Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szereztem egy TOPCA 320BC tipusú vakut, elvileg működik, feltölt (hallani), és világít a ready visszajelző is, az lenne a kérdés, hogy mit csinál vele a fényképezőgép, hogy villantson?
Milyen cső van benne?
képet nem tudsz róla felrakni?
ott a 3as képen a két érintkező feszt kell adni sztem
![]()
Próbáltam, 3V-ot adtam neki, de nem jó.
Itt van még kettő kép, talán segít.
Próbáltam rövide zárni is.
Ha lól emléxem a gép elsütéskor rövire zárja a rögzitőelem kivezetéseit.
( "kábeles" vakunk kisütéséhez gyárilag volt a dobozon egy fémpöcök amihez hozzá kellett nyomni a kábel csatiját/rövidzár/) Bár ez 30 évvel ezelőtti technika volt ![]()
Hali!
A csatlakozó talpán található kivezetést összekötöd az oldalt találhatóval. Ennyi. Egyébként a 2-es képen látható kis lámpácskát megnyomva is el kéne sülnie. De a belső képen is látni a lámpánál az érintkezőjét.
Sziasztok!
Csináltam egy fél stroboszkópot, de nem tudom megcsinálni azt, hogy villogjon, próbáltam egy ellenállással glimmet rakni a tirisztor gyújtására, de nem megy. teszek fel 2 képet. Így nem lehetne(Zener1.jpg)??
nem akarok hülyeséget mondani,de sztem a kék meg a szürke(?) drót rövidrezárásával tudod elsütni a vakut ha a ready lámpa világít!(ha nem világít még de hallani a magas hangot akkor is el lehet sütni de akkor kisebet villan.(saját tapasztalatom) ja!és töltésnél ha szét van szedve vigyázz n lehetőleg kondinak közelében se legyen a kezed mert úúúgy de úúgy megcsap hogy csak nézelődhetsz utána!
![]() ![]()
v ki légyszi segítsen! vaku javítási gondom van. egy régi videokazihoz hasonló mikrofilmes gépből kiszedtem a vakut. jól el lehetett vele villantgatni me kimondottan nagyot villant. van egy dióda rajta(NEM LED) az egyszer szikrázott egyet töltésnél. a konciban lévő töltést még ki tudtam sütni. a dióda azóta cserélve lett,de továbbra sem működik a vaku. mi lehet a gond? lehet esetleg h a dióda mikor kisült vitte magával a kondit is? v nemtom mi lehet a baja. lécci segítsen valaki!
Rakj fel képet..
Sziasztok!
Előre is bocs, ha rossz helyre írtam. Asszem már mindent végignéztem itt is és máshol is, de nem lelem sehol ![]() Igazából csak a strobihoz van köze, a vakuhoz nem annyira... Szerintem ![]() Szóval... Egy olyan kapcsolási rajzot keresnék, ahol a vezérlő 2 villanószálat vezérel és állítani lehet, hogy egyes, vagy kettes villanásokat produkáljon. Illetve ha megbírkózna 4 villanóval még jobb lenne. És mindezt autóaksiról. Előre is köszöntem a segedelmeket!
tettem fel képeket.de am megoldódni láttszik a probléma!
![]() ![]()
Hello! Én egy Praktica B220-as fényképezőgép vakujából szeretnék mélyhangra villanó strobit csinálni! Ha vkinek van vmi 5lete megosztaná velem! THX
![]() A képen lévő vakuhoz hasonló!
szia remélem ez segít neked ez a leírás arról szól hogy hogyan leher egy sima 200 forintos fényképezőböl stroboszkópot csinálni
![]() Bővebben: Link
Sziasztok!nekem egy gagyi strobim van kis teljesítményű vakuval pici kondi,400/10mikro f os.szeretném kicserélni nagyteljesítményű u alakú vaku csőre.Tudom kondi nagy mikró de akor lassú.. teendőm???Előre is köszönöm
![]() ![]()
Sziasztok!
Szerzek gagyi fényképezőt, abból kibányászom a vakkut. Hogyan tudom átalakítani, hogy pc tápról(12v) üzemeljen? Nem fog egész estéket menni, számítógépbe kellene. Tudnátok segíteni? Végigolvastam a topicot, de nem találtam számomra megfelelőt. (kezdő vagyok)
Egy egyszerű kapcsolást tudna erre valaki?
ami 5voltból csinál neki 3voltot(7805?), és egy állandó kisütőt.Igazi strobiként szertném üzemeltetni ![]() Előre is köszönöm
Akkor probléma nélkül mehet PC-ben.
Az elsütő gombot simán rövidre zárom, a kondit meg kisebbre cserélem, mint a gyári? Így kész is a stroboszkóp? :eek2:
meg szerintem nem árt ha a trafóját kicseréled egy inverterre ami folyamatos 400 volt körüli feszkót biztosít neki! mert így ha meg is csinálod ezt a kapcsolást elég lassú lesz a villogási sebessége! de ez csak tanács.
ahhhjj... akkor nem igazán fogom tudni összebarkácsolni
![]()
szerintem jobban jársz ha veszel netről egyet használtan. 3-4000 forintért lehet jókat kapni! pl vatera,teszvesz.(nem reklám célból írtam ki a két nevet!)
Üdv
Ezt a kapcsolást meg lehet csinálni rendes stroboszkóp izzóval is?
A dióda és a stabkocka a táp? vicc, puffer elko+100nF hova lett?.... végén aza bd139 az mi?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |