Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Szia!
Javaslom: először; az NTC-k ellenőrzését, esetleg lehet még a váltó szelep hibája. A régebbi Westenek fázis érzékenyek voltak, ezt is ellenőrizd. Egyenlőre ennyi. Fűtési üzemmódban rendesen üzemel?
Hello
Még mindig nem lett megcsinálva a savazás a kazánban amit korábban javasoltál de most, hogy már nem kell fűteni észre vettem h mikor megvan nyitva a melegvíz a radiátor is melegszik nyári üzem módban. A hőcserélő okozza ezt a hibát vagy más? Előre is köszönöm
Igen, ez az amiért pontos hibaleírást kérek. A hiba teljesen máshol van. Ebben az esetben egy mikrokapcsoló beégése okozza a hibát. A nagy membránnal szembeni kapcsolót cseréld ki. Visszább a kapcsoló cseréről olvashatsz.
Ez a kapcsolód úgy égett be, hogy szerencsétlen kazán azt hiszi minden indításkor, hogy fűtenie kell. Ennyi.
Közben megnéztem gyorsan azt a mikrokapcsolót az jónak tünik kattog mikor megnyomom meg amikor benyomom kapcsolja szivattyút. Mikor megnyitom a csapot kijön kis pöcök és benyomja annak úgy kell működni ugye?
Igen, úgy kell működnie!
A mikrokapcsolónak nálad nincs semmi baja. Az igaz, hogy a Westenek HMV mikrokapcsolói tönkremennek, de annak mások a tünetei. Meg az mérhető is............. A problémádra már megadtam a választ, csak te nem figyeltél eléggé! (#949456) és (#977401) A fűtésre "kiszivárgó" melegedés télen is fennállt, de akkor nem vetted észre. Az oka: a váltószelep rudazatok szorulása. Tehát ne sokat spekulálj, keress egy jó szervízt, és rakasd rendbe a kazánodat!
Fűtésre is ugyanezt csinálja?
Ha igen, akkor a panelon keress egy bistabil relét, annak a "bistabilsága" nincs meg. Azért indítgatja újra a ventillátort.
Hello
A tegnapi szétszereléskor elzártam a gázcsapot és ma egésznap úgy maradt mikor hazajöttem folyamatosan ég rajta egy piros lámpa próbáltam ki resetelni de nem tűnik el. Mit kell vele csinálni Előre is köszönöm.
Szia
NTC-k rendben, kontaktusok rendben, készülék 2 éves bekötve fázishelyesen van. Télen már vegyes üzemmódban is csinálta néhányszor, most rákapcsoltam fűtésre, tévedésből beindult , de azóta semmilyen üzemmódban sem. Ventilátor szivattyú elindul, gyújtásig nem jut el.
Szia
Fűtés módban sem gyújt. Szivattyú indul, ventilátor indul, gyújtani nem gyújt, teljesen újraindul, mintha áramtalanítanám.
Leírásod alapján én egyre inkább a panelon lévő bistabil relére tippelek.
Bár StarMasterral nem volt még ilyen gondom, de az Energy szériában ez a hiba néhányszor előjött. A jelenség a következő: ventillátor áramot kap, felpörög, a füstgáz-presszosztát átkapcsol, de a bistabil relé nem marad a "bi" helyzetében, hanem visszavált, a ventillátor leáll, presszosztát kikapcsol, ezért a ventillátor újra áramot kap, felpörög............és ez így megy akármeddig. A tragédia az volt, hogy tudtuk, hogy mi a hiba, mit kellene kicserélni, de ilyen relét nem lehetett beszerezni. Pedig nem kispályás műszerésszel javíttatok. Jahh, még valami....... Ha a kazánod két éves, akkor miért nem próbálod meg garanciában javíttatni?
Egyre jobban belekeveredsz a kazánodba!
Miért kellett a gázcsapot elzárni? A főkapcsolót tartsd legalább 5 másodpercig "R" állásban!
Hát nem tudom már bánom, próbáltam már vagy fél percig is de nem, meg áramtalanítottam is már.
Ahogy gondoltam, szaporodnak a problémák. Szerviz jó tanácsokkal látott el , mégis valamiért szaporodnak a hiba jelenségek. A folyamatosan égő piros jó néhány hiba lehet. De szerintem csak valamelyik vésztermosztát végezte munkáját. Szerencsére a Westeneken visszaállíthatók ezek az érzékelők a rajtuk lévő kapcsoló visszanyomásával. Még egyszer elmondom, mivel tapasztalatból tudom, higgy annak a kapcsolónak amit írtam cseréld ki. És ha ez nem segít? A váltó szelepről már írt neked szerviz; mindenféleképp ellenőrizd. 2: Bármily furcsán is hangzik a kazán bal oldalán szemben veled lévő kapcsoló, melyet egy nagy membránra szerelt kis tüske mozgat, sanszos, hogy ő okozza a hibát. Azt azért hozzá teszem, más diagnózist felállítani, ha látom és más ha te írod le a hibát.
Sok szerencsét a javításhoz. Írj ha nem sikerül és ha lehet jó bőven, mert abból könnyebben értünk szakik.
További utánanézésre van szükségem. Írni fogok ha valamit találtam (hamarosan). Sajnálom de most mennem kell.
Hello
Kihívtam szerelő azt mondta, hogy hőcserélőt kell savazni szonda letiltja, hogy átmelegszik nagyon a hőcserélő meg ő hallja is hangján h piszkos. Szóval első diagnosztika volt a helyes. Gázcsap visszanyitottam. Csak itthoniak elzárták mikor látták, hogy pirosan világít.köszönöm a segítséget.
Szia
Készülék szegeden lett véve, garancia 1 év letelt (sajnos). Tegnap este próba-szerencse alapon meleg víz vétel, második próbára indult. 5 percig ment, utána mintha áramszünet lenne, teljesen újraindul, (már nem gyújt). Nem valami táp problémája lesz ennek?
Szia!
Írod, hogy ment 5 percig aztán megint megállt, előtte azt, hogy nem gyújt stb. Rapszodikusan ugyan, de üzemel! Egyetlen hibára tudok gondolni; a vezérlő panelon valamelyik kontaktus nem megfelelő. Vagy amit szerviz írt, relé. Elsőre azt javasolnám; abból kiindulva, hogy néha működik, szereld ki a panelt és nézd át a forrasztásokat, ehhez lehet, hogy nagyítóra lesz szükséged a hideg forrasztásokat betyár nehéz észre venni. És még egy, a relék környékén kezd a hibakeresést. Ez csak tapasztalat. Írj ha továbbra sem jön össze. Üdv.
Szia
Ezt már eljátszottam, de megpróbálom újra. Hátha...
No, mégegyszer.....
Bistabil relé instabilan működik. A megoldás: panelcsere. B megoldás: panel ki, ügyes műszerészhez el, az megkeresi a relét, kiforrasztja, ellenőrzi, kicseréli. Tulaj örül. A kazán gépkönyvében van bekötési rajz a panelról, azon látható, hogy melyik stekkerre mi csatlakozik, ez kell a műszerésznek. Bár én már egyszer megszívtam, mert a műszerész kolléga égen-földön sem talált ilyen relét...........
Sziasztok! Westen Boyler I kazánomnál ki szeretném kapcsolni a heti HMV felfűtés (használók leforrázása) funkciót. Jól gondolom, hogy a logikai kapcsolási rajzon szerepló A11 átkötést kell megszüntetni?
Ha az A11 hidat megszünteted, akkor egyáltalán nem lesz melegvized.
Ha a kazánod digitális kijelzős, akkor a menüjében ki tudod ütni a legionella elleni funkciót. Mert az a "hibás" a heti egyszeri túlfűtésért. A régi, ledes kazánokhoz, ha azokban Siemens panel van, akkor azokhoz egy interfész panelon keresztül csatlakoztatható egy QAA 73-as. Állítólag azon keresztül kiüthető a legionella funkció. Hááát, én még nem csináltam ilyet......
Kösz a választ. Led kijelzős vagyok és egy kicsit csalódott lettem. Mert hát próbálkoztam már "hozzáértő" szerelőnél is. Valamit makogott, hogy az nem is olyan egyszerű, aztán meg nem jött a megbeszélt időpontban. Azt hiszem, keresek másik szakit.
Sziasztok!
Westen energy 240fi gázkazán problémám a következő:Tegnap fürdésnél észrevettem, hogy melegvíz elzárás után nem kapcsolt ki a lámpa, melegített tovább.Kattogó, sercegő hangot adott, mintha többször ki-be kapcsolna, majd megállt, leállt.Később magától újra elindult, pedig nem nyitottam ki a melegvizet.Ijedtemben null állásba kapcsoltam , de biztos túlmelegedett, mert a fürdőszoba padlófűtése érezhető lett. Mindez nyári üzemmódban.Télen a fűtéssel is voltak gondok.Padlófűtés van, az egyik szoba nem melegszik úgy, mint a többi.Ráadásul csak akkor indul el a fűtés, ha megnyitom a melegvizes csapot.Sajnos már 8 éves a kazán, garancia nincs már úgy tudom.Gyanítom, ez szervíz lesz, de kihez lehet fordulni Szegeden?Nem vet fel a pénz, télen is azért halogattam a szervízelést.Meg lehet ezt úszni súlyos kiadások nélkül is?Gáztűzhelyem hibás volt, és majdnem annyit fizettem, mintha újat vettem volna...Tud valaki segíteni?
sajnos nem melegiti a vizet a 30fokos piros led villog mi lehet a gond? Boyler 240 FI
HALI! A kazánunk (Western energy 240 fi) elromlott ,a tünet a következő: A melegvizet engedve a melegvizes csap elzárása után magától beindul a fűtés!
Köszi és Üdv!
Szia!
Ezzel a problémával már foglalkoztunk, kicsit vissza lapozva meg találod a megoldást. Mikrókapcsoló csere!
helló!egyik ismerősnek westen 240fi kazánja van tegnap volt a közelükbe egy nagy villámlás azóta nem csinál melegvizet a kazánjuk,csap kinyitása után piros led villog.próbáltam segíteni de nemtaláltam semmit.van valakinek valami ötlete?köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |