Fórum témák
» Több friss téma |
Nem kell mindjárt sértődősre venni, csak keresni.
Ha megnézed az adatlapját, sok sok felhasználásra találsz példát. Lehet nem LM317, de legalább annyira megfelel. Erre pedig az adatlapok összehasonlításából, és a szükséges paraméterekből rájöhetsz, nomeg tanulhatsz is. Az L200 egy nagyon jó IC, minden benne van amire egy tápban szükség van, azért ilyen drága. Gyakorlatilag egy labortáp. Bővebben: Link
Miért nem párhuzamosítod simán a két LM317-et? Pont itt olvastam, hogy tökéletesen működőképes. Olvass vissza!
Üdv ha ehhez a kapcsoláshoz bekötnék egy ellenállást 1 r/10 w os ellenállást le tudnám vinni a kimeneten merhető feszt ( az a nagy piros folt jelzi az ellenállás helyét) akkor a feszt le tudnám vinni 0 voltig?
Hello!
Le, csak éppen a feszültséged terhelés függő lenne, és semmi köze a stabilizált tápegységhez.. Helyeben kicsit tanulmányoznám, a "feszültséggenerátor-áramgenerátor-belsőellenállás" témáját, de elsőként az OHM törvényt. üdv! proli007
Üdv az a kérdésem hogy a berajzolt diodákal meglehetne e növelni a táp biztonságát hogy rövid zár esetén ne legyen semmi probléma vele tudom hogy az eredeti rajzban is van de működne e
Az általad berajzolt diódáknak így csak annyi értelme lesz, hogy a kivehető feszültség kb 1,2V-al lesz kisebb. Ráadásul ez terhelés függvényében változik. Rövidzár esetén ugyan úgy füst lesz a vége.
Magyarul sorba kapcsoltál a kimenettel két diódát.
Az eredeti kapcsolás D1 és D2 diódája véd a rövidzár ellen. D2 kimeneti rövidzárnál, D1 bemenő rövidzárnál. Amit te berajzoltál, annak nem sok értelme van.
Na akkor készítettem egy kis rajzott azt szeretném tudni hogy mekkora esélye van a jó működedésre
Nem egészen. A diódák nem rövidzár ellen védenek, hanem negatív, és pozitív túlfeszültség ellen. Kapcsolgatott induktív terhelésnél kialakulhatnak tranziensek, melyek tönkre tehetik a szabályozó IC -t, a diódák megakadályozzák, hogy a kimenet nagyobb feszültségű legyen mint a bemeneti feszültség, illetve a vezérlő lábra nagy negatív feszültség jusson. A szabályzó IC ben van beépített rövidzár védelem, ami a határterhelésnél lép be. Ha ezen felül kell védelmet beépíteni, az egy kis értékű soros ellenálláson való feszültség figyeléssel lehetséges.
Hop lehet hogy nem jól csináltam az egyes lába megy a potira a kettes az adatlap szerint az a kiment és a hármas meg a bemenet vagy csak rosszul tudom?
[OFF]És mi köze ennek az egésznek a labortáphoz??
Köbüki hol van ilyenkor?
Elég sok mert nem mindegy hogy bekapcsolod és működik vagy bekapcsolod és tönkre megy, vagy esetleg egyéb dolgokban vagy személyekben is kárt tesz és akkor már inkább legyen 2 hozászolással több, és a hülyeségemet javítom az adatlap szerint az 1 láb megy a potira a 2 a kimenet a 3 a bemenet de amit most nem értek hogy a Vi a bemenet viszont a gyári kapcsolási rajzon 2 lábra van kötve a bement a hármas meg a kiment
- Az LM317 egy fesz.stsb IC. , és mint ilyen semmi köze a labortáphoz. (ezért lettél ide pakolva a saját topikjába)
- Az LM317 legalább 5-6 féle tokozással készül, ezért a számozgatásnak csak akkor van értelme, ha mellé teszed a tokrajzot is. Van neki egy bemenete, egy kimenete, és az adj láb, ami a potival szabályozható. A különböző adatlapok esetleg más-más számozással, de ugyan azt ábrázolják, ha végre csatolnád az egész adatlap linkjét, akkor megbeszélhetnénk, hogy melyik is az 1, 2, 3.
Itt pl nincs számozgatva, hanem szépen oda van írva, hogy melyik láb melyik: Bővebben: Link
Na akkor keresetem egy olyan kapcsolást ami labortápként is működne elméletileg csak azt nem tudom hogy fixen tud 5A mint ahogy a kacsolás tetején írják vagy lehet szabályozni a kérdéseket meg bele írtam ja és a mj4502 tranzisztort mivel lehet helyettesíteni mert nem épen egy olcsó darab
Amugy nekem lm317 meg általában minden ami van az to220 ban kel
Előszöri nem te fogod meghatározni, hogy milyen tokban legyen hanem a teljesítmény igény.
Láttál már 2N3055 tranytót TO220 tokban? A másik nem tudni, hogy honnan van a rajz, de még szótár használatára sem vagy képes. R2 Áram R8 Feszültség Valamit a rajzolvasással is gondok vannak: Ott nincs "fekete pötty" nincs összekötve. Az LM301 ezen kapcsolás alapján vélhetően szimmetrikus tápról üzemel. Vedd a fáradságot és nézd meg az adatlapját. [off] Nem kötekszem, de kérdésed a lustaságodra utal.
Nos a tokozást valóban nem én döntöm el de vannak tranzisztorok amelyiknél el lehet dönteni és amit lehet azt to220 ban kel mert azt kőnyű szerelni és a kérdéseket csak aszért tetem fel hogy biztos legyek benne
Háátt....
Ez nem TO220 tokozás
Szerbusztok! Sajnos nem sok elektronikai ismeretekkel rendelkezem, de szeretnék egy 12v-os újratölthető aksit összekötni egy fényképezővel, ami viszont 7.2v ill 7.4v[/b] feszültséget kap a normál aksijáról.
Az alap elképzelés ez lenne: http://youtu.be/wC5GxyYeOMQ A 12v-s aksi[/b]: http://viewitem.eim.ebay.hu/Mini-DC-12V-6800mah-Rechargeable-Liion-...9/item Az átalakító[/b]:http://viewitem.eim.ebay.hu/ACKE8-AC-Adapter-Kit-for-Canon-EOS-Rebel-T2i-Kiss-X4/120672986345/item A normál fénylépező aksija, adatok :http://viewitem.eim.ebay.hu/Battery-For-Canon-LPE8-EOS-550D-EOS-600D-EOS-Digital-Rebel-T2i-T3i-EOS-Kiss-X4/130599349385/item Kérdésem az lenne, hogy a 2 kábel közé(a 12v-s és az AC adapterből kijövő kábel) milyen átalakító szükséges? Gondolom valamilyen feszültség szabályzó... Illetve, ha ezen kívül van más javaslatotok, azt is szívesen várom!! Előre is köszönöm a segítséget!
Legegyszerűbben az LM317 IC-vel és két darab ellenállással tudsz csinálni egy 7,4V-os feszültségstabilizátort, amely képes lesz a 12V-ből előállítani a megfelelő feszültséget.
Nézd meg az IC adatlapját, röktön az első oldalon kell lennie a javasolt alapkacsolásnak egy képlettel is, amellyel ki tudod választani a szükséges lelenállásokat. Az IC elégy gyakori és a TO220-as változata 1,5A-t is tud akár megfelelő hűtéssel.
A két kábel közé semmi nem kell és nem ac-s adapter hanem dc-s. A konnektorba bedugod azt amit adnak az akkuhoz tápot arra rá az akkut. Így tudod tölteni. Amikor fel van töltve megfogod és egy kis szabályzó áramkör segítségével vezeted rá a delejt a gépre. Ez az áramkör fog a 12 volt 7.3-at csinálni. Mindjárt megrajzolom neked.
Én nem konnektorból szeretném használni. Abból az egészből csak a vége, a bemeneti része kell nekem! Ill lehet h én értettem másképp, amit írtál! :S
Ez így elfecsérli a tárolt kapacitás 37% -át. Egy kapcsoló üzemű táppal minimum 80% hatásfok elérhető: MC34063 adatlap és számítási eljárás...
Értem de az eredeti töltőjével amit az ebay-os hapek ad feltöltöd a 12-es akkut és amikor fotózni akarsz a 12-es aksira kötöd a gépet az áramkörön keresztül.
Most valamit nem értek: A 12V -os akku 6.8Wh -s és 12000 Ft körüli az ára. A fényképező gépbe való 7.2 V -os, 8.1 Wh -s és 3500 Ft. Az LM317 az energia 37 % -át elfűti. Minek az egész? A 12V -os drágább akkuval rövidebb ideig működik, külön áramkör kell hozzá. Miért nem veszel 3 db bele való akkut a 12000 Ft -ért?
Nem. Ezzel a többől lehet csinálni kevesebbet.
Talán ezzel sikerülhet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |