Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt a témát azért nyitom hogy mindenki válasz kaphasson problémáira antenna ügyben mintpéldául
elosztás szűrők és stb.. és a szolgáltatókról. és persz azért is nyitom ezt a témát mert nekem is van egy problémám és szeretnék választ kapni kérdéseimre, és sehol nem találtam még értelmes fórumot ilyen ügyben. Remélem ennek a témának nyitásával sok ember problémályát megoldhatjuk.
A problémám a következő van egy samsung lcd tv-m és a kép enyhén zajos ha be van kapcsolva a számítógép a szobába mivel a számítógép folyamatosan megy mivel szügség van rá a tv-n folyamatosan szemcsés a kép. erre a problémára szeretnék választ kapni
gondoltam arra hogy berakok egy szűrőt de mivel antenna téren nem vagyok túl képzett ezért nem is próbálkoztam a válaszokat előre is köszönöm!
Hali neked.Nem ártana megnézned,hogy földelt dugalyba van e bedugva a szám gép :
A kérdés még az,h a tv össze van e kötve pc-vel(pl monitorként használod)
Igen ösze van kötve a géppel sőt még az antenna is be van kötve a pc-be a tv-káryába és igazából nem tudom földelt e a gép csatlakozója de szerintem egyik sincs földelve legalábbis tudomásom leszint
előzőhöz hozzátéve lehetséges a földhurok
kipróbálom hogyha átdogum máshova a gépet és kihúzom a gépből az antennát jó e és majd írok esetleg van valamilyen kapcsolás földhurok ellen?
GSM antenna?
Szüleimnél nincs nagyon GSM térerő (Balaton északi part alacsonnyan fevő terület), ezért probálkozom valamilyen megoldással. Van egy gsm antenna (mágnestalpas) felraktam a padlásra (emelet+padlás kb. 4-4,5 m) és alája egy 1m2 vaslemez. Valamivel jobb de nem az igazi. Milyen megoldásokat tudnátok javasolni.
ugye csak akkor szemcsés a kép ha megy a számitógép a modemről???
mert ha igen akkor abba a szobába nem jól van bekötve az elosztó vagy szar 150FT-sat használsz. nem véletlen hogy PL. az UPC-nél a pct-s elosztókat alkalmazzák,pl. pct DC-6 HS-2 DC-8 stb.
Ja én is főldhurokra tippelek. a koaxon szokott be kúszni a tetú érzékeny tunerekbe.a koaxot úgy tudod szűrni,hogy fogsz 2dbkvnagyságrendú 1-1,5n farados kerámia kondit,és besorosítod a hideg-meleg érbe .természetesen mindezt fém dibozkában :yes:
Én is telepitettem kábel modemeket a másik tv-s szolgáltatónál,mi is dc-s splittereket használtunk
a net nem upc-s XD
adsl és annak semmi köze a földeléshez és nem sza "150 ft-os " elosztókat használok úű egyébként hogy lehet roszul bekötni egy f csatlakozós elosztót
hogy?? kérdezz meg néhány müszaki bolti eladót. aaz asszimetrikus osztón neki a TAP a bemenet nem az IN mert a TAP -ra azt hiszi hogy TÁP az az betáp.
XD. egyébként a bolti 250-n FT-s 3-s elosztóval járt már ugy kuncsaft hogy nem kodolt ki a kovertere és mikor kikötöttem az 1-k ágat akkor néé csodát kikodolt a berendezés. egyébként fent nem emlitetted hogy nem antennás neted van.
menetes "F" csatis splitter is van 150ft-ért de az általában szart se ér mert még a TXT-t is szétkeféli.
földhuroktól nem lesz szemcsés kép csak Brummos-az az 2 csik mászik felfelé és néha megtörik a kép-
én az elosztó minőségére gyanakszom inkább.
szolgáltató váltást arra ameiknek van ott rendes térereje.
ezt vedd meg földhurok ellen de neked nem az a bajod szerintem.
http://market.ostelsat.hu/csx.php?sid=54c89733ee42c44
Zavar és földhurok a legutolsó dolog.Elsőnek jó kábelek, jo osztó, és jo csatlakozások kellenek.Utána max a földhurok.Mindennapos tapasztalatból mondom!!
Sajnos nem nyert mert eggyik szolgáltatónak sincs "megfelelő" térereje.
Ha a közelben valamelyik szolgáltató 450 vagy 950Mhz-en ad, akkor olcsón megoldható a dolog. Lehet, hogy otthon van egy régi 21-60 csatornára TV antennád,persze fejerősítő nélkül, csak szimetrizáló legyen benne, és csatlakoztatod a modemhoz max. 10 méter koaxxal. Ezek azok a "szitás" antennák. Ezek nyeresége a sávszéleken kb. 8dB. Vigyázz, a yagi nem jó. Pontosan az adóra kell állítani, nemcsak nagyjából. A polaritásról se feledkezz el. Ezt használom én is. A modemhoz kapott külső botantennával a letöltési sebesség időjárástól függően max 20kb/s volt ha volt, de sokszor kiesett. Most is ugyan időjárásfüggő, de 80kb/s-nál még nem volt rosszabb, átlagban azt a 150-250 kb/s-t hozza. Ennek már fél éve.
Én ugy tudom mind átált már 1800ra.450Mhz-nak már vége rég.A 900Mhz-t is hanyagolják, mert ugyan akkora teljesítménnyel, 1800Mhz-n nagyobb távot lőnek át.
Köszi a választ, de sajnos csak egy bot antenna van a GSM yagi-t már probáltam máshol az jó megoldás de most nem szeretnék pár 10 eft fizetni érte.
való igaz ezt én is tudom 18 éve hivatalból csinálom előtte hobbyból csináltam.
kétlem hogy 1800-n nagyobb távot lőnek be mint 900Mhz-n mert ez is oan mint a TV adás csak kisebb sávszéllel .minél nagyobb a freki anná nagyobb adóteljesitmény kell ua. terület beszórására.
Megcáfollak:
Minél nagyobb freki, annál inkább úgy terjed mint a fény.Csak pár érv: -műholdról 36000 kmről 80-100W-al szórják egész európát 11-12GHz-en. -azé ment a mobil 900ról 1800ra me 1 helyett fél watta ad -450Mhz-n meg 2w, vagy annál nagyobb volt.Bár lefedettség sem volt.
Nemértelek, megpróbáltad már megkérdezni a környezetedben élőktől, hogy nincs e netán valakinek ilyen antennája valahol félretéve a padláson? De azt már végre elárulhatnád, hogy milyen frekin sugároz az a szolgáltató amelyikhez csatlakozva vagy, még mielőtt a többiek elkezdenek még jobban filozofálni a rádióhullámok terjedési szokásain. Mégegyszer nem értelek EMBER, én ugyanis egy majdnem ingyenes megoldást ajánlottam a problémádra, de te ehelyett több tízezres tételről beszélsz!
Nem jól tudod. A szolgáltatók pontosan a saját kihasználatlan frekvenciájukat, egy bizonyos körzeten belül, és meglévő adótornyaikat használják internetszolgáltatásra.
az való igaz hogy minél nagyobb a freki annál inkább ugy terjed mint a fény ,de rálátás az marhára kell ,mert a müholdas adást 1 fa simán leárnyékolja,ha ki van zöldelve.
na mindegy ,előveszek majd 1 szakkönyvet erről ha jobban ráérek és utánna nézek. fentről a müholdról jobb a rálátás a földre mint a talajról,mert már UHF-be is rálátás szükséges az adóra.,mig VHF-be kisebb teljesitmény is elég volt a távolsági vételhez.
Hali. Segítsetek. Mit takar, hogy analóg sugárzásról átállnak a tv csatornák digitálissá. Csak azért kérdezem mert nem tudom értelmezni, hogy akkor most pl. az m1 parabolán lesz fogható csak. Vagy marad a lepkeantenna. Ugyanis most egy lepkeantenna és egy szobai erősítős antenna összekapcsolásával elértem, hogy a kábeltévé adásait is fogni tudom. De hétvégenként mindig elmászik így dupláznám a padláson a lepkeantennát amit egy vezetékkel hoznék le és a 100mA-es trafót nagyobbra cserélném. Végülis a kérdés az hogy érdemes vásárolnom antennát vagy a parabolára összpontosítsak. Illetve hogy egy vezetéken lehozva a két erősítős antenna jelei nem keverednének össze? A segítséget megköszönöm.
A földi digitális adás nem parabolával fogható. Az a műholdashoz kell. Ez meg ugye:földi
DVBT: (DigitalVideoBroadcastingTerrestial) Maradhat az antennád, mert a dig.adás vételéhez, a tv-det kell lecserélni előbb. Vagy kell hozzá egy DVBT Box. De azokért a csatornákért...? Még jóideig megmaradnak a földi adók, ne félj. A két antenna jelét meg közösítő-szűrővel tudod lehozni.
Köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |