Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   457 / 1156
(#) didyman válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Az XP prof támogatott 2 CPU-s lapokat, ez egy akkori core 2 quad procival, azaz kettővel, 8 CPU mag.
(#) didyman válasza pjg hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

De, fog menni a hetes, és adott esetben az XP is, ha nagyon akarom. Néha kell ilyet csinálni, akármilyen (érthető, racionális) okok miatt. A Ghostról meg írtam már, hogy GPT-s lemezekhez, UEFI-hez NEM jó, van helyette más a Symantecnél IS.
(#) didyman válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 13, 2014 / 1

Kapcsold ki a ClearType-ot és rendszerfontnak állítsd be a Tahomát.
(#) zsoltee0001 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

köszi
(#) zsoltee0001 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Köszi, valószínűleg egyszerűsítek, lementem azokat a dolgokat amik kellenek a vinyóról, majd formattálom, remélem abba már nem köt bele.
Üdv
(#) dave500 hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Sziasztok! Tegnap vettem egy alaplapot ( asrock P4i65GV) beleraktam egy prescott magos 3 ghz-es procit (p4), tökéletes működött. tegnap este kikapcsoltam, ki is kötöttem , kihúztam, stb. Ma újra össze dugtam, és nem indult. Cseréltem tápot, úgy sem. Rövidre zártam a zöldet és a GND-t, mind két táp elsőre indult.. cseréltem processzort, ramot, mindent amit lehet, és így sem indul. Mi a fene történhetett?
(#) pittti válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

asrock - lehet, hogy eddig tartott...

Nézd meg hogy nincs-e púpos kondenzátor az alaplapon, esetleg a Cmos kisütő jumpert tedd át egy percre. Ha ezután sem indul, akkor alíghanem annyi.
(#) dave500 válasza pittti hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Rendben, köszönöm, holnap megpróbálom. Ezt a *.
(púpos kondi nincs, szinte vadi új)
Szerk.: Kipróbáltam, nem jó...
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) pittti válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Hát akkor...(ha szinte vadi új, akkor garancia is kell rá legyen)

Milyen gyártmányú, és mennyi idős az a két bizonyos tápegység?
(az hogy önmagukban, terheletlenül beindulnak, számomra semmit sem bizonyít. Terhelés alatt kellene a leadott feszültségeket megmérni.)
Vagy legalább egy hasonló konfigurációval is megpróbálni őket - a 3 ghz Prescott az egyik legtöbbet zabáló processzor.

De sajnos a legvalószínűbb az alaplap hibája.
(#) belfi2 válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Hali!

Én azért átnézném a kapcsolót, és a csatlakozókat is !
(#) glatzkrisztian86 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Sok béna hekker akad, biztos vagyok benne.
Egy kis érdekesség egy vírusvédelmi fórumon olvastam azt, hogy kapcsoljuk ki a frissítéseket és mi kézzel frissítsünk. Érdemes vajon? Én hetente futatom a takarító programokat lehet ezt is kéne?
Nem szoktál te a HWSW fórumon moderálni véletlen?
(#) adapter hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok!

Win7 Starterre milyen ingyenes vírus írtót javasoltok? (Szerény képességű net bookra kellene....)
Üdv: L
(#) qvasz2 válasza adapter hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Linuxot
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Udv!

Olyan problemam van, hogy az alaplapi vga adapter ami egy x1250, telepitett driverrel is 75 Mhz-en jar a gpu-ja. A biosban 400 Mhz-et ir de a GPU-Z 75 Mhz-et mutat, vajon miert van ez? es hogyan birjam magasabb orajelre?

x1250.gif

(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Hali!

Szerintem energia takarékos üzemmódban van azért ilyen kevés az órajel.Dolgoztasd meg valamilyen progival , mondjuk egy video teszterrel és utána a GPUz-t elindítva a szenzor fülön nézd meg a változást.
(#) Szárnyas válasza didyman hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Köszi, ez segített! Úgy látszik mégsem kerestem eléggé kitartóan a probléma megoldását!
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Szia, probaltam mar es akkor is 72 Mhz-en mukodik, h csak energia takarekos modban lenne akkor a memoria orajelei is alacsonyak lennenek es akkor nem irtam volna ide. Sajnos ez nem normalis igy a mukodes. Valami otlet?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Igaz akkor a memória is alacsonyabban megy , amit nem is figyeltem.Próbáld egy másik progival is pl Everest (Aida). Lehet nem jól olvassa be az adatokat.
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Üdv!

Ott valami nagyon nincs jól! Ennek a GPU-nak az órajelének 350MHz és 400MHz között kell lennie. Lehet, hogy nem megfelelő drivert raktál fel, vagy az is lehet, hogy a GPU-Z valami miatt nem tudja kiolvasni. Azt is megpróbálhatod, hogy felrakod a 3DMark2001SE-t és leteszteled. Olyan 6000-8000 pontot kellene elérnie 1024*768-as felbontásban standard beállítások mellett, a hardveről függően (Lásd bővebben itt.).
Ha jól megy, akkor szerintem nem kell törődnöd vele. Ha nem, akkor driver frissítés, a chipset-et is mindenképpen! Ha még mindig nem jó, akkor előfordulhat hardver hiba is akár (bár ilyennel még nem találkoztam).

Illetve most látom, hogy a Microsoft Corporation-ös driver van fent. Azt mindenképpen frissítsd a megfelelő gyárira.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) sardi_hunor válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Szia, fentebb irtam mar, hogy a driver felrakasa utan is ezt mutatja. Azt elfelejtettem irni, hogy BIOS frissites utan lett ennyi az orajel az elott 400 Mhz-en jart. Holnap megnezem a 3dmark-al is es everestel is hatha ott normal ertekeket mutat es csak a gpu-z nem tudja beolvasni. amugy minden driver fennt van, csipsett es minden. Majd irok, hogy mi az eredmeny egyebb tesztprogramokkal mint a gpu-z.
(#) david10 hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Sziasztok,hogyan lehetne letiltani egy weboldalat windows xp-ben,ugy hogy a Firefox azt irja ki ,hogy az oldal nem talalhato?
A valaszt elore is koszonom.
(#) (Felhasználó 108303) válasza david10 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Hello, 1-2 oldal letiltásához a windows\system32\drivers\etc\hosts szövegfájlt kell bűvölni, átfogóbb letiltáshoz pedig már érdemes programhoz nyúlni, pl. Parentalfilter www blocker.
(#) didyman válasza adapter hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Panda cloud például.
(#) didyman válasza (Felhasználó 108303) hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Főleg, hogy sok ilyen program szintén a hostsot babrálja. Akármennyit is le lehet ott tiltani, csak ha sok oldal van felsorolva, a DNS kliens szolgáltatást is tiltani érdemes. A Hosts az egyik legalapvetőbb domain szerinti tiltás, baromi hatékony és egyszerű, globálisan hat, nem kerüli ki sem böngésző, sem svchoston belül futó folyamat. Ugyanakkor nincs erőforrásigénye és egyszerű szerkeszteni, védeni.
(#) didyman válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Ha valakinél zavaró a WU erőforrásigénye, és pl. havonta frissítőkedden ránéz a microsoftupdate-re, akkor végülis ki lehet kapcsolni, de védelmi oldalról ennek inkább aggályos a hatása. Takarítóprogramokban én nem hiszek, mert amiket csinálnak, azt én is el tudom végezni, és a legtöbbje kamuware. De biztos van köztük használható (CC), viszont az a tapasztalatom, hogy aki felrakja, egyszer rácsodálkozik, talán még pozitív is az eredmény, aztán feledésbe kerül, de a tálcaalkalmazás meg a riogatómodul az megy, én meg rögtön szedem is le, hogy ez se lassítsa a gépet.
De, szoktam moderálni.
(#) david10 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Koszonom,a valaszokat!
(#) sprofan válasza david10 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Esetleg ha routert használsz, van amiben alapból van Parental control, és nem csak egy konkrét címet tudsz tiltani hanem mindent amiben pl egy bizonyos szó előfordul.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Sziasztok!
Nem igazán számítógép probléma ,de hátha tudtok segíteni.
Van egy nyomtató,és olyat csinál hogy a szöveges dokumentumokat nem nyomtatja ki.
Ha fénykép is van a szöveg mellett akkor a fényképet kinyomtatja. Teszt módot is csináltam a kép kijön szöveg nem.
Járt már így valaki? mi lehet a probléma?
Válaszokat ötleteket előre is köszönöm!
(#) Kari55 hozzászólása Ápr 17, 2014 /

Sziasztok.

Akadt egy kis? problémám a számítógépemmel. Tegnap - többször is - azt produkálta, hogy kikapcsoláskor újraindult, ezt a tápegység kikapcsolásával orvosoltam, ám ezután meg a billentyűzet POWER gombjára, de még a gép főkapcsolójára sem reagált, gondoltam majd ma utána járok a hibának.

Gondoltam a tápegységgel lesz a gond, kivettem kitisztítottam vissza tettem és indítottam, persze csupaszon, semmi periféria. Indult rendesen, ki és be is tudtam kapcsolni. Nosza vissza a gépet a helyére, mindent bedug, - nyomtató, monitor, billentyű, modem és egér, erre ugyanazt csinálja.

A tápegységgel, vagy az alaplappal lehet a gond? Az elkókat néztem, nem látszanak púposnak.

Kérlek segítsetek.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) belfi2 válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Hali!
Ismét vedd ki a helyéről, és csak azokat kösd be ami feltétlenül fontos a gép működéséhez.Ha a hiba nem jelentkezik akkor a "kimaradtak" között lesz a bűnös.
Következő: »»   457 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem