Fórum témák
» Több friss téma |
Most probáltuk egy másik laptoppal is két éves. Ezeket irja ki.
Akkor lehet, hogy épp fordítva van és olyen öreg titkosítást használ, amit ezek már nem tudnak, vagy nem akarnak, mert nem biztonságos (TKIP).
Tplink 1043nd melóban csinál ilyet. Amit beírtam azzal a mobilok mennek, a gyári pinnel meg a laptopok. Majd egy upgrade lehet megjavítja.
Mindkettőtől kérdezem, hogy van ékezet a jelszóban? WPA2/PSK és AES-re kell álítani a titkosítást, akkor tuti mindennek mennie kell és kerüljük az ékezetet.
Nincs ékezet a jelszóban. A routerhez nincs hozzáférhetőségünk.(csak a jelszót tudjuk).
Töröld ki a hálózatot a WiFi hálózatok közül, majd csatlakozz újra.
(Control Panel - Network and Internet - Manage Wireless Networks)
Ez meg lett csinálva,( tegnap este ezzel kezdtem),majd annyi lett hogy a piros x eltünt megjött a wifi ikon majd csatlakozásnál "adatok beolvasása" megjelenik a kocka ahova beírjuk a jelszót , kapcsolódás a kiszolgálóhoz majd megint feldobja a fent belinkelt első képet.
![]()
Ha nincs hozzáférésed LAN-on keresztül akkor sehogy sajnos.
Lehetséges, hogy nincs lekódolva a router konfigurációs lapja. Akkor át tudnád állítani a titkosítást vagy hogy milyen szabványt használjon. Keresd meg a router IP címét ezzel (általában 192.168.1.1 szokott lenni), írd be a böngészőbe és meglátod a router beállításait. Felhasználónvnek és jelszónak próbáld meg: admin password vagy admin admin. A wireless lapon szoktak lenni a wifi beállításai.
Ha egy alaplapot ki szeretnél próbálni először mindig a támogatott processzort és memóriát érdemes megnézni a gyártó oldalán. Ha el is indul, utána is számos buktató lehet, rejtett hibák.
Ha esetleg minden rendben egy ilyen lapba Core 2 Duo E8xxx-nél nem tennék kisebbet. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2016
Köszönöm a válaszokat! Közben eljöttünk. Mostmár tárgytalan. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Üdvözletem!
Szereztem agy Asus M2NVM-HDMI alaplapot, teljesen új rajta a win7, most telepítettem , és kikapcsolás után olyan 10 másodperc múlva újraindul a gép. Az energia beállításoknál a kikapcsolás gomb alapértelmezetten a kikapcsolás műveletre van állítva. A ház teljesen új, most vettem ki a dobozából, a front panelon sincs elkötve semmi. Teljesen tanácstalan vagyok. Minden segítséget előre is köszönök.
Igen igazad van, csak egy másik 775-ös lapból vettem ki a procit , azt hittem hogy kompatibilis a lappal, de mégsem. De nem jó a lap.
Más szóval, ha nem Win alól kapcsolod ki.
Kezd egy CMOS resettel, (alaplapi jumper áttevés) elemet is mérd meg. BIOS-ban Power Managementben (APM Configuration) legyenek kikapcsolva a PCI és LAN bekapcsolási lehetőségek, és az áramszünet utáni bekapcsolás is. (Restore on AC/Power Loss vagy hasonló) A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2016
húzd le az összes alaplapi csatlakozót és úgy nézzed meg mit csinál.
Alaplapi elem kivétele után Reset, vagy még akkor, ha benne van az elem?Alaplapi könyv úgy írja, hogy elem kivétele után kell resetelni, de youtube videón meg úgy csinálják, hogy az elem bent van a lapban és úgy reset. Akkor most melyik a helyes lépés? Kipróbálom elő lépésben egy másik táppal, majd egy másik házzal.
A háznak semmi köze nincs az újrainduláshoz (maximum ha beragad a bekapcsoló gomb, de akkor magától kikapcsolna kb 10 másodperc után)..
Ha az elemet kiveszed, és le van kapcsolva a táp is, akkor mivel semmilyen áramot nem kap a lap, nem történik elviekben semmi. Csak simán kapcsold ki a gépet, tedd át a jumpert, tedd vissza aztán indítsd. Ha elveszed a tápot, és vissza dugod, akkor is magától indul?
Arra gondoltam, hogy a kapcsoló környékén lehet valami probléma. De sem a táp, sem pedig a ház nem ludas az újraidulásban. Annyit csináltam , hogy Biosban átkapcsoltam az egér energia ellátását, és most rendese ki kapcsol a gép.Hogy mi köze van az egérnek az újrainduláshoz, nem tudom. Eddig úgy tűnik rendben van a dolog. Remélem ez volt a probléma.
Én úgy tudom, hogy egér/billentyűzet, vagy bármi más csak alvó állapotból keltheti fel a gépet, de végülis mindegy, ha működik, akkor.
![]()
Ha PS/2-es az egér vagy billentyűzet, akkor kikapcsolt gépet is tudja indítani.
Azt kérdezném, hogy a leg frissebb bios frissítésekben benne vannak a régebbi az előző frissítések is? Mert a frissítéseknél a kiadott verzióknál egy bizonyos konkrétumra térnek ki a frissítést illetően.
Ugyanazt fejlszetik tovább, vagy javítják benne a hibákat.
Sziasztok,
Kaptam egy Evolio smartpad S21 tipusú laptopot, amelynek az a baja, hogy induláskor a Windows XP betöltésekor kékhalállal újraindul. A laptopban nincsen CD/DVD olvasó, így USB-ről kell újratelepítenem a Windowsot. A gond az, hogy a laptop nem lássa a boot menüben az adathordózót. A biosban a Boot from USB enabled-re van állitva. Erről az adathordozóról már többször is újraraktam az asztali gépen a Windowsot. A kérdésem: Szerintetek miért nem lássa az adathordozót a laptop? Ha a laptopból kiveszem a merevlemezt, az asztali gépbe beteszem, akkor az asztaligépről feltudom tenni a Windowst úgy, hogy a laptopon müködjön? A választ előre is köszönöm!
Szia! Próbáld meg a rufus nevű programmal felrakni az ISO-t a stickre, partition scheme-nek add meg hogy MBR scheme for BIOS, ha kész van próbálj bootolni róla. Ha nem megy akkor próbálj meg mondjuk LAN-ról bootolni, pl serva-val. Ha kiveszed a merevlemezt fel tudod telepíteni, de XP-nél trükközni kell elég sokat hogy biztosan felismerjen minden hardware elemet, mert az xp telepítője először elemezi a hardware-t és aztán telepít, míg a vista és ennél újabb Windows operációs rendszerek telepítője ellentkezően működik. (Először felmásolja a rendszert a merevlemezre egy képfájlból, restart után bebootol és úgy indul el hogy keresi a hardware elemeket).
Hardver független XP telepítőlemezt így készíthetsz:Bővebben: Link. Feltelepíted egy másik számítógépről és sysprep-eled a rendszert. Kikapcsolás után áthelyezed a merevlemezt, elinditod, és ő 100% fel fog ismerni minden hardver elemet az alapszintű működéshez (további illesztőprogramokat lehet kell hogy telepíts, mint egy hagyományos telepítésnél) A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Azt is megpróbálhatod, hogy más gépbe áttéve a harddisket felmásolod rá az XP CD tartalmát.
A laptopban DOS alól elindítod a telepítőt. pl.: D:\winxp\i386\winnt.exe Ajánlott a smartdrv -t elindítani, hogy gyorsabb legyen.
Köszönöm a válaszod!
A tegnap Rufus 2.4-el írtam fel. Holnap megprobálom felírni egy másik adathordozóra. Ma kigondoltam a következő tervet, mert a biost nézegetve feltünt az, hogy tud floopyról bootolni: 1. Előveszem az USB-s floppy olvasót. 2. Az asztali géppel felírom rá a Plop Boot Managert. *** 3. Bedugom a laptop egyik USB portjába a Floopy olvasót, a másikba az adathordózót. 4. A laptopot elindítom, bootolok a floopyról. 5. A Plop Boot Managerben kiválasztóm az adathordozót és bootolok arról. 6. Feltelepítem a Windows XP-t. ***: Az alábbi képen a Plop Boot Manager img fájla látható. Ez egy 1,44 MB-os floppyra felfér-e? A hálózati telepítést lehet-e ugy csinálni, hogy az ethernet kábel egyik végét a laptopba, míg a másik végét az asztali gép hálózati kártyájába dugom, és az asztali gép Wifin csatlakozik a netre? A Raspberry Pi-n évek óta így netezek, mert a falból nem jön fel ethernet kábel. A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |