Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   142 / 199
(#) Gafly válasza potyo hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Csatlakozom.
Szerintem sem jó ötlet a "kötelező" szuvenír, árúkapcsolással.
Ugyanakkor a jelentkezési lapra lehetne tenni külön rövatot ilyen céllal (pl. póló S/M/L/XL, stb).
Az sem butaság, ha lehetne kérni a HE Store kitelepült kézbesítést.
Tutira komoly forgalom lenne

Mellesleg az idén előbb kellene jelentkezési lap...
(#) potyo válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Én úgy emlékszem, tavaly is már szóbakerült a kitelepülés, és a jelentkezéssel együtt annak leadása, hogy ki mire tartana igényt, de nem volt válasz a szervezők oldaláról ezügyben...
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Amiről már a pihenőben írtam, hogy villanyszerelő képzésre akarok menni. Hátha felvennének valahova.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Legyen szerencséd; az OKJ-sen is van nyári szünet.Készítsd fel a bringát, és eddzél( a 'túrdefrancin' is ennyiket mennek egy (fél)nap.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Ez a HE-póló dolog lehetne valami helyszíni szitázó-bemutató; mindenki vinné a gönceit, valaki lenyomná (lenne segítség is biztosan) jó pénzért. Előre be kellene jelentkezni(fizetni). Az lenne a legjobb, ha valaki tud szitázni (van neki); max. 3 színnel mindenféle színűre meg lehetne oldani (otthon meg belevasalná).
(#) Norberto válasza granpa hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Ha már ezen múlna csak, biztos vasalót is lehetne vinni...
(#) granpa válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

3-4 db.ot én is tudnék vinni.
(#) granpa hozzászólása Jún 13, 2013 /

Hölgyeim, és Uraim!
Nagyon csend van, mi a helyzet a találkozóval kapcsolatban, gyúrjunk rá egy kissé, mert nyakunkon az idő (60 napon belül vagyunk!)! Mindenki jelezze óhaját-sóhaját, mert a megoldáshoz (amennyiben megvalósítható) idő kell. Szeretném(nk) látni a régebbi ajánlatokat megerősítve (kitűző, szakács, stb). Már most lehet jelentkezni, hogy mire kell számítani. Főszervezőnk legyen minél jobban képben, annál jobb lesz nekünk.
Los-los: Kálmán
(#) Frankye válasza granpa hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Elsősorban is tudnunk kellene, hogy a "szokásos helyszín" lehetséges-e! A kaja másodlagos - persze, fontos, de talán nem a legfontosabb. A kitűzőket, ha a tavalyelőttihez hasonlóan időben megkapom Topitól a látogató-listát, vállalom, ha kapok hozzájuk tokot.
Kaja ügyben legfeljebb a kóstolgatásban tudok közreműködni.
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Ha szükséges akkor elmegyek idén is elintézni a dolgokat. Egyenlőre szerintem csak elugrom és megkérdem hogy egyáltalán oda tudják-e nekünk adni a helyet vagy sem, mert tavaly is nyavalyogtak. Aztán addig beszéltem velük míg mégiscsak belementek, de kérdés hogy idén hogy állnak ismét hozzá a témához.
Ehhez nekem egy időpontra lenne szükségem; melyik napot kérdezzem meg?
(#) granpa válasza Frankye hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Én keveset vagyok Pesten, nem nagyon bírok kijutni a Gloriettbe, rájuk k'ék kérdezni. Volt tokajánlatos (komplett kitűzős?) tagunk, csak előkerül. Főzésben benne lennék, mint tavaly. A kitűzőre helyszínen beírja delikvens (vagy egy ügyeletes szépíró) a nevet.
Remélem bemozdulnak az érdeklődők (tettestársak).

Mivel előzetes regisztráció szükséges, így előre le tudom "gyártani" a szükséges lapot a tokba. Az előző alkalommal - ha jól emlékszem - Action2K Laci adta a kitűző-tokokat. (Természetesen a helyszínen is lehet "pót-lapot" gyártani, ahogy legutóbb.)
(#) granpa válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Lassan írok, beelőztél. Az Aug. 10. (hadd legyünk stabilak) szerintem jó lenne idén is, de várjuk a 'köz' véleményét.
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Előre is megköszönöm a többiek nevében is. Javaslom az augusztus 10-ét "belőni".
További infók még, ide vonatkozóan:Bővebben: Link
Auf vállalta a kávé ügyét, ha ez fennáll, akkor kérnénk egy megerősítést!

Legutóbb nem volt kitűző.

(Te meg engem előztél be...)

Természetesen az az előttire értettem.

Hárman már foglalkozunk a dologgal, ha így megy jó sokan leszünk! (3 fő/óra!)
(#) jani1987 hozzászólása Jún 13, 2013 /

Már kezdtem örülni neki, hogy a 90-es térítési papírommal el tudok menni, erre kiderül, hogy csak adott szakaszra vonatkozik, onnan semerre nem térhetek el. Basszus.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Cselesek ám, nehogy másképp használhasd (még ha eszedbe sem jutna), mint a régi Szovjet-Únióban: kötött útvonal. Már a vasúton sem mehetsz ugyanoda, ugyanakkora távolságra, bárha lenne (van!) két útvonal is! Az ugyanolyan jegyeddel csak a kikötött útvonalon utazhatsz (ugyanoda, ugyanannyiért)!Nekem Pesthez Györök 200km, ha B.Szt.György(Keszthely) felé megyek;-ha Tapolca felé megyek. Az egyik irányba vehetek jegyet, ha késik, kimarad, lekésem; Nem mehetek el a másik irányba járó vonattal, csak új jeggyel (persze az eredeti jegyet nem cserélik be, vagy veszik vissza!), vagy megbüntethet az ellenőr(kaller).
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
(#) Gafly válasza Frankye hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Ami azt illeti, az Aug 10 (szombat) kicsit fura, ámbár teljesen jogos (hiszen én találtam ki) úgymint Augsztus 20 hosszú hétvége előtti szombat...

Pont beleillik a kecskeméti repülőnap utáni hétvégébe

Akkor:
TOPI: Megy a dolog (Y/N) beleértve a webpollt most rögtön???
ATTILA: Leszervezed megint a Bokay kertet?
AUF: Kávé és "Segédek" lesznek megint?

TOPI: Ki főz? Tudom ez nem fontos, meg HE találkozó (nem gourmeat), csak 2012-ben nagyon gáz volt...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Tavaly nem 'gáz' volt, hanem információ zavar, mert amúgy minden megvolt (lett volna, ha időben tudunk kezdeni). Még van egy kis idő, talán lesz még jelentkező(rajtam kívül), és összejön.
(#) Attila86 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Leszervezem én, csak Topi most legyen elérhetőbb. Tavaly is ebből volt a gond mert aláírni a Biodigit kft nevében nem tudok (meg nem is akarok). Most háromszor annyi padot és asztalt fogok kérni mint amennyi tavaly volt eredetileg.
(#) Attila86 hozzászólása Jún 13, 2013 /

Kaja tekintetében tudom hogy nem fog tetszeni senkinek amit mondok de szerény álláspontom az hogy egyeztessünk egy közeli pizzériával és rendeljünk kb 40-60db pizzát. Ez a soha el nem készülős kaja dolog borzasztó! Mondjuk személy szerint engem nem zavar hiszen eddig egyik találkozón sem ettem semmit, azonban beszéltem akkor és utólag is sok emberrel és néhányan mondták hogy ők több száz kilométerről jöttek és direkt nem hoztak kaját mert arról volt szó hogy a találkozón majd kapnak meg a belépő árában is benne van. Ja, kaptak. Néhány órácskával később. Nem lehet így játszadozni az emberekkel, ha nem szándékos akkor sem. Ráadásul vidékiek vagy határon túliak, egyáltalán ismerősök a környéken hogy tudnák hol van esetleg a közelben valami élelmiszerbolt. Szerencsétlenek meg nem merik szóvá tenni ott.... Szóval beszélek én helyettük.

Értem én hogy nem szándékos volt, értem én hogy sajnálják is akiken ez múlt, értem én hogy most mindent megtesznek majd hogy ez ne forduljon elő még egyszer, de aki egyszer már megégette magát...
(#) st3 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Attila-nekem tetszik amit mondasz... Szerintem sem kéne egy elektronikás találkozón ilyen nagy jelentőséget tulajdonítani a kajának. Ha megnézitek az előző két év itteni hozzászólásait, a kaján pörgött mindenki. Pedig szerintem annyi más érdekes programot lehetne kitalálni. Az evést meg megoldani és kész. Persze ha valaki főzni akar, támogatom, akár segítek is, de ne erről szóljon a dolog. Tavaly is megemlítettem csendesen ugyanezt, de senkit nem érdekelt.
(#) TAKLACO hozzászólása Jún 13, 2013 /

Tenyleg fel lehetne merni hogy hol van a kornyeken pizzeria -esetleg , ha a neten is lehetne rendelni az volna az idealis ,termeszetesen az eletmento kaveval en is szamitok...
(#) Attila86 válasza st3 hozzászólására (») Jún 13, 2013 1 /

Így van, nem értem miért kell ilyen nagyon a főzésre koncentrálni. Ez nem egy gasztronómiai találkozó! Tényleg nem értem... esetleg csapatépítő funkciója lenne? Az eddigi HE találkozókon én úgy láttam hogy ahhoz nem kell főzés.

Kell emberenként 1,5-2 liter üdítő (kb 35db 2l-es kóla pl), egy tonna műanyag pohár és egy közfelkiáltással kiválasztott időpontban kell rendelni mondjuk 50db 32cm-es pizzát, vegyesen 3-4 fajtából. Persze előtte egyeztetni kell egy közeli pizzériával hogy ne akkor érje őket a meglepetés. Talán még valami kedvezményt is meg lehet velük beszélni.
A Donpepében pl minden hónapban egy pizza csak 990Ft.
(#) _vl_ válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Ha komolyan gondoljátok, tudok ötleteket adni, hogy a környéken melyik társulattal érdemes szóbaállni (és melyikkel mire kell vigyázni) - sokéves tesztelés tapasztalatait tudom megosztani...
(#) Attila86 hozzászólása Jún 13, 2013 3 /

Megjegyzem, az ilyen szervezett főzőcskézésekhez tudjátok hogy milyen engedélyek kellenek ha mindent hivatalosan szeretnénk csinálni? Merthogy nem lehet csak úgy hogy főzöl valamit aztán abból adsz 40-50 embernek aki épp ott van egy parkban! Nem akarok ebbe jobban belemenni csak mondom hogy tudjátok. Én gárdistaként osztottam ételt hajléktalanoknak a Blahán, ott is megtalált minket az ANTSZ meg mindenki, többek közt innen is tudom...
A rendelt meleg ételnél ilyen probléma nincs, esetleges mérgezés vagy fertőzés esetén a szervezőknek nem kell aggódnia.

De nem akarok én semmi jó elrontója lenni, nem azért írtam. Akár a kettő (a főzéés és a pizza) meg is férhetne egymás mellett. De én határozottan a pizzára szavazok.
(#) Norberto válasza st3 hozzászólására (») Jún 13, 2013 / 5

Azért arról se feledkezzetek meg, hogy igaz, hogy elektronikai találkozó, DE! Ez az összejövetel nem erről kell szóljon. Inkább a csapat- és hangulatépítésről. Ezek szerint nektek nem elég az év többi 364 napja az elektronika témaköréhez? Én személy szerint, amikor évekkel ezelőtt elindítottam ezt az egész lavinát, pont erre a területre céloztam: a kikapcsolódásra, a lazulásra, a beszélgetésekre, úgy, hogy legyen valami "közös" teendő, ami le is köti kicsit az embereket ÉS egyben fel is szabadítja őket. És EZ bevált. Mármint az elgondolás. Merőben más kérdés, hogy az első 2 találkozón volt ún. főszervező. Mármint, aki magára vállalta a "koordinálást". Nem csak az ételét, hanem kb. mindenét. Ezért volt úgymondva felfelé ívelő a siker az elején. Aztán a koordinátor, mint szerep (fizikailag és szellemileg, minden tekintetben), elkezdett köddé válni.

Értem én, hogy szakmai és elektronikai találkozó, de tényleg itt is mindenképp az ellenállásról, a mikrovezérlőkről, az Ohm-törvényről és W-okról akartok beszélgetni?

Ezt anno egy kikapcsolódásos ötletként vetettem fel... és pont emiatt pl. nem egy elektronikai suli osztálytermeibe szerveztem meg sem az elsőt, sem a másodikat...
Következő: »»   142 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem