Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UPS-re nagyobb aksi

Témaindító: Kispotter, idő: Máj 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Kispotter hozzászólása Máj 19, 2008 /

Sziasztok!
Van egy Belkin Superior 650VA-s UPS-em és azt szeretném megtudni, hogy lehetne-e rá nagyobb aksit pl egy autóaksit rákötni? ÉS hogy ezt lehetne e tölteni magával az UPS-el szóval folyamatosan rajthagyni vagy nem?
http://www.fotexnet.hu/conrad_s171/page/item/201556/szunetmentes_ta...or_ups
És még valami magyar nyelvű manualt nemtudna valaki linkelni nekem?
(#) Sebi válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Ha az áthidalási idő növelése a cél, akkor a hűtőbordát is jelentősen meg kell növelni, mert ez is a rövid - 10...15perc - működésre van méretezve. A töltőnek elvileg indulóáram korlátozzással kellene rendelkeznie, ami nem vezetne meghibásodáshoz a kisütött akku töltésének megkezdésekor. (Ezt csak kapcsolási rajz, vagy precíz adatlap birtokában lehet eldönteni.)
(#) Kispotter válasza Sebi hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Aha értem. Kapcs rajzot honnan tudnék hozzá szerezni? És ha szétszedném és lefényképezném az nemlenne jó?
(#) sentinel válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Szerintem nem kell vele sokat tökölni, nekem egy APC Smart UPS 620va -es van eredetileg 12Ah-s aksi volt benne most meg egy 26Ah-s van rákötve így hoszabb ideig megy bár eddig egyszer volt olyan hogy hosszabb ideig kellett mennie de azt hibátlanul teljesítette.
(#) Kispotter válasza sentinel hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Aha nekem is volt olyan erre rákötöttem az ereseti aksival egy mezei TV-t 1 óráig ment vele direkt megnéztem és nem is melegedett egyáltalán. Úgyhogy szerintem bírná ez bütykölgetés nélkül is.
(#) Sebi válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Természetesen a leírtak a max. teljesítményre értendőek. Ha 600W helyett csak 100...200W-ot veszel ki, akkor nyilván a melegedés sem kritikus.
(#) DonCarlos hozzászólása Máj 20, 2008 /

Hello!

Nekem van egy APC Back-UPS 300-om. Ebbe egy 12V-os 7,2Ah akksi van. Ha ezt kicserélném mondjuk egy 10Ah-ra akkor ezekszerint semmi gond nem lenne? Tőltésnél se?
(#) Atis57 válasza DonCarlos hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Szia4
biztosan semmi .......--majd ha 45Ah fölé méssz akkor kell nézegetni...
(#) Kispotter válasza Atis57 hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

HEllo!
És szerinted az én szünetmentesemnél se lenne semmi bibi?
(#) Atis57 válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

szia 4
én régi 400W-os invertert használok /24V-s / két akku csoporttal --az egyik 120+150Ah /+12V /, a másik 100+80Ah /-12 V /eredetileg meg 2X 15Ah volt benne....
ha kiterhelve melegszik akkor 1 számitógép venti hűti + ban.
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Na ma csináltam egy tesztet mennyi ideig bírja a gépem: Asus M2N-SLI Delux alaplap, AMD Athlon 6000+(Kétmag) Proci, X1950Pro videókártya, 2b 800Mz memória 400W-os tép nevét nemtudom És a monitor: LG L1953TR LCD monitor 19" 10 percig bírta vagyis akkor jelzett be akku szint alacsonyra és úgy van beállítva hogy akkor állítsa le a gépet. Amúgy a múltkor szétszedtem és az aksikról csináltam kivezetést és múszerrel figyeltem most is nézem és ahogy töltött ráraktam egy 21W os izzót és visszement egy picit a fesz és jóval lassabban töltött utánna szóval nemtudom tudná-e tölteni a nagyobb akksit. Szerintetek?
(#) oldman válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 22, 2008 / 4

Lassabban tölti fel, ha ez nem gond akkor használhatod így.

Vigyázz mert egyes UPSekben nincs leválasztva az akku a hálózatról, ( pl. Powerware 3115 ) emiatt életveszélyes kicsomagolva használni! Az akku érintése is életveszélyes lehet, vagy könnyen földzárlatot okozhatsz.
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

És csináltam miután lement minimum alá és lekapcsolta a gépet visszanyomtam az UPS-t és rádugtam a TV-met (Ami egy régi videoton) ÉS még ment 20 percet pedig 95Wattot fogyaszt MEg még az az érdekes hogy azt olvastam hogy az újabb TV-k jobban szeretik a szünetmentest mert kapcsolóuzemű táp van bennük de ennek ellenére a mi nemrégi Philips TV-k megy rőla de úgy búg ha szünetmentesről megy mint az atom. És a régi TV-kbe mint pl az én videóton TV-m ben sima tekercses trafó van elvileg és tökjól elmegy szünetmentessel és egy darab hangot se ad ki pedig a tekercses trafók elvileg nemszeretik a szünetmentes kvázi szinuszát. Most akkor mégis?
(#) kuner hozzászólása Máj 28, 2008 /

Sziasztok!
Vettem egy olcsó szünetmentest kísérleti szándékkal. Mi történne ha a 12V 7Ah-s aksit kicserélném egy 55 vagy 72Ah-s autóakksira? Ha lassan töltene az nem gond, csak bírná-e a szünetmentes, vagy az akksinak lenne-e valami baja? Egyébként 600VA-es a kicsike.

Üdv,
(#) kuner válasza kuner hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Senki
(#) Dudus válasza kuner hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Senki!

Mert 5-10 hozzászólást nyugodtan visszaolvashatsz
(#) potyo válasza kuner hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Az olcsóbb szünetmentes annyi idejű működésre van tervezve, amennyi ideig a gyári kapacitású akku birja. Ha nagyobb akkut kötsz rá, akkor túlmelegszik és vagy leég, vagy lekapcsol.
(#) kuner válasza potyo hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Túlmelegedés megoldva. Ezen felül lenne baja valaminek is vagy sem?
(#) kuner válasza Dudus hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Végigolvastam mindent és úgy jött a kérdés. De egy ekkora akksiról nem esett szó mint ami az én esetemben van .
(#) potyo válasza kuner hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Másnak elvileg nem lesz baja.
(#) kuner válasza potyo hozzászólására (») Máj 29, 2008 /

Köszönöm a választ!
(#) Ákoo hozzászólása Máj 30, 2008 /

Üdv!
Én arra gondoltam hogy inverter helyett egy UPS-t hazsnálok 230V előállitásához igy ha netán eljutok a szélkerékig ami 12-t csinált akkor fel tudom használni persze nagyobb akksival elviekben ez müködhet ugye?
(#) terek gabor hozzászólása Jún 26, 2008 /

helo nekem van 1 MGA ups em 1kw teljesitményü.7darab 12v-os 7,2ah-s aksi van sorbakötve!Szerintetek ezeket kilehetne cserélni 55ah-s kocsiaksikra anélkül hogy valami baja lenne?Mellesleg 2darab ventilátor hüti. :nemtudom:
(#) Kispotter válasza kuner hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Hello!
Érdekelne hogy sikerrel jártál e műxik e?
(#) kuner válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Szia!

Passz, még nem jutottam el odáig, de majd ha időm engedi! Ha lesz tapasztalat, megírom!

Üdv,
(#) Lucifer hozzászólása Jún 28, 2008 /

Csak óvatosan vele. A minap égett szénné 4 dióda az egyik UPS-emben. +- os táp volt benne, és azzal töltötte az akkut. Ennek az egyenirányítói nyiffantak ki valószínűleg azért mert cca. 2x akkora kapacitáűsú akkut kellett tölteniük.
(#) hadnagyakos válasza Kispotter hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Az enyémre már kötöttem autóaksit ment vele több mint két óráig a gép, de akkor is csak én kapcsoltam ki. Ha hosszú távon szeretnéd használni autóaksival azt nem ajánlom, mert ezek az aksik nem ilyen lassú áramfelvételre vannak tervezve. Ha mégis így döntenél szerintem nem fogja két évnél tovább bírni az aksid. amúgy abban sem vagyok biztos, hogy a töltője bírni fogja az aksit, ezek a töltők zselés aksira vannak tervezve és az megint nem tenne jót sem az aksinak sem a töltőnek. Ha mégis nagyobb teljesítményt szeretnél nézz körül az interneten, nagyon sok helyen árulnak UPS aksikat. Lehet hogy nem akkora teljesítményűek mint egy autóaksi, de jobban bírják. Én azért láttam már autóaksi méretűt is, de azok nem autóaksi árban vannak, de szerintem megéri, mert ezek akár 5-10 évig is bírhatják gondozásmentesen és jobb így mintha két évente cserélgetnéd az autóaksit, nem is beszélve arról, hogy bírja-e a a töltője.
(#) iceface válasza Ákoo hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Szia Ákoo!

Én is hasonló rendszeren gondolkodom, vigyázni kell a szélkerékkel, mert az könnyen tönkre teheti az UPS akku menedzsmentjét, ha pl. hirtelen nagy szél lesz és nincs védve az ups töltője!
Kell vmi féle feszszabályozót közbeiktatnod, mert könnyen nagy pukk lessz az egész vége!
(#) Atis57 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

szia!
TE EZT kipróbáltad?
mert ez EBBEN A FORMÁBAN NEM IGAZ.
(#) iceface válasza Atis57 hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Szia Atis57!

Itt most pontosan mire gondolsz, az autó akksi lassú töltésére??
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem