Fórum témák
» Több friss téma |
Má hogyne tudná. Ha megfelelő pontok felé rövidzár, akkor simán el tudja rakni a tápellátását és azon keresztül az északi hidat. ESD esemény is játszik, az SPD felől is remekül el tudja durrantani a lapkakészletet.
RAM mindenképpen jó ötlet, de a számítógépben hiába van sokmagos csuda CPU, ha a HDD meg tetű-laptopban ez a jellemző.
Sziasztok!
A memóriakártyák azonos típusúak, próbáltam őket külön-külön is, de mindegyiknél előjött a hiba. Az alaplapon minden foglalatot kifújattam, az IDE kábel elméletileg jól van bekötve. Az ATX csatlakozónál sem látok égésre utaló nyomokat. A vinyócsere az meglesz mindenképp, mert a mostani a 20GB-jával kevéske. De még gyűjtök rá. Majd akkor letesztelem a memóriákat és a HDD-t. Köszönöm a válaszokat! Üdv!
Olyannan találkoztam már, többféle lapban is (igaz SD-RAMosak) , hogy RAMot cseréltem nagyobbra, és a gép megszünt müködni, nem POST-olt. Valami olyasmi probléma volt, hogy rossz időzitést adott a RAM a gépnek.
A megoldás az volt, hogy CMOS reset, majd boot a régi, kicsit RAM-al, és ezek után a BIOS-ba kézi időzitést állitottam a RAMoknak. Ezek után már indult is a nagyobb memóriával.
Ehhez CMOS reset nem kellett.. Ha kiveszed az "új" RAM-ot, akkor az SPD szerint megfelelő időzítéssel a régi menni fog. Amúgy ha az első foglalatba került a gyengébb RAM, akkor rendszerint annak SPD-je alapján került az időzítés beállításra és el tud a gép indulni.
Köszönöm a válaszod örülök neki hogy valaki már találkozott már ilyen hibával.
Ha esetleg el tudnád privibe küldeni a teljes leírást azt nagyon megköszönném
A két memóriai teljesen egyforma volt
Sajnos több leirást nem tudok adni, mivel már régen volt, és nem annyira emlékszem rá. De biztos ami biztos, CMOS resetet csinálj (áramlatanitás + elem ki egy pár percre)
Tekintve, hogy az alaplapon a CMOS tápellátásban több kapacitás is jelen van, az elem kivétele akár fél napig sem elég a CMOS resethez. Ott van minden deszkán erre fenntartva egy tüskepár: Az biztosan resetet csinál és az elemet sem kell abajgatni.
De meg lennék lepve, ha ettől elindulna az adott lap..
Nekem be szokott válni, általában 30 mp elég. Volt, hogy kb. 10 mp-ig volt kint az akksi, és egyből jelezte a BIOS. Bizonyos laptopknál, viszont valóban 1-2 órás elemkivétel kell (régi ARMADA-ák, ACER).
Köszönöm a sok hozzászólást de már egyszerübben megoldottam a kérdést vissza vittem az alaplapot és a memóriákat az üzletbe ahol vettem és láss csodát ők se tudták megoldani a problémát az a lényeg az alaplap behalt a memóriák élnek mint hal a vízben
Sziasztok!
A gépem bekapcsolás után kis idővel leáll és kiirja,hogy press Tab...Del. Ennek ellenére sem ment tovább.Majd másnap bekapcsoláskor tovább ment. Igy most tudok segitséget kérni . Köszi.
Laptopokon is van mérőpont kialakítva cmos resethez.
Autószerelős példa: Főnök, nem indul az autóm.
Sziasztok.
Van egy LG GT400 -as telefon, hibás szoftverrel. A szoftver, és a frissítő nem probléma. Ami viszont probléma az az, hogy nem találok USB drivert ehhez a telefonhoz. Leszedtem a telefontámogatás szoftvert, felinstalláltam, majd rámentem az USB driver telepítésére, ahol ki kell választani a modell számot, majd ezután tudok is frissíteni. Itt vagyok elakadva, ugyan is sehol nem találom a GT400/LG GT400 -as modellt. Aki tud kérem segítsen.
Szia!
Addig is amíg megkapod(kapjuk) a többi infót segíthetnél egy kis értelmezési vitát eldönteni. Van egy Thosiba Szatelit L4014F Tip laptop.Abban egy Intel Centrino Duo Core 1,46GHz T2310-es proci "dühöng". Valójában hogy kell ezt értelmezni.,mert az Everest a két magot külön órajellel írja .Az egyik mag1,46 a másik 1,47GHz.Akkor most ez 2,93 vagy hogy van ez?? Üdv belfi!
Tudomásom szerint nem lehet 2,96, mert közös rendszerbuszon vannak, így mindenek csak a fele jut egy magra.
Ha a BIOS támogatja, akkor kapcsold ki az egyik magot, és nézd meg azután a rendszer órajelét csak fele lesz. Ráadásul nem folyamatosan, ennyin ketyeg a proci, ha éppen nincsen kihasználva, akkor az egyik mag magától lekapcsol. Erröl bővebben ez a szoftver ad majdnem valósidejű tájékoztatást.
Nem, a két mag azonos alapórajellel és szorzóval megy, nem duplázzuk az érékeket. A T2310 az még a Core Duo névre hallgató família, gyakorlatilag két Pentium M egy csipből növesztve.
Nem kapcsol le, ezek még nem tudnak ilyet és felezés sincs. Speedstep (EIST) van bennük, de az csak közös szabályozásra képes ezekben.
Az LG telefóniához próbálj meg az lge.co.kr oldalon keresgélni. A nyelvezettől ne ijedj meg, csak elsőre tűnik kínainak, valójában koreai :? .
**** Ezek közül valamelyik esetleg?
Ennél az LG Support tool-nál azt vettem észre, hogy ha másik nyelvet választasz, akkor más-más készülékeket sorol fel a driver kiválasztásánál. Lehet valamelyik alatt ott lapul...
Ejnye, tessék csak megnézni, hogy mit akar letöltetni ez az oldal!!
Köszi ,csak egy kicsit pontosítanom kell az adatokat.Mivel lusta voltam bekapcsolni akkor így egy netes adatot adtam meg ,most már az Everest által írt adatokat küldöm.
Lehet hogy lényegi változás nem lesz de ez a korrekt adat.
Nem te vagy az első aki ebbe az oldalba belefut.
Ez az oldal egy hamis utánzat mindig egy pár száz kilobájt méretű fájt akar letölteni. Teljesen mindegy melyik linkre kattintasz, ugyan arra a fájlra van irányítva az összes. Az alkalmazás azt hazudja valószínűleg, hogy, van drájver, fizess, és egy placebó drájvert felszór, roszabb esetben adatokat gyűjt a gépedről.
Sziasztok!
A gépem bekapcsolás után kis idővel leáll és kiirja,hogy press Tab...Del. Ennek ellenére sem ment tovább.Majd másnap bekapcsoláskor tovább ment. Igy most tudok segitséget kérni . Köszi.
Hopp... csak azt próbáltam, ki, hogy lejön e a tömörített állomány....
Kissé pontosítani kéne a gép adatait...
Meg le kéne írni, hogy hogyan próbálkoztatok elhárítani a problémát. Volt-e valami hardver cserélve az utóbbi időben, vagy akár vírus lehet-e a gépen, stb.? Szóval az eddig megadott információ kissé kevés önmagában...
Szia!
Ha esetleg leírnád, hogy mennyi az a "kis idő", a POST végigmegy-e, a rendszerbetöltés elindul-e, mi is a hibaüzenet (...nélkül), talán könnyebb lenne!
Pontosan milyen gép, pontosan mit ír ki?
A bekapcsolás után pár másodpercel leáll és a rendszerbetöltést már nem csinálja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |