Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm!
Sziasztok! Két PC között szeretnék gigabites kapcsolatot. Van egy kábelmodem (PR-Telekom) , utána egy router, ami csak 100Mb-es( TP-LINK). Most erre van rádugva mindkét PC. Van egy Telekomos routerem(modem), aminek a WAN portja rossz(villámos), de switch-ként működik. Ha a meglévő router után teszem és erre kötöm a két PC-t, akkor gigabites lesz a kapcsolat a két PC között vagy rossz ötlet?
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2018
Nem. A routeron megyen keresztül az adat. Esetleg úgy lehet megoldani hogy mindkét gépet bekötöd a switchbe, adsz mindket gepnek IP cimet. Úgy mennie kellene.
Ha egy 100Mbit-es eszközre dugod, már sosem lesz Gigabites. Ha a telekomos az és utána kötöd másikat, ami szintén, akkor ott minden port Gigabites lesz. A 100-ast meg használod máshoz, aminek nem kell akkora sebesség. A számítógépek hálókártyáinak is Gigabitesnek kell lenniük, valamint a kábelek bekötésének is, mind a 8 ér kell.
A telekomos gigabites, de azt nem tudom egyből a modem után tenni, mert rossz a WAN portja. A Tp-link meg csak 100Mbites. Gondoltam nem lesz jó. A kábel jó lenne és mindkét PC is tudná a gigabitet. Na mindegy,egyelőre marad így. Köszi
Üdv. Freemail fiókom egy hete szemetekkel van tele, spamként törölve is naponta többször jönnek más címről. Gyakorlatilag használhatatlan a freemail így, a szeméttömeg betakar oldalakat. Van erre valami megoldás? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
Azért egy gigabites switch (link) beszerzése se nagy érvágás (4eFt) hogy ne kelljen egy félig rossz más tulajdonában levő eszközt használni. Mindkét gigabites eszközt ebbe dugni és egy kábellal rákötni a routerre.
Ha swicth-ként akarod használni, akkor ne a WAN, hanem egy szabad LAN portba dugd a bejövőt...DHCP off persze, és érdemes adni neki egy fix IP-t.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
Érdekes, én meg azt vettem észre, hogy mostanában nincs spam a freemail-en, előtte mindig tele volt...
Eszerint a neked küldött spam-ek is nagym6 fiókjában landolnak..
![]()
Még annyi lenne a kérdésem hogy: nem tudom milyen fajta 4Gb-os Ram van a gépbe(itt a márkára gondolok) Oda akarok ezzel kilukadni hogyha most van benne pl:egy Kingston és nem Kingstont veszek mellé hanem Crucial vagy Hynix persze paraméterek egyforma attol még boldogulnak egymással?,vagy jó lenne ugyan olyannak lennie? Mert akkor előtte szétkapom a gépet.
Nem kell hozzá szétkapni. Az Aida, vagy az Everest pontosan megmondja mi van a gépedben. Viszont ha dual channelt akarsz, akkor igen, azonos gyártmányú, azonos márkájú, minden paraméterében azonos darabok kellenek. Nem véletlenül találták ki a gyári kit-et...
(a gyártó által párba válogatott, garantált minőségű modulok)
Inhouse és Doki586! Na én pont erre voltam kíváncsi, hogy ezt swicth-ként használva gigabites lesz-e a kapcsolat ( csak a két PC között a lényeg) , hisz előtte a router csak 100Mbites. Csak a LAN-t tudom használni, a WAN port hibás. Próbálgatni nem akartam, eléggé be van építve, sokat kellene pakolni. A felállás ez lenne: első egy PR-Telekomos kábelmodem, erre csatlakozik egy TP-LINK router, ami csak 100Mbites, erre jönne a Telekomos modem-router switch-ként, ami gigabites. Ezen lenne a két PC. Így lesz-e gigabites kapcsolat a két PC között, vagy így is a TP-LINKen keresztül megy csak 100Mbittel? Erre irányult az első kérdésem. Gigabites switch-et nem akarok venni, hisz arra jó a meglévő. A Gigabites router pedig kicsit drágább, ha így működne, azt sem vennék.
Mi ennek a félig rossz eszköznek a pontos típusa amit használni akarsz?
Letiltható benne a DHCP szerver és megváltoztatható az IP címe..? Van rajta legalább 3db LAN port? A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
SpeedPort w724v type ci
Ezeket adják ma is a Telekomnál. Rosszul írtam előbb, nem a WAN portja rossz, hisz nincs is. A DSL rossz. De mindegy is, azt nem tudnám használni, nekem csak a LAN kell. 4 db van rajta. Szerintem ugyanúgy állítható rajta minden, mint a többi routeren.
Már többen, többször leírtuk, a 100Mbites router után hiába kötsz Gibagitest, nem lesz az. Gigabit modemrouter->Gigabit másik (Speedport) egyik LAN! portjába->TP-Link, így jó lesz, ha működik a Speedport ezen része.
Oké, akkor nem kötöm be feleslegesen. Félreértettem az előző hozzászólásaitokat. Csak meg akartam spórolni egy gigabites routert. Köszi! Sziasztok!
Ha így kötöd be akkor
- Pc1 és Pc2 közt gigabites kapcsolaton keresztül másolgathatsz, de - Pc1 és Pc2 együttes internet kapcsolati sebessége 100Mbps lehet csak. A switch lehet a félig rossz eszköz is. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2018
Köszi! Ez megpróbálom hétvégén. A net nem lényeg, úgyis csak 30Megás, annak sok is a 100Mbites hálózat, meg egyik gépen nem netezünk. Régebben már próbáltam, de nem így állítottam biztos, mert nem volt jó. Köszi! Szia!
Sziasztok!
HP pavilon gép biosban 4x1 GB ramot lát, egyformák. Azonban a win7 64bit csak 3x1 GB lát. Találkozott valaki ilyennel? Üdv!
Egészen biztos, hogy 64bites az a Windows7?
Nekem pl. gépemben a 32bites Windows7-nél lát a BIOS-ban 3327MB-ot, miközben az alaplapban 2x2GB RAMM van. A 32bites rendszer az már eleve valamennyire korlátozza a RAMM-ok felhasználhatóságát, és simán bele kell ám számolni az összes RAMM értékbe még az alaplapi sajátot (512MB) is.
Szia!
Nézd meg az msconfig- Rendszerindítás- Speciális beállítások fület.
Köszönöm! Az Aida-val néztem és nem írta ki a kártya típusát.
![]()
Everest ultimate is csak 3072MB-lát.
Nem válaszoltál a kérdésre...
Biztosan 64-bites a Windows?
Tuti. Telepítéskor csak azt lehetet választani. Nem volt x86 verzió. Valamint eszközkezelőben is azt írja, a processzor is 64 bites.
Szia a processzor hiába 64bites az oprendszer attól még lehet 32bit.És ha integrált videó kártya van benne azt az oprendszer levonja a meglévő fizikai ramból.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |