Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   327 / 1152
(#) didyman válasza BODHEAD hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Táp márkája, típusa? Inkább az tűnik betegnek.
(#) BODHEAD válasza didyman hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

a tápot próbáltuk /zöld fekete vezetékek össze érintésével az mindig indult.a táp száma:gps-450aa-101a ennyi van ráirva.

Tápot soha nem tekintünk jónak terhelése nélkül próbálgatva. A tápod Chieftec (Delta féle Giant Power) lesz, az jóféle, de kondik púpossága ügyében bele kéne nézni, a készenlét és a 12V kondija szokott elpupulni benne.

nagyon köszi akkor szétszedem de kapcs.rajz jo lenne hozzá.

A púpos kondik megtalálásához?

talán ahhoz nem de mi a helyzet ha más a probléma.

Nem lesz más a probléma. Forraszhiba, púpos kondi, más baja nem szokott lenni a GPS-nek, ha bekapcsol és megy. Szedd szét. ne rajzot keress hozzá, mert ha szerencséd van, akkor rögtön lesz látható ok. Ha nem, akkor az nV lapkakészelt legendás tönkremenetelébe ütköztél jó eséllyel, de a tápot csak ki kéne zárni, mert az ilyen kikapcs után nem indul, csak áramtalanítva, az tipikusan a táp védelme szokott lenni.

nagyon köszi akkor kikapcsolok üdv.
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Köszi! Keresek egy hotspot létrehozására alkalmas progit. Ha tudsz ajánlani egy jót, megkeresem! Köszi!
(#) nemprofi hozzászólása Aug 1, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Akadt egy kis gondom: A gépemben két vinyó van, az egyiken XP, a másikon két partíción ilyen-olyan adatok. Reggel bekapcsoltam; nem ismeri fel a rendszervinyót. BIOS-ban sem, betöltéskor sem. Nem először csinálja ezt velem, de eddig tápkábel vagy IDE kábel cserével megjavúlt. Most is kimértem a kérdéses vinyó paneljén a bemenő feszültséget, 12 ill. 5 V rendben. mindkét földvezetékhez mérve. Három IDE kábel csere, eredmény: nuku. Kézzel tapintva a vinyót érezni, hogy ki-be kapcsolgat. Elhalálozott volna az elektronika? Kénytelen voltam a másik meghajtó egyik partícióját megformázni és felraktam az XP-t. Persze egy csomó adatomnak lőttek. A Partition Magiccal akartam egy kisebb partíciót kialakítani, de kiírta, hogy nem kompatibilis az NTFS fájlrendszerrel. Úgyhogy maradt a formázás. Van-e valakinek valami ötlete? A vinyó Maxtor akármi, kb 10 éves, de összességében nincs agyonhajtva. Még talán annyit, hogy az alaplapi IDE csatlakozóknál nem cseréltem fel a kábeleket, hiszen arról a DVD és a másik meghajtó -ami szintén Maxtor- megy. Floppy, USB szintén szuperál. Hát ennyi.

nagyon köszi a segitséget igazad volt egy elko /1500 16v/ volt a hibás.
(#) Hury válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Üdv!

Gyanús, hogy vége, a korábbi hibák ennek előjelei. Bios S.M.A.R.T. Nem siránkozott néha? Még ha nem is ment napi 24 órában, a 10 év az 10 év.

A ki be kapcsolást, hogy érzed?
Ha nem pörög fel, az még lehet az elektronika hibája, de ha a motor döglött, akkor hobbi szinten nincs mit tenni. Adatmentő cég megcsinálja, az ára legalább hat számjegyű. Érnek annyit az adatok?

Keresni lehet egy dettó ugyanilyen típusú működő vinyót, és arról átrakni az elektronikát. Ha indult, akkor gyorsan menteni az adatokat róla, de ne használd tovább.

Nem követendő példa: gyengélkedő motor esetén, a motor tengelyében megforgatni kézben a vinyót. Hátha elkapja és felpörög. Ez egy balkáni és további károkat okozó megoldás.
(#) nemprofi válasza Hury hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Szia Hury!
Ha látnád ezt a vinyót, lehet hogy sírva fakadnál. Valamelyik évben ahogy lehúztam a tápkábelt, vele együtt jött a szélső /piros/ láb is. Na akkor még nem volt másik vinyóm, tehát jobb híján a panel megfelelő érintkezőjéhez forrasztottam egy vezetéket, a másik végét leónozva becsavartam egy csokiba, egy tápkábel levágva, leónozva, szintén csoki, szóval a kiszakadt dugalj kiiktatva, a dugó a csoki másik végére, és így ment ez nekem évekig. Most kezdtem el vele kínlódni kb. egy fél órája, itt valami kontakt hiba lesz mert a kiiktatott vinyó ellenére sem akart betöltődni a rendszer, aztán tápkábel csere és most pillanatnyilag itt tartok. Szét van berhelve a fél gép, de ha addig élek is, megcsinálom. A ki-bekapcsolást úgy érzem, hogy ha fogom a vinyőt, és be van a gép kapcsolva, mintha egy relé dolgozna benne, próbál felpörögni, leáll, megint próbálkozik, leáll és így tovább. A multiméter szerint megkapja a kellő feszűltséget, de kérdés hogy terhelés alatt bejut-e a megfelelő helyre? Sajna a kontakt spraym elfogyott már régebben. Ezer forintot meg nem adok ki érte. Belemártom rozsdaoldóba, utána mosószeres vízbe, sima vízzel átöblítem, hajszárító és kész. Eddig ez a módszer bevált. Gondolom a szakembereknek égnek áll a haja. Na egyébként annyira nem komoly az adatveszteség, jó néhány letöltött anyag, amit lehet pótolni. Csak a jelszavaim egy titkosított fájlba voltak elmentve és én hülye, pont a múltkor gondoltam hogy ki kellene már egy floppyra másolni. Kérdésedre még annyit, hogy nemrég futtattam le egy lemezellenőrző programot, mindent rendben talált mindkét vinyón. Csak azért tettem fel a kérdést a fórumba, hátha mások is jártak már így és ne kelljen szétszednem a fél gépet. Nem mindig van kedvem a babramunkához. Na ennyi.
(#) Hury válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Üdv!

Nem akarok a zsebedben nyúlkálni, de ha egyetlen géped van és munkához is kell, annak nem szabadna ilyen állapotban lennie. A floppy sem egy megbízható adattároló eszköz. Szerencse, hogy kibírt a Maxtor 10 évet...

Relé szerű hang inkább a fejmozgatás kattogása lehet de ezek szerint fel sem pörög.

- Hol akad meg a gép indulása a szétberhelt vinyó nélkül?

- Biosban be van állítva, hogy a megfelelő lemezről bootoljon?

A gép a DVD-t, másik HDD-t megtalálja?
(#) nemprofi válasza Hury hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia!
Elöljáróban: Ezt a gépet tavaly a fiamtól kaptam, aki kiment külföldre. Az én gépem is jó, csak abban kevesebb a memória azért használom ezt, és a vinyót is abból szereltem át. Igazad van egy pendrive jobb lenne, de nem vagyok túl jól eleresztve, azzal kínlódok ami van. Hát ez sem egy fiatal jószág, ezért is vannak az érintkezési problémák, egyébként rendszeresen karban van tartva, ventillátorcsapágyak időnként olajozva, portalanítás,stb. Visszatérve a problémámra: nevetségesen egyszerű volt a hiba oka; az egyik tábkábelre annak idején, amikor kaptam a gépet, felraktam egy Y elosztót. Túl sokat nem volt mozgatva, ennek ellenére a vinyóhoz menő egyik kábelvég nem érintkezett rendesen, és hol megkapta a meghajtó a feszültséget, hol nem, tehát próbált szerencsétlen fel pörögni de nem tudott. Műszerrel végigmentem minden csatlakozáson, és amivel kezdeni kellett volna: mérés közben mozgatni a kábeleket. Na tehát ezzel a módszerrel az egyik csati lábánál szakadást jelzett. Ha mozgattam, hol vezetést, hol szakadást jelzett a műszer. Megtisztítottam, a dugó vezetékek felőli végét becsepegtettem pillanatragasztóval, ez már az életben nem fog kilazúlni. Egy fél óra alatt végeztem az egésszel, csak után nekifeküdtem tévézni. Mindent felismer, minden működik. De azért kösz hogy egyáltalán válaszoltál.
(#) didyman válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Ventikhez nem szabad olajat használni, zsír való oda. Tartósabb is lesz vele a javítás. A pillanatragasztó nagyon rossz ötlet volt. Nem szétcsúszik a csatlakozó, hanem a hüvely fémpalástja lazul meg, illetve oxidálódik. A pillanatragasztó nem vezet, és nem fogja megelőzni a lazulást. A hüvelyt kell megreformálni ilyenkor. A ragasztott csatlakozót meg, ha megint gond lesz vele, többet szét nem szeded egy darabban, hasznavehetetlen fog maradni.
(#) nemprofi válasza didyman hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Üdv!
Nem vitatkozni akarok veled de lassan több mint tíz éve olajozgatom a ventillátor csapágyakat. Igaz, hogy még a volt munkahelyemről van kb. fél liter savmentes fegyverolajam, vékony tűs injekciófecskendőbe felszívok egy keveset, és néhány cseppnyit beengedek a csapágyakhoz. Utána /forgatás után/fejjel lefelé fordítom, az esetleges felesleg kifolyik, megtörűlgetem, vissza a védőfóliát és kész. Legyen szó táp- videokártya, bármilyen csapágyról. Gondolod hogy a gyárban zsírozzák? Nekem az alapszakmám géplakatos, van némi fogalmam a csapágyakról. Egyébként hívatkozhatnék az Ila László által írt PC-építés című könyvre is. Na de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Ez is csak egy módszer a sok közűl. A másik felvetésedre: Az igaz, hogy a pillanatragasztó nem vezet, de felűlről a négy vezeték felől becseppentve a csatlakozóban lévő mozgó hüvelybe nem folyik bele, és biztos hogy utána nem fog mozgni-csúszkálni. Ha meg ne adj' isten cserélni kell, elvágom a vezetékeket és forrasztok hozzá másik csatlakozót. Van egy kosárra való. Mindezt nem kötözködésképpen írom. Egyáltalán, Te vagy az egyetlen aki reagált a kérdésemre, úgyhogy mégegyszer kösz.
(#) belfi2 válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia!

Idézet:
„Te vagy az egyetlen aki reagált a kérdésemre,”

Bocs de melyik kérdésedre.

Ami a zsírt illetve olajat illeti.A gyárban egy gélt használnak erre ami a zsír és az olaj köztes állapota.Ha zsírozod a pl nem közvetlen feszkót kapó venti csapágyat (CPU) sok esetben FAN ERROR hibát kapsz.Ha olajozod az viszont vékony vagy vastag az attól függ mit használsz.Nekem a megoldást egy nagyon tiszta hőállózsír és fegyver olaj keveréke jelentette.

De persze ahány ház annyi szokás.
(#) hoffmann attila12 válasza Placi84 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia!
Azt próbáltad- e már hogy a vinyót kiveszzed és esetleg ha van másik azt berakni,mert lehet hogy a vinyód adta meg magát.
(#) belfi2 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia!

Szerintem még 2006-ban megpróbálta.
(#) hoffmann attila12 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Sorry...
(#) hoffmann attila12 válasza BODHEAD hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Congratulation!!
(#) Norberto válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Idézet:
„Nekem az alapszakmám géplakatos, van némi fogalmam a csapágyakról.”

Nem kötekedni akarok, de akkor tudhatnád, milyen szuper, világmegváltó minőségűek az átlagos PC-alkatrészekben lévő csapágyak... egy vicc az egész legtöbbször.

Ha meg úgyis sz** minőségűek, akkor lehet őket olajozni, zsírozni, teljesen mindegy, mert a világ legbénább anyagaiból készülnek, amik pár hónap alatt szanaszéjjel kopnak. A kopott anyagot meg egyik olaj vagy zsír sem pótolja.
(#) coyote55 hozzászólása Aug 2, 2012 /

Nekem kenőanyagként a "Slick" teflonzsír+fegyverolaj keveréke vált be. Bármilyen (golyós, vagy csúszó) csapágy esetén használom. Tény, hogy nem olcsó, de eddig minden esetben bevált. :yes: :eljen:
(#) sardi_hunor hozzászólása Aug 2, 2012 /

Hello!

Volna egy olyan broblemam, hogy a Media Player Classikban az iras helyett csak kockak vannak. Mit tegyek h rendes iras legyen?
Csatoltam kepet hogy erthetobb legyen.

problema.JPG

(#) Hury válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 2, 2012 / 1

Üdv! Telepíts magyar verziót vagy nyelvi csomagot hozzá. Vagy nézd végig a menüpontokat, hátha találsz benne egy English, hungarian feliratot, katt rá.
(#) sardi_hunor válasza Hury hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Koszonom szepen az otletet igazad volt, a nyelv volt elallitva, Korea-i nyelvre. Koszi megegyszer.
(#) lac08 válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

A Maxtorok már csak mind ilyenek. Mindig jókat viccelődnek a felhasználóikkal.
Bár nekem a multkor a 160 GB-os Samsungom játszotta el, a HardDisk Sentinel azt írta ki róla, gyors adatmentés szükséges, mert éppen halálán van.
Na akkor gyorsan elő a mobilvinyót, ami vásároltan és eredetileg Toshiba 1TB /ám a HDS mégis azt írja ki rá, hogy Samsung/ és adatmentés ezerrel.
Mikor készen lettem, mert addig persze ki se mertem addig kapcsolni a gépet, megnyugodtam (rajta a sok fotó meg miegymás fontos adatok).

Aztán másnap újraindítom a gépet - és mit látok?
A Samsungon 100%-os teljesítmény, kondició, és szinte tökéletes minden!

más

Kaptam egy 10 GB-os Maxtor vinyót, ami manapság már nem egy nagy szám, de ...
azt mondták róla, már éppen halálán van, a boot szektora töxar, így csupán csak adattárnak jó - egy darabig.
Ráküldtem a Maxtor cég HDD Regenerator (és Power Max) programját és láss csodát. Azóta rendszer-indító merevlemez Windows XP-vel egy próbagépben, 100%-os teljesítmény és kondició a HDS szerint, meg minden oké és tökéletes.
Hogy mik vannak?
Ennyire tévedhetnek emberek és programok?
Egy kis trükkje azért van az ilyeneknek.
Szerintem az ilyen rosszalkodó vinyókat többnyire nem masternek kell jamperolni, hanem CS azaz cable select-nek.
(#) lac08 válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Golyós csapágyakra tök mindegy mit kensz, zsírt vagy olajat. Az benne a lényegesebb, mennyire szeded szét. Ha csak "tűzoltás" van, akkor valóban elég az injekciós-tűs módszer.
A sikló (gagyi) csapágyak már egészen más kérdés.
Ha nagyon darál, mert teljesen oválba kopott a furata, a csapágyat a szétszedett ventiből ki lehet sajtolni. És

1. vagy teszel bele helyette golyósat,
2. vagy tengelyirányban kissé összenyomod nagy erővel (pl. satuban), aztán egy x átmérőjű dörzsárral szépen megdolgozod.
Utána persze valami laza zsírral feltöltve összerakható ...
és mehet tovább.

Vagy még egy javallat:
ha nagyon gazdag vagy - kuka - és veszel helyette újat. Nagyjából egy ezresért már lehet minőségit válogatni.
(#) sardi_hunor hozzászólása Aug 3, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problemam lenne, hogy az alaplapomon a DVI dugasz szamomra ismeretlen tipus es nem tudom bele dugni a DVI-VGA atalakitomat. Csatoltam kepet, hogy ertheto legyen. A sok lyukacska mellett nincs a kereszt bevagas es a negy lyuk, hanem csak egy sima vizszintes bevagas van. Ehhez milyen DVI dugasz kell?

imageview.jpg

Következő: »»   327 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem