Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7375 quad

Témaindító: Kovidivi, idő: Márc 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 15
(#) Spiky89 válasza Aklankrisz hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Sikerült megszólaltatnom! Úgy szól hogy a vezérlés nincs rákötve a tápfeszre és ha szól onnantól ha rákötöm ha nem ugyan úgy szól ja és egy probléma van vele nagyon halk az egész és nem tudom mi lehet a baja! Ahoz képest hogy 2x25w -os nem szól semmit mintha nem is erősítene csak átmegy rajta! Valami nagyon nem stimmel rajta!
(#) Aklankrisz válasza Spiky89 hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Az én hangdobozaimat elég tisztességesen meghajtotta. Egy 60 VA-es trafó + schottky diódák úgy, hogy a fesz kb 17,6 volt legyen a végén egyenirányítás után. Szerintem elég jó az IC. Lehet, hogy nálad tényleg van valami difi. Én azt a hídkapcsolást csináltam meg, ami az adatlapjában van itt a 4. oldalon középen: TDA7375A adatlap Mindkét csatorna egyformán halk ?

Újra átnézve a kapcsolást, lehet, hogy a 6,8 K és az 1k egy frankó kis feszültségosztót képez. Próbáld ki, hogy kikötöd az ellenállásokat, és rögtön a 470nF-ra viszed be a jelet úgy, ahogy az az adatlapban is van. Én így csináltam.

Kösd ki a 2,2µF-t, 6,8k-t és az 1k-t mert egyértelműen a tizedére osztja a bemenő jelet. Csak a 470nF maradjon.
(#) reloop válasza Spiky89 hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

A 6-os lábon fél tápfesznek kéne lenni. Ha nincs meg, akkor ellenőrizd a 47µF kondit, vagy keress a lábak között átvezetést. Az adatlap szerint ezt kapcsolja a vezérlés, itt gyanítom a hibát.
(#) reloop válasza Aklankrisz hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Teljesen igazad van, Spiky kapcsolása hangszóró kimenetre való. A 2,2µF polaritása szúrt szemet.
(#) Spiky89 válasza Aklankrisz hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Igen szerintem is egy kondival van a galiba mert rákötöm a tápfeszt és kis idő múlva kezd el szólni és ha el is kezd szólni akkor szinte csak egy fél percig utána megint néma csend! Megpróbálok mindent, amit írtál! Köszönöm, a gyors válaszokat
(#) Matatka hozzászólása Okt 4, 2011 /

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni. Van nekem ez a TDA 7375 2x25 watt-os változatom és itthon egy akksitöltőről megy, de nagyon belehallatszik a brumi maci. Már érkezik a 80watt-os halogén lámpa trafóm (AC 11,5volt)
Milyen stabilizátor ic-t javasoltok, ami elbír akár 5 vagy több ampert is? Vagy hogy oldjátok meg hogy ne legyen tápzajos?
Akksiról teljesen jól megy.
(#) titi válasza Matatka hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Hali!
A "macihang" eltüntetéséhez jó szűrés kell, vagyis elegendően nagy kapacitású kondi.
Másrészt az aksitöltőnél az is valószínű, hogy csak 1 vagy kétutas egyenirányítás van, viszont egy négyutas egyenirányítás ilyen célra sokkal jobb...
Stab IC pedig felesleges... négy dióda, pufferkondi és kész... bár így a táp közel 17V-ra fog kijönni...
(#) Matatka válasza titi hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Szia!

Köszi a választ! A 4 ütemű alatt a Graetz hidas megoldásra gondolsz? Mert, hogy abban van 4 dióda. Én feltételeztem, hogy ilyen van a töltőben is, bár ez korántsem biztos. A kapcsolásomban puffernek csak 4700µF elkó és egy 100nF kerámia hidegítő van. Érdemes lenne kiegészíteni pár 10000µF-al vagy nem? Mert annyira nem vészes az áruk.
Mondjuk már tettem a töltő csatlakozóihoz még egy 4700-asat (az van itthon) de nem éreztem brumi csökkenést.
(#) Matatka válasza Matatka hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Na közben megnéztem a töltőt és nem graetz van benne, hanem csak két dióda, azok is elég furcsán kötve. Szóval van még esély hogy megszűnik a brumi normális egyenirányítással.
(#) titi válasza Matatka hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Igen, arra gondoltam, de látom már rájöttél...
Ha a nagyobb puffer, és ez sem segít, akkor esetleg még szóba jöhet egy LC szűrő...
Ilyet esetleg láthattál már autórádiók előtt.
(#) Matatka hozzászólása Okt 10, 2011 /

Sziasztok!

Készítettem egy panelt. Nekem ez jön be legjobban. Kis hátránya, hogy a 10k-s ellenállás a panel aljára kerül, de nem zavaró. A LED-el együtt kilenc alkatrész az egész.
Saját tapasztalat: ha valaki ón folyató anyagot használ (én forrasztó zsírt használok) akkor ha végzett hígítóval törölje le a keletkező gyantát. Nem tudom miért számít, de a harmadik erősítőt raktam össze és mind úgy indult, hogy világított a Diag, de lemostam a panel alját és hiba nélkül megy mind a három azóta is.
Most fogom készíteni a negyediket szép vasalt nyákkal és rejtett kábelezéssel

tda7375.jpg

(#) Matatka hozzászólása Okt 11, 2011 /

Sziasztok!

Hogy lehetne a tápzajt megszüntetni? Annyira zavar, hogy búg. A tápom egy 120wattos trafó rs 605 graetz 3x4700µF puffer így a tápfeszem 17.4volt terheletlenül. Akksiról nem búg, tápról viszont bemenet ráforrasztása nélkül is búg, szóval tuti a táp az. Földhurok nem lehet, mert nincs mivel. A trafót kicseréltem már halogén lámpa trafójára, azzal is búg.
Valakinek ötlet?
(#) Matatka válasza Matatka hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Meg van a megoldás! Vagy kell egy legalább 5amperes stabilizátor vagy 3amper áramot feltételezve 300.000µF puffer kondi kell és akkor lesz a delta U 0,1volt. Csak sajnos ennyi kondim nincs itthon

Forrás: Bővebben: Link
(#) Matatka válasza Spiky89 hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Nekem is volt ilyen, sőt a diag led is világított, pedig minden rendben volt. Azt hittem valamelyik kondi, de nem volt rossz egyik sem, egyszerűen csak le kellett mosnom a panel aljáról a zsírt, ami a forrasztó krém miatt keletkezett és láss csodát azóta gond nélkül szól.
A vezérlést a 10k ellemánállaton keresztül kösd a tápra de legyen ott a 10u kondenzátor is.
A bemeneten meg elég csak a 470n kondi is így egy mobiltelefon is ki tudja vezérelni rendesen. Amúgy sem teszünk hangfrekvenciás jelbe polarizált elkót. Én már négy ilyen erősítőt csináltam, ha van kérdésed szivesen segítek.
(#) Matatka válasza Matatka hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

100.000µF és szinte nulla alapzaj

Szép kis kondi telep lett

Nem beszólni a kivitelezésért

17.jpg

(#) szarvasszilard válasza Matatka hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Helló!
Véletlenül nem a bemenetek körüli árnyékolatlanság a hiba?
(#) luluzulu hozzászólása Dec 27, 2011 /

Sziasztok
Egy Blaupunkt kazetás rádióbol ki operáltam egy TDA7372B ic-ét.
Azt szeretném erősen meg szólaltatni. Az ic adatlapján lévő kapcsolásal csináltam meg az erősítőmet. Pár módosításal: A bemenő elkók 1µF-ak lettek,nincsen standbay,mute funkció.
3x építem újbol nem sok sikerel.
A mai napon szépen meg szolalt edigiekel elentétben szép tiszta hangal(előte kegyetlenül recseget), a gond ott van hogy nagyon halk.
Arra jöttem rá hogyha a bemenetre pillanatra adok +12(tudom hogy nem szabad) akor még a kondi tartja a feszt adig hangosan szól aztán vissza esik halkra.
Hol lehet a hiba az egészben??? Előre is kösz y a segítséget.
(#) luluzulu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

E kapcsolás szerint építettem meg, de normálisan akor sem akar működni. Mint az előtt, ha kondit feltötem működik.
(#) poros válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Hol van a kapcsolás?
A helyes írásra figyelj!!!
(#) reloop válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Szia! Cseréld le azokat elkókat.
(#) kokozo válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Szia! Nem lehet hogy kevés a bemenő jel nagysága? Mire van rákötve?
(#) luluzulu válasza kokozo hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Laptop-al próbáltam.

Milyen tápot használsz? Mit kell érteni az alatt, hogy a bemenetre 12 voltot adsz?
(#) reloop válasza poros hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Szia! Arra gondolok, hogy az 1µF elkónak adott ezzel egy kis töltést, ami a szivárgó áram miatt nem tudott létrejönni.
(#) poros válasza reloop hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

A gyári kapcsolás szerint 220nf kell a bemenetre. Nem sok az 1uf ráadásul elektrolit kondenzátor?
(#) luluzulu válasza poros hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Legelőször egy aku töltő trafóját használtam, gondoltam az a recsegés forrása, ezért úgy gondoltam hogy a motorom akumlátorjának legyen télen haszna, így most azt használom tápnak. 12V 6Ah.

Megy a gépböl a jell az 1µF elkónak és az elkó lábára adok 12 a tápbol. Csend mivel rövidre zárok valamit mikor el veszem a 12 akor pillanatra hangos lesz.
(#) fidelcastro válasza luluzulu hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Üdv!
Az SVR lábon mekkora feszültséget mérsz? A stdby és a mute lábak hogy vannak bekötve?

A test "föld" közösre van kötve a laptoppal?
Ne tegyél oda 12voltot mert még a gépedet is tönkre teszed.
Következő: »»   10 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem