Fórum témák
» Több friss téma |
Így igaz. Azonban legtöbbször a készülékben van a stab IC, mert ott fér el és a stabilizált feszhez vannak közel a fogyasztók, nem hosszú vezeték végén.
Nem biztos, inkább kontakthibás, mert valahonnan csak kapott feszt az elkója egy darabig...
Akkor azt kell megnéznem, hogy az én esetemben az eszközben vagy az elromlott tápegységben van-e a stab IC, és ha az eszközben van, akkor használhatom a másik táppal, egyébként meg másik tápot kell vennem. Köszi a segítséget!
Sziasztok!Valaki tud egy egyszerű megoldást és olcsót?Van egy 120V 1500 W OS Amerikai filteres tea főző ill kávé!Trafó eleve kizárt mert nagy teljesítmény kell 120V - nál nem éri meg!
Soros 8-10 A MINIMUM 400 V-os sziliciumdióda, így félhullámmal 120 V DC feszültség alakul a terhelésen, vagy egy triakos szabályzó.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2016
Meg kell vizsgálni, mi van a készülékben! Ha kapcsoló, fűtőtest, klixon - esetleg tekergetős (mechanikus) hőfokszabályzó, akkor a proli007 által ajánlott megoldás megfelelő. (ilyenek vannak készen is - dugasztáp méretben).
Viszont, ha elektronikus szabályzó van benne, annak a tápja nem fogja szeretni - akár trafós, akár soros kondis kivitelű. Ezt a részét rendesen át kell alakítani: kicserélni a trafót max. 1000Ft, a kondi 100Ft-os tétel.
EZ80 előtt láttam a trafóra kötött soros kondis megoldást 0 pont létrehozáshoz. Számít mekkora a kondi érték vagy bármi mehet oda?
Szerintem a 2db 4,7nF lesz keresztmoduláció csökkentésre.
Valaki tud egy egyszerű megoldást olcsót 230v/120 V 1500 W os egyszerű fütőbetétes teafőző üzemeltetéséhez? vagy egyszerű rajzot!Köszi
Ilyen ohmos terhelésekre van triac-os dugasztáp.
Hol lehet ilyet kapni mert a boltba fogalmuk sincs róla nem tudnak ilyet!De a netten sem láttam!
Sziasztok!
Van egy kézi fóliahegesztőm, ami 2 db 1,5 V elemel működik. Szeretnék rákötni egy adaptert, mert az elem hamar lemerül, én pedig folyamatosan szeretném használni. Nem igazán értek az elektronikához, szóval hozzátok fordulok. Hány voltos adaptert kellene vennem a készülékhez? Esetleg tudnátok-e konkrét adaptert ajánlani? Van egy 12V-os adapterem, de azt nem akarom rákötni, mert nem hiszem, hogy jót tenne a két fémszálnak.
Szia!
Van itt egy spéci, 3V-ra is beállítható tápegység. Ha az a két 1,5V-os elem sorba van kötve (3V) a hegesztődben, akkor jó lesz a táplálásához.
Lehet, hogy az elemek belső ellenállása is szükséges. Meg kellene mérni üzem közben a feszültséget és áramot.
Sziasztok.
Szükségem lenne egy 230-ból 12v-os kis méretű tápegységre. Ebay-ről rendeltem egyet és erről szeretném a véleményeteket kérni,hogy első ránézésre biztonságos lehet állandó felügyelet nélküli üzemelésre, vagy sem. Egy kis teljesítményű vezérlést és egy vevő egységet kellene ellátnia. Üzem közben mértemrajta24v-ot is. Ez normális?
Szia!
Kapcsoló üzemű tápnak látom, egy jobb kép kellene a szerelt oldalról, esetleg az ic-k típusa. Kellene hogy legyen rajta 12 V-os feszültség stabilizátor ic esetleg azt pótló diszkrét áramkör. A kimeneten feltüntetett terhelés esetén stabil 12 V kell megjelenjen.
Csináltam róla még képet. Vagy ez megfelelőbb lenne? http://www.ebay.com/itm/3-3V-5V-9V-12V-AC-DC-Power-Supply-Buck-Conv...qSvfmA]Bővebben: Link[/url]
A 450mA-ra gondoltam A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2016
A helyzet az szerintem, hogy Te összekevered a dolgokat. A LED driver az is tápegység, de csak valójában a ledhez jó! Mert a leden eső feszültség állítja be az áramát, ezek áramgenerátoros tápok, a feszültségük annyi amennyit a leden kialakul az áram hatására. Üresjáratban, vagy olyan terhelés esetén, amin nem tudja keresztülhajtani azt az áramot amire tervezték, ott bármilyen feszültség kialakulhat. De áramgenerátornál, pont a feszültség az ami nem meghatározható, csak esetleg egy tartomyányt lehet belőni...
Ha neked, 12 V-os tápegység kell, akkor ne a led driverek között keresgélj. Bár nem tudjuk mit szeretnél, illetve, 12 V 450mA tudó táp kell talán. Szóval érthetetlen miért led drivert veszel, - linkelsz, mikor Neked nem ez kell. Így a további kérdés róla értelmetlen. Gerenk fórumtárs jószándéka dicséretes, mert javaslata alapján használhatóvá lehetne tenni, ha utána kapcsolnál(mivel már megvan a forrás), egy 7812 stabilizátor IC-t a megfelelő környezetével akkor használhatóvá válna. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2016
Köszönöm a segítséget és a felvilágosítást, valóban vannak dolgok amik nem tiszták még számomra. Egy távirányító vevő egységének szeretnék tápellátást,ha lehet kis méretben.
Szerintem, akkor keress egy megbízható trafós stabil dugasztápot. Ha nem stabilizált, akkor még mindig játszik a 7812 stab IC-s opció. De gondod nem lesz vele talán soha. Bár nem kicsi...
Lehet az lesz a vége,csak az a baj,hogy 12 darab kell belőle+ ezért próbálok,ja lehet olcsóbb megoldást.. Ez az amit még néztem, ha jól látom ezen már van feszülségstabilizátor. Link
A kis méret, és a kapcsolóüzemű működés általában szemben áll a megbízhatósággal..
(Mondjuk egy adónál még értem a kis méretre történő törekvést, de egy távirányító vevőnél, nem tudom ez miért kritérium. Annak általában más egységei is vannak amit vezérel, ha nem "önmagában beszél".)
Ez igaz, mert lesz mellette még egy vezérlő is, ami egy kicsit nagyobb kb 50x70. Érdemesebb lenne trafósban gondolkozni? Az amit linkeltem utoljára,azt sem ajánlod?
Én nem ismerem ezeket a szerkezeteket, de egy kapcsolóüzemű táp, soha nem az "örök élet plusz egy nap" jeligére készül. Nagyfeszültség van benne, gyors jelek, és az impulzusok miatt nagy igénybevételű alkatrészek. Bármennyire is kis teljesítményű a táp. Tehát ha az üzembiztonság az elsődleges, akkor én maradnék a jól bevált 50Hz-es trafó mellett. De természetesen más szempontok is lehetnek, súly térfogat/teljesítmény és egyebek. Ezekkel egy ilyen trafó nem tud konkurálni.
Ilyenre lenne szükséged, mérete 40x15 mm
12 V DC stabilizált 5 W teljesítmény
Az élettartamukra vonatkozóan nem lehet abszolút igazságként elfogadható szabályt rájuk kimondani. Van ilyen tápom, ami közel 20 éves, és ezek után már merem rá mondani, hogy megbízható. Voltak nálam olyanok is, amelyekben a szakik jó tanácsát követve tényleg minden félvezetőt kicseréltem, mégis iszonyú durranással hálálták meg többedszeri javítási kísérletemet, ezért selejtezésre kerültek. Van benne valami, amit proli mond, de az nem szabály, inkább az orosz ruletthez hasonlítható, hogy milyet sikerül kifogni?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |