Fórum témák
» Több friss téma |
Mutass egy ilyet, hátha okosabbak leszünk. Nálam se a teljeset látja, de mégis többet.
Bios az egészet látja, esetleg cpu-z ? A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
Érdekes, mert azt írja ki az operációs rendszerre, hogy 64bites, de mégis úgy kezeli a memóriát, mint a 32bites verzió. Holott bizony többet kellene lásson.
Persze vannak okosságok a windows-okhoz, amikor az ember pl. a cashe memóriát átírja a processzornál - meg ilyenek. Lehet, hogy a gépeden is át kellene nézni a RAMM kezelés módozatát. A Windows sajnos rendszerint szeret saját maga dönteni még olyankor is, ha a valós háttér-lehetőségek pl. teljesen mások!
Nálam a 32 bites csak 2.7GB-ot lát a 4-ből. De nemis én panaszkodok.
Nekem csak beforrasztott ramom van, spd fül totál üres és biosban se állítható semmi. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
Szerintem sehol sem kell a mumust keresni. Winowsban van nem lehet bibi. Az APU a Rendszermemóriából fogja le a grafikus memória számára a memóriát, amennyiben többre van igény akkor ezt az arányt válatoztatni is képes attól függően, hogy a memóraszervezés a programokhoz, vagy a rendszer gyorsítótárazásához van rendelve.
Akkor most vezesd le neki is hogy Intel 64 bites P4 miért foglal ennyivel többet az AMD-nél.. (0.39 vs 1 GB)
Következő infóra lenne szükségem:
- HP pavilon gép típusa (pl.: HP Pavilion d6-6169us) - aktuális BIOS fw verzója - CPU pontos típusára is szükségem lenne. Jó lenne tudni a CPU -val szemben, hogy valós 64 bites processzorral van dolgunk, vagy egy 32bitessel 64bites emulációval ezesetben nem fogja megcímezni maradék memóriát PAE kapcsolóval sem. Adott BIOS fw lehetséges memóriakezelési hazárddal küzdhet, attól, hogy kiírja a memória méretét az azt jelenti, hogy a RAM modulon található kis EEPROM -ból kiolvassa a memória bank konfigurációt (IO szervezés, órajelek, késleltetést stb, gyáró specifikus szrtingeket.) A géppel kapcsolatos típus megkönnyítané a támogatott memórimaodulok listájának lekérdezését, illetve feltételként megadja e a mikrokód frissítést a probléma elhárításához. Ha mindezeket kizártuk, akkor már csak egy dolog maradt: A CPU -ban integrált APU -számára lefoglal hw szinten a CPU memóriaterületet, így azt csak a kernel felöl fogod látni, userben semmit ( ergo ott van az 1GiB RAM pluszod) Ha van dedikált IGP dedikált memóriával, akkor BIOS -ban be kell állítani a dedikált IGP -t, hogy csak azt használja, de ez meg fölösleges, mert spekulatív módon ide- oda több memóriát tud felszabadítani a rendszer annak megfelelően, hogy a rendszer gyorsítótárhoz, vagy a programok futásához van rendelve a több memória. Nekem most a 8GiB -ból 7,78GiB -ot lát. Ez azért van mert, a i7 -es CPU -ban is van egy HD APU, aminek kapásból ennyi memóriát lefoglal, ez akkor is így marad, ha bekapcsol az Nvidia IGP a maga 2GiB dedikált VRAM -jával (optimális futáshoz ez kell). Viselkedése alapól olyan, hogy alap esetben az APU ketyeg, viszont ha szükség van a kraftra, vagy két megelenítős módba állok át, vagy esetleg mind a kettő opcióra igény van, akkor kevert / két GPU -s megjelenítést kezd el használ úgy, hogy nem veszek észre ebből semmit. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
APU függő, rendszer kiépítés függő. Tipikusan ilyenek hw limites gépek, ahol nincsen dedikált IGP, csak egy átlagos CPU -ban integrált APU. Nyilván, ha lenne, akkor nem csípne le ekkorát, viszont az előző hsz- emben leírt feltételek telejseülése esetén érvényes ez az okfejtés.
![]()
Remélem ez segít
A procid nem 'igazi' 64 bites.
E szerint (link) nem kizárt hogy a mostani kompatibilis módról át tudod kapcsolni 64bites módba ha a biosban van rá lehetőség.
Vagyis mégse ez a hiba. Az Intel Core i5 procinak is EM64T -je van, de nincs x86-64 je mégis jól kezel 8GB ot. Akkor marad az alaplap v bios.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2018
Egyiknek ez a neve, másiknak az. Az EM64T nem emuláltat jelent, hanem "Extended Memory 64 Technology"-t. Az a Prescott magos kazán volt az első 64bites asztali gépekbe szánt proci egyike. Beépített GPU még nincs benne, az az északihídban vagy külön integrálva foglalt helyet, ha volt. Az szedi le a rendszermemóriából a magánakvaló területet. Nekem volt ilyen, 64bites Win7-el az egész memóriát kezelte/látta. A jelenlegi gépem is hasonlón lefoglal valamennyit, mert alapesetben a CPU-ba épített GPU-t használja, viszont ha kell, begyújtja mellé a Quadro K2000-et. Régen ilyen nem volt, vagy az alaplapit használtad, vagy azt amit beleraktál.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne billentyűzet hibával kapcsolatban. Nem veszi folyamatosan egyes gombokat. De ezek a gombok időközönként át vándorolnak más gombokra. PL egyik percben N,U,M,O,Z utánna meg ezek L,A,C,P,W Mi okozhatja ezt?
Ebben az alaplapban nincsen vga integrálva.
Biosban meg sajnos nincs ilyen kapcsoló.ez van ezek szerint. Majd megbarátkozom vele. Köszönöm!
Nekem is van P4 Prescott-om, de valahogy más mint a kérdezőé.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2018
Ez lehet ám gyártó-függő (koreai, kínai, thaiföldi, fülöp-szigeteki, malajziai, vagy az eredeti amcsi Intel), és alapjaiban függhet a kialakított chiplapon a rétegvastagságtól. Nekem is volt Pentium4 3GHz-es P4 processzorom - kétféle!.
Az egyiket "itt" gyártották, a másikat meg "ott". Így az egyiknek pontosan fele méretű volt a másodlagos co-processzora /vagy cash memoriája/ (már mittudomén micsodája), így persze csak rácsodálkoztam egy jó nagyot, hisz a márka minden egyéb más adata egyezett. - kivéve ezt - (... SL6, illetve SL7) (a malajziainak 512kb volt, a fülöp-szigetekinek meg 1MB) az a bizonyos "valamije" Persze én az akkori gépemben inkább a jobbikat használgattam ... (1MB) Most anyósomnál hajtom (ha éppen ott vagyok ) egy DELL asztali gépben 4GB rAMM-mal.
Sziasztok!Segitségre lenne szükségem!Feltelepítettem egy programot, és azt a hibát írja indításnál, hogy api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll hiányzik a számítógépről!Mit jelent ez? ahonnan letöltöttem, ott mindenki azt írja, hogy tökéletesen működik
Ez egy plussz "összetevő" a windowshoz.
Most telórol írok, így nehéz keresgélni meg linket másolni, de bemásolod a hiányzó fájlnevet a Google-be ott kismillió tippet ad ki hogy honnan töltsd le, és hogy utána azt a letöltött fájlt hova kell bemásolni! Utána egy ujraindítás és rendben is lesz minden, Ilyenbe bele szoktam futni énis de ne ijedj majd meg ha hiányol még valamit, azt ugyanúgy szedd le.... A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
Sziasztok
Van egy hálózatos jellegű gondom. Win7 64 es PC usb stickel kapcsolódik a netre (nem tudok oda vinni utp-t) Ugyanitt egy router kapcsolódik rá arra pedig nyomtató ami hálózati szkenner is. Jelen pillanatba csak vagy az egyik (vagy net van a gépen) vagy letiltom a wifit és látom a hálózatos nyomtatót. Hogy tudnám, hogy a kettő egyszerre legyen? Próbálkoztam internet megosztással a pc-nm a routert átállítottam fix ip-re, hogy azonos alhálózatba kerüljön, bepróbálkoztam mindennel, de nincs eredmény. Szerintetek mi lehet a gond? üdv
A gond, hogy a mobilstick utálja, ha másmilyen net is van a gépben. Amint bedugod az UTP-t, rögtön elmegy a net, holott látszólag kapcsolódva van. Ezt eddig kb. 8-10 féle mobilstick-kel játszottuk már el, szerintem egy elmeroggyant technika. Helyette használj egy androidos mobiltelefont, ami meg tudja osztani a netet wifin, rakd bele ezt a kártyát, és nyertél.
Ezt most nem értem, a mobilt, hogy kötöm össze a PC-vel?
Ha bedugom az utp-t attól nem megy el a net, csak éppen nem látom a utp-s hálózatot.
Miért mobilnetet használsz? A router nem WiFis?
Basszus, rosszul fogalmaztam, tehát wifis stickel kapcsolódok egy routerre amin van net, de ez nem az a router ami a hálózatba van.
Szerintem ezt így nem tudom normálisan elmagyarázni, inkább holnap lerajzolom. Üdv
Most hány router (hozzáférési pont) van?
Ha jól értem..
Van egy router a lakásba ami szorja a netet! Ehhez csatlakozol wifistick-el. Emellett van még egy router ami nem csatlakozik a nethez, csak a géphez (kábelen) és egyéb (belső) hálózati dolgokhoz? Mi lenne ha kihagynád az egyenletből a wifisticket! Ha az eléri a netes routert akkor a biztos hogy a másik router is! Tehát a második routert kapcsold Repeater vagy bridge modba. Az kapcsolódjon a netes routerhez. Ahhoz meg már tudsz menni kábellal is ahogy irtad A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
Sziasztok!
Kiderült milyen Ram van a gépbe. (mint a képen látható Mem 1). Ilyet nem igazán találok testvérpárnak ![]()
Igen, jól érted.
Teljesen jó az elgondolás. Erre én is gondoltam, sajnos ez a router nem wifis, szóval nem tudom reapeterként használni, de napokon belül felszabadul egy, ami már használható ilyen téren. De az is lehet, hogy kiviszem utp-n, mert ez már a 3. lépcső lenne, már így is van egy bridge módba kötött router amiről jön a net, a végén már úgy lelassul, hogy élvezhetetlen. Üdv
Így néz ki jelen pillanatba:
A vezetékes routert csak akkor látom a PC-ről ha ki van húzva a mobil stick, azért kérdeztem, hogy addig amíg átalakítom a hálózatot, hogy tudnám megoldani, hogy net is legyen és lássam is a vezetékes routert.. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |