Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a válaszodat!
DOS alól hogyan lehet elindítani a telepítőt? És miért nem a C-ről kell indítani? Ha a smartdrv-t nem indítom el, akkor attól még müködhet a telepítés?
Amit írtál ploppal is működik, ha van USBs floppyd.
Azért nem C-ről, mert C-re telepíted. Ugyanígy floppyról (Windows 98 boot disk) DOS alatt elindítod a winnt.exe -t. SmartDrive nélkül is megy, de sokkal lassabb. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Tényleg... A C-t lekell formázni.
Akkor létrekell hozzak egy második particiót és arra kell átmásoljam? Vagy a D az az adathordozó?
Hálózati telepítésnél csak a kliensnek kötelező ethernet kábel (kivéve ha a kliens tud iPXE-t) serva-nál ha proxyDHCP-t használsz nem kell a szerver is ethernet kábellel csatlakozzon. Ha a kliens-szervert akarod direktbe kötni, akkor kell egy crosslink kábel, és kell DHCP-t csinálni a szerveren. Én jobban ajánlom a proxyDHCP-t mert szerintem egyszerűbb, csak egy router kell, meg egy sima patch ethernet kábel
A HDD-t áttettem az asztaligépbe, hogy nézzek szét rajta, hogy a Windows fájlaival mi a helyzet.
Windows 7-el szerettem volna megnézni, de a Win7 logojánál induláskor lefagy és folyamatosan ég a HDD ledje. Megprobáltam Ubuntun, azzal elindul, de ha megakarom nyitani, akkor elkezd hangosan nyikorogni. ------> HDD HIBA! Ma megrendeltem bele az újat, pénteken remélem megérkezik. Amikor megérkezik még írok.
Még nem jött meg a HDD, de megprobáltam a bootolásokat:
Floppyról a Plop Boot Managert betölti, amikor kiválasztom azt, hogy Boot from USB egy fehér vonal elkezd villogni, és nem történik semmi. Igy maradt a hálózati bootolás. Serva-val probáltam meg ez szerint, eljüttam az 5-ös lépésig, de még csak véletlenül sincsen a gépemen olyan, hogy Share With. (lásd a csatolt képet). Az interneten kerestem, de nem kaptam magyarázatot arra, hogy miért nincs ott a Share With. Valaki tudja, hogy miért nincs ott a Share With lehetőség?
Szia! Tessék, Bővebben: Link. Legyen mindenki egy WORKGROUP néven, xphez válaszd a "40 vagy 56 bites titkosítást"
Megjött a merevlemez és volt rajta Windows 7.
Letörültem róla minden személyes adatot, még drivert se kellett rajta telepítsek. Majd egy nyugodtabb napon megprobálom a hálózati bootolást is. Köszönöm szépen mindenki segítségét! További szép napot mindenkinek!
Új vinyón rajta volt egy Win 7? Akkor az már nem új.
Lenne egy kérdésem (nem egészen ide illő, de nem látok más fórumot): Telepített valaki Win10-et az Oracle VM VirtualBox-ra (v5.1.2)? A host Win7 Prof. Nekem nem megy, telepítéskor azonnal "kritikus hiba" ablakot ad. Ugyanezen a VirtualBox-on más Op rendszer (XP, Win7, Linux) simán települt, és jól működik. A telepítő eredeti MS Win10.
Az Oracle fórumra küldtem hibajegyet (Ticket #15740), de nincs válasz. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
A vinyó csak nekem új, akitől vettem, annak használt volt. Érted...
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
Sziasztok!
Ez az eseménynapló bejegyzés mond valakinek valamit? Napló neve: System Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-PnP Dátum: 2016.08.13. 3:05:55 Eseményazonosító:219 Feladatkategória212) Szint: Figyelmeztetés Kulcsszavak: Felhasználó: SYSTEM Számítógép: Számítógép Leírás: The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\WPDBUSENUM\{181e2afb-60f1-11e6-9716-806e6f6e6963}#0000000500100000. Esemény XML: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-PnP" Guid="{9C205A39-1250-487D-ABD7-E831C6290539}" /> <EventID>219</EventID> <Version>0</Version> <Level>3</Level> <Task>212</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8000000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2016-08-13T01:05:55.182825800Z" /> <EventRecordID>157</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="4" ThreadID="168" /> <Channel>System</Channel> <Computer>Számítógép</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> <EventData> <Data Name="DriverNameLength">70</Data> <Data Name="DriverName">SWD\WPDBUSENUM\{181e2afb-60f1-11e6-9716-806e6f6e6963}#0000000500100000</Data> <Data Name="Status">3221226341</Data> <Data Name="FailureNameLength">14</Data> <Data Name="FailureName">\Driver\WudfRd</Data> <Data Name="Version">0</Data> </EventData> </Event> A monitor kifagy ,néha a hang is , semmire nem reagál csak a reset gombra.
99%, hogy driver hiba.
Probáld meg a videókártya drivereit frissíteni.
Szia!Sajnos nem driver hanem maga a videó kártya.
Szia!
Egy GF 7300 GT (GDR3 )van a gépben ami eddig jól tette a dolgát. Különböző stressz programokkal nézve más más az eredmény . Először felugrott a hőfok 85 fokra , kifagyott. Gondoltam itt a baj. Újra pasztáztam. ventit cseréltem. Most "csak" 76 fokra ment fel , kifagyott. Hűtő csere , megint csak 76 fok de ment jó 10'-ig, aztán kapott egy másik stressz tesztet , kifagyott. Video memória jó . Érdekes módon ha normál tehát nem játékra használom akkor minden rendben.Kondizva már volt a kártya. Most egy ,még rosszabb GF 6500 van benne amíg nem lesz megoldás.
Megdöglött a lapka, nem tudsz vele mit csinálni. Esetleg BGA gondja van, de ilyen kártyával nem érdemes már foglalkozni.
Üdv !
Tizenéves (ASUS abn-e lap, Athlon 3200+ proc, 3 GB Ram) telepítettem Win8-at. A szokásos frissítések telepítése- ne kapcsold ki móka ( kb 10-15 nap - indítás) után úgy használhatónak tűnik a rendszer .... Pár napja elkezdte, hogy hidegindításkor (hálózat-be, power gomb megnyom) eljut a win logó megjelenítéséig, majd leáll ... újabb power gomb nyomására új boot és elindul szépen a rendszer ... Merre keressem a hibát ? Természetesen win készít egy hibajelentést (amit el is küld szépen anyucinak ) de azt nem tudom értelmezni .
Köszi a tippet.
Tápgondot megerősítheti-e, hogy az előbb a főkapcsoló és a power gomb megnyomása közt vártam kb. 2 percet és simán indult a szekér ? Az előző leállításkor a win kilépése után nem állította le a gépet - elköszön, kilép, tv kikapcsol - majd winyó és ventilátorok tovább pörögnek - lemezművelet nem hallatszott (elég hangos a merevlemezem) így áramtalanítottam - ez lehet a táp valamilyen gondja ?
Lehet. De simán lehet kiszáradt felpúposodott kondi is az alaplapon, meg a tápban.
Sziasztok
Azon a két részen hogy tudom kijavítani a hibákat? (Upc connect box) Lehet hogy az nem tetszik neki hogy "hozzá van dugva" egy tplink router ami csak 300mbps-os? A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
Itt a napló:
(Egyébként működik rendesen csak el akarom érni hogy ne írjon ki hibát a tesztnél)
Sziasztok
Tudom nem idevaló téma de gyorsan kéne a válasz Az valóságos feltevés lehet hogy egy nyomtatóban (hp officejet pro 8500a) a patron (hp940 vagy 940xl) ha utántöltött/utángyártott akkor nem fog megfelelően működni vele mert más a sűrűsége ennek a tintának mint az eredetinek és "eldugítja" a nyomtatófejet? Eredetivel meg jó lenne(?)
El nem dugítja, de nem lesz százas a nyomtatás az biztos.
Akkor az eredeti patron a jó ugye?
Okozhatja az utántöltött azt hogy nem- vagy csak pl fehér helyett kéket nyomtat?
Okozhatja, de, ha sokat ált a nyomtató, akkor alapban is beszárad a fej, ezért jobb az olyan megoldás, amikor a fej is a patronon van, mégha drágább is.
Sziasztok!
Valószínűleg reménytelen eset, de azért rákérdezek: van egy HP 6715b noti, aminek az egyik billentyűjét az unokaöcsi leműtötte. Szerencsénkre az egyik kis műanyag kapaszkodó le is tört, így nem pattan vissza. A kérdésem csak annyi, hogy pillanatragasztóval esetleg valahogy visszatudom még ügyeskedni? Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |