Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült megszólaltatnom! Úgy szól hogy a vezérlés nincs rákötve a tápfeszre és ha szól onnantól ha rákötöm ha nem ugyan úgy szól ja és egy probléma van vele nagyon halk az egész és nem tudom mi lehet a baja! Ahoz képest hogy 2x25w -os nem szól semmit mintha nem is erősítene csak átmegy rajta! Valami nagyon nem stimmel rajta!
Az én hangdobozaimat elég tisztességesen meghajtotta. Egy 60 VA-es trafó + schottky diódák úgy, hogy a fesz kb 17,6 volt legyen a végén egyenirányítás után. Szerintem elég jó az IC. Lehet, hogy nálad tényleg van valami difi. Én azt a hídkapcsolást csináltam meg, ami az adatlapjában van itt a 4. oldalon középen: TDA7375A adatlap Mindkét csatorna egyformán halk ?
Újra átnézve a kapcsolást, lehet, hogy a 6,8 K és az 1k egy frankó kis feszültségosztót képez. Próbáld ki, hogy kikötöd az ellenállásokat, és rögtön a 470nF-ra viszed be a jelet úgy, ahogy az az adatlapban is van. Én így csináltam.
Kösd ki a 2,2µF-t, 6,8k-t és az 1k-t mert egyértelműen a tizedére osztja a bemenő jelet. Csak a 470nF maradjon.
A 6-os lábon fél tápfesznek kéne lenni. Ha nincs meg, akkor ellenőrizd a 47µF kondit, vagy keress a lábak között átvezetést. Az adatlap szerint ezt kapcsolja a vezérlés, itt gyanítom a hibát.
Teljesen igazad van, Spiky kapcsolása hangszóró kimenetre való. A 2,2µF polaritása szúrt szemet.
Igen szerintem is egy kondival van a galiba mert rákötöm a tápfeszt és kis idő múlva kezd el szólni és ha el is kezd szólni akkor szinte csak egy fél percig utána megint néma csend! Megpróbálok mindent, amit írtál! Köszönöm, a gyors válaszokat
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Van nekem ez a TDA 7375 2x25 watt-os változatom és itthon egy akksitöltőről megy, de nagyon belehallatszik a brumi maci. Már érkezik a 80watt-os halogén lámpa trafóm (AC 11,5volt) Milyen stabilizátor ic-t javasoltok, ami elbír akár 5 vagy több ampert is? Vagy hogy oldjátok meg hogy ne legyen tápzajos? Akksiról teljesen jól megy.
Hali!
A "macihang" eltüntetéséhez jó szűrés kell, vagyis elegendően nagy kapacitású kondi. Másrészt az aksitöltőnél az is valószínű, hogy csak 1 vagy kétutas egyenirányítás van, viszont egy négyutas egyenirányítás ilyen célra sokkal jobb... Stab IC pedig felesleges... négy dióda, pufferkondi és kész... bár így a táp közel 17V-ra fog kijönni...
Szia!
Köszi a választ! A 4 ütemű alatt a Graetz hidas megoldásra gondolsz? Mert, hogy abban van 4 dióda. Én feltételeztem, hogy ilyen van a töltőben is, bár ez korántsem biztos. A kapcsolásomban puffernek csak 4700µF elkó és egy 100nF kerámia hidegítő van. Érdemes lenne kiegészíteni pár 10000µF-al vagy nem? Mert annyira nem vészes az áruk. Mondjuk már tettem a töltő csatlakozóihoz még egy 4700-asat (az van itthon) de nem éreztem brumi csökkenést.
Na közben megnéztem a töltőt és nem graetz van benne, hanem csak két dióda, azok is elég furcsán kötve. Szóval van még esély hogy megszűnik a brumi normális egyenirányítással.
Igen, arra gondoltam, de látom már rájöttél...
Ha a nagyobb puffer, és ez sem segít, akkor esetleg még szóba jöhet egy LC szűrő... Ilyet esetleg láthattál már autórádiók előtt.
Sziasztok!
Készítettem egy panelt. Nekem ez jön be legjobban. Kis hátránya, hogy a 10k-s ellenállás a panel aljára kerül, de nem zavaró. A LED-el együtt kilenc alkatrész az egész. Saját tapasztalat: ha valaki ón folyató anyagot használ (én forrasztó zsírt használok) akkor ha végzett hígítóval törölje le a keletkező gyantát. Nem tudom miért számít, de a harmadik erősítőt raktam össze és mind úgy indult, hogy világított a Diag, de lemostam a panel alját és hiba nélkül megy mind a három azóta is. Most fogom készíteni a negyediket szép vasalt nyákkal és rejtett kábelezéssel
Sziasztok!
Hogy lehetne a tápzajt megszüntetni? Annyira zavar, hogy búg. A tápom egy 120wattos trafó rs 605 graetz 3x4700µF puffer így a tápfeszem 17.4volt terheletlenül. Akksiról nem búg, tápról viszont bemenet ráforrasztása nélkül is búg, szóval tuti a táp az. Földhurok nem lehet, mert nincs mivel. A trafót kicseréltem már halogén lámpa trafójára, azzal is búg. Valakinek ötlet?
Meg van a megoldás! Vagy kell egy legalább 5amperes stabilizátor vagy 3amper áramot feltételezve 300.000µF puffer kondi kell és akkor lesz a delta U 0,1volt. Csak sajnos ennyi kondim nincs itthon
Forrás: Bővebben: Link
Nekem is volt ilyen, sőt a diag led is világított, pedig minden rendben volt. Azt hittem valamelyik kondi, de nem volt rossz egyik sem, egyszerűen csak le kellett mosnom a panel aljáról a zsírt, ami a forrasztó krém miatt keletkezett és láss csodát azóta gond nélkül szól.
A vezérlést a 10k ellemánállaton keresztül kösd a tápra de legyen ott a 10u kondenzátor is. A bemeneten meg elég csak a 470n kondi is így egy mobiltelefon is ki tudja vezérelni rendesen. Amúgy sem teszünk hangfrekvenciás jelbe polarizált elkót. Én már négy ilyen erősítőt csináltam, ha van kérdésed szivesen segítek.
100.000µF és szinte nulla alapzaj
Szép kis kondi telep lett Nem beszólni a kivitelezésért
Helló!
Véletlenül nem a bemenetek körüli árnyékolatlanság a hiba?
Sziasztok
Egy Blaupunkt kazetás rádióbol ki operáltam egy TDA7372B ic-ét. Azt szeretném erősen meg szólaltatni. Az ic adatlapján lévő kapcsolásal csináltam meg az erősítőmet. Pár módosításal: A bemenő elkók 1µF-ak lettek,nincsen standbay,mute funkció. 3x építem újbol nem sok sikerel. A mai napon szépen meg szolalt edigiekel elentétben szép tiszta hangal(előte kegyetlenül recseget), a gond ott van hogy nagyon halk. Arra jöttem rá hogyha a bemenetre pillanatra adok +12(tudom hogy nem szabad) akor még a kondi tartja a feszt adig hangosan szól aztán vissza esik halkra. Hol lehet a hiba az egészben??? Előre is kösz y a segítséget.
E kapcsolás szerint építettem meg, de normálisan akor sem akar működni. Mint az előtt, ha kondit feltötem működik.
Hol van a kapcsolás?
A helyes írásra figyelj!!!
Szia! Nem lehet hogy kevés a bemenő jel nagysága? Mire van rákötve?
Milyen tápot használsz? Mit kell érteni az alatt, hogy a bemenetre 12 voltot adsz?
Szia! Arra gondolok, hogy az 1µF elkónak adott ezzel egy kis töltést, ami a szivárgó áram miatt nem tudott létrejönni.
A gyári kapcsolás szerint 220nf kell a bemenetre. Nem sok az 1uf ráadásul elektrolit kondenzátor?
Legelőször egy aku töltő trafóját használtam, gondoltam az a recsegés forrása, ezért úgy gondoltam hogy a motorom akumlátorjának legyen télen haszna, így most azt használom tápnak. 12V 6Ah.
Megy a gépböl a jell az 1µF elkónak és az elkó lábára adok 12 a tápbol. Csend mivel rövidre zárok valamit mikor el veszem a 12 akor pillanatra hangos lesz.
Üdv!
Az SVR lábon mekkora feszültséget mérsz? A stdby és a mute lábak hogy vannak bekötve? |
Bejelentkezés
Hirdetés |