Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   800 / 1158
(#) vladcepes válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 14, 2018 /

Köszönöm!
(#) Tomi111 hozzászólása Nov 14, 2018 /

Sziasztok! Két PC között szeretnék gigabites kapcsolatot. Van egy kábelmodem (PR-Telekom) , utána egy router, ami csak 100Mb-es( TP-LINK). Most erre van rádugva mindkét PC. Van egy Telekomos routerem(modem), aminek a WAN portja rossz(villámos), de switch-ként működik. Ha a meglévő router után teszem és erre kötöm a két PC-t, akkor gigabites lesz a kapcsolat a két PC között vagy rossz ötlet?
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2018
(#) cupika97 válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Nem. A routeron megyen keresztül az adat. Esetleg úgy lehet megoldani hogy mindkét gépet bekötöd a switchbe, adsz mindket gepnek IP cimet. Úgy mennie kellene.
(#) Inhouse válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Ha egy 100Mbit-es eszközre dugod, már sosem lesz Gigabites. Ha a telekomos az és utána kötöd másikat, ami szintén, akkor ott minden port Gigabites lesz. A 100-ast meg használod máshoz, aminek nem kell akkora sebesség. A számítógépek hálókártyáinak is Gigabitesnek kell lenniük, valamint a kábelek bekötésének is, mind a 8 ér kell.
(#) Tomi111 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

A telekomos gigabites, de azt nem tudom egyből a modem után tenni, mert rossz a WAN portja. A Tp-link meg csak 100Mbites. Gondoltam nem lesz jó. A kábel jó lenne és mindkét PC is tudná a gigabitet. Na mindegy,egyelőre marad így. Köszi
(#) nagym6 hozzászólása Nov 15, 2018 /

Üdv. Freemail fiókom egy hete szemetekkel van tele, spamként törölve is naponta többször jönnek más címről. Gyakorlatilag használhatatlan a freemail így, a szeméttömeg betakar oldalakat. Van erre valami megoldás? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
(#) Doky586 válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Azért egy gigabites switch (link) beszerzése se nagy érvágás (4eFt) hogy ne kelljen egy félig rossz más tulajdonában levő eszközt használni. Mindkét gigabites eszközt ebbe dugni és egy kábellal rákötni a routerre.

Ha swicth-ként akarod használni, akkor ne a WAN, hanem egy szabad LAN portba dugd a bejövőt...DHCP off persze, és érdemes adni neki egy fix IP-t.
(#) Inhouse válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Érdekes, én meg azt vettem észre, hogy mostanában nincs spam a freemail-en, előtte mindig tele volt...
(#) Doky586 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Eszerint a neked küldött spam-ek is nagym6 fiókjában landolnak..
(#) Inhouse válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

(#) nagym6 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Visszaküldjem? Nem tudom hogyan kell.
(#) vladcepes válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Még annyi lenne a kérdésem hogy: nem tudom milyen fajta 4Gb-os Ram van a gépbe(itt a márkára gondolok) Oda akarok ezzel kilukadni hogyha most van benne pl:egy Kingston és nem Kingstont veszek mellé hanem Crucial vagy Hynix persze paraméterek egyforma attol még boldogulnak egymással?,vagy jó lenne ugyan olyannak lennie? Mert akkor előtte szétkapom a gépet.
(#) pittti válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Nem kell hozzá szétkapni. Az Aida, vagy az Everest pontosan megmondja mi van a gépedben. Viszont ha dual channelt akarsz, akkor igen, azonos gyártmányú, azonos márkájú, minden paraméterében azonos darabok kellenek. Nem véletlenül találták ki a gyári kit-et...

(a gyártó által párba válogatott, garantált minőségű modulok)

Inhouse és Doki586! Na én pont erre voltam kíváncsi, hogy ezt swicth-ként használva gigabites lesz-e a kapcsolat ( csak a két PC között a lényeg) , hisz előtte a router csak 100Mbites. Csak a LAN-t tudom használni, a WAN port hibás. Próbálgatni nem akartam, eléggé be van építve, sokat kellene pakolni. A felállás ez lenne: első egy PR-Telekomos kábelmodem, erre csatlakozik egy TP-LINK router, ami csak 100Mbites, erre jönne a Telekomos modem-router switch-ként, ami gigabites. Ezen lenne a két PC. Így lesz-e gigabites kapcsolat a két PC között, vagy így is a TP-LINKen keresztül megy csak 100Mbittel? Erre irányult az első kérdésem. Gigabites switch-et nem akarok venni, hisz arra jó a meglévő. A Gigabites router pedig kicsit drágább, ha így működne, azt sem vennék.

Mi ennek a félig rossz eszköznek a pontos típusa amit használni akarsz?

Letiltható benne a DHCP szerver és megváltoztatható az IP címe..?
Van rajta legalább 3db LAN port?
(#) Tomi111 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

SpeedPort w724v type ci
Ezeket adják ma is a Telekomnál. Rosszul írtam előbb, nem a WAN portja rossz, hisz nincs is. A DSL rossz. De mindegy is, azt nem tudnám használni, nekem csak a LAN kell. 4 db van rajta. Szerintem ugyanúgy állítható rajta minden, mint a többi routeren.

Már többen, többször leírtuk, a 100Mbites router után hiába kötsz Gibagitest, nem lesz az. Gigabit modemrouter->Gigabit másik (Speedport) egyik LAN! portjába->TP-Link, így jó lesz, ha működik a Speedport ezen része.

Oké, akkor nem kötöm be feleslegesen. Félreértettem az előző hozzászólásaitokat. Csak meg akartam spórolni egy gigabites routert. Köszi! Sziasztok!

Ha így kötöd be akkor
- Pc1 és Pc2 közt gigabites kapcsolaton keresztül másolgathatsz, de
- Pc1 és Pc2 együttes internet kapcsolati sebessége 100Mbps lehet csak.

A switch lehet a félig rossz eszköz is.

LAN2.png

(#) Tomi111 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /

Köszi! Ez megpróbálom hétvégén. A net nem lényeg, úgyis csak 30Megás, annak sok is a 100Mbites hálózat, meg egyik gépen nem netezünk. Régebben már próbáltam, de nem így állítottam biztos, mert nem volt jó. Köszi! Szia!
(#) Szasza9668 hozzászólása Nov 15, 2018 /

Sziasztok!

HP pavilon gép biosban 4x1 GB ramot lát, egyformák. Azonban a win7 64bit csak 3x1 GB lát.
Találkozott valaki ilyennel?

Üdv!
(#) FAZ1 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Egészen biztos, hogy 64bites az a Windows7?
Nekem pl. gépemben a 32bites Windows7-nél lát a BIOS-ban 3327MB-ot, miközben az alaplapban 2x2GB RAMM van. A 32bites rendszer az már eleve valamennyire korlátozza a RAMM-ok felhasználhatóságát, és simán bele kell ám számolni az összes RAMM értékbe még az alaplapi sajátot (512MB) is.
(#) Poli válasza Szasza9668 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Szia!
Nézd meg az msconfig- Rendszerindítás- Speciális beállítások fület.
(#) vladcepes válasza pittti hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Köszönöm! Az Aida-val néztem és nem írta ki a kártya típusát. Így kénytelen leszek szétkapni ha azonos gyártmányú azonos márkájú kell legyen.
(#) vargaf válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Az Alaplap-SPD-nél nekem kiírja.
(#) Szasza9668 válasza FAZ1 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Everest ultimate is csak 3072MB-lát.
(#) Placi84 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Nem válaszoltál a kérdésre...
Biztosan 64-bites a Windows?
(#) Szasza9668 válasza Placi84 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Tuti. Telepítéskor csak azt lehetet választani. Nem volt x86 verzió. Valamint eszközkezelőben is azt írja, a processzor is 64 bites.
(#) blasz válasza Szasza9668 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /

Szia a processzor hiába 64bites az oprendszer attól még lehet 32bit.És ha integrált videó kártya van benne azt az oprendszer levonja a meglévő fizikai ramból.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
Következő: »»   800 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem