Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   610 / 1159
(#) golem válasza steelbird hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

tiszta telepitést csináltam
(#) steelbird válasza golem hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Lehet, hogy hibás a telepítőd. Töltsd le ismét, hasonlítsd össze a két telepítőt, aztán kiderül...
(#) gyeneratus94 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Kerestem már , de nem találtam a pineket az elem örül. Esetleg valami más módja van?? Külön külön már kipróbáltam a dolgokat de semmi. Viszont a takarítás nem rossz ötlet
(#) Gabó válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Vedd ki az elemet 1-2percre. A kártya csatlakozó lábait meg foglalatát se árt átpucolni.
(#) Alkotó hozzászólása Márc 4, 2016 /

Nem találtam jobb témát, de ide is beleillik a kérdés. Nem meghibásodás béli hibáról van szó, hanem működési sajátosságról.
Az új gépem minden része jól működik, sőt a tápegység is elég intelligens ahhoz, hogy ne kelljen a gépet ki-be kapcsolgatni, mert beállítástól függően készenléti állapotba tud kerülni (minimális fogyasztás mellett). Gondolom másnál is ugyan ez van, tehát a felvetés sokakat érinthet.
A géphez csatlakozó hangrendszer, szintén bekapcsolt általában (pedig ez nem kerül készenlétbe, mindig éles). Ameddig a gép működik, nincs semmilyen probléma, néma a hangrész. De ha nem piszkálom, akkor valamennyi idő után leáll a monitor, majd a porcesszor és ez után valamennyivel a táp is. Ez az utolsó okozza a gondot, mert ilyenkor az addig néma hangrendszer jól hallhatóan zúgni kezd, olyan minhta kézzel érinteném a kihúzott JACK dugót. Mintha a feszültség alatt lévő hangkártya képes lenne a kimenetét alacsony impedancián tartani, de tápfesz hiányában ez megszűnik.
Van erre megoldás?
(#) gyeneratus94 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Heló! Lehet hülyeség , de nem lehet, hogy olyankor az a bizonyos földhurok lép életbe?
(#) Alkotó válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

A hangrendszerem földfüggetlen a hálózati oldal felől. Nincs semmilyen kapcsolatban a védőfölddel. A gép GND pontját kizárólag a JACK dugón keresztül látja. Valószínűtlen a felvetésed.
(#) kadarist válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Szia!
Hangfrekvenciásan nem mindig működik a földfüggetlenség, mert a hálózati trafó kapacitívan csatolást biztosít a hálózat felé.
(#) Alkotó válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Ezt sajnos nem értem. Hogyan lesz ebből megoldás?
Attól, hogy a hangrendszer trafójának primer oldala kapacitív módon (esetleg) csatol valahová, miért kellene bárminek zúgnia? és miért csak ha már a táp is kikapcsolt?

Én megoldást keresek, amivel nem kellene figyelnem arra is, hogy a hangrendszert kapcsolgassam. Pl. nekem egészen jó lenne, ha a hangkártya rövidre zárná a kimenetét, ha nincs tápfeszültsége.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
(#) kadarist válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Fogsz egy relét és ha elmegy az USB 5V-ja, akkor az zárja rövidre a Jack-kimenetet. Kérdés az, hogy annyira leáll-e a gép, hogy lekapcsolja az USB tápját.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
(#) Buvarruha válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Pontosan az történik, hogy kikapcsoláskor lebeg a kimenet, a bemenetre kell tenni néhány K ellenállást.
(#) gerleimarci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Én ha már relét raknék, akkor a hangrendszer hálózati betápját kapcsolnám.
(#) Alkotó válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

A jelenség szerintem is ez, de a javaslatod nem működik. A műhelyben lévő géphez kapcsolt erősítő 10 kR-os potival indul, és az is vígan zúg ha lekapcsolom alóla a PC-t. Pontosan olyan a hangja, mintha kézzel érinteném a bemeneti csatlakozóját. Ebből arra következtetek, nem csak "fellebeg" a PC kimenete, hanem valami "meg is érinti azt". Esetleg ez az "érintés" mindig ott van, csak a hangkártya képes elnyomni, aztán mikor feszültség nélkül marad, elszabadul a hatás.
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Az "érintés" nyilván ott van, mivel a kábelt nem húzod ki belőle. "Megérinteni" pedig maga a hangkártya érinti. Mivel a kábel egyik vége van csak lezárva az erősítőnél, a másik végén a meleg ér pedig kapcsolatban van a hangkártyával, gyakorlatilag antennaként működik, és minden zavart ami ott van összeszed, galvanikusan is meg kapacitívan is.
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Magam is így gondolom. De mit kezdjek vele? Csak engem zavar ez a jelenség? És miért csak a PC ilyen (más forrás, rádió, magnó, CD lejátszó vagy mobil eszközöknél nem tapasztaltam hasonlót)?
Egy USB csatlakozóból vegyek tápot és azzal vezéreljem vagy a kimenetének rövidrezárását, vagy magát a hozzá kapcsolt erősítőt kapcsolgassam vele?
(#) gerleimarci válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Igen, vagy akár egy molex csatiból is vehetsz 12V-ot, ha olyan reléd van.

De manapság már van olyan hosszabbító, ami érzékeli, ha a gép be van kapcsolva, és csak akkor kapcsolja be a többi dolgot.
(#) gyeneratus94 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Sajnos ez sem segített. Viszont azt figyeltem meg , hogy ha lehúzom az egyik tápkábelt ( a zöld csatlakozó mellett ami van) akkor a sípolás abba marad és a gép nem kapcsol ki. Minden megy viszont kép nincs. Az van odaírva, hogy 12V-os a csatlakozó. Kimértem és oda a tápból 12,3 volt megy. Nem tudom ez baj lehet-e, de egy másik tápnál is mértem ott kereken 12 volt van.

g.jpg

(#) eyess válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Pont leírtad az elején , azt , hogy mi a hiba , és rá a megoldást is .
(#) Jokerx84 hozzászólása Márc 5, 2016 /

Üdv!

A következő dologban kérnék segítséget!

Adott egy hp 650 noti, bekapcsolás után addig nincs kép, csak a kijelző világít amíg be nem tölt a rendszer! Nem látszik se a boot logo se a bios.
Kijelző kizárva , mert ugyanezt csinálja külső monitoron vga és hdmi kimeneten is!
Vga is kizárva, mivel csak i3 prociba integrált vga van benne és az is volt cserélve!

Ötletek?
(#) Massawa válasza Jokerx84 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Milyen képnek kéne ott lennie? Milyen a Windows verzio. Az ujakon már nincs kép - nálam sem, csak ha megnyomom valamelyik F gombot.
(#) Kera_Will válasza Jokerx84 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

BIOSban esetleg lehetne belenézni , olyasmiket keresve pl.:
- logo enabled / disabled
- System messages enabled / disabled
.... stb.
Ekkor lehet hogy valamit megjelenít és nem unatkozol addig se amíg betölt az oprendszer.
(#) Jokerx84 hozzászólása Márc 5, 2016 /

Nem látszik sem a bios sem a boot logo sőt, még telepíteni sem tudok mert nem látszik semmi, mintha alacsony felbontáson nem adna képet.
(#) Norberto válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Kiegészíteném azzal eyess kolléga válaszát, hogy ha lehetséges, én a magam részéről kimenetet nemigen zárnék rövidre. Bármi történhet véletlenül, ami miatt ha ez egyszer vagy többször előfordul észrevétlenül, akkor maradandóan károsodhat az eszköz, aminek a kimenete kapcsolva lett. A kimenetek esetleges rövidzárvédettségét sem tartom megbízhatónak, hiába van az adatlapokon feltüntetve...
(#) kadarist válasza Norberto hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Zárja rövidre 10 ohm-al és akkor nem károsodik.
(#) Sogron válasza gyeneratus94 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Üdv! Az 1 hosszú 2 rövid sípolás videókari hiba, ill nem látja valamiért, ami lehet alaplap/az említett videókari hibája, valamint csak szimplán érintkezési hiba is. Ha a képen látható csatlakozót lehúzod, akkor nem kap a proci áramot, és ezért nem sípol.
(#) gyeneratus94 válasza Sogron hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Üdv! Köszönöm a választ! A kártya jó mert működő gépből vettem ki. A videokártya foglalatot már kipucoltam. Kizárásos alapon akkor alaplap??
(#) pont hozzászólása Márc 5, 2016 /

Sziasztok! A Win10 nem engedi feltelepíteni a utorrentet (parancsfile hiba a végén) Az Origo szoftverbázisról próbáltam. Tudna valaki jó linket, vagy valami ötlet.

e.jpg

(#) gerleimarci válasza pont hozzászólására (») Márc 5, 2016 / 1

(#) steelbird válasza pont hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Szia.
Próbáld úgy, hogy jobb klikk a letöltött telepítőre és "Futtatás rendszergazdaként".
(#) Melphi hozzászólása Márc 6, 2016 /

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, vettem egy GPS-t, igazából szépen működik de van egy kis bibi ami nagyin zavar, ahogy a képen is látható van 3 meghajtó, elsőn van a GPS rendszere, a második az nem tudom mi, és a harmadik a belső memória amire lehet pakolni a file-okat, akkor innen kezdődik probléma
egyik meghajtó tulajdonságait sem lehet megnézni, tárhely mindegyiknél 0000000, a másik gond ami őrjítő, hogy amit felteszek rá adatot azt többé nem engedi letörölni, állítása szerint, nincs hozzá engedélyem. Azt még hozzá kell tennem hogy a gépkönyve szinkronizáló progi ként az USB Activesynce progit kéri, ami természetesen fel lelhető de már nem kompatibilis, az XP utáni rendszerekkel, hanem helyette van a Windows mobile központ, amire csatlakozik is a GPS-em, csak félek nem rendesen látja a meghajtókat. Teszek fel pár képet hogy lássátok miről van szó.
Ez ügyben bevittem szervizbe is ahol azt mondták a készüléken több napos tesztelés után sem találtak hibát, vagyis szerintük tökéletesen üzemel.
Következő: »»   610 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem