Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   569 / 1152
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Probléma megoldva.
(#) golem hozzászólása Szept 28, 2015 /

Sziasztok!
Hogyan tudhatom meg hogy van e a laptoba blutooth?
Mert elméletileg van benne.
Asus x553m
(#) eSDi válasza golem hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Üdv!

ASUS X553M elvileg nincs is, csak X553MA.
Eszközkezelőben keresném elsőként. Gondolom ezt már előtelepített Win-el árulták, így WiFi ikonra kattintva (Win8.1), vagy a műveletközpont ikonjára kattintva (Win10) tudod bekapcsolni. Ha te telepítetted a Win-t, akkor próbáld meg feltelepíteni a BT driverét. Ebben szerintem kell lennie BT-nek.
(#) golem válasza eSDi hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Elvileg van benne mert inaktiv
(#) steelbird válasza golem hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Idézet:
„@eSDI:
Eszközkezelőben keresném elsőként....”
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2015

Inaktív a repülő mód kapcsolója, mert ki van kapcsolva a BT. Kapcsold be. Gépház->Eszközök->Bluetooth, vagy ahogy fentebb írtam.
(#) golem válasza steelbird hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Eszköz kezelőben ennyi van

Még mindig nem derült ki, hogy előtelepített Windows, vagy te telepítetted. Az sem, hogy a gépházban az eszközöknél van e Bluetooth opció, vagy sem. És az sem, hogy mi történik, ha feltelepíted a BT driverét. Azt látjuk, hogy az eszközkezelőben nincs, de ez még nem jelenti azt hogy tényleg nincs. (Sajnos a WiFi kártyán van rajta és van belőle BT-s és a nélküli változat is)
Esetleg nincs billentyű kombináció, vagy dedikált gomb/kapcsoló a BT hardveres ki-be kapcsolására?
(#) golem válasza eSDi hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Én tetem fel Windows 10 et fel van téve a driver.
Sajnos a wifinek sincs billentyű kombinációja

Ebben az esetben nincs más megoldás szerintem, lecsavarod az alján a fedlapot és a WiFi kártya pontos típusára rákeresni a neten. Abból kiderül van e benne, vagy nincs.
(#) belfi2 hozzászólása Szept 28, 2015 /

Sziasztok!
A lányom gépe véletlenszerűen , a következő hibaüzenettel le áll. Stop 0x0000000a
A rendszer WIN 7.Keresem a megoldást.
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Szia!
A számsor után milyen szöveg van kiírva?
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Csak ezt jegyezte meg . Innen viszont bármi lehet.Azt hittem van közvetlen azonosítás, de utána nézve sok minden lehet. Majd holnap kap egy teljes diagnosztikát.
(#) ATOMIC hozzászólása Szept 28, 2015 /

Sziasztok!!!
Van egy HP Compaq 6715b típusú laptopom, jelenleg egy (AMD Sempron 3600+ 2.0-GHz) processzor van benne.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a processzort ki lehet e cserélin e egy AMD Turion TL-64 2.2-GHz???
A gép kapható volt az előbb említett processzorral is.
(#) Szabi1 válasza ATOMIC hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Szia!
Bővebben: Link itt megkapod az információt, ha helyesen beütöd a géped adatait !
(#) belfi2 hozzászólása Szept 29, 2015 /

Hali!

A napokban az élmény index frissítését kérte a gépem . amit kézzel elindítottam, de már a 3D felmérésnél kifagyott. A HDD megint nem ment. A hibanaplóban viszont találtam egy SCSI meghajtó hibára utaló bejegyzést. Csakhogy nekem olyanom nincs , legalább is azt hittem.A SATA 3 megható a biosban SCSI meghajtóként van megnevezve . (AHCI bekapcsolva)A lap csak SATA 2-es. Okozhatja e ez EZT a problémát?
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Üdv!

Nem okozhat. Régebben volt ilyen a régebbi SATA I-es vezérlőknél, hogy a SATA II-es HDD-t limitálni kellett SATA I-re egy jumper segítségével a megfelelő működéshez (én nem találkoztam ilyennel sem). Én driver problémára tippelek, bár Intelnél nem jellemző. Ha nincs szerencséd, akkor kifogtál egy néha kicsit hibás lapot (ez a legrosszabb, mikor random jön elő a hiba).

Szerezz egy SATA vezérlő kártyát, ha azzal is csinálja, akkor más lesz a gubanc.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Ok majd megpróbálom .
(#) zolika60 hozzászólása Szept 30, 2015 /

Sziasztok. Valaki le tudná nekem magyar nyelven írni, hogy mit jelent a 00x0000022 hiba? Csak külföldi találatok vannak rá és azokat nem értem.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Itt azt írják, jogosultsági probléma. Adott program nem fér hozzá valamely rendszerfájlhoz/összetevőhöz, ami viszont kellene a működéséhez. Megeshet, ha az adott programot másolták innen-oda, szabályos telepítés helyett.
(#) sardi_hunor hozzászólása Okt 3, 2015 /

Sziasztok,

Van egy ASUS R510DP laptopom, amiben van egy AMD A10 APU, melyben egy Radeon HD 6850G rejtozik, illetve melle dedikaltak egy HD 6870M kartyat. Ezek elvileg mukodnek egyutt, es be is van kapcsolva a Dual Graphics opcio, de a dedikalt kartya egy bizonyos ido utan felezi az orajeleit ez kb 72 fok utan tortenik, es sajnos ilyenkor csokken az FPS szam, viszont nem segit ra a proci GPU-ja. Probaltam mar egy halom drivert de semmi valtozas, ugyn ez a gondom vele. Szerintetek mi lehet a baj? Csatoltam kepeket is. A hd8670 orajelei 975 rol 400 ugranak le 72 fok felett, viszont nem no meg a 8650 orajele. Ha kikapcsolom a dual graphicsot akkor is pont igy mukodik a dolog, pedig elviekben akkor csak az APU grafikus magja kellene mukodjion ha jol gondolom.
(#) Szabi1 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1

Szia nekem is fix ilyen laposom van, megpróbálom én is lefuttatni a tesztet. Amúgy én raktam alá egy hűtőpadot, mert szeret melegedni... Szerintem a melegedés miatt lassul be. A render test-et hogy inditottad el?
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2015
(#) didyman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1

Szerintem a ventilátorod egyáltalán nem megy.
(#) didyman válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1

Igen, de azon a hűtőpad aligha segít.
(#) sardi_hunor válasza didyman hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

De tokeletesen megy a venti, sot mar szet is szedtem, es portalanitottam, de semmi valtozas!
(#) didyman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1

Hőcső is rendben van? Hőkontaktusd a GPU és a fémlemez között?

Viszont, nem vettem le a hutost a csipekrol, mert meg garanciaba van 2 honapig. Ha kimegy a garibol akkor ujrapasztazom, hatha az segit, de addig, probalkoznek ezzel azzal, hatha szoftveres a gond!
(#) sardi_hunor válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Csatoltam egy kepet, ha arra kattintasz elinditja a render tesztet.

Névtelen.jpg

Szetszedve is jarattam terhelve, es meleg a hocso mindenutt, tehat, elviekben atadja a hot a csip a lemeznek, de lehet, hogy szaraz a paszta, vagy nem teljesen erintkezik a lemezzel a csip. 1.5 eves a vas, tehat lehetseges, hogy szaraz a paszta, de emlekszem, hogy ezt a problemat mar vasarlas utani honapokban eszrevettem, de akkor nem jatsztam rajta igy nem zavart, de most jatszanek rajta es kb 5 percnyi game utan felezi az orajeleket a dedikalt kartya, de ellenben nem noveli a prociban levo gpu orajeleit, ez a furcsa nekem. Azon kivul az sem normalis szerintem, hogy par percnyi jatek vagy terheles utan 73 fokon legyen a dedikalt gpu.
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 3, 2015 / 1

Üdv!

Másfél éves gépnél a paszta még biztosan nincs kiszáradva, tehát az nem lehet gond. A 73°C sem probléma egy notebooknál, így nem értem miért fogja vissza. Én úgy vettem ki az AMD írásaiból, hogy ebben a beállításban mindig segít az APU a GPU-nak és ez nem órajel alapon működik, így az sem lehet gond. Tehát marad a hőmérséklet probléma, amit az AMD így próbál kiküszöbölni. A legnagyobb probléma szerintem, hogy nagy fogyasztású és nagy hőtermelésű AMD proci és GPU van belegyömöszölve a notiba, amiben ramaty a szellőzés. Én már megjártam (és mások is) ilyen konfigurációval, hamar meghalnak. Sajnos teljesítményben sem hozta azt amit elvártam volna, így részemről soha többet és másoknak sem ajánlom.
Következő: »»   569 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem