Fórum témák
» Több friss téma |
Nem lehet ,hogy ez egy A-osztályos végfok? Bár akkor melegedne mint atom de ez az A-osztályosoknál normális, mekkora feszkót adtál neki? Az izzó benn van még az áramkörben?
Honnan vettél ennyi áramot ,nem néztél el egy méréshatárt 1,2A=120mA 21A=2,1A ?
Hát azért annyira nem néztem el,attól hogy az elektronikához nem értek annyira.21A ,és szólt,egy kicsit melegedett!!!nem sokat,azt is megmértem 32 fok volt
az áramrólmeg annyit,hogy 200A ig tudok előállitani nehéztáppal3-250V ig egyen-váltóként.
Ember, itt ne vakíts már. 200A 250V-on az 50kW! Ilyen táp a világon nincs háznál. Nálam 3x25A jön be, de az is "csak" 16,5kW.
Nekem 3*63 amper,mert vállalkozásom van,ésa gépeknek kell az energia.Mérőhelyek,tokozatok,elosztók gyártásához.
egy nagy ruszki tápegység,erről csinálták a vadászgépeket,harckocsikatstb.
3,7 mázsa
amúgy az hogy mennyi jön be az csak egy dolog,mert a hálózatból is szedi a terhet,de főleg a trafó dolgozik benne!!!!!!!!!!!!!!!
Ja, hát ha gyárad van, akkor lehet. Mondjuk az üzemben én is tudnék hasonló paraméterekkel villanyt vételezni.
De ezek nem gyengeáramhoz valók. Egy ilyen erősítő mindenképpen belefér 4-5A-be, és mivel nem látok csatolókondit (az elég nagy lenne), ez +- tápos lehet. Vajon ezt is tudod neki biztosítani? De az ilyen 21A-okat felejtsd el, akkor ott valami igencsak zárlatos.
Persze, értelek én. Az ember avval próbálkozik, ami a keze ügyébe akad. De ezek a dolgok elég távol esnek egymástól. Nekem is van 250A-es Evig hegesztődinamóm, mégse arról az egyenáramról működtetek, mert az elektronikát nem űzheted "erőből". Itt egyetlen alkatrész hibájából is a félvezetőkészleted fele tönkremehet. A Te esetedben is a soros ellenállások korlátozhattak, egyébként valószínű, hogy teljes zárlatos jó pár tranzisztor.
A képet szívesen megnézzük, valószínű, hogy egyikünk se látott olyat.
Na itt vagyok kolléga, nos ha te azt mondod 21 Amper én elhiszem neked végül is te láttad, bár én is kétlem mivel adtál neki 25voltot (ennyi minimum kell neki ahoz hogy szóljon), ezt szorozva 21Amperrel ,akárhogy számolom ez 550W, na ennyit az életbe nem szedsz ki a TIP 3055-ből, viszont, ha csak elnézted és az tényleg 2.1 Amper, na ugy már mindjárt más mert az kb 50-60W áramfelvétel, és az még reális is.Másfelől nincs az az alkatrész abban az erősítőben amit mutattál ami kibirna 21A-t ez biztos.
Mellesleg örülök hogy szól a végfok, és ha 32-fok körül van akkor nyugodtan használhatod szerintem.
Hát,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nem néztem el 21A de olyan 10 s ig szólaltattam.ment kb 10 percet,a két tranzisztor egy az egyben elfüstölt.A TIP3055 90 WOT TUD NAGYJÁBÓL(JAVITS KI HA TÉVEDEK)ebben igazad van.úgyhogy valami nagyon szar volt.
Idézet: „90 WOT TUD NAGYJÁBÓL(JAVITS KI HA TÉVEDEK)ebben igazad van” 90W-t tud eldisszipálni..
Hát sajnálom ,hogy nem sikerült a dolog, de szerintem ezek a végfokok eleve bajosak voltak , a másikon panelon,ahogy a képen látszik ,el is volt füstölve egy ellenállás, egy másik meg hiányzott belőle, szerintem ez a panel sem élt sokkal jobban, egyébként a 90W nem a kivehető szinuszos hangfrekvenciás teljesítményt jelenti az adatlapon, ez más dolog, azt hiszem V-A arányt jelent, ha jól tudom, pl 30v 3A, vagy 45V 2A, javitsatok ki ha tévedek, de én igy tudom. De a lényeg az ,hogy szerintem nem egészséges paneljaid voltak, viszont van két nagyon frankó bordád, amiből épithetsz akár egy jó ST151-est, vagy egy B5-öt.
persze, google - st151, teljes doksi, vagy itt a HE-n van a B5-ös cikke.
SABA Ultra Hifi Center 9903 50 volt tápfeszről üzemel,teljesítménye 45 W...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |