezt és csinálj róla képet, hogy mit ír.

Nekem ezt irta ki a progi.

Tehát akkor még egyszer, másképp.

Start, futtatás. Ide írd be: compmgmt.msc

Itt menj a lemezkezelésre, majd csinálj egy képernyőképet és másold fel ide.

itt ezt látja

P1060366.JPG

bekapcsolás előtt fogd meg úgy, hogy a két szélét fogod és a levegőben tartod (az aljához semmiképpen se érj). Majd kapcsold be és érezni fogod a kezeddel, hogy felpörög-e. Ha utána leteszed, akkor vigyázz, hogy ne zárja össze az alján semmi zárlatba a nyákot. Felpörög?

igen felpörög és érződik hogy a fej olvasa a lemezt
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Kössz a választ mindenkinek, én balf...kodtam egy kicsit, de minden ok.
(#) Norbert123 hozzászólása Jan 2, 2012 /

Sziasztok!
2 napja kaptam egy gépet. Nem a legújabb, de internetre kiváló. Viszont vannak vele kisebb, nagyobb problémák.
4 darab Usb -je van. De ha rádugok egy pendrive-ot, a monitor elkezd csúnyán csikózódni, elhalványul, majd az egész gép teljesen lefagy.
Most, egy Usb -s egér van bedugva, felismeri, vele megy...
Amikor egy usb-s elosztót rakok rá(Saját áramforással. Működik. (Amikor beledugok egy pendrive-ot, megy vele egy darabig. Van, hogy simán bírja, van hogy egy óra múlva megint előjön a probléma.)
Everest szerint, 5 volt helyett 4,75-öt kap. A készenléti 5 volt helyett 4volt-ot kap.
Szerintetek táp probléma? Vagy alaplap probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Firefighter1 hozzászólása Jan 2, 2012 /

Sziasztok,
Hálózatba kérnék egy kis segítséget!
Adott egy dsl modem abból megy egy linksys routerba a net, és az dobja szét 3felé kábelen plusz wifin!

A kábeles modem meghalt és csütörtökön jönnek leghamarabb telefontársaságtól!
Addig szeretném a voda netemet rátenni a routerra!
ebbe kérnék segítséget!
gondolom a gépen be kell állítanom a voda netet és a gép kábelét átdugni a router bemenetére.....
De azon túl?
Köszönök minden segítséget!
(#) Hx-2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Milyen OP van fent??
(#) Firefighter1 válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Szia
MS Vista az összes gépen
(#) Hx-2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 2, 2012 /

Hat a Vistanak koztodott "kivalo" a halozatkezelese de talan ezzel mesz valamire.
http://pcforum.hu/tudastar/56116/Mobilnet+megosztasa.html
Következő: »»   267 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem