Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Ha a készülékben lévő memóriakártyáról törölted, akkor bármilyen adatmentő programmal (Recuva). Ha a telefon memóriáját volt szerencséd törölni, akkor semmivel.
Köszönöm mindenkinek a választ! Ment mindkettőtöknek a
Üdv:
Acer Travelmate 4220 laptop nem kap áramot a tápegységről. A led nem világít. Dokumentációt nem találok sehol sem. A segítséget nagyon meköszönném. Károly
Hello!
Másik tápegységgel próbáltad? A tápegység leadja terhelés mellett a kellő feszültséget?
Üdv:
Próbáltam, a 19 volt a csatlakozón túl is meg van. Áramfelvétele pedig nincs. Úgy néz ki , hogy az smd biztosítékra már nem jut el a feszültség. Sajnos, rajz nélkül nagyon nehéz megtalálni a hibát. Károly
Tessék a rajz.
Sziasztok!
Driver telepítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni ! Az alaplapom (Lenovo 42Y9915) eredetileg egy Lenovo 3000 S200 9685 57G konfiguráció része volt. Jelenleg a mellékelt képeken látható konfig része, de csak külön videó, audió és hálózati kártyákkal tudom használni. Az alaplapi kimenetek közűl az audio és a hálózat teljesen döglött, a videon pedig a képfelbontást nem lehetett beállítani. A Lenovo honlapjáról tőltöttem le drivereket és próbáltam feltelepíteni, de nem használt, aztán próbáltam az eszközkezelőből frissíteni, de az sem sikerült. Ha Valaki leírná, hogy konkrétan hogy kell ilyen letöltött driverekkel életre kelteni az alaplapi videót, audiót és a házózati csatit, azt nagyo szépen megköszönném! A régi (MSI) alapommal nem volt gondom, mert eredeti telepítő CD volt hozzá. Most vagy én csinálom rosszul a telepítést, vagy hibás lehet az alaplap? Van valami progi, amivel le lehetne tesztelni az alaplapot? Segítségeteket előre is köszönöm!
Azt írod, hogy az integrált hang, videó és háló halott. Akkor miért a Lenovonál keresel drájvert?
Menj fel minden kártyának a gyártójának az oldalára, és onnan töltsd le a meghajtót külön-külön.
Sziasztok!
Hozzájutottam egy 2004-es power mac G5-höz, tönkrement a tápegysége a szivárgó hűtőfolyadék miatt, ami megmarta a nyákot. Na most ezt orvosoltam, a táp tökéletesen működik, viszont a gépet ha bekapcsolom felvillan a fehér power LED, majd világít pirosan az alaplap, és süvít az összes ventilátor... Kérdés az, hogy mi lehet a probléma? Kevés hűtőfolyadék okozhatja ezt? A szivattyú elindul, valahonnan szivárog is a folyadék, de még nem sikerült rájönnöm honnan jön. Milyen hibákat keressek még esetleg?
Szia Ktulu!
Azért mert a Lenovo alaplap tartalmazza a videót, audiót és hálót, csak nem működnek. A PCI ajzatokba általam berakott kártyák gond nélkül működnek. De én azt szeretném, ha nem plusz kátyákkal menne, ha már az alaplapon rajta van minden.
Üdv:
Nagyon köszönöm, és remélem segítségemre lessz. Károly
Valahol mintha láttam volna olyan képet, ahol a hűtőfolyadék az alaplapra is rá tud csöpögni. Ha nálad is ez a szitu, akkor a házba faragj bele egy mai alaplapot, a többi mehet újrahasznosításra. Sajna az a gép ma már nem sok dologra jó hiába annó egy valódi erőgép volt, legfőképpen azért, mert PPC alapú. Már az internet bizonyos oldalai is kifognak rajta, mert egy korlát felett nem lehet frissíteni a rendszert, az pedig igencsak elavult.
Amit még megpróbálnék: Az alaplapon elvileg van valahol egy gomb. Azt nyomd meg egyszer, rövid ideig!!! Ez újraindítja a PMU-t. Ha van bekapcsolást jelző hang, akkor még talán egy PRAM Reset is sikerülhet (Apple billentyűzettel). Továbbá nézd meg az alaplapi elemet, lehet, hogy lemerült. PPC gépek lemerült elemmel nem nagyon szeretnek elindulni.
Köszönöm a segítséget! Egyik proci nyákjába is belefolyt sajnos... Gondoltam, hogy nem egy nagy durranás ma már ez a gép DDR1-es rammal, meg AGP-s VGA-val, csak gondoltam jó lesz ez még valamire... Viszont feladtam a próbálkozást.
Elvileg egy CPU-val is elindul, annyit még kipróbálhatsz, hogy a hibásat egyszerűen kiveszed.
Sziasztok!
Nem akartam új topikot szentelni neki, hátha itt segít valaki. Adott egy Lenovo T510-es laptop. Nincs kép, nem ad ki hangot. Szétszedtem, kivetttem a ramokat , a hdd-t amit lehetett lehuztam az alaplaprol, backup elemet is lehuztam, bekapcsoláskor flvillanak a ledek ahogy kell, felpörög a cpu hütő, egyet teker az optika ahogy kell. majd se kép se hang. (a kiszedett ramok miatt sípolni kellne) a ventillátor leáll, de a power gomb világít tovább. Ha megnyomom lekapcsol. Ennyi. Nem tudom, hogy merr induljak el. Külő vga-n se ad képet még csak fel se villan. Elösször inverterre gondoltam, de most hogy szétszedtem igen csak alaplap gyanús. Este még kikapcsolt rendben reggel pedig már ezt csinálta. Ha esetleg van valakinek ötlete, azt megköszönöm, de ha mások szerint is alaplap akkor nem tudom mi legyen.
Köszönöm a válasz, már majdnem megfeledkeztem a problémáról. Bocsánat a késői válaszért.
Szia! Ha még fennáll a problémád:
Próbáld meg innen a megfelelő drivert letölteni és telepíteni. Az látszik a képernyő képekből, hogy XP az oprendszer, de az nem derült ki, hogy 32, vagy 64 bites. Valószínűleg 32 bites, de ellenőrizd le. Egyébként úgy látom, 64 bites XP -hez nincs is audio meg video driver, csak 32 biteshez.
Üdv. A gépemmel olyan gondom van hogy belassul, de pedig nem anynira gyenge, és nincs tele lom programokkal, vírussal. AMD Dual core 4000+ 2,1GHz, 5G ram, 7es Win, X64es.
A chrome szeret lassan menni, youtube zene megáll, photosop szaggat, stb. Teljesytmény 3,8Gigán megy. Gyanakodok a RAMra, hogy nem-e valami selejt... Szerintetek mi okoz lassúságot?
Honnan tudod, hogy nincs fertőzés? A proc. hány %-on fut? A bekapcsoláskor hány program indul a háttérben (mindenféle frissítés figyelő, tálca alkalmazás, stb)?
Ezek is (többek között) mind okozhatják.
Nemrég vettem egy más alaplapot, mert megelégeltema régit, lassú, kevés támogatás. A mostaniba volt nekem 4G RAM, meg aza dual proci amit írtam. Olyan szépen menta gép, hogy csak na. De 2G odaadtam a rokonnak a gépbe, gondolván, hogy majd veszek az enyémbe. Vettem is, de mintha az a +3G amit vettem, meg se kottyannak neki. (természetesen 2Gval már lassú volt)
Bár a kérdésekre nem válaszoltál, de szerintem a RAM-tól nem lassul a gép. Az vagy jó, vagy rossz. Lehet rossz attól is, hogy a különféle RAM-ok nem tudnak együtt működni. Általában azonos típusút, és gyártmányút érdemes használni, avval nem lesz gond.
Nekem is Win7 van, és a 3,2 GB RAM-ból még sosem volt foglalt 50%-nál több (bár én nem játszok). Ha a RAM foglaltság 100%, piszkosul lelassul a gép (még SSD-vel nagy a különbség). Ha ez lenne, meg kell keresni, mi foglalja a RAM-ot.
Mondjuk mind a 3 ram másféle. Ami azelőtt volt a 4 giga, az 2-2 giga volt, de a kettő ugyanolyan volt..
HDDSentinellel nézz rá a rendszermeghajtóra.
Esetleg nem-e állt át PIO-ra?
Szia Steelbird kösz a tippet!
Innen töltöttem le a drivereket, de úgy látszik rossz alaplaptipushoz. Az Everest szerint ugyanis az alaplapom Lenovo 870020z. Ilyen tipushoz pedig eddig még nem találtam drivereket. Az OP rendszerem egyébként 32bites XP1.
Szia!
Nagy valószínűséggel nem egyeznek meg a RAM-ok időzítései,de lehet hogy a sebességeik sem .Ilyenkor jelentős teljesítmény csökkenés lép fel.Csökken az óra jel valamint ugrik a dual használat adta sávszélesség .
Nem ez kell neked? Telóról nem tudtam ellenőrizni a letöltéseket
Szia! Kösz szépen , letöltöttem őket, remélem ezek jók lesznek!
A telepítéshez még jól jönne a segítséged. Őszintén szólva ilyen módon még nem telepítettem (csak gyári CD-ről). Eddig már egy rakás drivert felraktam a gépre, persze nem a megfelelőket, azok is itt kóvályognak a gépben feleslegesen. Azokat először törölni kellene? Egyáltalán hol keressem azokat? Aztán a most letöltött driverek közül melyikre van szükségem és hogy kell azokat telepíteni?
Sziasztok!Legyen szíves válaszoljon aki tudja lehetséges egy laptop merevlemezt futtatni asztali számítógépen P5VDC- MX alaplapon van sata csatlakozás és arról szeretném használni
üdv ar |
Bejelentkezés
Hirdetés |