Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   809 / 1159
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 6, 2019 /

Szokás szerint nálad lesz valami, mert nálam egy deka reklám nincs. Pedig folyamatosan megy a yt
(#) nagym6 hozzászólása Jan 7, 2019 1 /

Sziasztok. Számítógépes programok szigorúan külön vannak 32 és 64 bites WIN7 Prof-hoz ? Vagy vannak programok, amelyek mindkettőn működnek? 64 bites rendszerre váltottam, nem tudom régi 32 bites rendszeren használt programjaim működhetnek-e, vagy teljesen kizárt.
Köszönöm.
(#) kadarist válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 7, 2019 / 1

Szia!
64-bites rendszeren működnek 32 bites programok, fordítva nem. Viszont a legtöbb programnak van 64-bites változata, ezért 64-bites rendszeren érdemes olyat használni.
(#) Doky586 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 7, 2019 / 2

Egyedül a win3 & win98 - ra írt 16 bites progik és DOS progik nem futnak x64 rendszeren..
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2019
(#) D Wye válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Idézet:
„Egyedül a win3 & win98 - ra írt 16 bites progik és DOS progik nem futnak x64 rendszeren..”

A DOS progik jó részét cáfolom, futnak. Például egy 3D-s santa claus játék vagy egy szintén 3D-s Sokoban játék biztosan. Utóbbinak nem tudom a címét, ezért nincs link.
(#) Doky586 válasza D Wye hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Idézet:
„A DOS progik jó részét cáfolom, futnak.”

Már DOS-ra is volt 32 bites extender a vége felé, és w98-ra is inkább 32bites programokat írtak, így felesleges csodálkoznod..
Sőt létezik DosBOX is manapság.
És a 32 bites win10 továbbra is futtatja a 16bites alkalmazásokat.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2019
(#) D Wye válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Ez rendben van, ezért is nem szabad egy kalap alá venni mindent
(#) Doky586 válasza D Wye hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Nem is vettem..
(#) kowi hozzászólása Jan 7, 2019 /

Üdv! Adott egy panel PC... F1-et kellene nyomni billentyűzet nélkül Van megoldás azon kívül hogy viszek egy billentyűzetet?
(#) Udvari Zsombor válasza erbe hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Na igen, főleg a Win10 akkut frissítési mániája! Többek között ezért is majd az új gépemen legfeljebb Win 8.1 lesz (meg persze Win10-ben már nincs képernyőkímélő sem)!
(#) Doky586 válasza kowi hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

(#) kowi válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Kééész
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

DOS progik nagyrészt futnak DOSBox alatt - pár könyvelőprogramot, CAD szoftvert, leltárprogramot is kipróbáltam már vele és szuper.
16bites programok kicsit nehezebb ügy - ha arra van szükség, akkor ott a VirtualBox és arra telepíts régi win-t (3.11, 95, 98, 98SE, ME mindet próbáltam és működtek).

A kijelentésed inkább úgy pontos, hogy x64 rendszeren csak virtualizálva futnak ezek az alkalmazások. Ezt valahol meg lehet érteni, utoljára a 16bites rendszerek 20-25 éve voltak járatosak.
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Legalább a hülyeséget ne terjesztenéd ilyen nagy elánnal... Hogyne lenne benne képernyőkímélő.
(#) Doky586 válasza bbb hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Ezt mondtam én is.
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 11, 2019 /

Üdv

Megerősítést kérnék a gyanúmra.
Adott egy dell gép. Összetevők típusát sajna nem tudom. De lehúzott merevlemez és kiszedett ram mellett sem indult be a gép. A ventilátor első indításkor elég gyorsan pörög fel. Itt a bekapcsoló gomb szép sárgán villog hogy valami nem jó. Ok mondom. Kábel ki vissza. Megint csak felpörög. Jó hosszan nyomva a bekapcsoló gombot a sárga villogás elmúlik. Indiátok. Ventilátor már lassabban pörög fel. A harmadik és negyedig indítási kísérletnél a ventilátor mindig lassabban indul el. A gyanúm szerint ez erősen a tápegység hibájára enged következtetni. Bios elem cserélve de semmi.
(#) krauszkrisztian14 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 11, 2019 /

Ram minden féle képen kell bele.
(#) antikzsolt válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /

Volt benne de a ventilátoron kívül semmi sem mozdult benne. holnap szétkapom.
(#) elektronika95 hozzászólása Jan 15, 2019 /

Sziasztok!

Tudom, hogy ez a topik a számítógép hibákról, problémákról szól leginkább, de lenne egy olyan kérdésem, hogy laptopból milyet érdemes venni (márkára mind tulajdonságra gondolok illetve az összegre is kiváncsi lennék), ami csak böngészésre lenne leginkább használva, tehát e-mail és facebook stb.. ?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Inhouse válasza elektronika95 hozzászólására (») Jan 15, 2019 /

Manapság a "csak böngészésre" kifejezésből simán ki lehet hagyni a csak szót. Ez régebben volt valós feltétel, kisebb gép, csak netezésre... Én nem tudok neked márkát mondani pro és kontra, de annyit, hogy szerintem minimum i3, vagy i5, 4GB RAM és attól függ mire akarod használni, de 15,6" kijelző.
(#) nedudgi válasza elektronika95 hozzászólására (») Jan 15, 2019 /

Ha gazdag vagy, vehetsz olcsó gépet. Ha nem, akkor tedd fel magadnak a kérdést, mennyi időre veszed?
Érdemes elgondolkodni egy felújított, használt gépen. i7 processzor, 8GB RAM, SSD, 15,6" kijelző.
Egy ilyen gép megkapható 100-120 eFt környékén. Sokáig használható marad.
(#) Szasza9668 hozzászólása Jan 16, 2019 /

Sziasztok!

Szereztem egy asrock mini pc-t.
Bővebben: Link

A gondom, hogy ha valamit elindítok rajta sokat töltöget. win7 64bit fut rajta. Tennék bele még ramot de a honlapon
azt látom mintha nem lenne mindegy neki milyen ramot pakolok bele.

Jól értelmezem?

Sima laptop ram van otthon azzal próbálkozzak?
Javít valamit a helyzeten?

Üdv!
(#) Doky586 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

2GB RAM al miét akarsz 64 bites wint?

32bites win való rá.. (XP v 7)
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2019
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Én legalábbis csupán azt tudom hogy alaposan eltűntették a képernyőkímélők beállító paneljének elérését és az alapértelmezett beállítás pedig zároló képernyő képernyőkímélő nélkül. Egy laptopomon van csak utólagosan dualboot rendszerben Win10 és ott konkrétan sehol se találtam nyomát képernyőkímélőnek... Minden esetre az alapértelmezett beállítás szerint ki van kapcsolva és a beállító panel alaposan el van rejtve.
(#) uniman válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Talán ezért...?!
Max. 4 Gb-ot kezel, egy Atom procival ez 32 biten sem lenne "fürgébb"...talán a SATA HDD SSD-re cserélésével lenetne leginkább észrevehetően gyorsítani.
Szasza-nak: Igen notebook RAM-mal működik... DDR2 800MHz, SO-DIMM
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

LCD-n minek? a CRT égett csak be.

kv1.png

(#) Doky586 válasza uniman hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Szerintem a 2 az kevesebb mint a 4..!
A 32 bites win kicsit kevesebbet igényel mint a 64-es (lásd system requirements 32 vs 64)
(#) Zick hozzászólása Jan 16, 2019 /

SZIASZTOK. Adott egy HKC márkájú monitor ami bekapcsolás után bejön a kép de elsötétül teljesen pár másodperc múlva. Megnéztem ha rávilágítok akkor látom a monitor képét. Ergo olvastam h a világitás ment tönkre, csatoltam néhány képet hátha lát valaki valami problémát és tudna segíteni hogy üenthető-e. KÖSZI
(#) Gabó válasza Zick hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Kondicsere... 99% ki van pukkasva
(#) Zick válasza Gabó hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Mentsd már le és paintbe dobj rá pár piros kört, hogy melyikeket kéne cserélni pls, én nagyon nem látom hogy melyik a sz*r THX

Mod: Kérjük, hogy a chat-es szlenget a fórumon ne használd. Köszönjük.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
Moderátor által szerkesztve
Következő: »»   809 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem