Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   570 / 1152
(#) sardi_hunor válasza eSDi hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Valoszinu, hogy ez lehet az AMD megoldasa a tulmelegedes ellen, mivel eleve egy elegge vekony laptoprol van szo. Koszonom a valaszodat, erre gondoltam en is, sot lattam egy tesztet amiben ugyan igy viselkedett a grafikus kartya, de remeltem, hogy ez szoftveresen megoldhato, de hat akkor ennek mar ilyen a sorsa, igy kell elfogadni. Egy szo mint szaz, multimediaban nagyon jol teljesit, full hd videok, zene, net, akar a 4k videokat is lejatsza gond nelkul, de a jatek nem erossege sajnos. Valaki egyszer azt mondtan nekem, hogy ha jatszani akarok, vegyek asztalai gepet! Koszonom meg egyszer!
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 4, 2015 / 1

Igen, az a valaki jól mondta. Létezett régen valami ATI Tweaker nevű program (vagy hasonló), azzal lehetett a ventilátor fordulatszám-hőfok-órajel küszöböket állítani. Talán még fejlesztik és működik. Egyéb esetben, csak a VGA BIOS módosításával lehet állítani.
(#) didyman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 4, 2015 / 1

A száraz paszta nem feltétlenül rossz hővezető, és van olyan típus, ami eleve keményre szárad kenés után. Amíg levegő nem kerül alá, nincs baja. A hőcső melegedése oké, de nem biztos, hogy a GPU-ról átadódik a hő tisztességesen. Az egyik fotón 96 fok van, én arra gondolok-az sok. Akörül a GPU már korlátozhatja magát. Ekkor a hőcsőnek is 80 fok felett illene lennie, az meg megérinthetetlenül forró. A 73 fok pár perc után jó érték, kicsi a hőtehetetlensége a rendszernek, gyorsan melegszik.
Az AMD-nél nem is annyira az elgondolás hibás, hanem a megvalósítás. De ettől még alkalmas tartós igénybevételre. A hőfokfüggő órajelkezelés pedig az Intelnek is része, minden mai GPU, CPU korlátozza magát, ha nagyon melege van.
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Okt 4, 2015 / 1

Laptopoknál nem. Az ATI tools, vagy a Radeon tweaker asztali dögökhöz való, ahol a venti fordulatszámát a VGA kártya kezeli. Laptopoknál a KBC az illetékes, ahhoz pedig az illesztőprogram felülete nem nyúlhat. Vannak erre is programok (a Speedfan pl. ilyen), de azok működése nagyon függ az egyes laptopok egyedi kialakításától. Én még mindig azt mondom, hogy a hőátadás lesz hibás valahol, mert 5 perc játéknál azért sokkal tovább kéne bírnia, még akkoris, ha már a bordázat némileg porban úszik, és a 96 fok meglehetősen határérték.
(#) eSDi válasza didyman hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Volt egy ilyen sejtésem. Nekem a SpeedFan már rég nem tudja az asztalinál sem állítani a fordulatszámokat, notinál meg sosem tudta.
(#) Tylla1 hozzászólása Okt 4, 2015 /

Sziasztok!

A következő a kérdésem. Takarítva a laptopomat azt vettem észre, hogy a hővezető cső és a CPU közötti paszta elrepedt (8 éve nem volt pasztázva) Ezt cseréltem. Viszont a hővezető cső a GPU- val is érintkezik, de nem pasztával, hanem egy olyan valamivel, ami kétoldalú ragasztónak néz ki. A CPU fölött van egy négy csavaros lefogató felület, a GPU-nál ilyen nincs. A GPU környezetében pedig olyan lerakódást találtam, ami leginkább valamiféle "olajos" filmrétegre emlékeztet.
A kérdésem az, hogy ha már új pasztával láttam el a CPU-t, akkor cseréljem-e le a GPU-nál található valamit szintén pasztára, vagy azt ne bántsám? Egyébként a hővezető cső és a GPU felülete közvetlenül nem érintkezne, ha nem volna ott az a valami.
Köszönöm a válaszokat!
(#) didyman válasza Tylla1 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

A pasztánál mindig tévhit, hogy az alkalmas hővezetni. Pedig nem igazán jó hővezető a rézhez képest, hanem a levegőnél jobb nagyon sokkal. Ezért használjuk, kitölteni a felületek közötti levegőt. Így egy filmszerű rétegnél több nem kell és nem is jó. Ami a magon volt, az egy gap pad, az olajos lé belőle szivárgott. Ha rugalmas, nincs "beülve" a GPU vonalában, akkor visszarakható.
(#) Tylla1 válasza didyman hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Szia!

Megint tanultam valamit Az általad említett gap pad sajna már nem rugalmas és a GPU körvonalainak a benyomódása is jól látszik. Viszont ha eltávolítom, akkor a hőcső és a GPU felülete között légrés keletkezik, és mivel azt írod, hogy a paszta vastagsága ajánlottan filmszerű, így azt használva félő hogy nem tölti ki a felületek közötti távolságot. Akkor ebből az következik, hogy a gap padot csak azzal lehet helyettesíteni? Vagy a paszta is megteszi egy kicsit "vastagabb" formában?
(#) KTobi válasza Tylla1 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Megfelelő vastagságú alumínium lap a hőcső és a GPU közé, paszta alul-felül
(#) didyman válasza Tylla1 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Lehet kapni gap padet, például: klatty. Az alulapkával az a gond, hogy nem ismert a pontos vastagsága, hiszen azt akkor kéne megmérni, amikor a borda rá van húzva a csavarjaival a procira. Ha a vastagság nem megfelelő, akkor vagy megint levegő vagy sok paszat lesz a felületek között, vagy rátámaszt a bordára, ami miatt a processzor oldalán lesz rés, vagy csak mechanikai feszültség marad.
(#) sardi_hunor válasza didyman hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

A kepen lathato 96-os hofok a processzorban talalhato GPU hofoka (HD8650G), persze ebben benne van maga a processzor hoje is. A kepeken a dedikalt GPU (HD8670M) csak 65 fok, 1 percnyi render teszt utan, kb 5 perc utan mar eleri a 73 fokot, amikor is a magot 400 mhz-re, a memoriat pedig 600 mhz-re csokkenti, igy a homerseklet is leugrik es igy jar addig amig le nem hul annyira, hogy ismet visszakapcsolja magat a magas orajelekre, ez igy ugral kb 2 percenkent, majd addig melegedik, amig csak a csokkentett orajeleken jar, es elvileg besegit neki a processzor GPU-ja is.
(#) sardi_hunor válasza didyman hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Megtalaltam a cikket ahol mar szo van errol a jelensegrol ennel a tipusnal, ezert gondoltam hogy nem szerkezeti hiba lehet, hanem valami szoftveres. A cikk vege fele a Temperatures alpontnal irja le ezt a jelenseget.Bővebben: Link
(#) Tylla1 válasza didyman hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

A GPU feletti hűtőcső (nem borda) szakasznál nincs lefogató csavar, az csak a CPU-nál található. A két felület közötti kapcsolat szimplán a gap paddal van megoldva. Akkor a megoldás a gap pad kiváltása megfelelő vastagságú gap paddal. Az alulapkás megoldásnál csak a filmszerű paszta réteg tartaná a helyén, ha tartaná.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
(#) Roland 91 hozzászólása Okt 4, 2015 /

Sziasztok
Miért van az hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor csak a alaplap márkáig jut el (TAB) billentyűvel tudok tovább menni ? .
és ha sikerül akkor az egerem világít de nem mozog.
A billentyűm se működik mindig
válaszokat köszönöm
(#) Pacso válasza Roland 91 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Szia! Én ugyanezzel a gonddal küzdök! A videokártya újra pasztázással javult a helyzet, de most meg első bekapcsolásnál semmi, újra indítom és megy ! Most próbálok másik VGA kártyát bele keríteni hogy teszteljem , mert valószínű hogy a videokártya haldoklik !
(#) vladcepes hozzászólása Okt 4, 2015 /

Sziasztok! Néztem apum gépét,nagyon lassan reagált dolgokra. Megnéztem a Feladatkezelőt, 100% ment a processzor sokszor és sokáig. Az svchost.exe folyamatosan 100%-on pörög.
Gondolom ez a Windows Automatikus frissítése. Lehet csinálni valamit ezzel? Üdv!
(#) eyess válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Ki lehet kapcsolni
(#) vladcepes válasza eyess hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Köszönöm!
(#) Roland 91 válasza Pacso hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

köszi
Most beszéltem az egyik spannal és azt mondta hogy várjak vele mert ki kéne irni hogy mi a baj de meg nézem a másik video kártyával majd
(#) Roland 91 válasza Roland 91 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Én ki is szürtem a hibát ki kapcsoltam és mondom cserélem a ramot hogy 1 rammal hát ha jó lesz Na de inkább billentyűt cseréltem és az volt csak a baja
(#) didyman válasza eyess hozzászólására (») Okt 5, 2015 /

Nem jó ötlet. Számos lényeges biztonsági javítást nem kap meg így a rendszer. Ezt legalább illene hozzátenni. Aztán, ha csak a vezérlőpulton kapcsolja ki, akkor attól még a szolgáltatás futni fog és katalogizálni, vagyis ugyanúgy rátelepszik a gépre. Harmadrészt, sok hibája megoldható, a jelenség ismert hiba-elfoglalja a memória jelentős részét, és magas processzorhasználatot csinál olykor fél órán keresztül. Egyszerűbb hibajavítás, mélyrehatóbb javítás
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 5, 2015 / 1

Az előző hozzászólásban van két link. Ha valóban a WU okozza, mert az SVCHost gazdafolyamata egy csomó alkalmazásnak: Nem csak a WU tud ilyet produkálni, hanem bármely rendszerszolgáltatás. Jobbegér és ugrás szolgáltatásokra, ott látni fogod, mi minden fut benne.
(#) Tylla1 hozzászólása Okt 5, 2015 /

Nálam is le van tiltva a windows update, viszont hetente 2x-3x manuálisan elindítom és teszem amit mutat. Így minden frissítésem megvan és nem is teker a háttérben váratlanul.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Okt 5, 2015 /

Helló!
Adott egy Radeon kártya (régebbi típusú de nem tudom a típusát) és úgy kaptam, hogy a hátulján van egy processzor szerűség, amiről lejött a hűtőborda, és marhára melegszik. (A másik oldalon van a GPU és annak a hűtése.)
A procin a fehér ,,izé,, az valami szivacs szerűség az a kérdésem, hogy a kiszemelt bordát hogyan rögzítsem fel?
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 5, 2015 /

Esetleg pillanatragasztóval lehetne?
A kártya egy Radeon 1600 series
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
(#) sastas01 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 5, 2015 / 1

Szia!

Ez valamiféle chipsetnek vagy hardveres gyorsítónak tűnik, nem mintha a rendeltetése kérdéses lenne .

A pillanatragasztót felejtsd el. A két csavarnak ami a hűtőbordán átmegy van helye, tudod rögzíteni? Ha igen, akkor hűtőpaszta és felcsavarozod a helyére. Előtte alaposan meg kell tisztítani a bordát.
(#) szucsistvan123 válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 5, 2015 /

Sajnos nem passzol a csavarokra a borda!
Nagy baja lesz, ha nem lesz rajta hűtés? (Elég rendesen melegszik.)
(Az se biztos, hogy eredetileg volt hűtése... ahogy elnézem a többi ilyen kártyát)
Köszi a választ!

url.jpg

(#) sastas01 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 5, 2015 / 1

Nem szokott rajtuk lenni. Mármint a hátulján. Meg is lepődtem Az egész VGA "nagyon melegszik" főleg használat közben.
(#) simley hozzászólása Okt 5, 2015 /

Sziasztok, az adroidos telefonról le törölt képeket mivel lehet vissza hozni?
(#) didyman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 5, 2015 / 3

Úgy hívják, hogy Rialto híd. Ez biztosít visszamenőleg kompatibilitást az AGP csatoló és a PCI-E VGA között. A körülötte lévő gap pad a hűtése, nem lesz baja-a GPU döglik előbb..
Következő: »»   570 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem