Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   908 / 1148
(#) Kari55 válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /

A Frissítés megoldotta.
(#) vladcepes hozzászólása Dec 10, 2020 /

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy egy Boot-olható Windows 10 dvd-t át tudok rakni pendrivra?
(azt tudom hogy ha van file-akkor Rufus-al lehet csinálni Boot Pendrivot,de nekem nincs meg úgy a file). Ha a Bott DVD-ről átmásolom Pendrivra az fog Boot-olni? Köszi a választ!
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Siker!
(#) pittti válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

És olyan nehéz feladat egy DVD-ről ISO image-t készíteni?
(a NERO hamarabb elkészíti, mint ameddig leírtam)
(#) vladcepes válasza pittti hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Jól van na nem tudtam, egyenlőre simán átmásoltam,úgy néz ki működik.
(#) kobold válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Miért nem csinálsz boot-olható stick-et direktben a MS oldaláról? Az legalább aktuális...
(#) vladcepes válasza kobold hozzászólására (») Dec 10, 2020 /

Most már meg van az aktuális boot stick ,sikerült!
(#) vladcepes hozzászólása Dec 10, 2020 /

Egy olyannal kellett megbirkóznom,(lehet ti már csináltatok ilyet-én még nem most kipróbáltam.). Lányomnak volt egy Lenovo laptopja, megadta magát. Kaptam egy Dell gépet(LCD-csere stb.) utána kivettem a Lenovo-ból az SSD-t beraktam a Dell be,nyilván nem indul mert állandóan kék halál,(gondolom mert más a hardver benne).Elindítottam Boot stick-röl ugyan azt a Win10 et ami rajta volt a gépen és kértem a javítást. 20 percig vacakolt de sikerült ,így megmaradt minden játékok,mentett dolgok stb. (úgy néz ki minden működik)
(#) Doky586 válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 11, 2020 /

Igen az UEFI bootoláshoz már bőven elég átmásolni a fileokat..!
Iso helyett akár zip-be is rakhatnák, bőven elég lenne.
Csak az elavult legacy/bios mód miatt kell az iso és a boot-rekord. Pl x32-höz.
(#) didyman válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 11, 2020 /

Nem árt aktívvá is tenni a bootra szánt eszközt.
(#) Doky586 válasza didyman hozzászólására (») Dec 11, 2020 /

UEFI boothoz felesleges. Ez már más elveken alapul...
(#) didyman válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 11, 2020 /

Aha..
(#) ftirius hozzászólása Dec 13, 2020 /

Sziasztok!
Win10-en szeretnék Xp-t futtatni, de a virtualbox az utolsó lépés ben nem engedi leokézni a beállitásokat, és nem értem miért. A hibaszövegnek megfelelően kivettem a pipát de akkor sem él az ok gomb.
Mi lehet a baj?
Ill. Van e más egyszerű módja a virtuális xp futtatásának?
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2020
(#) Gombszem válasza ftirius hozzászólására (») Dec 14, 2020 / 1

Ez nem az utolsó lépés. Valamelyik egyéb alapvető beállítás hiányzik. Türelmesen végig kell menni. Ha így nem megy, akkor az Új > Egyszerű mód beállítással kellene kezdeni. A telepítő ISO fájl helyét pontosan meg kell adni.

És legközelebb ne vakuval fényképezz képernyőt. Látod, mi lett belőle.
(#) bbb válasza ftirius hozzászólására (») Dec 14, 2020 / 1

A hibaüzenetnek megfelelően érdemes lenne a hardveres virtualizációt bekapcsolnod a gép BIOS-ában, akkor nem kell keresgélned melyik beállítás miatt nem tudod lenyomni az OK gombot.
(#) ftirius válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2020 /

Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2020
(#) vladcepes hozzászólása Dec 15, 2020 /

Sziasztok! Van egy laptop Dell Inspiron 15R (N5010) Dell .
A kérdésem a következő:Most egy 2GB DDR3 PC3-10600 van benne, Win 10 el lassú. ki vettem belőle raktam bele egy 4GB PC3-12800 -ast elméletileg támogatja. Azt csinálja hogy mikor bedobná a Win 10 logot pattog egyet és újraindul kezdi elölről. Ha bemegyek a BIOS-ba ott látja a 4Gb-osat. Kipróbáltam egy másik 4GB PC3-12800 és ugyan az a helyzet. A két db 4GB os memóriát kipróbáltuk más gépbe semmi baja. Szerintetek? Köszönöm a válaszokat!
(#) pipi válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Ha visszarakod a 2-est akkor mi újság? Ha jól megy, akkor mégiscsak inkompatibilitási hiba van
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
(#) vladcepes válasza pipi hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Ha visszarakom a 2Gb- osat indul rendesen. (de mondom a BIOS-ba látja a 4-eset) és az oldal amit linkeltem elméletileg 2x4Gb-ot kéne tudjon .
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Azt nézted, hogy DDR3 vagy DDR3l RAM? Nem néztem a támogatását, de sebesség és ddr3l is lehet a gond.
Megnéztem, az ellenőrizetlen fórum bejegyzés alapján jónak kéne lennie, nyomj egy memtestet.
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Az egyik az egy Hynix 4GB 1Rx8 PC3L -12800S a másik egy Samsung 4GB 1Rx8 PC3L -12800S

Az l RAM hivatalosan visszafele kompatibilis, így logikus lenne, hogy támogatja, de ha külön külön sem jó, akkor vagy a gép nem szereti a ddr3l-t valamiért, vagy a Windowsnak van valami baja.

Értem! De tegyük fel ha a gép nem szereti akkor gondolom a BIOS-ig sem kellene el jusson.Vagy nem jól gondolom? Ilyen: Memoria ebből hogy veszem ki hogy I Ram vagy sem.

Akkor esetleg még az lehet ahogy írtad a Windows-nál lehet a gond,mert följebbi hozászolásban írtam hogy kiszedtem egy gépből az SSD-t mert meghalt a gép.Átraktam ebbe és ugye mivel más a hardver nem akartam újra telepíteni beraktam neki a Win10-et kértem a javítást dolgozott is rajta egy 20 percet és minden úgy tűnt hogy működik. (esetleg ez lenne?)

Elvben nem kéne bootolnia, ha a RAM nem tetszik neki, de egy memtest megmutatná, hoyg jól működik-e a RAM a gépben. Ha van kéznél egy DDR3 4GB RAM, az rögtön megmondaná a hiba okát. A Windowsnak nem kéne gondba lennie a RAMmal, hacsak nem 32 bites verzió van rajta.

Mindenképp futtatok egy Memtest-et ,mindkét memórián le futtatom. Azt tudom hogy akár egy egész éjszakát is lehet futtatni,de mi az az idő ami alatt általában kimutatja?

Mivel itt nem memóriahibára gyanúja hanem kompatibilitás merült fel, egy tesztnek is elégnek kéne lennie. Mondjuk az egyiket teszteld mindkét slotban. Megnézted, hogy 64 bites a Windowsod?
Amúgy az egész hülyeségnek hangzik a támogatással, de HP és Dell gépeknél ilyennel már találkoztam.

Igen 64 bittes a Windows. Elindítottam egy Memtes-et egyesével próbáltam a memóriákat. Ezek a képek fogadtak. Elindul a Memtest kb 3 mp és szét esik a kép. Ja és mindkét Slotba próbáltam őket.

Hát akkor a következő, hogy raksz bele 4GB nem l végű RAM-ot. (Amúgy ha van soros eeprom programozód és türelmed, át tudod írni az SPD-t 1.5V-ra a feszültség támogatásnál, az DDR3l visszafele kompatibilis. Először csinálj egy dumpot, hogyha félremenne, legyen mit visszarakni.Bővebben: Link)

Hát ez itt már magas lesz nekem. Vennék,vagy szereznék másik ramot,de azt hol látom rajta,mire figyeljek hogy ne l végű legyen a Ram ? Ahol írja rajta hogy PC3L ?
Következő: »»   908 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem